TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вучиќ-Тачи-Рама посакуваат затвор за Харадинај, смета Сали Бериша

Фокус - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

А1 On - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

Сител - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

Независен - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

Алфа - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

+инфо - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, експремиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Еве како епископот го спореди Рамуш Харадинај со Исус Христос (ВИДЕО)

Слободен Печат - 28.07.2019

Зборувајќи за правото и правдата, косовскиот епископ направи споредба меѓу Харадинај и Христос. Косовскиот епископ, монсињор Дод Ѓерѓи, при осветување на нова црква во Пеќ, Косово, направил споредба на косовскиот премиер, Рамуш Харадинај со Исус ...

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

Локално - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

Опсервер - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

САЛИ БЕРИША: Рама, Тачи и Вучиќ се тројката која сака Харадинај да го види во затвор

Денешен - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша: Рама, Вучиќ и Тачи посакуваат Харадинај да оди во затвор

PressingTV - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

24Инфо - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Бериша обвинува дека тројката Вучиќ-Тачи-Рама посакува затвор за Харадинај

MakPress - 28.07.2019

Поранешниот албански претседател, екс премиер и почесен лидер на опозициската Демократска партија, Сали Бериша за Би-Би-Си ја коментираше оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, што тој ја поднесе по поканата од Специјалниот суд во Хаг.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

ТВ21 - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

Телма - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

24 Вести - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

ММС - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

+инфо - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

Сител - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Не поднесов оставка под притисок околу дијалогот со Белград

Нова ТВ - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај изјави дека се повлекол од функцијата поради повикот на Специјалното обвинителство во Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Бериша: Трoјката Вучиќ-Тачи-Рама го сакаат Харадинај во затвор

Слободен Печат - 27.07.2019

Бериша вели дека ќе зборува за факти кои се многу јасни. Поранешниот премиер на Албанија, Сали Бериша, зборуваше за оставката на Рамуш Харадинај од функцијата премиер на Косово, по поканата од Специјалниот суд за да биде испрашан во Хаг како ...

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

А1 On - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

Нетпрес - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

24Инфо - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Генерал Весли Кларк му честиташе на Харадинај за неговата работа во интерес на Косово

Локално - 27.07.2019

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, една недела порано, рече дека добил писмо од пензионираниот американски генерал Весли Кларк, во кое му честитал на неговата посветеност на напредокот на Косово.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

Локално - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

Опсервер - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов поради притисок од САД и ЕУ

Денешен - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Договор со Србија треба да се постигне со взаемно признавање во постојните граници

PressingTV - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

MakPress - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај: Оставката не ја поднесов заради притисокот околу дијалогот со Белград

Магазин - 27.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, изјави дека оставката ја поднел заради повикот на Специјалното обвинителство од Хаг, а не, како што кажа, притисокот од САД и ЕУ за ставовите што ги застапува во дијалогот со Белград.

Харадинај во оставка, но продолжува да раководи со Владата

Телма - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај има намера да продолжи со својата функција. Откако доцна синоќа се врати од Хаг, за попладнево закажа редовна седница, со образложение дека не може да остави вакуум во власта.

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Телма - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

24 Вести - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај ќе продолжи да шефува со Владата на Косово

Фокус - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Сител - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Нова ТВ - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Весли Кларк му честита на Харадинај за посветеноста

А1 On - 26.07.2019

Рамуш Харадинај, кој пред една недела поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција, денеска изјави дека добил писмо од пензионираниот генерал на НАТО Весли Кларк во кое му честита на посветеноста за напредокот и развојот на Косово.

Лимај бара предвремени избори, не прифаќа техничка влада

Сител - 26.07.2019

Косовскиот вицепремиер и лидер на партијата Социјалдемократска иницијатива (Нисма), Фатмир Лимај смета дека земјата, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, што поскоро треба да оди на избори и одбива секаква можност за формирање техничка влада, ...

Лимај бара предвремени избори, не прифаќа техничка влада

А1 On - 26.07.2019

Косовскиот вицепремиер и лидер на партијата Социјалдемократска иницијатива (Нисма), Фатмир Лимај смета дека земјата, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, што поскоро треба да оди на избори и одбива секаква можност за формирање техничка влада, ...

Харадинај се врати од Хаг насмеан, а еве каква порака упати (ФОТО)

Слободен Печат - 26.07.2019

Харадинај упати порака дека границите на Косово не смее никој да ги допре. Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, доцна синоќа се врати во Косово. За неговото враќањето од Хаг информираше самиот Харадинај преку пост на Фејсбук.

Харадинај свика седница на косовската влада веднаш по враќањето од Хаг

Макфакс - 26.07.2019

Премиерот во оставка на Косово, Рамуш Харадинај, кој вчера вечер се врати од Хаг, за денеска најави редовна седница на владата. Тој рече дека по оставката која ја даде на 19 јули ја извршил правната обврска пред Специјализираното обвинителството во ...

„Газета Експрес“: Тачи следната недела ќе одржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

А1 On - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

А1 On - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Топ Чанел: Харадинај се враќа како премиер – Одлуката ќе ја испрати на Уставен

Слободен Печат - 26.07.2019

Харадинај јасно стави до знаење дека земјата не треба да се соочи со владејачки вакуум Претставниците на Демократската партија на Косово (ДПК) го потврдија учеството на владиниот состанок што го повика премиерот во оставка, Рамуш Харадинај.

Харадинај: Јас сум еден поранешен премиер

Слободен Печат - 26.07.2019

Пред медиумите, денеска тој рече дека повеќе не е премиер, туку е еден поранешен премиер. Рамуш Харадинај, по завршувањето на владината седница денеска се обрати пред медиумите за да ја разјасни ситуацијата.

Лимај бара предвремени избори, не прифаќа техничка влада

Независен - 26.07.2019

Косовскиот вицепремиер и лидер на партијата Социјалдемократска иницијатива (Нисма), Фатмир Лимај смета дека земјата, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, што поскоро треба да оди на избори и одбива секаква можност за формирање техничка влада, ...

Весли Кларк му честита на Харадинај за посветеноста

Сител - 26.07.2019

Рамуш Харадинај, кој пред една недела поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција, денеска изјави дека добил писмо од пензионираниот генерал на НАТО Весли Кларк во кое му честита на посветеноста за напредокот и развојот на Косово.

Харадинај се врати во Приштина: Границите на Косово не смеат да бидат ничија работа

Press24 - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина и продолжи да ја води владата на Косово

Нетпрес - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Независен - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина: Границите на Косово не смеат да бидат ничија работа

Курир - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

„Газета Експрес“: Тачи следната недела ќе оддржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

Независен - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

„Газета Експрес“: Тачи следната недела ќе оддржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

Сител - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

Харадинај се врати од Хаг и продолжува да раководи со косовската влада

CivilMedia - 26.07.2019

Премиерот во оставка на Косово, Рамуш Харадинај, кој вчера вечер се врати од Хаг, за денеска најави редовна седница на владата. Тој рече дека по оставката која ја даде на 19 јули ја извршил правната обврска пред специјалното обвинителството во Хаг, ...

