TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Липковци и кумановци добија поквалитетна струја

Утрински - 24.05.2002

Заврши реконструкцијата на електричната енергија во регионите опфатени со воени дејства ЕУ даде сe од себе да се врати соживотот во овие региони, изјави Гаер Мастер, претставник на Европската агенција за реконструкција Липково повторно застана на своите нозе.

Обновена електричната мрежа во Кумановско и Липковско

А1 - 23.05.2002

Повеќе села од општините Куманово и Липково, кои минатата година беа зафатени со воените дејства, денеска повторно на употреба ја добија обновената електрична мрежа. Нова посилна електрична мрежа е поставена и во селата со албанско мнозинство, и во селата Умин Дол, Љубодраг, Ново Село, Речица и ...