TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Навреме и непречено почна гласањето во Прилеп и Крушево

ТВ21 - 15.10.2017

Точно навреме, во 7 часот, се отворени 142-те избирачки места во Прилеп и гласањето почна непречено, изјави претседателот на Општинската изборна комисија во Прилеп, Каролина Шукуроска. На локалните избори денеска во Прилеп своето право на глас може ...

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

ТВ21 - 15.10.2017

Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори. Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот ...

Навреме почна гласањето во Битола и Ресен

ТВ21 - 15.10.2017

На подрачјето на општина Битола, точно во 7 часот отворени се 170-те гласачки места на кои може да гласаат 83.616 граѓани евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето почна навреме и ...

Навреме почна и непречено се одвива гласањето во Кратово

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Кратово денеска право на глас имаат 8.282 граѓани, кои ќе гласаат на 37 избирачки места, информира Општинската изборна комисија во Кратово. – Изборните материјали се подигнати на време од страна на избирачките одбори, а сите избирачки ...

Навреме почна и непречено се одвива гласањето во општина Центар Жупа

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Центар Жупа сите избирачки места се отворени навреме и гласањето се одвива без проблеми. – Точно во седум часот отворени се сите 16 избирачки места. Гласањето се одвива без никакви проблеми.

Во Делчево до 10 часот гласале 12,8 отсто од граѓаните

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Делчево до 10 часот гласале 1.933 гласачи или 12,8 отсто од запишаните 15.020 гласачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Како што истакна претседателот на ОИК Делчево Владимир Петрески, сите 36 избирачки места навреме се ...

ДИК: Излезноста до 10 часот е 8,98 отсто

24 Вести - 15.10.2017

Според податоците од ОИК, Државната изборна комисија соопшти дека вкупната излезност до 10 часот е 8,98 проценти. Како што соопшти портпаролот на ДИК Љупка Гугучевска на првата прес конференција денеска, на сите гласачки места гласањето е започнато ...

Излезеноста во Врапчиште до 10 часот 3,5 проценти

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Врапчиште до 10:00 часот излезноста е 3,5 проценти. Според податоците од ОИК Врапчиште, до 10:00 часот на 39-те избирачки места излегле 891 ...

Во општина Демир Хисар до 10 часот излезеноста 12,7, во Новаци 12, а во Могила 4,7 проценти

ТВ21 - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Демир Хисар информира дека во оваа општина до 10 часот своето право на глас го оствариле 12,7 од гласачите. – Изборите се одвиваат непречено и и во демократска атмосфера истакна Митко Јанкуловски, претседател на ...

Во Куманово излезеноста до 10 часот 8,1 процент

ТВ21 - 15.10.2017

Во Куманово излезеноста до 10 часот според претседателот на ОИК, Звонимир Николовски е 8,1 процент. Во Куманово сите 167 места навреме се отворени, информира претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Право на глас во општината имаат 92.639 граѓани.

Во Гостивар до 13 часот на гласање излегле околу 18 проценти од избирачите

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Гостивар, според податоците на Општинската изборна комисија ОИК, до 13 часот правото на глас го искористиле 14.488 лица или 18,21 проценти. Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без посериозни потешкотии или нарушувања ...

Во Велес до 13 часот на гласање излегле 30,72 отсто од граѓаните

ТВ21 - 15.10.2017

Излезноста во Велес до 13 часот е 30,72 отсто од гласачите запишани на единствениот избирачки список, потврди Општинската изборна комисија Велес. Лили Велковска, претседател на ОИК Велес информира дека право на глас имаат 46.525 граѓани, кои денеска ...

Изборите во Штип и Пробиштип течат мирно

ТВ21 - 15.10.2017

Мирно и без проблеми течат Локалните избори 2017 година на 80-те избирачки места, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Според претседателите на избирачките одбори излезноста во Штип до 14 часот се движи околу 41 отсто, а според ...

До 17 часот во Битола гласале 50 отсто од избирачите

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Битола до 17 часот гласале 50 отсто од избирачите. Претседателот на ОИК-Битола, Зоран Насев потврди дека гласањето се одвива без пречки, а право на глас имаат 83.616 лица. Општинските изборни комисии во Демир Хисар, Новаци и Могила ...

Излезноста во Штип до 17 часот е 57 %

Телма - 15.10.2017

Во Штип излезноста на гласачите на Избирачките места до 17 часот е 57 % или гласале 24.000 од 42.083 избирачи кои се наоѓаат на Избирачкиот список. Излезноста на гласачите во Штип е иста како на претходните предвремени парламентарни избори пред 10 ...

Над 40 отсто излезност во Дебар до 17 часот

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Дебар до 17 часот на гласање излегле 7.342 лица со право на глас или нешто над 40 отсто од вкупно запишаните 18.406 граѓани. Во Општина Центар Жупа до 17 часот на гласање излегле 2.152 гласачи или 32 отсто од вкупно запишаните 6.810 ...

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Канал5 - 15.10.2017

Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. - Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за ...

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

ТВ21 - 15.10.2017

– Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за градоначалник се повеќе, па поради тоа имаше прекин во гласањето од еден час, за колку што и ќе биде продолжено времето за гласање.

Македонија по шести пат избира локална власт

Алсат-М - 15.10.2017

Во Македонија денеска се одржуваат шестите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје. Се гласа на 3.480 избирачки места, а право на глас имаат 1.814.644 избирачи кои можат ...

Во општина Дебар гласањето почна навреме

ТВ21 - 15.10.2017

Во општина Дебар сите гласачки места се отворени навреме и гласањето на Локалните избори 2017 почна и се одвива непречено. – Гласачките места се отворени во седум часот. Гласањето во општинава се спроведува во 27 избирачки мест,а а право на глас ...

Навреме почна изборниот процес во општините Охрид, Струга и Дебрца

ТВ21 - 15.10.2017

Изборниот процес на денешните Локалани избори во општините Охрид, Струга и Дебрца се одвива непречено и во демократска атмосфера, на сите гласачки места. Претседателот на ОИК на Охрид Димитрија Вревезоски потврди дека сите 89 гласачки места се ...

Локални избори во Кавадарци

24 Вести - 15.10.2017

Како се одвива изборниот процес, од отворањето на избирачките места до десет часот во Кавадарци, дали навреме се отворени гласачките места и дали се е во најдобар ред. Гостин во вестите во 10 часот Димитар Мурџев - член на ОИК ...

Во Гостивар, до 10 часот на гласање излегле околу пет проценти од избирачите

ТВ21 - 15.10.2017

Според информациите на општинската изборна комисија во општина Гостивар до 10 часот правото на глас го искористиле 3.982 лица (пет отсто). Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без потешкотии или нарушувања на изборниот процес.

Во Охрид до 17 часот гласале 52,9 отсто, во Струга 42,1 и во Дебрца 57 отсто од гласачите

ТВ21 - 15.10.2017

Изборниот процес на сите 89 гласачки места на територијата на општина Охрид се одвива непречено, без нерегуларности. До 17 часот своето право го оствариле 52,9 отсто од гласачите. Во Струга на гласачките места се појавиле и гласале 42,1 отсто од ...

Во Гостивар, Врапчиште и Маврово-Ростуше гласањето почна навреме

Курир - 15.10.2017

Избирачките места се отворени во предвиденото време и избирачките одобри почнаа со работа, информираа трите општински изборни комисии, пренесува МИА. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.569 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко ...

Во Зрновци и Чешиново-Облешево се гласа од 7 часот

Курир - 15.10.2017

– Гласањето се одвива без инциденти во мирна и фер атмосфера. Во единстевниот ибирачки список на општина Зрновци се запишани 2628 граѓани со право на глас, информира Светлана Димитрова, претстедател на ОИК Зрновци, цитира МИА.

Мирно и навремено гласање во општините Охрид, Струга и Дебaрца

Макфакс - 15.10.2017

Изборниот процес на денешните локални избори во општините Охрид, Струга и Дебaрца се одвива непречено и во демократска атмосфера, на сите гласачки места.Претседателот на ОИК на Охрид, Димитрија Вревезоски, потврди дека сите 89 гласачки места се ...

Навреме почна и непречено се одвива гласањето во Кратово

Курир - 15.10.2017

– Изборните материјали се подигнати на време од страна на избирачките одбори, а сите избирачки места, вкупно 37, се отворени на време и гласањето се одвива непречено, информира Марија Петковска, претстедател на ОИК Кратово, цитира МИА.

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

Кајгана - 15.10.2017

Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори. Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот ...

Народот го кажа своето – заврши гласањето на локалните избори

А1 On - 15.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде ...

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

Сител - 15.10.2017

Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори. Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот ...

Во Маврово-Ростуше до 10 часот гласале 5,1 процент од граѓаните

Сител - 15.10.2017

Во општина Маврово- Ростуше до 10:00 часот на гласање излегле 511 лица, или 5,1 процент од запишаните избирачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Според ОИК, гласањето во оваа општина се одвива без проблеми и не се пријавени ...

Во Делчево до 10 часот гласале 12,8 отсто од граѓаните

Сител - 15.10.2017

Во општина Делчево до 10 часот гласале 1.933 гласачи или 12,8 отсто од запишаните 15.020 гласачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Како што истакна претседателот на ОИК Делчево Владимир Петрески, сите 36 избирачки места навреме се ...

Во Дебар до 10 часот гласале 9,4 отсто, во Центар Жупа 6,8 отсто од гласачите

Курир - 15.10.2017

– Од вкупно 18.406 избирачи кои гласаат на 27 избирачки места, до 10 часот во нашата општина своето граѓанско право го оствариле над 1.600 граѓани или 9,4 отсто. Вообичаено поголема излезност очекуваме во попладневните часови, изјави Али Реџа, ...

Во Дебар до 10 часот гласале 9,4 отсто, во Центар Жупа 6,8 отсто од гласачите

Сител - 15.10.2017

Текот на гласањето во општините Дебар и Центар Жупа минува без проблеми, но со слаб одѕив на гласачи. - Од вкупно 18.406 избирачи кои гласаат на 27 избирачки места, до 10 часот во нашата општина своето граѓанско право го оствариле над 1.600 граѓани ...