„Газета Експрес”: Тачи следната недела ќе оддржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

24Инфо - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

Насмеан, Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Република - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

PressingTV - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

24Инфо - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Локално - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Весли Кларк му честита на Харадинај за посветеноста

Опсервер - 26.07.2019

Рамуш Харадинај, кој пред една недела поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција, денеска изјави дека добил писмо од пензионираниот генерал на НАТО Весли Кларк во кое му честита на посветеноста за напредокот и развојот на Косово.

Лимај бара предвремени избори, не прифаќа техничка влада

24Инфо - 26.07.2019

Косовскиот вицепремиер и лидер на партијата Социјалдемократска иницијатива (Нисма), Фатмир Лимај смета дека земјата, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, што поскоро треба да оди на избори и одбива секаква можност за формирање техничка влада, ...

Харадинај се врати од Хаг насмеан

Тера - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, доцна синоќа се врати во Косово. За неговото враќањето од Хаг информираше самиот Харадинај преку пост на Фејсбук. Тој објави и слика со насмевка на лицето.

Харадинај свика седница на косовската влада веднаш по враќањето од Хаг

Точка - 26.07.2019

Премиерот во оставка на Косово, Рамуш Харадинај, кој вчера вечер се врати од Хаг, за денеска најави редовна седница на владата. Тој рече дека по оставката која ја даде на 19 јули ја извршил правната обврска пред Специјализираното обвинителството во ...

Весли Кларк му честита на Харадинај за посветеноста

24Инфо - 26.07.2019

Рамуш Харадинај, кој пред една недела поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција, денеска изјави дека добил писмо од пензионираниот генерал на НАТО Весли Кларк во кое му честита на посветеноста за напредокот и развојот на Косово.

Лимај бара предвремени избори, не прифаќа техничка влада

Локално - 26.07.2019

Косовскиот вицепремиер и лидер на партијата Социјалдемократска иницијатива (Нисма), Фатмир Лимај смета дека земјата, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, што поскоро треба да оди на избори и одбива секаква можност за формирање техничка влада, ...

„Газета Експрес“: Тачи следната недела ќе оддржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

Либертас - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Либертас - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

„Газета Експрес“: Тачи следната недела ќе оддржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

Опсервер - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

Лимај бара предвремени избори, не прифаќа техничка влада

Опсервер - 26.07.2019

Косовскиот вицепремиер и лидер на партијата Социјалдемократска иницијатива (Нисма), Фатмир Лимај смета дека земјата, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, што поскоро треба да оди на избори и одбива секаква можност за формирање техничка влада, ...

Харадинај свика седница на косовската влада веднаш по враќањето од Хаг

Centar - 26.07.2019

Премиерот во оставка на Косово, Рамуш Харадинај, кој вчера вечер се врати од Хаг, за денеска најави редовна седница на владата. Тој рече дека по оставката која ја даде на 19 јули ја извршил правната обврска пред специјалното обвинителството во Хаг, ...

Харадинај во оставка, но продолжува да раководи со Владата

24Инфо - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај има намера да продолжи со својата функција. Откако доцна синоќа се врати од Хаг, за попладнево закажа редовна седница, со образложение дека не може да остави вакуум во власта.

Весли Кларк до Харадинај: Tи честитам на посветеноста за напредокот на Косово

PressingTV - 26.07.2019

Рамуш Харадинај, кој пред една недела поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција, денеска изјави дека добил писмо од пензионираниот генерал на НАТО Весли Кларк во кое му честита на посветеноста за напредокот и развојот на Косово.

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

Опсервер - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

„Газета Експрес“: Тачи следната недела ќе оддржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

Локално - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

Харадинај свика седница на косовската влада веднаш по враќањето од Хаг

Н.Македонија - 26.07.2019

Премиерот во оставка на Косово, Рамуш Харадинај, кој вчера вечер се врати од Хаг, за денеска најави редовна седница на владата. Тој рече дека по оставката која ја даде на 19 јули ја извршил правната обврска пред Специјализираното обвинителството во ...

Молкот на Харадинај пред сериозните обвинувања од Хаг?

Н.Македонија - 26.07.2019

Советот на правниот тим на Рамуш Харадинај да се брани со молчење во текот на сослушувањето од Судот во Хаг е поради сериозните обвинувања што се ставаат на негова сметка, изјави Милован Дрецун, претседател на Одборот за Косово и Метохија во ...

Тачи следната недела ќе оддржи консултации со партиите за датум за предвремени избори во Косово

MakPress - 26.07.2019

Косовскиот претседател Хашим Тачи следната недела ќе одржи консултации со политичките партии за утврдување датум за предвремени избори. Консултациите ќе следат откако минатата недела премиерот Рамуш Харадинај поднесе оставка на функцијата заради ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

MakPress - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати во Приштина, продолжува да раководи со Владата

1tv - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Харадинај се врати од Хаг, продолжува да раководи со Владата

Скопје1 - 26.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај соопшти дека доцна синоќа од Хаг се вратил во Приштина и за денеска во 14 часот закажа редовна седница на Владата. Харадинај на Фејсбук напиша дека неговата невиност не може да се доведува во прашање и ...

Весли Кларк му честита на Харадинај за посветеноста

MakPress - 26.07.2019

Рамуш Харадинај, кој пред една недела поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција, денеска изјави дека добил писмо од пензионираниот генерал на НАТО Весли Кларк во кое му честита на посветеноста за напредокот и развојот на Косово.

Лимај бара предвремени избори, не прифаќа техничка влада

MakPress - 26.07.2019

Косовскиот вицепремиер и лидер на партијата Социјалдемократска иницијатива (Нисма), Фатмир Лимај смета дека земјата, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, што поскоро треба да оди на избори и одбива секаква можност за формирање техничка влада, ...

Дачиќ: Сослушувањето на Харадинај – политичка фарса!

Алсат-М - 25.07.2019

Заминувањето на Рамуш Харадинај на сослушување пред Судот во Хаг, како осомничен, се претвори во политичка фарса, бидејќи беше јасно дека тој ќе оди за неколку часа и дека нема да биде задржан, изјави српскиот министер за надворешни работи, Ивица ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

Фокус - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

По оставката Харадинај свика седница на владиниот кабинет

Алсат-М - 25.07.2019

Рамуш Харадинај свика седница на владиниот кабинет една недела откако поднесе оставка на премиерската функција. Пратеничката на Самоопределување, Албулена Хаџиу реагираше дека оваа седница е скандалозна и претставува кршење на Уставот.

