TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уметнички минијатури против мегатоните оружје

Вест - 06.12.2001

ОТВОРЕНО ПРВОТО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ ВО ТЕТОВО До последен момент Министерството за култура намерно не кажа дека на негова иницијатива во Тетово се отвара Прво биенале на минијатурна графика. Причина од "тајното" отворање на оваа голема изложба било стравувањето од несакани случувања попат.

Уметност и за луѓето изложени на насилство

Дневник - 05.12.2001

ВО ТЕТОВО ОТВОРЕНО БИЕНАЛЕ НА МИНИЈАТУРНА ГРАФИКА Изложбата го претставува креативниот глас, кој уметноста и културата можат да го подигнат против апсурдот и безумието на деструкциите со кои се соочивме, рече министерката Ганка Самоиловска-Цветанова Во Тетовскиот дом на културата вчера напладне ...

Меѓународно биенале на минијатурна графика

Дневник - 04.12.2001

дом на културата во ТЕТОВО Во Тетовскиот дом на културата денеска, во 13 часот, ќе биде отворено првото меѓународно Биенале на минијатурна графика. Ќе бидат претставени 478 дела на 118 автори од 38 земји. Биеналето го организира Музејот на тетовскиот крај, а ќе го отвори министерката за култура ...