Во Гевгелија до 10 часот гласале 13,5 отсто, во Богданци и Дојран 11,3 отсто, во Валандово 9,9 отсто

Сител - 15.10.2017

Гласањето на шестите локални избори во општините од југоистокот на Македонија се одвива мирно и без проблеми, потврдија од општинските изборни комисии во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово.

Излезеноста до 10 часот во Штип е 16, а во Пробиштип 11,3 проценти

Нетпрес - 15.10.2017

Во Штип во 10 часот своето право на глас го искористиле 16 проценти од гласачите, кои се на избирачкиот список, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Таа истакна дека изборите течат мирно на 80-те избирачки места, каде право на глас ...

Во Гевгелија до 10 часот гласале 13,5 отсто, во Богданци и Дојран 11,3 отсто, во Валандово 9,9 отсто

Нетпрес - 15.10.2017

Гласањето на шестите локални избори во општините од југоистокот на Македонија се одвива мирно и без проблеми, потврдија од општинските изборни комисии во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово.

Во Кочани излезноста до 10 часот е 12,2 отсто

Сител - 15.10.2017

Гласањето во општина Кочани се одвива мирно без инциднети.До 10 часот, според податоците на ОИК Кочани од запишаните 33.264 граѓани со право на глас, гласале 3482 или 12,2 отсто. Во Виница до 10 часот гласале 1765 граѓани од запишаните 17.354, или ...

Македонија избира локална власт

МРТ - 15.10.2017

Локалните избори, според Државната изборна комисија, ќе ги следат 5.011 домашни и 373 странски набљудувачи. Вчера, ден пред изборите, гласаа лицата во казнено-поправните домови, внатрешно раселените, лицата што се наоѓаат на издржување мерка куќен ...

Навреме почна гласањето во Битола и Ресен

Сител - 15.10.2017

На подрачјето на општина Битола, точно во 7 часот отворени се 170-те гласачки места на кои може да гласаат 83.616 граѓани евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето почна навреме и ...

До 10 часот во Битола гласале 16,8 од избирачите

Сител - 15.10.2017

Во општина Битола до 10 часот на 170-те гласачки места излегле 16,8 проценти од избирачите евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев истакна дека гласањето почна навреме и се одвива без пречки, а право на ...

До 10 часот во Охрид гласале 5,2 отсто, во Струга 6,6 отсто од гласачите

Курир - 15.10.2017

Од ОИК информираат дека изборниот процес се одвива без регистрирани какви било нерегуларности. Во Општина Дебрца до 10 часот на гласање излегле околу 15 проценти од гласачите, а изборниот процес се одвива во фер и демократска атмосфера.

Во општина Дебар гласањето почна навреме

Сител - 15.10.2017

Во општина Дебар сите гласачки места се отворени навреме и гласањето на Локалните избори 2017 почна и се одвива непречено. - Гласачките места се отворени во седум часот. Гласањето во општинава се спроведува во 27 избирачки мест,а а право на глас ...

Во општина Демир Хисар до 10 часот излезеноста 12,7, во Новаци 12, а во Могила 4,7 проценти

Курир - 15.10.2017

– Изборите се одвиваат непречено и и во демократска атмосфера истакна Митко Јанкуловски, претседател на ОИК-Демир Хисар, цитира МИА. Во општина Новаци до 10 часот гласале 12 проценти, а во општина Могила регистрирани се 4,7 отсто од гласачите кои до ...

До 10 часот во Крива Паланка излезеноста е 14,8 отсто, во Ранковце 16,2

Сител - 15.10.2017

- До 10 часот излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка е 14,8 отсто. - Од вкупниот број гласачи на подрачје на општината,17.144, до десет часот гласале 2537 гласачи или 14,8 отсто.

Навреме и непречено почна гласањето во Прилеп и Крушево

Слободен Печат - 15.10.2017

Точно навреме, во 7 часот, се отворени 142-те избирачки места во Прилеп и гласањето почна непречено, изјави претседателот на Општинската изборна комисија во Прилеп, Каролина Шукуроска. На локалните избори денеска во Прилеп своето право на глас може ...

Навреме почна гласањето во Битола и Ресен

Слободен Печат - 15.10.2017

На подрачјето на општина Битола, точно во 7 часот отворени се 170-те гласачки места на кои може да гласаат 83.616 граѓани евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето почна навреме и ...

Во општина Ресен до 10 часот гласале 11,2 отсто избирачи

Сител - 15.10.2017

- Општинската изборна комисија во Ресен потврди дека до 10 часот на подрачјето на тамошната локална самоуправа гласале 11,2 отсто од гласачите. - Се гласа на 50 избирачки места, а право на глас имаат 17.113 граѓани евидентирани во единствениот ...

Навреме почна гласањето во Кочани и Виница

Сител - 15.10.2017

Гласањето во Кочани на сите 62 избирачки емста почна точно во 7 часот, соопштија од Општинската изборна комиосија. Во избирачкиот список во Кочани се запишани 33 264 граѓани со право на глас.

Навреме почна изборниот процес во општините Охрид, Струга и Дебрца

Сител - 15.10.2017

Изборниот процес на денешните Локалани избори во општините Охрид, Струга и Дебрца се одвива непречено и во демократска атмосфера, на сите гласачки места. Претседателот на ОИК на Охрид Димитрија Вревезоски за МИА потврди дека сите 89 гласачки места ...

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

Слободен Печат - 15.10.2017

Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори. Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот ...

Во Штип и Пробиштип изборите почнаа мирно и без проблеми

Слободен Печат - 15.10.2017

Отворени се гласачките места во седум часот во Општините Штип и Пробиштип. Претседателката на Општинската изборна комисија-Штип, Сенка Андреева, изјави дека претседателите на 80 избирачки одбори (ИО) информираат дека гласањето се одвива без проблеми ...

Во Гостивар, до 10 часот на гласање излегле околу пет проценти од избирачите

Сител - 15.10.2017

Според информациите на општинската изборна комисија во општина Гостивар до 10 часот правото на глас го искористиле 3.982 лица (пет отсто). Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без потешкотии или нарушувања на изборниот процес.

Во Делчево до 10 часот гласале 12,8 отсто од граѓаните

Слободен Печат - 15.10.2017

Во општина Делчево до 10 часот гласале 1.933 гласачи или 12,8 отсто од запишаните 15.020 гласачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Како што истакна претседателот на ОИК Делчево Владимир Петрески, сите 36 избирачки места навреме се ...

До 10 часот во Прилеп излезеноста е околу 13,8 отсто

Сител - 15.10.2017

Непречено и без проблеми се одвива гласањето во Прилеп. До 10 часот, според податоците од 123 избирачки места, одѕивот на гласањето е 13,8 отсто, истакна претседателот на општинската изборна комисија Каролина Шукуроска.

8,98 насто излезност на локалните избори до 10 часот утрово

Таратур - 15.10.2017

Според податоците од ОИК, Државната изборна комисија соопшти дека вкупната излезност до 10 часот е 8,98 проценти. Како што соопшти портпаролот на ДИК Љупка Гугучевска на првата прес конференција денеска, на сите гласачки места гласањето е започнато ...

Навреме и непречено почна гласањето во Прилеп и Крушево

Сител - 15.10.2017

Точно навреме, во 7 часот, се отворени 142-те избирачки места во Прилеп и гласањето почна непречено, изјави претседателот на Општинската изборна комисија во Прилеп, Каролина Шукуроска. На локалните избори денеска во Прилеп своето право на глас може ...

До 10 часот во Прилеп излезеноста е околу 13,8 отсто, а во Крушево 12,3 отсто

Нетпрес - 15.10.2017

Непречено и без проблеми се одвива гласањето во Прилеп. До 10 часот, според податоците од 123 избирачки места, одѕивот на гласањето е 13,8 отсто, истакна претседателот на општинската изборна комисија Каролина Шукуроска.

Во општина Ресен до 13 часот гласале 26,99 отсто избирачи

Сител - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Ресен потврди дека до 13 часот на подрачјето на тамошната локална самоуправа гласале 26,99 отсто од гласачите со право на глас. -Се гласа на 50 избирачки места, а право на избор на градоначалник и членови на ...

До 13 часот излезеноста во Дебар 15 отсто, a во Центар Жупа 20 отсто

Курир - 15.10.2017

Според Али Реџа, секретар на Општинската изборна комисија во Дебар до 13 часот своето граѓанско право го искористиле 3.500 гласачи или 15 отсто. Излезноста на гласачите споредено со локалните избори во 2013 година е помала за 7,8 отсто.Излезноста ...

Излезност до 13 часот: Гевгелија 35,9 отсто, Дојран 33,2 отсто, Валандово 30,05%

Курир - 15.10.2017

Од ОИК Богданци информираа дека до 13 часот 2.469 граѓани (35,9 отсто) од запишаните 6.876 граѓани својот глас го дале за еден од кандидатите за градоначалник и советничките листи. Во општина Дојран гласачкото право до 13 часот го искористиле 830 ...

До 13 часот во Ранковце излезеноста е 42.3, во Крива Паланка 40.5 отсто

Курир - 15.10.2017

-Излезноста на гласачи во општината е исклучително висока. До 13 часот гласаа дури 42.3 отсто од вкупниот број гласачи, информира петседателот на ОИК Ранковце, Даниел Крстевски. На вкупно 17 избирачки места во општината денес ќе гласаат 3094 граѓани.

До 13 часот во Куманово гласале 23,07 отсто граѓани

Сител - 15.10.2017

Излезноста во Куманово до 13 часот, според податоците на ОИК Куманово, е 23,07 проценти, соопшти претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на шестите локални избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места.

Во Гостивар до 13 часот на гласање излегле околу 18 проценти од избирачите

Сител - 15.10.2017

Во општина Гостивар, според податоците на Општинската изборна комисија ОИК, до 13 часот правото на глас го искористиле 14.488 лица или 18,21 проценти. Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без посериозни потешкотии или нарушувања ...

