TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов режим во водоснабдувањето од системот „Студенчица“

А1 - 12.01.2002

Полициски екипи и луѓе на Ј.П. „Студенчица“ од денеска од 9 до 16 часот го контролираат почитувањето на рестрикации на новиот режим на системот за водоснабдување Студенчица. За Прилеп да добие 170 литри вода за седум часа, што сепак не е ни приближно до нормалното водоснабдување, од системот ...

На Прилеп му се заканува заразна жолтица

Вест - 11.01.2002

ШТРАЈК НА МЕДИЦИНСКИОТ ПЕРСОНАЛ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО ГРАДОТ ПОД МАРКОВИ КУЛИ Здравствените работниците се плашат од зараза зашто нема вода во амбулантите, а и пациентите доаѓаат валкани и неизмиени зашто водата е секната веќе два месеци Здравствените работници од примарната здравстена заштита ...

Прилепската болница функционира во партизански услови

Утрински - 11.01.2002

Протест на лекарите и на медицинските сестри во Прилеп поради недостигот од вода Градската болница има вода само по пола час, сите операции се одлагаат, итните случаи се испраќаат во Битола и во Скопје ПРИЛЕП - Невозможните услови за работа, предизвикани од немањето вода, беа повод за протест на ...

"Переме во казани, како да сме во логор"

Дневник - 11.01.2002

ПРИЛЕПЧАНИ "УМИРААТ" ЗА ВОДА Вака изјавуваат револтирани прилепчани, а лекарите предупредуваат дека е подобро родителите да не ги пуштаат децата на училиште идната недела зашто постои голем ризик да се појави жолтица Животот на прилепчани е целосно парализиран.

Политиката го пресуши Прилеп?

А1 - 10.01.2002

Над 90 проценти од Прилеп е без вода денеска. За да се обезбеди вода на првиот кат од болницата речиси целиот град е исклучен од мрежата. Од Студенчица, Прилеп денеска добива 50 литри овие количества се само капка од потребите на граѓаните.

Нема вода ниту за првото капење на новороденчињата

Дневник - 10.01.2002

ХАОС ВО ПРИЛЕП Здравствените работници од Прилеп денеска во 11 часот ќе протестираат пред локалната самоуправа и очајнички ќе се обидат да обезбедат вода за пиење. Тие велат дека состојбата со водоснабдувањето е неиздржлива и оти Болницата е готова за клуч.

На голготата на Прилеп и нема крај

А1 - 09.01.2002

Не се работи за новогодишен подарок кој кратко траеше, ниту пак е во прашање политичка игра прилепчани што немаат вода, велат во јавното претпријатие „Студенчица“, задолжено за истоимениот извор од кој неколку општини се снабдуваат со вода за пиење.

Прилеп не смее да се откаже од "Студенчица"!

Утрински - 09.01.2002

По понудата на директорот на "Стрежево", Томе Делов Данчо Трајковски ПРИЛЕП - Дали регионалниот водовод "Студенчица" е промашена инвестиција за Прилеп, дали градот, долгорочно гледано, ќе мора да бара други решенија. Овие дилеми уште повеќе се актуализираа по понудата што деновиве јавно ја испрати ...

"Стрежево" може да го спаси Прилеп

Утрински - 08.01.2002

Водоснабдување БИТОЛА - Хроничната жед на Прилеп, и по изградбата на регионалниот водовод "Студенчица", ќе престане еднаш засекогаш да биде актуелна само ако на водоводот на градот под Маркови Кули му се даде можност да се поврзе со водениот потенцијал на ХС "Стрежево".

Прилепчани креваат тегови во фитнес—клубовите за потоа да се истушираат како луѓе

Дневник - 08.01.2002

ПРИЛЕП ПОВТОРНО БЕЗ ВОДА Ова не е природна стихија, туку некаква игра на грбот на прилепчани, уверени се граѓаните Прилепчани само првите два дена од годинава им се радуваа на благодатите на водата. Поголем дел од градот од втори јануари повторно е без доволно вода, особено населбите Рид, Марино ...