TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За намерно клеветење ќе се оди зад решетки

Дневник - 16.10.2003

слаба утеха за НОВИНАРИТЕ Затворската казна за клевети и навреди може целосно да се исфрли од Кривичниот закон тогаш кога за тоа ќе се согласат европските земји, велат во Министерството за правда Казната затвор за направените клевети и навреди постои во европските земји кои се уште не се решиле за ...

Министерството нема намера да ја укине затворската казна за клевета

Утрински - 15.10.2003

Министерството за правда ги демантира најавите за прифаќање на барањата на новинарите >„Не е точно дека се прифатени барањата на Здружението на новинарите на Македонија за измени во Кривичниот законик во однос на кривичните дела клевета и навреда", вели портпаролот на Министерството за правда, ...

Новинарите нема да ги затвораат за клевета

Дневник - 14.10.2003

ВЛАДАТА ГО КОРИГИРА КРИВИЧНИОТ ЗАКОН Портпаролот на владејачкиот СДСМ, Игор Ивановски, вели дека нивната пратеничка група ќе ги прифати препораките на Советот на Европа и на Здружението на новинарите Новинарите и другите граѓани нема да бидат затворани и гонети по службена должност за кривични дела ...

Макрадули и Жерновски ги бранат новинарите

Вест - 13.10.2003

ИЗМЕНИТЕ НА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК НЕМААТ ПОДДРШКА ОД ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО Пратениците ја охрабруваат Владата да ги прифати барањата на Здружението на новинарите и да ја отстрани мерката затвор за клевета и навреда од законот и да го избрише членот на измените што се однесува за г Пратениците ...

Макрадули и Жерновски против владините предлози за измени во КЗ

Утрински - 13.10.2003

Барањата на новинарите за измени во Кривичниот законик добија поддршка и од двајца пратеници Пратениците на СДСМ и ЛДП, Јани Макрадули и Андреј Жерновски, им даваат поддршка на новинарите и на Здружението на новинарите на Македонија во нивните барања за декриминализација на кривичните дела клевета ...