За Дачиќ одењето на Харадинај во Хаг е ‘излет“ и ‘политичка фарса’

Нетпрес - 25.07.2019

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ го нарече во четвртокот „политичка фарса“ и „излет“ одењето на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај во Хаг на повик на Специјалното обвинителство во својство на осомничен за сторени воени ...

Харадинај утре одржува владин состанок, Тачи другата недела на консултации со партиите

Слободен Печат - 25.07.2019

Харадинај една недела е во оставка, а утре одрржува владина седница, Тачи пак ќе има консултации со партиите. Како што објави КТВ еден ден претходно, поранешниот премиер Рамуш Харадинај свика владин состанок за во петок, иако Уставот вели дека со ...

КТВ: Харадинај планира за петок да закаже седница на владата

А1 On - 25.07.2019

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на косовската Влада, која со поднесувањето на оставката самиот ја урна, јави синоќа приштинската ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

Сител - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Харадинај планира утре да свика владина седница

Макфакс - 25.07.2019

Приштинската КТВ пренесува дека косовскиот премиер, Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на Владата, која, како што се наведува, со поднесувањето на оставката ...

Харадинај во Хаг, а еве Тачи од каде го покажа прстот (ФОТО)

Слободен Печат - 25.07.2019

Додека Харадинај се наоѓа на распит во Хаг, Тачи реклаксиран во природа го покажа прстот. Поминаа неколку дена откако Косово остана без влада поради оставката на Рамуш Харадинај. Од петокот, кога Харадинај го направи овој чин, јавноста е опфатена со ...

Трајковиќ: Тачи и Весели беа интервјуирани во Специјалниот суд, Харадинај им даде „час по морал“

Слободен Печат - 25.07.2019

Трајковиќ трвди дека повеќе од 40 луѓе во Косово добиле покани за да одат во Хаг Поранешната пратеничка на косовското Собрание, претседателката на Европското движење на Србите од Косово, Рада Трајковиќ, вели дека косовскиот претседател Хашим Тачи и ...

Дачиќ: Одењето на Харадинај во Хаг стана политичка фарса

Р.С.Европа - 25.07.2019

Заминувањето на Рамуш Харадинај на сослушување пред Судот во Хаг, како осомничен, се претвори во политичка фарса, бидејќи беше јасно дека тој ќе оди за неколку часа и дека нема да биде задржан, изјави српскиот министер за надворешни работи, Ивица ...

Косовски пратеник тврди: Oвие денови ќе излезе вистината за оставката на Харадинај

Слободен Печат - 25.07.2019

Зека вели дека премиерот на Косово немал обвинение и не се појавил пред Специјалниот суд, туку пред Обвинителството Пратеникот на косовското собрание, Милаим Зека, за весникот Инфокус , изјавил дека овие денови ќе излезе вистината за оставката на ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

А1 On - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

КТВ: Харадинај планира за петок да закаже седница на владата

Локално - 25.07.2019

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на косовската Влада, која со поднесувањето на оставката самиот ја урна, јави синоќа приштинската ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

Република - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Харадинај планира утре да свика владина седница

Точка - 25.07.2019

Приштинската КТВ пренесува дека косовскиот премиер, Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на Владата, која, како што се наведува, со поднесувањето на оставката ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

Опсервер - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Дачиќ: Заминувањето на Харадинај во Хаг се претвори во политичка фарса

Фактор - 25.07.2019

Заминувањето на Рамуш Харадинај во Хаг, на сослушувањето пред Канцеларијата на специјалното обвинителство, како осомничен, се претвори во политичка фарса, бидејќи беше јасно дека тој ќе оди за неколку часа и дека нема да биде задржан, изјави ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

PressingTV - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Харадинај планира утре да свика владина седница

Centar - 25.07.2019

Приштинската КТВ пренесува дека косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на Владата, која, како што се наведува, со поднесувањето на оставката ...

КТВ: Харадинај планира за петок да закаже седница на владата

Вечер Прес - 25.07.2019

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на косовската Влада, која со поднесувањето на оставката самиот ја урна, јави синоќа приштинската ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

Вечер Прес - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

24Инфо - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Харадинај планира за петок да закаже седница на владата

24Инфо - 25.07.2019

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на косовската Влада, која со поднесувањето на оставката самиот ја урна, јави синоќа приштинската ...

КТВ: Харадинај планира за петок да закаже седница на владата

Опсервер - 25.07.2019

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на косовската Влада, која со поднесувањето на оставката самиот ја урна, јави синоќа приштинската ...

И покрај оставката Харадинај во петок свикува седница на Владата

Кумановски м. - 25.07.2019

Рамуш Харадинај во петок планира да одржи седница на Владата, која со поднесувањето на својата оставка сам ја урна, јавува КТВ на албански јазик. Наведувајќи дека станува збор за антиуставна намера, КТВ, повикувајќи се на свои извори, вели дека ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

Локално - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Харадинај се бранел со молчење

Н.Македонија - 25.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, се бранел со молчење на распитот од страна на обвинителите на специјализираните комори во Специјалниот суд во Хаг. – Ја исполнив законската обврска како осомничен.

КТВ: Харадинај планира за петок да закаже седница на владата

MakPress - 25.07.2019

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на косовската Влада, која со поднесувањето на оставката самиот ја урна, јави синоќа приштинската ...

КТВ: Харадинај планира за петок да закаже седница на владата

1tv - 25.07.2019

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај, кој вчера беше сослушан во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, планира за утре да закаже седница на косовската Влада, која со поднесувањето на оставката самиот ја урна, јави синоќа приштинската ...

Харадинај поради воените злосторства не може да биде премиер, ниту да носи одлуки

Скопје1 - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Хасани: Харадинај веќе не може да се смета за премиер

MakPress - 25.07.2019

Рамуш Харадинај, кој во петокот поднесе неотповиклива оставка на премиерската функција заради појавување на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, повеќе не може да се смета за премиер, изјави синоќа поранешниот претседател на ...

Харадинај:Борец на ОВК, политичар, осомничен за воени злосторства

Призма - 24.07.2019

Во Косово дојде до неочекуван пресврт на настаните, кога косовскиот премиер, Рамуш Харадинај, во петокот одржа вонредна прес-конференција , на која објави дека поднесува оставка на својата функција, бидејќи не може, во исто време, да биде и премиер, ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

24 Вести - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај се бранеше со молчење во Хаг, подготвен е за враќање во политиката

Алсат-М - 24.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај го заврши давањето исказ пред специјалното одделение во Хаг. Тој одлучи да не одговори на ниту едно од прашањата, но со своето учество тој ја извршил законската обврска да одговари на поканата на ...