До 13 часот во Демир Хисар излезноста е 34,2 отсто, во Новаци 39 отсто, а во Могила 20,5 отсто

Курир - 15.10.2017

Во општина Демир Хисар во 13 часот на 36 избирачки места гласале 34,2 отсто од 7.311 граѓани со право на глас. На подрачјето на општина Новаци се гласа на 24 избирачки места, а до 13 часот гласале 39 отсто од евидентираните избирачи на единствениот ...

Навреме отворени сите гласачки места во Крива Паланка и Ранковце

Сител - 15.10.2017

Сите 47 избирачки места во Крива Паланка се отворени навреме, информираат од Општинската изборна комисија Крива Паланка. - Избирачките комисии навреме го подигнаа гласачкиот материјал и без задоцнување сите изборачки места се отворени во 7 часот, ...

Навреме почна гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Сител - 15.10.2017

Навреме се отворени избирачките места во Куманово, Липково и Старо Нагоричане. Во Куманово сите 167 места навреме се отворени. Право на глас во општината имаат 92.639 граѓани, информира претседателот на ОИК Звонимир Николовски.

До 13 часот во Делчево гласале 33 отсто, во Македонска Каменица 41,3 отсто

Слободен Печат - 15.10.2017

Во Општина Делчево до 13 часот гласале 33 проценти од вкупно запишаните избирачи, или 4944 гласачи од вкупно запишаните со право на глас на овие локални избори 15.020. Според ОИК, гласањето на сите 36 избирачки места во Делчево се одвида без ...

Во Велес до 13 часот на гласање излегле 30,72 отсто од граѓаните

Курир - 15.10.2017

Лили Велковска, претседател на ОИК Велес информира дека право на глас имаат 46.525 граѓани, кои денеска гласаат на 84 избирачки места во општината. – Изборите се одвиваат во фер и демократска атмосфера, а малите инциденти сепак се решаваат со ...

До 13 часот во Кочани гласале 33,3 отсто, во Виница 28,7 отсто

Слободен Печат - 15.10.2017

Во Кочани излезеноста до 13 часот изнесува 33,3 отсто од вкупниот број на запишани 33.264 граѓани со право на глас. На гласање излегле вкупно 10.791 лица, информира претседателката на ОИК Кочани Марија Гоцева.

До 13 часот во Гевгелија излезеноста е 35,9 отсто, во Дојран 33,2 отсто, Валандово 30,05 отсто

Слободен Печат - 15.10.2017

До 13 часот во општина Гевгелија од запишани 19.413 гласачи во единствениот избирачки список, за двајца кандидати за градоначалник и четири советнички листи гласале 6.977 избирачи или 35,9 отсто.

До 13 часот во Куманово гласале 23,07 отсто граѓани

Слободен Печат - 15.10.2017

Излезноста во Куманово до 13 часот, според податоците на ОИК Куманово, е 23,07 проценти, соопшти претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на шестите локални избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места.

Во Гостивар до 13 часот на гласање излегле околу 18 проценти од избирачите

Слободен Печат - 15.10.2017

Во општина Гостивар, според податоците на Општинската изборна комисија ОИК, до 13 часот правото на глас го искористиле 14.488 лица или 18,21 проценти. Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без посериозни потешкотии или нарушувања ...

Во Велес до 13 часот на гласање излегле 30,72 отсто од граѓаните

Слободен Печат - 15.10.2017

Излезноста во Велес до 13 часот е 30,72 отсто од гласачите запишани на единствениот избирачки список, потврди Општинската изборна комисија Велес. Лили Велковска, претседател на ОИК Велес информира дека право на глас имаат 46.525 граѓани, кои денеска ...

До 13 часот во Охрид гласале 25, во Струга 22, во Дебрца 32 отсто од гласачите

Слободен Печат - 15.10.2017

До 13 часот на локалните избори во Охрид излегле и гласале околу 25 отсто од 52.858 граѓани со право на глас, а изборниот процес се одвива непречено во фер и демократска атмосфера, без нерегуларности.

Излезеноста до 13 часот во Прилеп 37,73, во Крушево 38,1 отсто

Курир - 15.10.2017

Од општинската изборна комисија во Прилеп соопштуваат дека до 13 часот на гласање излегле 37,73 проценти од запишаните 64.924 граѓани со право на глас, но со напомена дека тоа е процентот од 117 избирачки места.

Без проблеми тече изборниот процес во Прилеп

Слободен Печат - 15.10.2017

Без проблеми и мирно се одвива гласањето во Прилеп на сите 142 избирачки места, потврдуваат од општинката изборна комисија. Од комисијата соопштуваат дека до 13 часот на гласање излегле 37,73 проценти од запишаните 64.924 граѓани со право на глас, ...

Изборите во Штип и Пробиштип течат мирно

Курир - 15.10.2017

Според претседателите на избирачките одбори излезноста во Штип до 14 часот се движи околу 41 отсто, а според податоците на ОИК –Штип до 13 часот гласале 36,58 проценти или своето право на глас го оствариле 15.397 од 42.083 гласачи кои се на ...

Навреме и непречено почна гласањето во Прилеп и Крушево

Курир - 15.10.2017

На локалните избори денеска во Прилеп своето право на глас може да го остварат 64 924 избирачи. Навремено и непречено почна гласањето и во Крушево, каде на 22 избирачки места денеска гласаат 8064 граѓани со право на глас, во општина Долнени на 40 ...

Изборите во Штип и Пробиштип течат мирно

Сител - 15.10.2017

Мирно и без проблеми течат Локалните избори 2017 година на 80-те избирачки места, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Според претседателите на избирачките одбори излезноста во Штип до 14 часот се движи околу 41 отсто, а според ...

До 17 часот во Крива Паланка 67,5 отсто излезност, во Ранковце 71,3

Курир - 15.10.2017

– До 17 часот на подрачјето на општина Крива Паланка на вкупно 47 избирачки места гласале 67,5 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи, информира Душко Арсовски претседател на општинска изборна комисија Крива Паланка.

Во Делчево до 17 часот гласале 53 отсто, во Берово 59,4 отсто од граѓаните

Курир - 15.10.2017

Во Берово до 17 часот излегле 59,4 отсто од запишаните 11.169 гласачи со право на глас на овие локални избори. Од ОИК од Берово информираат дека гласачкиот процес се одвива без проблеми. Во Македонска Каменица до 17 часот гласале 64,4 отсто од ...

Во Тетово излезеноста на граѓаните до 17 часот 39,28 проценти

Курир - 15.10.2017

Во општина Боговиње, пак, на локалните избори гласале 34,27 отсто, во општина Брвеница излезноста е 38,79, во општина Желино 32, во општина Јегуновце 39 и во општина Теарце 36,88 отсто. Според ОИК, мирно и без проблеми минуваат и попладневните ...

Во Дебар до 17 часот гласалe над 40 отсто, во Центар Жупа 32 отсто од граѓаните

Сител - 15.10.2017

Во општините Дебар и Центар Жупа, изборниот ден минува без никакви проблеми. Во општина Дебар до 17 часот на гласање излегле 7.342 лица со право на глас или нешто над 40 отсто од вкупно запишаните 18.406 граѓани.На претходните локални избори до 17 ...

До 17 часот во Крива Паланка 65,7 отсто излезеност, во Ранковце 71,3

Сител - 15.10.2017

Излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка до 17 часот изнесува 67,5 отсто. - До 17 часот на подрачјето на општина Крива Паланка на вкупно 47 избирачки места гласале 67,5 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи, информира Душко Арсовски ...

Во Делчево до 17 часот гласале 53 отсто, во Берово 59,4 отсто од граѓаните

Слободен Печат - 15.10.2017

До 17 часот во Делчево гласале 7.960 гласачи или 53 отсто од вкупно запишаните 15.020 гласачи. ОИК од Делчево информира дека изборниот процес се одвива без проблеми и нарушувања. Во Берово до 17 часот излегле 59,4 отсто од запишаните 11.169 гласачи ...

Во Дебар до 17 часот гласалe над 40 отсто, во Центар Жупа 32 отсто од граѓаните

Слободен Печат - 15.10.2017

Во општините Дебар и Центар Жупа, изборниот ден минува без никакви проблеми. Во општина Дебар до 17 часот на гласање излегле 7.342 лица со право на глас или нешто над 40 отсто од вкупно запишаните 18.406 граѓани.На претходните локални избори до 17 ...

До 17 часот во Крива Паланка 65,7 отсто излезеност, во Ранковце 71,3

Слободен Печат - 15.10.2017

Излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка до 17 часот изнесува 67,5 отсто. – До 17 часот на подрачјето на општина Крива Паланка на вкупно 47 избирачки места гласале 67,5 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи, информира Душко Арсовски ...

Во Гостивар до 17 часот на гласање излегле 37 проценти од избирачите

Курир - 15.10.2017

Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.569 лица кои гласаат на 121 избирачко место. Во општина Врапчиште на 39 избирачки места гласале 8.856 лица 38,8 проценти од вкупно запишани 25.377 лица.

Во Делчево до 17 часот гласале 53 отсто, во Берово 59,4 отсто од граѓаните

Сител - 15.10.2017

До 17 часот во Делчево гласале 7.960 гласачи или 53 отсто од вкупно запишаните 15.020 гласачи. ОИК од Делчево информира дека изборниот процес се одвива без проблеми и нарушувања. Во Берово до 17 часот излегле 59,4 отсто од запишаните 11.169 гласачи ...

Во Тетово излезеноста на граѓаните до 17 часот 39,28 проценти

Сител - 15.10.2017

Според податоците од општинските изборни комисии излезеноста на гласачите до 17 часот е 39,28 отсто. Во општина Боговиње, пак, на локалните избори гласале 34,27 отсто, во општина Брвеница излезноста е 38,79, во општина Желино 32, во општина ...

Навреме почна гласањето во Битола и Ресен

Курир - 15.10.2017

Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев за МИА потврди дека гласањето почна навреме и се одвива без пречки. И Општинската изборна комисија во Ресен потврди дека почнаа локалните избори во таа општина.

