TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК денеска ќе го утврди редоследот на листите за локалните избори

Телма - 19.09.2017

ДИК ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати - редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија.

Жрепка за редоследот на листите за локалните избори

МРТ - 19.09.2017

Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, коалициите и групите избирачи кои ќе учествуваат на Локалните избори 2017 година да учестваат во жребувањето, а со себе да понесат овластување од подносителот на листата.

ДИК: Ждребување за редоследот на гласачките ливчиња

Нова ТВ - 19.09.2017

Денеска напладне ќе биде одреден редоследот на кандидатите на гласачките ливчиња. Листа на кандидати за членови на совет и листа на кандидат за градоначалник, кои се поднесени од ист подносител добиваат ист реден број во сите општини.

Во ДИК денеска жребка за редоследот на листите за локалните избори

МКД - 19.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати - редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. ДИК ги поканува овластените претставници на политичките партии, ...

Напладне жрепка за редоследот на листите на локалните избори

Пулс24 - 19.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати - редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

Во ДИК жрепка за редоследот на листите за локалните избори

Точка - 19.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати, односно редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките ...

ДИК ќе го утврдува редоследот на листите за локалните избори...

Н.Македонија - 19.09.2017

ДИК ќе го утврдува редоследот на листите за локалните избори Ждрепката за утврдување на редоследот во листите на кандидатите ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти вчера Државната изборна комисија.

ДИК ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

Канал5 - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати - редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

ДИК ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

24 Вести - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати - редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

ДИК ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

ТВ21 - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

Локални, одложена жрепката за редоследот на партиите на гласачкото ливче

Алсат-М - 18.09.2017

Поради технички проблеми во Основниот суд Скопје 1, Државната изборна комисија ја одложи денеска жрепката за редоследот во листата со кандидати за градоначалници и општински совети за претстојните локални избори.

Системот за издавање потврди за неосудуваност не работи

24 Вести - 18.09.2017

Државната изборна комисија го одложи жребувањето за утврдување на кандидатските листи за градоначалници и советници на локалните избори поради нефункционалност на системот во судот, по што кандидатите не можеле да ги подигнат потврдите за ...

Со жребување ќе се одреди редоследот на листите за локалните избори

Алсат-М - 18.09.2017

Државната изборна комисија (ДИК) се очекува денеска или најдоцна утре да одржи жребување за утврдување на единствените листи на кандидати за совети на општините и за градоначалници за претстојните локални избори.

Со жребување ќе се одреди редоследот на листите за локалните избори

Сител - 18.09.2017

Државната изборна комисија (ДИК) се очекува денеска или најдоцна утре да одржи жребување за утврдување на единствените листи на кандидати за совети на општините и за градоначалници за претстојните локални избори.

Жребување во ДИК за редоследот на листите за локалните избори

МКД - 18.09.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска или утре треба да организира жребување за утврдување на единствените листи на кандидати за совети на општините и за градоначалници за претстојните локални избори.

Напладне жрепка за редоследот на листите на локалните избори

Press24 - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати - редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

Денес или утре ќе се знае редоследот на листите за локалните избори

Слободен Печат - 18.09.2017

ДИК денес или утре ќе организира ждрепка за утврдување на редоследот на листите со кандидати за градоначалници и општински совети на гласачките ливчиња. Листа на кандидати за членови на совет и листа на кандидат за градоначалник, кои се поднесени од ...

ДИК со жребка ќе го одреди редоследот на листите за локалните избори

МРТ - 18.09.2017

Редоследот на кандидати во листата, кој ДИК го утврдува со жребка, е ист во сите општини, а во општината каде нема да има свој претставник, соодветниот број на подносителот ќе биде изоставен и на негово место ќе биде напишан редниот број на ...

Ждребување за редоследот на избирачката листа утре напладне во ДИК

+инфо - 18.09.2017

Ждрепката ќе се одржи во седиштето на Државната изборна комисија, голема сала, 4 кат. Ждрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати (редоследот на гласачките ливчиња) ќе се одржи утре во 12 часот, информира ДИК.

ДИК ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

А1 On - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

Пад на системот во Кривичен остави 200 кандидати за локалните избори без потврди за неосудуваност

Сител - 18.09.2017

Кандидатите за градоначалници не знаат по кој редослед ќе се позиционираат на гласачкото ливче. Државната изборна комисија го проби денешниот рок предвиден за одржување на ждрепката која го утврдува редоследот на градоначалничките кандидати и ...

ДИК утре ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

Правдико - 18.09.2017

Ждрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи утре во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

ДИК утре ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

Курир - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи утре во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

Ждребување за редоследот на избирачката листа утре напладне во ДИК

еМагазин - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати - редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи утре во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

ДИК утре ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

Република - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи утре во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

Системот за издавање потврди за неосудуваност не работи

Локално - 18.09.2017

Државната изборна комисија го одложи жребувањето за утврдување на кандидатските листи за градоначалници и советници на локалните избори поради нефункционалност на системот во судот, по што кандидатите не можеле да ги подигнат потврдите за ...

ДИК ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

Локално - 18.09.2017

– Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи денеска во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

ДИК утре ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

Либертас - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи утре во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

Со жребување ќе се одреди редоследот на листите за локалните избори

Вечер Прес - 18.09.2017

Државната изборна комисија (ДИК) се очекува денеска или најдоцна утре да одржи жребување за утврдување на единствените листи на кандидати за совети на општините и за градоначалници за претстојните локални избори.

Жребување во ДИК за редоследот на листите за локалните избори

Тера - 18.09.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска или утре треба да организира жребување за утврдување на единствените листи на кандидати за совети на општините и за градоначалници за претстојните локални избори.

Со жребување ќе се одреди редоследот на листите за локалните избори

Канал 77 - 18.09.2017

Изборна комисија (ДИК) се очекува денеска или најдоцна утре да одржи жребување за утврдување на единствените листи на кандидати за совети на општините и за градоначалници за претстојните локални избори.

ДИК утре ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори

Скопје инфо - 18.09.2017

Жрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати – редоследот на гласачките ливчиња ќе се одржи утре во 12 часот, соопшти Државната изборна комисија. Од ДИК ги покануваат овластените претставници на политичките партии, ...

ДИК утре ќе ја одржи жрепката за редоследот на листите за локалните избори...

Н.Македонија - 18.09.2017

Со ждрепка ќе се одреди редоследот на листите за локалните избори Државната изборна комисија (ДИК) се очекува денеска или најдоцна утре да одржи ждрепка за утврдување на единствените листи на кандидати за совети на општините и за градоначалници за ...