TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На Борис му дојде само Андов

Вест - 10.09.2002

ПРЕДИЗБОРНАТА КАПМАЊА ГО ПОТИСНА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА На свечената седница на Собранието на Македонија, претседателот Трајковски не му ја возврати посетата на Андов, а не дојде никој ни од државниот врв Претседателот на Македонија Борис Трајковски, во чест на 8-ми Септември, Денот на независноста, ...

Гаранции за фер избори

Утрински - 10.09.2002

СВЕЧЕНОСТ Собранието на Македонија по повод Денот на независноста на нашата држава, во Домот на АРМ одржа свечена седница. Претседателот на парламентот, Стојан Андов, обраќајќи им се на присутните, нагласи дека 8 Септември е еден од најзначајните датуми од историјата на македонскиот народ, бидејќи ...

Трајковски повика на разум како од времето на референдумот

Дневник - 10.09.2002

ПРОСЛАВЕН ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА На централната прослава не присуствуваа питу претседателот ниту премиерот, а немаше ни претставниците од големите политички партии Годишнината на Денот на независноста на Република Македонија во неделата беше одбележана со свечена седница на Собранието на Македонија ...