Во Охрид до 17 часот гласале 52,9 отсто, во Струга 42,1 и во Дебрца 57 отсто од гласачите

Сител - 15.10.2017

Изборниот процес на сите 89 гласачки места на територијата на општина Охрид се одвива непречено, без нерегуларности, а до 17 часот своето право го оствариле 52,9 отсто од гласачите. Во Струга на гласачките места се појавиле и гласале 42,1 отсто од ...

Во Тетово излезеноста на граѓаните до 17 часот 39,28 проценти

Слободен Печат - 15.10.2017

Според податоците од општинските изборни комисии излезеноста на гласачите до 17 часот е 39,28 отсто. Во општина Боговиње, пак, на локалните избори гласале 34,27 отсто, во општина Брвеница излезноста е 38,79, во општина Желино 32, во општина ...

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

Курир - 15.10.2017

Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот список. Досега гласањето се одвива без проблеми и во најдобар ред, рече Роберта Јанчева, претседателка на ОИК Гевгелија за МИА.

Во Гостивар до 17 часот на гласање излегле 37 проценти од избирачите

Сител - 15.10.2017

На денешното гласање во општина Гостивар, според податоците на ОИК до 17 часот правото на глас го искористиле 29.531 или 37,1. Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без посериозни потешкотии или нарушувања на изборниот процес.

Гласањето во Дебар почна во 7 часот

Курир - 15.10.2017

– Гласачките места се отворени во седум часот. Гласањето во општинава се спроведува во 27 избирачки мест,а а право на глас имаат 18.406 граѓани или 1.458 гласачи повеќе споредено со претходните локални избори.

До 17 часот во Битола гласале 50 отсто од избирачите

Сител - 15.10.2017

Во општина Битола до 17 часот на 170-те гласачки места гласале 50 проценти од избирачите. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето се одвива без пречки, а право на глас имаат 83.616 лица.

Во Куманово до 17 часот гласале 42,44 проценти од граѓаните

Сител - 15.10.2017

Излезеноста во Куманово до 17 часот, според податоците на ОИК Куманово, изнесува 42,44 проценти, соопшти претседателот на ОИК, Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на овие избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места.

Во Охрид до 17 часот гласале 52,9 отсто, во Струга 42,1 и во Дебрца 57 отсто од гласачите

Слободен Печат - 15.10.2017

Изборниот процес на сите 89 гласачки места на територијата на општина Охрид се одвива непречено, без нерегуларности, а до 17 часот своето право го оствариле 52,9 отсто од гласачите. Во Струга на гласачките места се појавиле и гласале 42,1 отсто од ...

Во Гостивар до 17 часот на гласање излегле 37 проценти од избирачите

Слободен Печат - 15.10.2017

На денешното гласање во општина Гостивар, според податоците на ОИК до 17 часот правото на глас го искористиле 29.531 или 37,1. Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без посериозни потешкотии или нарушувања на изборниот процес.

Во Гевгелија излезноста до 17 часот 63,3 проценти

Слободен Печат - 15.10.2017

До 17 часот на 37 избирачки места во општина Гевгелија, правото на глас на локалните избори го искористиле 12.288 граѓани или излезеноста изнесува 63,3 отсто, соопштија од ОИК Гевгелија. Во општина Богданци до 17 часот на 12 избирачки места ...

До 17 часот во Битола гласале 50 отсто од избирачите

Слободен Печат - 15.10.2017

Во општина Битола до 17 часот на 170-те гласачки места гласале 50 проценти од избирачите. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето се одвива без пречки, а право на глас имаат 83.616 лица.

Во Штип излезноста до 17 часот е 57 отсто

Слободен Печат - 15.10.2017

Во Штип излезноста на гласачите на Избирачките места до 17 часот е 57 отсто или гласале 24.000 од 42.083 избирачи кои се наоѓаат на Избирачкиот список. Претседателката на ОИК –Штип, Сенка Андреева вели дека најголема излезност има на гласачкото ...

Во Куманово до 17 часот гласале 42,44 проценти од граѓаните

Слободен Печат - 15.10.2017

Излезеноста во Куманово до 17 часот, според податоците на ОИК Куманово, изнесува 42,44 проценти, соопшти претседателот на ОИК, Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на овие избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места.

Во Велес до 17 часот гласале 51,26 проценти

Слободен Печат - 15.10.2017

Во општина Велес на денешните локални избори до 17 часот на гласање излегле 51,26 проценти од гласачите запишани на Единствениот избирачки список, информираат од Општинската изборна комисија.

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Курир - 15.10.2017

– Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за градоначалник се повеќе, па поради тоа имаше прекин во гласањето од еден час, за колку што и ќе биде продолжено времето за гласање.

Продолжено гласањето на едно избирачко место во Крива Паланка

+инфо - 15.10.2017

На ова избирачко место гласањето ќе трае до 20 часот, а во избирачкиот список се регистрирани 901 гласач за им 0951. Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК.

Во Штип и Пробиштип изборите почнаа мирно и без проблеми

Курир - 15.10.2017

Претседателката на Општинската изборна комисија-Штип, Сенка Андреева, изјави дека претседателите на 80 избирачки одбори (ИО) информираат дека гласањето се одвива без проблеми и во фер и демократска атмосфера.

Навреме почна гласањето во Кочани и Виница

Курир - 15.10.2017

– На овие локални избори гласачките места во Кочани се намалени за едно .Имено гласачкото место во населеното место Речани е укинато, а гласачите се пренасочени да гласаат во Косртин Дол, изјави Марија Гоцева, претстедател на ОИК на Кочани, пренесе ...

Затворени се гласачките места

+инфо - 15.10.2017

МВР информира дека денот на изборите нема регистрирани посериозни нарушувања на јавниот ред и мир. Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија.

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Слободен Печат - 15.10.2017

Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за ...

Затворени гласачките места

Нетпрес - 15.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде ...

Најголемиот број на гласачките места се затворија

МКД - 15.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде ...

Во Велес до 17 часот гласале 51,26 проценти

Сител - 15.10.2017

Во општина Велес на денешните локални избори до 17 часот на гласање излегле 51,26 проценти од гласачите запишани на Единствениот избирачки список, информираат од Општинската изборна комисија.

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Нетпрес - 15.10.2017

Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за ...

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Сител - 15.10.2017

Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. - Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за ...

Продолжено гласање на едно избирачко место во Крива Паланка

Макфакс - 15.10.2017

На избирачкото место 0951 во Крива Паланка, поради технички проблеми, гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – На избирачкото место 0951, каде што гласаат жителите на населбата Баглак, е констатиран технички проблем, има ...

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Р.С.Европа - 15.10.2017

Во избирачкото место 0951 во населбата Баглак во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. „Две ливчиња за градоначалник се повеќе, па поради тоа имаше прекин во гласањето од еден час, за ...

Навреме отворени сите гласачки места во Крива Паланка и Ранковце

Курир - 15.10.2017

– Избирачките комисии навреме го подигнаа гласачкиот материјал и без задоцнување сите изборачки места се отворени во 7 часот, изјави Душко Арсовски, претседател на ОИК, Крива Паланка, цитира МИА.

Започна битката за локална власт

Нова ТВ - 15.10.2017

Во Македонија денеска се одржуваат шестите локални избори од независноста. Во 80 општини и Градот Скопје, се гласа на 3.480 избирачки места, а право на глас имаат 1.814.644 избирачи кои можат да се изјаснат за 260 кандидати за градоначалници и 6.627 ...

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

Макфакс - 15.10.2017

Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори. Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот ...

Започна спроведувањето на шестите локални избори

Нетпрес - 15.10.2017

Во седум часот утротво во неделата отворени се гласачките места за спроведување на шесттите локални избори од осамостокувањето на Република Македонија, на коишто ќе се избираат градоначалници и советници во 80 општини и за Градот Скопје.

Гласањето почна во 7:00 во Демир Хисар, Новаци и Могила

Курир - 15.10.2017

– На годинешниве локални избори пријавени се два кандидата за градоначалник и две листи со кандидати за советници. Во општина Демир Хисар право на глас имаат 7.311 полнолетни граѓани кои веќе гласаат на 36 избирачки места, истакна Митко Јанкуловски, ...

Гласањето почна во Демир Хисар, Новаци и Могила

Сител - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Демир Хисар потврди дека навреме и без проблеми почнаа локални избори во таа општина. - На годинешниве локални избори пријавени се два кандидата за градоначалник и две листи со кандидати за советници.

Навреме почна и непречено се одвива гласањето во општина Центар Жупа

Сител - 15.10.2017

Во општина Центар Жупа сите избирачки места се отворени навреме и гласањето се одвива без проблеми. - Точно во седум часот отворени се сите 16 избирачки места. Гласањето се одвива без никакви проблеми.

Во Зрновци и Чешиново-Облешево се гласа од 7 часот

Сител - 15.10.2017

Во општина Зрновци утрово точно во 7 часот се отворени четирите избирачки места. - Гласањето се одвива без инциденти во мирна и фер атмосфера. Во единстевниот ибирачки список на општина Зрновци се запишани 2628 граѓани со право на глас, информира ...

Во Куманово гласањето се одвива без проблеми

Р.С.Европа - 15.10.2017

На територијата на најголемата локална самоуправа во Македонија - Куманово, точно во 7 часот без никакви пречки беа отворени сите 167 избирачки места. Право на глас имаат 92 илјади и 639 гласачи.

Навреме почна и непречено се одвива гласањето во Кратово

Сител - 15.10.2017

Во општина Кратово денеска право на глас имаат 8.282 граѓани, кои ќе гласаат на 37 избирачки места, информира Општинската изборна комисија во Кратово. - Изборните материјали се подигнати на време од страна на избирачките одбори, а сите избирачки ...

Во Гостивар, Врапчиште и Маврово-Ростуше гласањето почна навреме

Сител - 15.10.2017

Во гостиварскиот регион гласањето почна навреме и без потешкотии. Избирачките места се отворени во предвиденото време и избирачките одобри почнаа со работа, информираа трите општински изборни комисии.

Точно навреме во Штип беа отворени 80 избирачки места

Алфа - 15.10.2017

Точно навреме во 7 часот во Штип беа отворени сите 80 избирачки места, што е за три избирачки места помалку од претходните избори. Т Точно навреме во 7 часот во Штип беа отворени сите 80 избирачки места, што е за три избирачки места помалку од ...