Харадинај се брани со молчење

Deutsche Welle - 24.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај денеска беше на сослушување во Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг. Тој се брани со молчење. Ниту косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај ниту поранешниот претседател на косовскиот ...

Харадинај е слободен човек, по Хаг се враќа во политиката

Телма - 24.07.2019

Еден час зад затвоени врати траеше сослушување на Рамуш Харадинај како сведок пред Судот за воени злосторства на Косово во периодот 1998/98, за неговата улога во ОВК. Отакако ја напушти хашката зграда од црвена цигла тој пред новинарите рече дека ги ...

По сослушувањето во Хаг, Харадинај се враќа во политиката

24 Вести - 24.07.2019

Еден час зад затворени врати траеше денешниот распит во Специјалниот суд во Хаг на косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, пред обвинителите од специјализираните комори на Судот.

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Телма - 24.07.2019

Како што јави дописникот на МИА од Приштина, Харадинај , кој беше еден од командантите на ОВК во војната во Косово во 1998-99 година, отпатува за Хаг вчера , четири дена откако поднесе оставка на позицијата премиер на Косово, поради поканата за ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Телма - 24.07.2019

Во изјава за косовските медиуми по напуштањето на судот во Хаг, Харадинај рече дека по денешното интервју нема други обврски кон Судот и најави дека ќе се врати во Косово и дека е подготвен за новите парламентарни избори.

Харадинај денеска треба да биде сослушан во Хаг

Алсат-М - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, како и поранешниот претседател на косовското Собрание, Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени злосторства во Хаг, заради евентуална поврзаност со воени ...

Еден час зад затворени врати! Што изјави Харадинај по излегување од судницата

Алсат-М - 24.07.2019

Во Специјализираниот суд во Хаг заврши сослушувањето на косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај. Во изјава за медиумите тој кажал дека во судот е повикан како осомничен и оти пред обвинителството се бранел со молчење.

Харадинај денеска на распит пред Судот во Хаг

Р.С.Европа - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Сител - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Нова ТВ - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај денеска треба ќе биде сослушан во Хаг (ФОТО)

Алфа - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, како и поранешниот претседател на косовското Собрание, Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени злосторства во Хаг, заради евентуална поврзаност со воени ...

ВИДЕО: Рамуш Харадинај со спуштена глава стигна во Специјалниот суд во Хаг- спроведен кај судијата на сослушување

Курир - 24.07.2019

Рамуш Харадинај пристигна во Специјалниот суд во Хаг, каде ќе биде сослушан поради злосторствата кои ги направиле поранешните припаднаици на ОВК врз српските и неалбански жители . Харадинај пред специјалниот обвинител денеска ќе биде сослушан како ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Независен - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Почна сослушувањето на Харадинај во Хаг

Независен - 24.07.2019

Во Специјалниот суд за воени злосторства извршени од припадниците на ОВК, со седиште во Хаг, почна сослушувањето на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, кој доби покана од Трибуналот како осомничен.

Заврши распитот на Рамуш Харадинај, се бранел со молчење

Курир - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, штотуку го заврши распитот од страна на обвинителите на специјализираните комори во Специјалниот суд во Хаг. Харадинај рече дека бил поканет како осомничен, посочувајќи дека законскиот совет не му ...

(ВИДЕО) Рамуш Харадинај се брани со молчење

Независен - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, го заврши распитот од страна на обвинителите на специјализираните комори во Специјалниот суд во Хаг. Харадинај дека се бранел со молчење. – Ја исполнив законската обврска како осомничен.

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Сител - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Рамуш Харадинај и Јакуп Красниќи денеска ќе бидат испрашувани во Хаг

Слободен Печат - 24.07.2019

Се очекува холандската полиција да го зголеми своето присуство околу Трибуналот Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, ќе биде испрашуван денеска од страна на Специјалниот суд. Топ Чанел дознава дека сослушувањето ќе се одржи во 09:30 часот ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

А1 On - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај денеска пред специјалниот суд во Хаг

Макфакс - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, стигна во Хаг каде денеска ќе биде сослушан во специјалниот суд за воени злосторства. Според најавите, специјален обвинител би требало да го испита во текот на денот.

Харадинај влезе во Специјалниот суд во Хаг (ФОТО)

Слободен Печат - 24.07.2019

Косовскиот премиер влезе во Специјалниот суд, каде веќе се наоѓа и Јакуп Красниќи. Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, влезе во зградата на Специјалното обвинителство за воени злосторства во Косово, каде што ќе биде интервјуиран, пренесува Радио ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Нова ТВ - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

ВИДЕО: Рамуш Харадинај со спуштена глава стигна во Специјалниот суд во Хаг - спроведен кај судијата на сослушување

Press24 - 24.07.2019

Рамуш Харадинај пристигна во Специјалниот суд во Хаг, каде ќе биде сослушан поради злосторствата кои ги направиле поранешните припаднаици на ОВК врз српските и неалбански жители . Харадинај пред специјалниот обвинител денеска ќе биде сослушан како ...

Почна сослушувањето на Харадинај во Хаг

А1 On - 24.07.2019

Во Специјалниот суд за воени злосторства извршени од припадниците на ОВК, со седиште во Хаг, почна сослушувањето на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, кој доби покана од Трибуналот како осомничен.

Заврши распитот на Рамуш Харадинај, се бранел со молчење (ВИДЕО)

Слободен Печат - 24.07.2019

Харадинај рече дека бил поканет како осомничен, посочувајќи дека не му дозволува законскиот совет да даде детали Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, штотуку го заврши распитот од страна на обвинителите на специјализираните комори во ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Независен - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

+инфо - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

И Красниќи како Харадинај: Ја извршив законската обврска во Хаг

Независен - 24.07.2019

Поранешниот претседател на Косово, Јакуп Красниќи, рече дека со интервјуто во Хаг ja извршил законска обврска. “Ние ја извршивме нашата законска обврска , верувам дека ги извршувавме должностите и обврските што ги имаме во согласност со важечките ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, ќе се враќа во политика

Р.С.Европа - 24.07.2019

Во Специјалниот суд во Хаг заврши распитот на косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, пред обвинителите од специјализираните комори на Судот. По завршувањето на распитот, Харадинај изјави дека се бранел со молчење.

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

А1 On - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Завршено сослушувањето на Харадинај - не смее да открие ни збор за тоа што се разговарало зад затворени врати

Press24 - 24.07.2019

Рамуш Харадинај пристигна утринаава во Сепецијалниот суд за слосторства во Хаг. Како што се гледа на снимките кои ги емитуваа приштинските медиуми,. Харадинај со спуштена глава влезе во судот.

