TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

50 милиони долари заем за здравството, социјалата и јавниот сектор

Вест - 16.07.2004

МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖУВА Министерот за финансии Никола Поповски и постојаниот претставник на Светската банка во Македонија Сандра Блуменкамп вчера потпишаа договори за заем за прилагодување во управувањето во јавниот сектор ПСМАЛ, за заем за имплементација на социјалната заштита СПИЛ и за заем за ...

Светска банка одобри 50 милиони долари за реформи во јавниот сектор

Утрински - 16.07.2004

Како дел од тригодишната Стратегија за Македонија тешка 165 милиони долари НИНА НИНЕСКА-ФИДАНОСКА Светска банка и одобри на Македонија вкупно 50 милиони долари за реформи во јавната администрација, здравството, пензискиот систем и социјалната заштита.

Владата ќе ги финансира надворешниот долг и девизните резерви

Дневник - 16.07.2004

СО КРЕДИТИ ОД СВЕТСКАТА БАНКА Светската банка вчера одобри 50 милиони долари за реформа во јавниот сектор, здравството и во социјалната сфера. Договорите за заемот ги потпишаа претставничката на Светската банка во земјава, Сандра Блуменкамп, и министерот за финансии Никола Поповски.

Македонија доби три заеми од Светската банка

А1 - 15.07.2004

„Некои од овие мерки предизвикаа бура во јавноста, но реформите нема да запрат“, рече денеска министерот Поповски, кој потпиша договори за три нови заеми од Светската банка во вкупна вредност од 50 милиони долари. Заемите се доделени за можеби најболните сектори од реформите, јавната ...

МАКЕДОНИЈА ДОБИВА ТРИ ЗАЕМИ ОД СВЕТСКА БАНКА, ВРЕДНИ 49,8 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Канал5 - 15.07.2004

Министерот за финансии Никола Поповски и постојаниот претставник на Светската банка во Македонија Сандра Блуменкамп, денеска потпишаа договори за заеми за прилагодување на управувањето во јавниот сектор ПСМАЛ, за имплементација на социјалната заштита С Министерот за финансии Никола Поповски и ...