Во Маврово-Ростуше до 10 часот гласале 5,1 процент од граѓаните

Курир - 15.10.2017

Според ОИК, гласањето во оваа општина се одвива без проблеми и не се пријавени неправилности или потешкотии во избирачкиот процес. ...

Во Делчево до 10 часот гласале 12,8 отсто од граѓаните

Курир - 15.10.2017

Како што истакна претседателот на ОИК Делчево Владимир Петрески, сите 36 избирачки места навреме се отворени, во 7 часот и гласањето се одвива без проблеми. Во Македонска Каменица до 10 часот гласале 15,4 отсто или 1.044 гласачи од запишаните 6.761 ...

Во Гевгелија до 10 часот гласале 13,5 отсто, во Богданци и Дојран 11,3 отсто, во Валандово 9,9 отсто

Курир - 15.10.2017

Најголема е излезеноста во општина Гевгелија, каде што до 10 часот на 37 избирачки места гласале 13,5 отсто од евидентираните гласачи или 2.623 граѓани. На 12 гласачки места во општина Богданци правото на глас до 10 часот го искористиле 783 гласачи ...

Излезеноста до 10 часот во Штип е 16, а во Пробиштип 11,3 проценти

Курир - 15.10.2017

Таа истакна дека изборите течат мирно на 80-те избирачки места, каде право на глас имаат 42.083 избирачи. Во Општина Пробиштип излезеноста на 41 гласчко место на Локалните избори до 10 часот е 11,3 проценти, соопшти претседателката на ОИК-Пробиштип, ...

Излезеноста до 10 часот во Штип е 16 проценти

Сител - 15.10.2017

Во Штип во 10 часот своето право на глас го искористиле 16 проценти од гласачите, кои се на избирачкиот список, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Таа истакна дека изборите течат мирно на 80-те избирачки места, каде право на глас ...

Навреме почна гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Курир - 15.10.2017

– И во општина Липково навреме се отворени 36-те избирачки места, соопшти претседателот на ОИК Лирим Јашари. Во Липково право на глас имаат 25.070 лица. Претседателот на ОИК Драган Јовановски информира дека сите 37 избирачки места во општина Старо ...

Во општина Тетово се гласа без проблеми

Р.С.Европа - 15.10.2017

Сите 117 избирачки места во општина Тетово на кои можат да гласаат вкупно 82.798 гласачи се отворени навремено по што е започнато гласањето за лолакните избори. Според општинската изборна комисија сите избирчки одбори успеале точно во 7 часот да ги ...

ДИК: Излезноста до 10 часот е 8,98 отсто

Нова ТВ - 15.10.2017

Според податоците од ОИК, Државната изборна комисија соопшти дека вкупната излезност до 10 часот е 8,98 проценти. Како што соопшти портпаролот на ДИК Љупка Гугучевска на првата прес конференција денеска, на сите гласачки места гласањето е започнато ...

До 10 часот во Битола гласале 16,8 од избирачите

Курир - 15.10.2017

Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев за МИА истакна дека гласањето почна навреме и се одвива без пречки, а право на глас имаат 83.616 ...

До 10 часот во Охрид гласале 5,2 отсто, во Струга 6,6 отсто од гласачите

Сител - 15.10.2017

На Локалните избори во Охрид до 10 часот гласачкото право го искористиле 5,2 отсто од граѓаните. Од ОИК информираат дека изборниот процес се одвива без регистрирани какви било нерегуларности.

Во општина Демир Хисар до 10 часот излезеноста 12,7, во Новаци 12, а во Могила 4,7 проценти

Сител - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Демир Хисар информира дека во оваа општина до 10 часот своето право на глас го оствариле 12,7 од гласачите. - Изборите се одвиваат непречено и и во демократска атмосфера истакна Митко Јанкуловски, претседател на ...

Во општина Ресен до 10 часот гласале 11,2 отсто избирачи

Курир - 15.10.2017

– Се гласа на 50 избирачки места, а право на глас имаат 17.113 граѓани евидентирани во единствениот избирачки список, посочи Кирил Тански, претседател на ОИК-Ресен, цитира ...

До 10 часот во Крива Паланка излезеноста е 14,8 отсто, во Ранковце 16,2

Курир - 15.10.2017

– Од вкупниот број гласачи на подрачје на општината,17.144, до десет часот гласале 2537 гласачи или 14,8 отсто. Гласањето се одвива непречено, информира за МИА Душко Арсовски, претседател на ОИК Крива Паланка.

Навреме почна изборниот процес во општините Охрид, Струга и Дебрца

Курир - 15.10.2017

Претседателот на ОИК на Охрид Димитрија Вревезоски за МИА потврди дека сите 89 гласачки места се отворени во предвидениот рок и оти засега нема никакви проблеми во гласањето. Во Општина Охрид 52.858 граѓани со право на глас ќе треба да изберат ...

Излезеноста во Врапчиште до 10 часот 3,5 проценти

Сител - 15.10.2017

Во општина Врапчиште до 10:00 часот излезноста е 3,5 проценти. Според податоците од ОИК Врапчиште, до 10:00 часот на 39-те избирачки места излегле 891 ...

Во Куманово излезеноста до 10 часот 8,1 процент

Курир - 15.10.2017

Во Куманово сите 167 места навреме се отворени, информира претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Право на глас во општината имаат 92.639 граѓани. Во општина Липково, пак, до 10 часот гласале 963 гласачи, информираше заменик претседателот, Оливера ...

Во општина Ресен до 13 часот гласале 26,99 отсто избирачи

Курир - 15.10.2017

-Се гласа на 50 избирачки места, а право на избор на градоначалник и членови на општинскиот Совет имаат 17.113 граѓани евидентирани во единствениот избирачки список, посочи Кирил Тански, претседател на ОИК-Ресен, пренесе ...

До 13 часот во Делчево гласале 33 отсто, во Македонска Каменица 41,3 отсто

Сител - 15.10.2017

Во Општина Делчево до 13 часот гласале 33 проценти од вкупно запишаните избирачи, или 4944 гласачи од вкупно запишаните со право на глас на овие локални избори 15.020. Според ОИК, гласањето на сите 36 избирачки места во Делчево се одвида без ...

До 13 часот излезеноста во дебар 15 отсто, a во Центар Жупа 20 отсто

Сител - 15.10.2017

Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа минува без проблеми и споредено со утринските часови излезеноста се зголемува, потврдуваат од Општинсите изборни комисии. Според Али Реџа, секретар на Општинската изборна комисија во Дебар до 13 часот ...

До 13 часот во Гевгелија излезеноста е 35,9 отсто, во Дојран 33,2 отсто, Валандово 30,05 отсто

Сител - 15.10.2017

До 13 часот во општина Гевгелија од запишани 19.413 гласачи во единствениот избирачки список, за двајца кандидати за градоначалник и четири советнички листи гласале 6.977 избирачи или 35,9 отсто.

До 13 часот во Кочани гласале 33,3 отсто, во Виница 28,7 отсто

Курир - 15.10.2017

Во Виница од ОИК истакнуваат дека до 13 часот гласале 4.976 граѓани со право на глас од запишаните 17.354 или во проценти излезеноста е 28,7 отсто. Во општина Зрновци излезеноста на гласачите до 13 часот изнесува 30,7 отсто.

Во Гостивар до 13 часот на гласање излегле околу 18 проценти од избирачите

Курир - 15.10.2017

Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без посериозни потешкотии или нарушувања на изборниот процес. Комисијата регистрирала неколку технички проблеми на неколку изборни места, но процесот не е прекинат.

До 13 часот излезеноста во Дојран 33,2 отсто

Сител - 15.10.2017

Во општина Дојран гласачкото право до 13 часот го искористиле 830 граѓани или 33,2 отсто од запишаните во избирачкиот список, а во општина Валандово излезеноста до 13 часот изнесува 30,05 отсто, односно гласале 3.041 ...

Во Велес до 13 часот на гласање излегле 30,72 отсто од граѓаните

Сител - 15.10.2017

- Излезноста во Велес до 13 часот е 30,72 отсто од гласачите запишани на единствениот избирачки список, потврди Општинската изборна комисија Велес. Лили Велковска, претседател на ОИК Велес информира дека право на глас имаат 46.525 граѓани, кои ...

До 13 часот во Охрид гласале 25, во Струга 22, во Дебрца 32 отсто од гласачите

Курир - 15.10.2017

Во Струга излезноста на изборите до 13 часот изнесува 22,8 проценти од вкупно 60.530 регистрирани гласачи. Од ОИК во Струга известуваат дека досега тие не добиле никакво официјално соопштение за какви било нерегуларности во изборниот процес.

Без проблеми тече изборниот процес во Прилеп

Сител - 15.10.2017

Без проблеми и мирно се одвива гласањето во Прилеп на сите 142 избирачки места, потврдуваат од општинката изборна комисија. Од комисијата соопштуваат дека до 13 часот на гласање излегле 37,73 проценти од запишаните 64.924 граѓани со право на глас, ...

Во Дебар до 17 часот гласалe над 40 отсто, во Центар Жупа 32 отсто од граѓаните

Курир - 15.10.2017

Во општина Дебар до 17 часот на гласање излегле 7.342 лица со право на глас или нешто над 40 отсто од вкупно запишаните 18.406 граѓани.На претходните локални избори до 17 часот одѕивот бил 45,6 отсто.

До 17 часот во Битола гласале 50 отсто од избирачите

Курир - 15.10.2017

Општинските изборни комисии во Демир Хисар, Новаци и Могила потврдија дека денешните локални избори на сите избирачки места се одвиваат демократски, непречено и без проблеми. Во општина Демир Хисар до 17 часот на 36 избирачки места гласале 66 отсто ...

Во Охрид до 17 часот гласале 52,9 отсто, во Струга 42,1 и во Дебрца 57 отсто од гласачите

Курир - 15.10.2017

Во Струга на гласачките места се појавиле и гласале 42,1 отсто од граѓаните со право на глас. Од ОИК соопштија дека до нив досега не се пристигнати никакви информации за нерегуларности во текот на изборниот процес.