Харадинај се бранел со молчење пред судот во Хаг

Макфакс - 24.07.2019

Рамуш Харадинај по завршувањето на сослушувањето пред Судот за воени злосторства во Косово, рече дека ги послушал правните совети и се бранел со молчење. Во изјава за косовските медиуми по напуштањето на судот во Хаг, тој нагласи дека по ова ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Алфа - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење

Нетпрес - 24.07.2019

Во Специјалниот суд во Хаг заврши распитот на косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, пред обвинителите од специјализираните комори на Судот. По завршувањето на распитот, Харадинај изјави дека се бранел со молчење.

Што е Рамуш Харадинај во моментов?

Слободен Печат - 24.07.2019

Аналитичарите велат дека Харадинај веќе е поранешен премиер на Косово, а не премиер во функција. Минатата недела Рамуш Харадинај поднесе неотповиклива оставка од функцијата премиер на Косово, поради поканата што ја доби од Специјалниот суд во Хаг.

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Нетпрес - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Курир - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај по сослушувањето: Се враќам во политиката (ВИДЕО)

PressingTV - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Република - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Вечер Прес - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај се бранел со молчење пред судот во Хаг

24Инфо - 24.07.2019

Рамуш Харадинај по завршувањето на сослушувањето пред Судот за воени злосторства во Косово, рече дека ги послушал правните совети и се бранел со молчење. Во изјава за косовските медиуми по напуштањето на судот во Хаг, тој нагласи дека по ова ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Либертас - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

24Инфо - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај се бранел со молчење пред судот во Хаг

Точка - 24.07.2019

Рамуш Харадинај по завршувањето на сослушувањето пред Судот за воени злосторства во Косово, рече дека ги послушал правните совети и се бранел со молчење. Во изјава за косовските медиуми по напуштањето на судот во Хаг, тој нагласи дека по ова ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

iPortal - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Харадинај денеска пред Специјалниот суд во Хаг

Точка - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај стигна во Хаг каде денеска ќе биде сослушан во специјалниот суд за воени злосторства. Според најавите, специјален обвинител би требало да го испита во текот на денот.

Харадинај молчеше пред судот во Хаг

Вечер Прес - 24.07.2019

Рамуш Харадинај по завршувањето на сослушувањето пред Судот за воени злосторства во Хаг рече дека ги послушал правните совети и се бранел со молчење. Во изјава за косовските медиуми по напуштањето на судот во Хаг, тој нагласи дека по ова испитување ...

Рамуш Харадинај денеска ќе биде испрашуван во Хаг

Република - 24.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, ќе биде испрашуван денеска од страна на Специјалниот суд. Топ Чанел дознава дека сослушувањето ќе се одржи во 09:30 часот во Хаг, исто така, ќе биде сослушуван и Јакуп Красниќи, поранешен шеф на ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Тера - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат испрашувани од Специјалното обвинителство за воени злосторства ...

Почна сослушувањето на Харадинај во Хаг

24Инфо - 24.07.2019

Во Специјалниот суд за воени злосторства извршени од припадниците на ОВК, со седиште во Хаг, почна сослушувањето на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, кој доби покана од Трибуналот како осомничен.

Харадинај на распит во Хаг

Либертас - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Дачиќ: Дијалогот е во кома

Centar - 24.07.2019

Европа очигледно не успеала да издејствува спроведување на бриселскиот договор, изјави министерот за надворешнни работи на Србија, Ивица Дачиќ. Дачиќ пред новинарите во Белград рече дека овој договор го потпишал тој и оти Белград и понатаму останува ...

Заврши распитот на Харадинај во Хаг: Ја исполнив обврската, се бранев со молчење

Република - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, го заврши распитот од страна на обвинителите на специјализираните комори во Специјалниот суд во Хаг. Харадинај рече дека се бранел со молчење. Ја исполнив законската обврска како осомничен.

Со спуштена глава, Харадинај се појави на распит во Специјалниот суд во Хаг

Република - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај пристигна во Специјалниот суд во Хаг каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово.

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

Локално - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај денеска пред пецијалниот суд во Хаг

Centar - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, стигна во Хаг каде денеска ќе биде сослушан во специјалниот суд за воени злосторства. Според најавите, специјален обвинител би требало да го испита во текот на денот.

Харадинај на распит во Хаг

iPortal - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Локално - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Почна сослушувањето на Харадинај во Хаг

Опсервер - 24.07.2019

Во Специјалниот суд за воени злосторства извршени од припадниците на ОВК, со седиште во Хаг, почна сослушувањето на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, кој доби покана од Трибуналот како осомничен.

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

Опсервер - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

Харадинај и Красниќи денеска пред судот во Хаг

CivilMedia - 24.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, ќе биде испрашуван денеска од страна на Специјалниот суд. Сослушувањето ќе се одржи во 09:30 часот во Хаг, исто така, ќе биде сослушуван и Јакуп Красниќи, поранешен шеф на косовското Собрание.

Харадинај молчеше пред судот во Хаг

Н.Македонија - 24.07.2019

Рамуш Харадинај по завршувањето на сослушувањето пред Судот за воени злосторства во Хаг рече дека ги послушал правните совети и се бранел со молчење. Во изјава за косовските медиуми по напуштањето на судот во Хаг, тој нагласи дека по ова испитување ...

Оставката на Харадинај со многу политички комбинаторики

Н.Македонија - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, отпатува за Хаг, каде што e повикан од страна на Специјалниот суд за распит во својство на осомничен за воени злосторства во Косово. Харадинај е повикан во својство на осомничен и тој поради ...

Рамуш Харадинај со спуштена глава стигна во Хаг – во судницата се бранел со молчење

Магазин - 24.07.2019

Поранешниот премиер на Косово, Рамуш хардинај пристигна денеска во Хашкиот трибунал. Како што пишуваат тамошните медиуми, Харадинај пристигна во Специјалниот суд во Хаг, каде ќе биде сослушан поради злосторствата кои ги направиле поранешните ...

Харадинај и Красниќи денеска на распит пред Судот во Хаг

MakPress - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

ВИДЕО: Со спуштена глава, Харадинај стигна во Специјалниот суд во Хаг

Магазин - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај пристигна во Специјалниот суд во Хаг каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово.

Харадинај на распит во Хаг

1tv - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај и поранешниот претседател на косовското Собрание и портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК), Јакуп Красниќи денеска ќе бидат интервјуирани од Специјалното обвинителство за воени ...

Рамуш Харадинај денеска ќе биде испрашуван во Хаг

Магазин - 24.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, ќе биде испрашуван денеска од страна на Специјалниот суд. Топ Чанел дознава дека сослушувањето ќе се одржи во 09:30 часот во Хаг, исто така, ќе биде сослушуван и Јакуп Красниќи, поранешен шеф на ...

