TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Публиката наместо музика мораше да слуша предавање

Вест - 07.12.2001

ВО МНТ ЗАВРШНИЦА НА ГОДИШНИНАТА НА ВЕРДИ Одбележувањето на 100 годишнината од смртта на Џузепе Верди, заврши завчера со Вечер на Верди во МНТ, а во организација на Операта и на Италијанската амбасада. Финалето на одбележувањето на годишницата на големиот италијански композитор, на која Операта на ...

Финале на годината на Верди

Вест - 05.12.2001

ВО МНТ Вечерва (20 часот) во фоајето на МНТ ќе се одржи Вечер на Верди со што се завршува одбележувањето на 100 годишнината од смртта на големиот композитор. Вечерта ќе биде отворена со "Реквием" од Пучини посветен на Верди.Ќе бидат изведени "Хорот на Евреите" од "Набуко" и "Хорот на Циганите" од ...