Во Штип излезноста до 17 часот е 57 отсто

Курир - 15.10.2017

Претседателката на ОИК-Пробиштип, Ана Ѓорѓиева вели дека до 17 часот излезноста е 60,6 отсто. Своето право на глас на Локалните избори можат да го исполнат од 12. 921 избирач. Таа забележува дека до ОИК немаат пристигнато поплаки или информации за ...

Во Кочанско излезноста 52,3 проценти

Сител - 15.10.2017

Мирно и без проблеми течат локалните избри 2017, на 32 изборачки места во општина Кочани, информира Марија Гоцева претстедател на ОИК на Кочани. Според Гоцева излезноста во Кочани до 17 часот според претстедателите на Избирачките одбори изнесува ...

Навреме почна и непречено се одвива гласањето во општина Центар Жупа

Курир - 15.10.2017

– Точно во седум часот отворени се сите 16 избирачки места. Гласањето се одвива без никакви проблеми. На овие, споредено со претходните локални избори, во единствениот избирачки список има 6.810 или 500 гласачи повеќе, потврди Еран Зубер, ...

Во Гевгелија излезноста до 17 часот 63,3 проценти

Сител - 15.10.2017

До 17 часот на 37 избирачки места во општина Гевгелија, правото на глас на локалните избори го искористиле 12.288 граѓани или излезеноста изнесува 63,3 отсто, соопштија од ОИК Гевгелија. Во општина Богданци до 17 часот на 12 избирачки места ...

Во Велес до 17 часот гласале 51,26 проценти

Курир - 15.10.2017

Во општина Велес на денешните локални избори до 17 часот на гласање излегле 51,26 проценти од гласачите запишани на Единствениот избирачки список, информираат од Општинската изборна комисија.

До 13 часот во Делчево гласале 33 отсто, во Македонска Каменица 41,3 отсто

Република - 15.10.2017

Во Општина Делчево до 13 часот гласале 33 проценти од вкупно запишаните избирачи, или 4944 гласачи од вкупно запишаните со право на глас на овие локални избори 15.020. Според ОИК, гласањето на сите 36 избирачки места во Делчево се одвида без ...

До 13 часот во Кочани гласале 33,3 отсто, во Виница 28,7 отсто

Република - 15.10.2017

Во Кочани излезеноста до 13 часот изнесува 33,3 отсто од вкупниот број на запишани 33.264 граѓани со право на глас. На гласање излегле вкупно 10.791 лица, информира претседателката на ОИК Кочани Марија Гоцева.

Во седум часот се отворени сите избирачки места на кои ќе гласаат 3094 граѓани во Крива Паланка и Ранковце

Република - 15.10.2017

Сите 47 избирачки места во Крива Паланка се отворени навреме, информираат од Општинската изборна комисија Крива Паланка. – Избирачките комисии навреме го подигнаа гласачкиот материјал и без задоцнување сите изборачки места се отворени во 7 часот, ...

Во Гостивар, Врапчиште и Маврово-Ростуше гласањето почна навреме

Република - 15.10.2017

Во гостиварскиот регион гласањето почна навреме и без потешкотии. Избирачките места се отворени во предвиденото време и избирачките одобри почнаа со работа, информираа трите општински изборни комисии.

До 13 часот излезеноста во дебар 15 отсто, a во Центар Жупа 20 отсто

Република - 15.10.2017

Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа минува без проблеми и споредено со утринските часови излезеноста се зголемува, потврдуваат од Општинсите изборни комисии. Според Али Реџа, секретар на Општинската изборна комисија во Дебар до 13 часот ...

ЛИ 2017 / До 10 часот во Битола гласале 16,8 од избирачите

Либертас - 15.10.2017

Во општина Битола до 10 часот на 170-те гласачки места излегле 16,8 проценти од избирачите евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев истакна дека гласањето почна навреме и се одвива без пречки, а право на ...

До 13 часот во Ранковце излезеноста е 42.3 отсто

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезеноста на гласачите во општина Ранковце изнесува 42.3 отсто. -Излезноста на гласачи во општината е исклучително висока. До 13 часот гласаа дури 42.3 отсто од вкупниот број гласачи, информира петседателот на ОИК Ранковце, Даниел ...

Во општина Ресен до 13 часот гласале 26,99 отсто избирачи

Република - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Ресен потврди дека до 13 часот на подрачјето на тамошната локална самоуправа гласале 26,99 отсто од гласачите со право на глас. -Се гласа на 50 избирачки места, а право на избор на градоначалник и членови на ...

Следете го текот на гласањето во живо: Според ДИК излезноста до 10 часот е 8,98 отсто

Република - 15.10.2017

Според податоците од ОИК, Државната изборна комисија соопшти дека вкупната излезност до 10 часот е 8,98 проценти. Како што соопшти портпаролот на ДИК Љупка Гугучевска на првата прес-конференција денеска, на сите гласачки места гласањето е започнато ...

Непречено се одвива гласањето во општина Центар Жупа

Република - 15.10.2017

Во општина Центар Жупа сите избирачки места се отворени навреме и гласањето се одвива без проблеми. – Точно во седум часот отворени се сите 16 избирачки места. Гласањето се одвива без никакви проблеми.

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ...

Во Куманово до 17 часот гласале 42,44 проценти од граѓаните

Kumanovo News - 15.10.2017

Во Куманово право на глас на овие избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места. Во општина Липково, до 17 часот според податоците на заменик претседателот на ОИК, Оливера Цветковска гласале 8.700 гласачи или 34, 7 проценти.

Гласањето заврши – почнува пребројувањето на гласовите

Република - 15.10.2017

Заврши гласањето на локалните избори во 2017, прекинува и изборниот молк. По затворањето на местата избирачките оздбори ќе ги пребројуваат гласовите и резултатите ќе се праќаат во општинските изборни комисии.

Денеска Локални избори во Македонија

Локално - 15.10.2017

– Во Македонија денеска се одржуваат шестите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје. Се гласа на 3.480 избирачки места, а п раво на глас имаат 1.814.644 избирачи кои ...

Во 19 часот се затворени избирачките места

Либертас - 15.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде ...

До 13 часот во Куманово гласале 23,07 отсто граѓани

Република - 15.10.2017

Излезноста во Куманово до 13 часот, според податоците на ОИК Куманово, е 23,07 проценти, соопшти претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на шестите локални избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места.

Во Крива Паланка на едно место ќе се гласа до 20 часот

Фактор - 15.10.2017

Гласачите од избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе може да гласаат до 20 часот поради настанатиот прекин. – Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ...

Во Гостивар до 13 часот на гласање излегле околу 18 проценти од избирачите

Република - 15.10.2017

Во општина Гостивар, според податоците на Општинската изборна комисија ОИК, до 13 часот правото на глас го искористиле 14.488 лица или 18,21 проценти. Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без посериозни потешкотии или нарушувања ...

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Либертас - 15.10.2017

Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за ...

ЛИ2017/ Во Гевгелија до 10 часот гласале 13,5 отсто, во Богданци и Дојран 11,3 отсто, во Валандово 9,9 отсто

Либертас - 15.10.2017

Гласањето на шестите локални избори во општините од југоистокот на Македонија се одвива мирно и без проблеми, потврдија од општинските изборни комисии во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово.

До 13 часот во Гевгелија излезеноста е 35,9 отсто, во Дојран 33,2 отсто, Валандово 30,05 отсто

Република - 15.10.2017

До 13 часот во општина Гевгелија од запишани 19.413 гласачи во единствениот избирачки список, за двајца кандидати за градоначалник и четири советнички листи гласале 6.977 избирачи или 35,9 отсто.

Шести локални избори во Македонија

Република - 15.10.2017

Во Македонија денеска се одржуваат шестите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје. Се гласа на 3.480 избирачки места, а право на глас имаат 1.814.644 избирачи кои можат ...

Затворени гласачките места во 19 часот

еМагазин - 15.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде што се ...

Гласањето почна во Демир Хисар, Новаци и Могила

Република - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Демир Хисар потврди дека навреме и без проблеми почнаа локални избори во таа општина. – На годинешниве локални избори пријавени се два кандидата за градоначалник и две листи со кандидати за советници.

Во Велес до 13 часот на гласање излегле 30,72 отсто од граѓаните

Република - 15.10.2017

Излезноста во Велес до 13 часот е 30,72 отсто од гласачите запишани на единствениот избирачки список, потврди Општинската изборна комисија Велес. Лили Велковска, претседател на ОИК Велес информира дека право на глас имаат 46.525 граѓани, кои денеска ...

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Република - 15.10.2017

Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ливчиња за ...

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

Точка - 15.10.2017

Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори. Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот ...

Продолжено гласање на едно избирачко место во Крива Паланка

Точка - 15.10.2017

На избирачкото место 0951 во Крива Паланка, поради технички проблеми, гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – На избирачкото место 0951, каде што гласаат жителите на населбата Баглак, е констатиран технички проблем, има ...

Во Велес до 13 часот на гласање излегле 30,72 отсто од граѓаните

Локално - 15.10.2017

– Излезноста во Велес до 13 часот е 30,72 отсто од гласачите запишани на единствениот избирачки список, потврди Општинската изборна комисија Велес. Лили Велковска, претседател на ОИК Велес информира дека право на глас имаат 46.525 граѓани, кои ...

Затворени гласачките места

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во ...

До 10 часот во Охрид гласале 5,2 отсто, во Струга 6,6 отсто од гласачите

Република - 15.10.2017

На Локалните избори во Охрид до 10 часот гласачкото право го искористиле 5,2 отсто од граѓаните. Од ОИК информираат дека изборниот процес се одвива без регистрирани какви било нерегуларности.

Навреме отворени сите избирачки места во Куманово и Старо Нагоричане

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Сите 167 избирачки места на територијата на Општина Куманово утринава точно во 7 часот се отворени и гласањето се одвива без никакви проблеми, информира Ѕвонко Николовски од ОИК Куманово.

Навреме и непречено почна гласањето во Прилеп и Крушево

Република - 15.10.2017

Точно навреме, во 7 часот, се отворени 142-те избирачки места во Прилеп и гласањето почна непречено, изјави претседателот на Општинската изборна комисија во Прилеп, Каролина Шукуроска. На локалните избори денеска во Прилеп своето право на глас може ...