Почна сослушувањето на Харадинај во Хаг

MakPress - 24.07.2019

Во Специјалниот суд за воени злосторства извршени од припадниците на ОВК, со седиште во Хаг, почна сослушувањето на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, кој доби покана од Трибуналот како осомничен.

Харадинај во Хаг се бранел со молчење, најави враќање во политиката

MakPress - 24.07.2019

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај го заврши интервјуто пред Судот за воени злосторства во Косово, каде што, како што рече, ги послушал правните совети и се бранел со молчење.

(ВИДЕО) Заврши сослушувањето Рамуш Харадинај, се бранел со молчење

Скопје1 - 24.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, го заврши распитот од страна на обвинителите на специјализираните комори во Специјалниот суд во Хаг. Харадинај рече дека бил поканет како осомничен, посочувајќи дека законскиот совет не му дозволува ...

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

Телма - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Харадинај заминува на распит во Хаг

Алсат-М - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување, Рамуш Харадинај, денеска ќе отпатува за Хаг, кадешто e повикан од страна на Специјалниот суд, за распит во својство на осомничен за воени злосторства во Косово.

Дачиќ: Дијалогот со Косово – во кома!

Алсат-М - 23.07.2019

Српскиот министер за надворешни работи, Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на дијалогот со Приштина, по оставката на премиерот на Косово, Рамуш Харадинај, оцени дека „дијалогот е во кома и оти сега сѐ зависи од реанимацијата од ...

Харадинај: Борците на слободата секогаш биле на страна правдата

Фокус - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Харадинај денеска оди во Хаг

Слободен Печат - 23.07.2019

Харадинај минатиот петокот доби покана од Специјалениот суд во Хаг да биде интервјуиран. Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, денеска ќе замине за Хаг. Харадинај таму ќе биде интервјуиран од страна на Специјалниот суд.

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

А1 On - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Кој го фати вака за глава Рамуш Харадинај? (ФОТО)

Слободен Печат - 23.07.2019

Рама се одликува со креативноста и пораките како во сликите, во кои си ја удира неговата главата со таа на Харадинај На церемонијата на Фондацијата на светско познатиот фудбалер со албанско потекло, Лорик Цана, беа фотографирани неколку специјални ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

А1 On - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

+инфо - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Дачиќ: Дијалогот е во кома

Макфакс - 23.07.2019

Европа очигледно не успеала да издејствува спроведување на бриселскиот договор, изјави министерот за надворешнни работи на Србија, Ивица Дачиќ. Дачиќ пред новинарите во Белград рече дека овој договор го потпишал тој и оти Белград и понатаму останува ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

Независен - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Летот на Харадинај до Хаг одложен за неколку часа

Макфакс - 23.07.2019

Кабинетот на косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај потврди дека неговиот лет за Хаг, преку Виена, е одложен за неколку часа, пренесе приштински „Експрес“. Летот е одложен поради доцнење на авионот на „Аустриан Ерлејнз“.

Сопругата на Харадинај со трогателна порака

Слободен Печат - 23.07.2019

Таа вели дека ќе го чекаат Харадинај заедно со нејзините деца и сите деца на Косово Анита Харадинај, сопруга на премиерот на Косово во оставка, Рамуш Харадинај, рече дека е третпат што ја држат на рамо тежината на горчливата судбина на Косово.

На Харадинај му доцнеше летот за Хаг, па Пацоли му го даде приватниот авион

Слободен Печат - 23.07.2019

Харадинај не патувал во Хаг со договорената компанија. Со неколку часовно задоцнување, косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, отиде во Хаг. Задоцнувањето се случило поради авиокомпанијата со која првично беше планирано патувањето на ...

Харадинај денеска ќе отпатува за Хаг, повикан е од судот

Курир - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина.

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

Сител - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

Сител - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома, се зависи од реанимацијата

Р.С.Европа - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Харадинај во Хаг на распит

Независен - 23.07.2019

Косово – Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово.

Харадинај денеска патува за Хаг

Р.С.Европа - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина.

Харадинај потврди, ќе оди на распит во судот во Хаг

+инфо - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина .

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

А1 On - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина.

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

Сител - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина.

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

+инфо - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

Независен - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Харадинај денеска оди во Хаг

Кумановски м. - 23.07.2019

Косовскиот премиер во оставка Рамуш Хараднија потврди дека денеска ќе патува во Хаг, каде ќе биде сослушан во специјален суд за злосторства кои ги сториле поранешните припадници на ОВК врз српското и неалбанско население.

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

Локално - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина .

Харадинај: Во Хаг одам како обичен граѓанин на Косово а не како премиер

PressingTV - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина .

Харадинај: Денеска одам во Хаг

Денешен - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави МИА од Приштина .

Харадинај денес патува во Хаг, утре судењето

Фактор - 23.07.2019

Владата на Косово потвдри дека Рамуш Харадинај денес патува во Хаг и дека судењето е во средата. Според информациите на медиумите од соседството, Харадинај одлучил да поднесе оставка од функцијата косовски премиер по добивањето на расправа од ...

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

24Инфо - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело” за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

Опсервер - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Харадинај утре оди на распит во судот во Хаг

Вечер Прес - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, пишува МИА.

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

Опсервер - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Харадинај: Во Хаг одам на повикот за интервју од Специјалниот суд

Денешен - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

Локално - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

24Инфо - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Летот на Харадинај до Хаг одложен за неколку часа

24Инфо - 23.07.2019

Кабинетот на косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај потврди дека неговиот лет за Хаг, преку Виена, е одложен за неколку часа, пренесе приштински „Експрес“. Летот е одложен поради доцнење на авионот на „Аустриан Ерлејнз“.

Дачиќ: Дијалогот е во кома

Точка - 23.07.2019

Европа очигледно не успеала да издејствува спроведување на бриселскиот договор, изјави министерот за надворешнни работи на Србија, Ивица Дачиќ. Дачиќ пред новинарите во Белград рече дека овој договор го потпишал тој и оти Белград и понатаму останува ...

Летот на Харадинај до Хаг одложен за неколку часа

Точка - 23.07.2019

Кабинетот на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај потврди дека неговиот лет за Хаг, преку Виена, е одложен за неколку часа, пренесе приштински „Експрес“. Летот е одложен поради доцнење на авионот на „Аустриан ерлајнс“.

Харадинај ќе доцни во Хаг

Република - 23.07.2019

Кабинетот на косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај потврди дека неговиот лет за Хаг, преку Виена, е одложен за неколку часа, пренесе приштински „Експрес“. Летот е одложен поради доцнење на авионот на „Аустриан ерлајнс“.

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

PressingTV - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

PressingTV - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

На Харадинај му доцнеше летот за Хаг, па Пацоли му го даде приватниот авион

24Инфо - 23.07.2019

Со неколку часовно задоцнување, косовскиот премиер во оставка Рамуш Харадинај, отиде во Хаг. Задоцнувањето се случило поради авиокомпанијата со која првично беше планирано патувањето на Харадинај.

