TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Убиени 15 лица во Шринагар

А1 - 22.09.2002

Петнаесет лица, од кои 10-мина наводни муслимански бунтовници, беа убиени ноќеска во индискиот дел од покраината Кашмир, каде со приближувањето на втората фаза од регионалните избори закажани за во вторник, растат насилствата.

Страв од нови насилства во Кашмир

Утрински - 20.09.2002

Индија ШРИНАГАР - Индискиот главен изборен комесар и високи официјални лица вчера се упатија кон Кашмир, поради стравување за дополнително насилство во наредните кругови гласање за државно собрание, изјавија претставници. Повеќе од 460 лица беа убиени од 2 август, кога Индија соопшти дека ќе одржи ...

Изборите во Кашмир критични

Утрински - 17.09.2002

Индија бара потврда на власта СРИНАГАР - Гласачите во Џаму и Кашмир вчера почнаа со гласањето за избирање ново државно собрание, во услови кога сепаратистичките муслимански герилци се закануваат со ново насилство на изборите, кои Индија сака да ги прикаже како потврда на својата власт.

Регионални избори во Кашмир

А1 - 16.09.2002

Првата фаза на регионалните избори со висок ризик почна изутрината во индискиот дел на Кашмир, каде по објавувањето на одржувањето на изборите на втори август досега се убиени 24 политички активисти кои учествуваат во изборниот процес.