Во општина Демир Хисар до 10 часот излезеноста 12,7, во Новаци 12, а во Могила 4,7 проценти

Република - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Демир Хисар информира дека во оваа општина до 10 часот своето право на глас го оствариле 12,7 од гласачите. – Изборите се одвиваат непречено и и во демократска атмосфера истакна Митко Јанкуловски, претседател на ...

Навреме почна гласањето во Кочани и Виница

Република - 15.10.2017

Гласањето во Кочани на сите 62 избирачки емста почна точно во 7 часот, соопштија од Општинската изборна комиосија. Во избирачкиот список во Кочани се запишани 33 264 граѓани со право на глас.

Во Штип и Пробиштип изборите почнаа мирно и без проблеми

Република - 15.10.2017

Отворени се гласачките места во седум часот во Општините Штип и Пробиштип. Претседателката на Општинската изборна комисија-Штип, Сенка Андреева, изјави дека претседателите на 80 избирачки одбори (ИО) информираат дека гласањето се одвива без проблеми ...

ЛИ2017/ До 10 часот во Охрид гласале 5,2 отсто, во Струга 6,6 отсто од гласачите

Либертас - 15.10.2017

На Локалните избори во Охрид до 10 часот гласачкото право го искористиле 5,2 отсто од граѓаните. Од ОИК информираат дека изборниот процес се одвива без регистрирани какви било нерегуларности.

До 13 часот во Охрид гласале 25, во Струга 22, во Дебрца 32 отсто од гласачите

Република - 15.10.2017

До 13 часот на локалните избори во Охрид излегле и гласале околу 25 отсто од 52.858 граѓани со право на глас, а изборниот процес се одвива непречено во фер и демократска атмосфера, без нерегуларности.

До 10 часот во Крива Паланка излезеноста е 14,8 отсто, во Ранковце 16,2

Република - 15.10.2017

До 10 часот излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка е 14,8 отсто. – Од вкупниот број гласачи на подрачје на општината,17.144, до десет часот гласале 2537 гласачи или 14,8 отсто. Гласањето се одвива непречено, информира Душко Арсовски, ...

Навреме отворени сите гласачки места во Крива Паланка и Ранковце

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Сите 47 избирачки места во Крива Паланка се отворени навреме, информираат од Општинската изборна комисија Крива Паланка. – Избирачките комисии навреме го подигнаа гласачкиот материјал и без задоцнување сите изборачки места се отворени во ...

Мирно и навремено гласање во општините Охрид, Струга и Дебрца

Точка - 15.10.2017

Изборниот процес на денешните Локалани избори во општините Охрид, Струга и Дебрца се одвива непречено и во демократска атмосфера, на сите гласачки места. Претседателот на ОИК на Охрид Димитрија Вревезоски потврди дека сите 89 гласачки места се ...

ЛИ2017/Во Гостивар, Врапчиште и Маврово-Ростуше гласањето почна навреме

Либертас - 15.10.2017

Во гостиварскиот регион гласањето почна навреме и без потешкотии. Избирачките места се отворени во предвиденото време и избирачките одобри почнаа со работа, информираа трите општински изборни комисии.

ЛИ2017/ Навреме почна изборниот процес во општините Охрид, Струга и Дебрца

Либертас - 15.10.2017

Изборниот процес на денешните Локалани избори во општините Охрид, Струга и Дебрца се одвива непречено и во демократска атмосфера, на сите гласачки места. Претседателот на ОИК на Охрид Димитрија Вревезоски потврди дека сите 89 гласачки места се ...

Без проблеми тече изборниот процес во Прилеп

Република - 15.10.2017

Без проблеми и мирно се одвива гласањето во Прилеп на сите 142 избирачки места, потврдуваат од општинката изборна комисија. Од комисијата соопштуваат дека до 13 часот на гласање излегле 37,73 проценти од запишаните 64.924 граѓани со право на глас, ...

Без проблеми тече изборниот процес во Прилеп

Локално - 15.10.2017

Без проблеми и мирно се одвива гласањето во Прилеп на сите 142 избирачки места, потврдуваат од општинката изборна комисија. Од комисијата соопштуваат дека до 13 часот на гласање излегле 37,73 проценти од запишаните 64.924 граѓани со право на глас, ...

Навреме почна гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Kumanovo News - 15.10.2017

Во Куманово навреме се отворени сите 167 избирачките места, а право на глас имаат 92.639 граѓани. Нема проблеми со почетокот на гласњето и во општина Липково на 36 избирачки места, а ќе гласаат 25.070 лица.

Во Куманово до 13 часот гласале 23.07 отсто граѓани

Kumanovo News - 15.10.2017

Во општина Липково, до 13 часот според податоците на заменик претседателот на ОИК Оливера Цветковска гласале 3.850 гласачи или 15.36 проценти. Во општина Старо Нагоричане до 13 часот гласале 27,6 проценти.

Во Маврово-Ростуше до 10 часот гласале 5,1 процент од граѓаните

Република - 15.10.2017

Во општина Маврово- Ростуше до 10:00 часот на гласање излегле 511 лица, или 5,1 процент од запишаните избирачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Според ОИК, гласањето во оваа општина се одвива без проблеми и не се пријавени ...

До 10 часот во Охрид гласале 5,2 отсто, во Струга 6,6 отсто од гласачите

МК News - 15.10.2017

На Локалните избори во Охрид до 10 часот гласачкото право го искористиле 5,2 отсто од граѓаните. Од ОИК информираат дека изборниот процес се одвива без регистрирани какви било нерегуларности.

Во Делчево до 10 часот гласале 12,8 отсто од граѓаните

Република - 15.10.2017

Во општина Делчево до 10 часот гласале 1.933 гласачи или 12,8 отсто од запишаните 15.020 гласачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Како што истакна претседателот на ОИК Делчево Владимир Петрески, сите 36 избирачки места навреме се ...

Во Дебар до 10 часот гласале 9,4 отсто, во Центар Жупа 6,8 отсто од гласачите

Република - 15.10.2017

Текот на гласањето во општините Дебар и Центар Жупа минува без проблеми, но со слаб одѕив на гласачи. – Од вкупно 18.406 избирачи кои гласаат на 27 избирачки места, до 10 часот во нашата општина своето граѓанско право го оствариле над 1.600 граѓани ...

До 10 часот во Битола гласале 16,8 од избирачите

МК News - 15.10.2017

Во општина Битола до 10 часот на 170-те гласачки места излегле 16,8 проценти од избирачите евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев истакна дека гласањето почна навреме и се одвива без пречки, а право на ...

Изборите во Штип и Пробиштип течат мирно

Локално - 15.10.2017

– Мирно и без проблеми течат Локалните избори 2017 година на 80-те избирачки места, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Според претседателите на избирачките одбори излезноста во Штип до 14 часот се движи околу 41 отсто, а според ...

Изборите во Штип и Пробиштип течат мирно

Пулс24 - 15.10.2017

Мирно и без проблеми течат Локалните избори 2017 година на 80-те избирачки места, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Според претседателите на избирачките одбори излезноста во Штип до 14 часот се движи околу 41 отсто, а според ...

Во Гевгелија до 10 часот гласале 13,5 отсто, во Богданци и Дојран 11,3 отсто, во Валандово 9,9 отсто

МК News - 15.10.2017

Гласањето на шестите локални избори во општините од југоистокот на Македонија се одвива мирно и без проблеми, потврдија од општинските изборни комисии во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово.

Навреме почна гласањето во Битола и Ресен

Република - 15.10.2017

На подрачјето на општина Битола, точно во 7 часот отворени се 170-те гласачки места на кои може да гласаат 83.616 граѓани евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето почна навреме и ...

Во Кочани излезноста до 10 часот е 12,2 отсто

Република - 15.10.2017

Гласањето во општина Кочани се одвива мирно без инциднети.До 10 часот, според податоците на ОИК Кочани од запишаните 33.264 граѓани со право на глас, гласале 3482 или 12,2 отсто. Во Виница до 10 часот гласале 1765 граѓани од запишаните 17.354, или ...

До 10 часот во Битола гласале 16,8 од избирачите

Република - 15.10.2017

Во општина Битола до 10 часот на 170-те гласачки места излегле 16,8 проценти од избирачите евидентирани на единствениот избирачки список. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев истакна дека гласањето почна навреме и се одвива без пречки, а право на ...

Навреме почна гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Република - 15.10.2017

Навреме се отворени избирачките места во Куманово, Липково и Старо Нагоричане. Во Куманово сите 167 места навреме се отворени. Право на глас во општината имаат 92.639 граѓани, информира претседателот на ОИК Звонимир Николовски.

Навреме почна изборниот процес во општините Охрид, Струга и Дебрца

Република - 15.10.2017

Изборниот процес на денешните Локалани избори во општините Охрид, Струга и Дебрца се одвива непречено и во демократска атмосфера, на сите гласачки места. Претседателот на ОИК на Охрид Димитрија Вревезоски за МИА потврди дека сите 89 гласачки места ...

До 17 часот во Крива Паланка 65,7 отсто излезеност, во Ранковце 71,3

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка до 17 часот изнесува 67,5 отсто. – До 17 часот на подрачјето на општина Крива Паланка на вкупно 47 избирачки места гласале 67,5 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи, информира Душко ...

Без проблеми од 7 часот се гласа во Кратово

Република - 15.10.2017

Во општина Кратово денеска право на глас имаат 8.282 граѓани, кои ќе гласаат на 37 избирачки места, информира Општинската изборна комисија во Кратово. – Изборните материјали се подигнати на време од страна на избирачките одбори, а сите избирачки ...

Затворени избирачките места

Скопје инфо - 15.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде ...

Излезеноста во Врапчиште до 10 часот 3,5 проценти

Република - 15.10.2017

Во општина Врапчиште до 10:00 часот излезноста е 3,5 проценти. Според податоците од ОИК Врапчиште, до 10:00 часот на 39-те избирачки места излегле 891 ...