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

Опсервер - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина .

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

24Инфо - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина .

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

Либертас - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина .

Дачиќ: Дијалогот со Приштина е во кома

Н.Македонија - 23.07.2019

Европа очигледно не успеала да издејствува спроведување на бриселскиот договор, изјави министерот за надворешнни работи на Србија, Ивица Дачиќ. Дачиќ пред новинарите во Белград рече дека овој договор го потпишал тој и оти Белград и понатаму останува ...

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

1tv - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина.

Харадинај пред заминувањето за Хаг: Останувам непоколеблив за моите одлуки

MakPress - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, пред да отпатува за Хаг, каде утре треба да даде интервју пред Специјалниот суд за воени злосторства, порача дека останува „непоколеблив и со кренато чело“ за неговите животни одлуки, јави дописникот ...

Харадинај денеска лета за Хаг

Expres - 23.07.2019

По повикот за распит во својство на осомничен пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, косовскиот преммиер Рамуш Харадинај денеска ќе отпатува за Хаг. Во синоќешното интервју за приштинската телевизија Т7 изјави дека од судот во Хаг е ...

Дачиќ: Дијалогот по оставката на Харадинај е во кома

MakPress - 23.07.2019

Српскиот шеф на дипломатијата Ивица Дачиќ, говорејќи за можностите за обновување на косовскито дијалог по оставката на премиерот на Косово Рамуш Харадинај, во интервју за ТВ Прва изјави дека „дијалогот е во кома, се зависи од реанимацијата на ...

Косовскиот премиер во оставка заминува на суд во Хаг

Скопје1 - 23.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, денеска ќе замине за Хаг. Харадинај таму ќе биде интервјуиран од страна на Специјалниот суд. Ова го потврди самиот Харадинај синоќа во емисијата “Pressing ” во Т7.

Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг

MakPress - 23.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај потврди дека денеска ќе отпатува за Хаг, каде што е повикан на распит, во својство на осомничен, пред Специјалниот суд за воени злосторства во Косово, јави дописникот на МИА од Приштина.

Харадинај поднесе оставка

Призма - 22.07.2019

Како што денеска на прес-конференција во Приштина изјави Харадинај, тој поднесува оставка бидејќи бил повикан да даде исказ пред Специјаизираното обвинителство на Косово, кое спроведува истраги за злосторства извршени за време и по војната на ...

Косовоските политичари жалат поради оставката на Харадинај

Призма - 22.07.2019

Коментари на жалење на косовските функционери и политичари, предизвика денешната шокантна оставка на Рамуш Харадинај, до која дојде откако Специјализираното обвинителство на Косово во Хаг, кое води истраги за злосторствата извршени за време и по ...

Харадинај ги извести за оставката парламентарните партии, но не и Српската листа

ТВ21 - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај објави дека за својата оставка денеска ги известил написмено челниците на државните институции и лидерите на парламентарните партии на Албанците, како на оние од владејачката коалиција, така и на ...

Харадинај: Да се почитуваат рековите за одржување избори

Алсат-М - 22.07.2019

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај вели дека треба да се почитуваат временските рокови за одржување на избори. Според Харадинај, нема причина да се одложуваат изборите. Во интервју за Радио Слободна Европа Харадинај, ги кажа причините што го натераа ...

РТК: Вонредни избори во Косово на 8. септември

ТВ21 - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од Приштина.

Харадинај плаќа за злосторства или за таксите и границите

Независен - 22.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, вчера се појави на откривањето на статуите во „Меморијалната академија на патриотите“ во Ораховац. Веќе денеска тој ќе се појави во новоформираниот Специјален суд во Хаг каде е осомничен за злосторства ...

РТК: Вонредните избори во Косово на 8 септември

Слободен Печат - 22.07.2019

Според извори на РТК, Тачи одлучил да објави вонредни избори кои ќе се одржат на 8-ми септември Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8. септември, се дознава од извори во косовското претседателство.

Харадинај: Не сакаме Додик република во Косово

Р.С.Европа - 22.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, преку „Фејсбук“ им се заблагодари на неговите поддржувачи и порача дека не сака „Додик република во Косово“. „Бараме признавање, а не поделба на Косово, а не ‘Додик република’ во Косово“, напиша тој на ...

Вулин: Оставката на Харадинај – фарса

Слободен Печат - 22.07.2019

Вулин рече дека станува збор за „игра за внатрешна употреба“. Оставката на Рамуш Харадинај, поради покана од Специјалниот суд да биде сослушан како осомничен, е фарса и начин да се задоцни и прекине дијалогот, но и да се стави товарот врз Србија.

Харадинај ги извести за оставката парламентарните партии, но не и Српската листа

А1 On - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај објави дека за својата оставка денеска ги известил написмено челниците на државните институции и лидерите на парламентарните партии на Албанците, како на оние од владејачката коалиција, така и на ...

Мета и Харадинај се сретнаа во Приштина

Макфакс - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера во Приштина се сретнал со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. „Среќен сум што се сретнав со премиерот Рамуш Харадинај во Приштина. Горд со неговиот инспиративен карактер“, напиша Мета на „Фејсбук“.

Харадинај патува во Хаг, в среда ќе излезе пред судот

Макфакс - 22.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај ќе замине утре во Хаг, со цел во својство на осомничен да даде изјава пред обвинителите на Специјалниот суд за воени злочини, пренесуваат косовските медиуми.

Харадинај во среда ќе излезе пред судот во Хаг

Слободен Печат - 22.07.2019

Истиот ден ќе биде испрашан и поранешниот портпарол на Главниот штаб и поранешен претседател на косовското собрание, Јакуп Красниќи. Премиерот на Косово, Рамуш Харадинај, утре ќе замине во Хаг за во својство на осомничен да даде изјава пред ...

Харадинај ги извести за оставката парламентарните партии, но не и Српската листа

Независен - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај објави дека за својата оставка денеска ги известил написмено челниците на државните институции и лидерите на парламентарните партии на Албанците, како на оние од владејачката коалиција, така и на ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

Press24 - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Харадинај ги извести за оставката парламентарните партии, но не и Српската листа

Сител - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај објави дека за својата оставка денеска ги известил написмено челниците на државните институции и лидерите на парламентарните партии на Албанците, како на оние од владејачката коалиција, така и на ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

Независен - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

Нетпрес - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

А1 On - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

Сител - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

На 8 септември вонредни избори во Косово

+инфо - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

А1 On - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

Сител - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Албанскиот претседател Мета се сретнал со Харадинај во Приштина

Независен - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера доцна попладне престојувал во Приштина каде се сретнал со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. Претседателот Мета на Фејсбук изјави дека е среќен што се сретнал со Харадинај во Приштина.

Зошто Мета и Харадинај се сретнаа во еден ресторан во Приштина?

Слободен Печат - 22.07.2019

Мета беше меѓу првите политичари кои реагираа по оставката на Харадинај. Албанскиот претседател, Илир Мета, се сретнал во Приштина со косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај. Веста ја објави самиот Харадинај преку постирање на Фејсбук, ...

Харадинај: Косово е посилно од кога било, независноста е легитимна и правична

Макфакс - 22.07.2019

Независноста на Косово е легитимна и правична, а државата денес е посилна од кога и да е, порача косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда.

Албанскиот претседател Мета се сретна со Харадинај во Приштина

А1 On - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера доцна попладне престојувал во Приштина каде се сретнал со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. Претседателот Мета на Фејсбук изјави дека е среќен што се сретнал со Харадинај во Приштина.

Албанскиот претседател Мета се сретнал со Харадинај во Приштина

Сител - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера доцна попладне престојувал во Приштина каде се сретнал со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. Претседателот Мета на Фејсбук изјави дека е среќен што се сретнал со Харадинај во Приштина.

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

Независен - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

Харадинај напиша на „Фејсбук“ дека не сакаат „Додик република“ во Косово

Макфакс - 22.07.2019

Рамуш Харадинај, премиерот во оставка на привремените приштински институции, се јави на „Фејсбук“ за прв пат откако поднесе оставка на функцијата што ја вршеше. Тој им се заблагодари на сите за поддршката што му ја даваа во изминатите неколку дена и ...

Мета се сретнал со Харадинај во Приштина

24Инфо - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера доцна попладне престојувал во Приштина каде се сретнал со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. Претседателот Мета на Фејсбук изјави дека е среќен што се сретнал со Харадинај во Приштина.

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

CivilMedia - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

Харадинај ги извести за оставката парламентарните партии, но не и Српската листа

Локално - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај објави дека за својата оставка денеска ги известил написмено челниците на државните институции и лидерите на парламентарните партии на Албанците, како на оние од владејачката коалиција, така и на ...

Албанскиот претседател Мета се сретнал со Харадинај во Приштина

Либертас - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера доцна попладне престојувал во Приштина каде се сретнал со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. Претседателот Мета на Фејсбук изјави дека е среќен што се сретнал со Харадинај во Приштина.

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

CivilMedia - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

Локално - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

Опсервер - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Албанскиот претседател Мета се сретнал со Харадинај во Приштина

Опсервер - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера доцна попладне престојувал во Приштина каде се сретнал со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. Претседателот Мета на Фејсбук изјави дека е среќен што се сретнал со Харадинај во Приштина.

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

Локално - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

Вечер Прес - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Харадинај ги извести за оставката парламентарните партии, но не и Српската листа

24Инфо - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај објави дека за својата оставка денеска ги известил написмено челниците на државните институции и лидерите на парламентарните партии на Албанците, како на оние од владејачката коалиција, така и на ...

Харадинај: Косово е посилно од кога било, независноста е легитимна и правична

Точка - 22.07.2019

Независноста на Косово е легитимна и правична, а државата денес е посилна од кога и да е, порача косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда.

Харадинај: Косово е денес посилно од кога и да е

24Инфо - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

Харадинај патува во Хаг, в среда ќе излезе пред судот

Точка - 22.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај ќе замине утре во Хаг, со цел во својство на осомничен да даде изјава пред обвинителите на Специјалниот суд за воени злочини, пренесуваат косовските медиуми.

Харадинај ги извести за оставката парламентарните партии, но не и Српската листа

Опсервер - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај објави дека за својата оставка денеска ги известил написмено челниците на државните институции и лидерите на парламентарните партии на Албанците, како на оние од владејачката коалиција, така и на ...

Харадинај:Kосово е денеска посилнo од кога и да е

PressingTV - 22.07.2019

Косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда (МСП) дека независноста на Косово е легитимна и правична, порача дека државата денес е посилна од кога и да е, јави дописникот на ...

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

Опсервер - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

24Инфо - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

Харадинај: Косово е посилно од кога било, независноста е легитимна и правична

Centar - 22.07.2019

Независноста на Косово е легитимна и правична, а државата денес е посилна од кога и да е, порача косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда.

Косово: Вонредните избори на 8 септември

Денешен - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

Вонредни избори во Косово на 8 септември?

PressingTV - 22.07.2019

Вонредни парламентарни избори во Косово, по оставката на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември, извести државната радио-телевизија повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата.

Харадинај напиша на „Фејсбук“ дека не сакаат „Додик република“ во Косово

24Инфо - 22.07.2019

Рамуш Харадинај, премиерот во оставка на привремените приштински институции, се јави на „Фејсбук“ за првпат откако поднесе оставка на функцијата што ја вршеше. Тој им се заблагодари на сите за поддршката што му ја даваа во изминатите неколку дена и ...

РТК: Вонредните избори во Косово ќе се одржат на 8 септември

Вечер Прес - 22.07.2019

Државната радио-телевизија на Косово РТК, повикувајќи се на извори во кабинетот на претседателот на државата, објави дека вонредните избори, по оставката на премиерот Рамуш Харадинај, ќе се одржат на 8 септември годинава, јави дописникот на МИА од ...

Харадинај напиша на „Фејсбук“ дека не сакаат „Додик република“ во Косово

Точка - 22.07.2019

Рамуш Харадинај, премиерот во оставка на привремените приштински институции, се јави на „Фејсбук“ за првпат откако поднесе оставка на функцијата што ја вршеше. Тој им се заблагодари на сите за поддршката што му ја даваа во изминатите неколку дена и ...

Харадинај патува во Хаг, в среда ќе излезе пред судот

Н.Македонија - 22.07.2019

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, утре ќе замине во Хаг со цел, во својство на осомничен, да даде изјава пред обвинителите на Специјалниот суд за воени злосторства, пренесуваат косовските медиуми.

Мета и Харадинај се сретнаа во Приштина

Н.Македонија - 22.07.2019

Албанскиот претседател Илир Мета вчера во Приштина се сретна со поранешниот косовскиот премиер Рамуш Харадинај. – Среќен сум што се сретнав со премиерот Рамуш Харадинај во Приштина. Горд на неговиот инспиративен карактер – напиша Мета на својот ...

Харадинај: Независноста на Косово е легитимна и правична

Н.Македонија - 22.07.2019

Независноста на Косово е легитимна и правична, а државата денес е посилна од кога и да е, порача косовскиот премиер во заминување Рамуш Харадинај, на деветтата годишнина од пресудата на Меѓународниот суд за правда.