До 10 часот гласале 11,2 отсто ресенчани

Република - 15.10.2017

Општинската изборна комисија во Ресен потврди дека до 10 часот на подрачјето на тамошната локална самоуправа гласале 11,2 отсто од гласачите. – Се гласа на 50 избирачки места, а право на глас имаат 17.113 граѓани евидентирани во единствениот ...

правото на глас го искористиле околу пет проценти од избирачите во Гостивар

Република - 15.10.2017

Според информациите на општинската изборна комисија во општина Гостивар до 10 часот правото на глас го искористиле 3.982 лица (пет отсто). Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без потешкотии или нарушувања на изборниот процес.

Во Гостивар, до 10 часот на гласање излегле околу пет проценти од избирачите

Либертас - 15.10.2017

Според информациите на општинската изборна комисија во општина Гостивар до 10 часот правото на глас го искористиле 3.982 лица (пет отсто). Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без потешкотии или нарушувања на изборниот процес.

Вкупно 8,1% од граѓаните на Куманово гласале до 10 часот

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Вкупно 10,1% од жителите на Општина Куманово го оствариле своето право на глас до 10 часот, односно своето рпаво на глас го оствариле 7.337 гласачи од 152 процесирани избирачки места од вкупно 167.

Oва е излезностa по општини до 10 часот

Фактор - 15.10.2017

Во општина Гостивар до 10 часот правото на глас го искористиле 3.982 лица, односно 5% од избирачите. Во Кавадарци до 10 часот гласале 12,5% од вкупно 32.671 граѓанин со право на глас, а во Росоман до овој период на гласање излегле 275 избирачи или ...

До 17 часот во Битола гласале 50 отсто од избирачите

Република - 15.10.2017

Во општина Битола до 17 часот на 170-те гласачки места гласале 50 проценти од избирачите. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето се одвива без пречки, а право на глас имаат 83.616 лица.

До 10 часот во Прилеп излезеноста е околу 13,8 отсто, а во Крушево 12,3 отсто

Република - 15.10.2017

Непречено и без проблеми се одвива гласањето во Прилеп. До 10 часот, според податоците од 123 избирачки места, одѕивот на гласањето е 13,8 отсто, истакна претседателот на општинската изборна комисија Каролина Шукуроска.

Во Куманово излезеноста до 10 часот 8,1 процент

Kumanovo News - 15.10.2017

Во општина Липково, пак, до 10 часот гласале 963 гласачи. До 10 часот во општина Старо Нагоричане гласале 9, 2 ...

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран

Република - 15.10.2017

Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори. Своето гласачко право можат да го остварат 19.413 граѓани кои се запишани во избирачкиот ...

Во Маврово-Ростуше до 10 часот гласале 5,1 процент од граѓаните

Локално - 15.10.2017

Во општина Маврово – Ростуше до 10:00 часот на гласање излегле 511 лица, или 5,1 процент од запишаните избирачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Според ОИК, гласањето во оваа општина се одвива без проблеми и не се пријавени ...

Во Дебар до 17 часот гласалe над 40 отсто, во Центар Жупа 32 отсто од граѓаните

Локално - 15.10.2017

– Во општините Дебар и Центар Жупа, изборниот ден минува без никакви проблеми. Во општина Дебар до 17 часот на гласање излегле 7.342 лица со право на глас или нешто над 40 отсто од вкупно запишаните 18.406 граѓани.На претходните локални избори до 17 ...

Во Куманово излезеноста до 10 часот 8,1 процент

Република - 15.10.2017

Во Куманово излезеноста до 10 часот според претседателот на ОИК, Звонимир Николовски е 8,1 процент. Во Куманово сите 167 места навреме се отворени, информира претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Право на глас во општината имаат 92.639 граѓани.

Во Делчево до 10 часот гласале 12,8 отсто од граѓаните

Локално - 15.10.2017

Во општина Делчево до 10 часот гласале 1.933 гласачи или 12,8 отсто од запишаните 15.020 гласачи кои имаат право да гласаат на овие локални избори. Како што истакна претседателот на ОИК Делчево Владимир Петрески, сите 36 избирачки места навреме се ...

До 13 часот во Ранковце излезеноста е 42.3 отсто

Република - 15.10.2017

Излезеноста на гласачите во општина Ранковце изнесува 42.3 отсто. -Излезноста на гласачи во општината е исклучително висока. До 13 часот гласаа дури 42.3 отсто од вкупниот број гласачи, информира петседателот на ОИК Ранковце, Даниел Крстевски.

Излезноста до 17 часот во Куманово изнесува 42,44 проценти

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезноста во Куманово до 17 часот, според податоците на ОИК Куманово, е 42,44 проценти, соопшти претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на шестите локални избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 ...

Во Гостивар, до 10 часот на гласање излегле околу пет проценти од избирачите

Локално - 15.10.2017

Според информациите на општинската изборна комисија во општина Гостивар до 10 часот правото на глас го искористиле 3.982 лица (пет отсто). Изборниот процес во оваа полошка општина засега се одвива без потешкотии или нарушувања на изборниот процес.

До 13 часот во Демир Хисар излезеноста е 34,2 отсто, во Новаци 39 отсто, а во Могила 20,5 отсто

Република - 15.10.2017

Општинските изборни комисии во Демир Хисар, Новаци и Могила потврдија дека денешните локални избори на сите избирачки места се одвиваат демократски, непречено и без проблеми. Во општина Демир Хисар во 13 часот на 36 избирачки места гласале 34,2 ...

Излезеноста до 10 часот во Штип е 16, а во Пробиштип 11,3 проценти

Република - 15.10.2017

Во Штип во 10 часот своето право на глас го искористиле 16 проценти од гласачите, кои се на избирачкиот список, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Таа истакна дека изборите течат мирно на 80-те избирачки места, каде право на глас ...

Во Гевгелија до 10 часот гласале 13,5 отсто, во Богданци и Дојран 11,3 отсто, во Валандово 9,9 отсто

Република - 15.10.2017

Гласањето на шестите локални избори во општините од југоистокот на Македонија се одвива мирно и без проблеми, потврдија од општинските изборни комисии во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово.

Во општина Дебар гласањето почна навреме

Република - 15.10.2017

Во општина Дебар сите гласачки места се отворени навреме и гласањето на Локалните избори 2017 почна и се одвива непречено. – Гласачките места се отворени во седум часот. Гласањето во општинава се спроведува во 27 избирачки мест,а а право на глас ...

До 17 часот во Крива Паланка 65,7 отсто излезеност, во Ранковце 71,3

Локално - 15.10.2017

– Излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка до 17 часот изнесува 67,5 отсто. – До 17 часот на подрачјето на општина Крива Паланка на вкупно 47 избирачки места гласале 67,5 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи, информира Душко Арсовски ...

Гласањето во Куманово се одвива непречено

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Непречено се одвива гласањето на локалните избори на подрачјето на Општина Куманово, вели заменик Народниот правобранител, Насер Весели. Како што изјави Весели, проблеми имало од техничка природа со дел од УВ лампите, но тие бргу биле ...

Изборите во Штип и Пробиштип течат мирно

Република - 15.10.2017

Мирно и без проблеми течат Локалните избори 2017 година на 80-те избирачки места, информира претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева. Според претседателите на избирачките одбори излезноста во Штип до 14 часот се движи околу 41 отсто, а според ...

Во Куманово до 17 часот гласале 42,44 проценти од граѓаните

Локално - 15.10.2017

Излезеноста во Куманово до 17 часот, според податоците на ОИК Куманово, изнесува 42,44 проценти, соопшти претседателот на ОИК, Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на овие избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места.

Во Делчево до 17 часот гласале 53 отсто, во Берово 59,4 отсто од граѓаните

Република - 15.10.2017

До 17 часот во Делчево гласале 7.960 гласачи или 53 отсто од вкупно запишаните 15.020 гласачи. ОИК од Делчево информира дека изборниот процес се одвива без проблеми и нарушувања. Во Берово до 17 часот излегле 59,4 отсто од запишаните 11.169 гласачи ...

До 17 часот во Крива Паланка 65,7 отсто излезеност, во Ранковце 71,3

Република - 15.10.2017

Излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка до 17 часот изнесува 67,5 отсто. – До 17 часот на подрачјето на општина Крива Паланка на вкупно 47 избирачки места гласале 67,5 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи, информира Душко Арсовски ...

Во Тетово излезеноста на граѓаните до 17 часот 39,28 проценти

Република - 15.10.2017

Според податоците од општинските изборни комисии излезеноста на гласачите до 17 часот е 39,28 отсто. Во општина Боговиње, пак, на локалните избори гласале 34,27 отсто, во општина Брвеница излезноста е 38,79, во општина Желино 32, во општина ...

Во Штип излезноста до 17 часот е 57 отсто

Локално - 15.10.2017

– Во Штип излезноста на гласачите на Избирачките места до 17 часот е 57 отсто или гласале 24.000 од 42.083 избирачи кои се наоѓаат на Избирачкиот список. Претседателката на ОИК –Штип, Сенка Андреева вели дека најголема излезност има на гласачкото ...

Во Охрид до 17 часот гласале 52,9 отсто, во Струга 42,1 и во Дебрца 57 отсто од гласачите

Локално - 15.10.2017

– Изборниот процес на сите 89 гласачки места на територијата на општина Охрид се одвива непречено, без нерегуларности, а до 17 часот своето право го оствариле 52,9 отсто од гласачите. Во Струга на гласачките места се појавиле и гласале 42,1 отсто од ...

Гласале 49,14 отсто од граѓаните со право на глас

Република - 15.10.2017

49,14 од граѓаните со право на глас го оствариле своето право до 17 часот. Во СКопје гласале 50,58 отсто од граѓаните. Ова се официјални податоци од Државната изборна комисија. Наскоро детални податоциза излезност по ...

До 17 часот во Битола гласале 50 отсто од избирачите

Локално - 15.10.2017

– Во општина Битола до 17 часот на 170-те гласачки места гласале 50 проценти од избирачите. Претседателот на ОИК-Битола Зоран Насев потврди дека гласањето се одвива без пречки, а право на глас имаат 83.616 лица.

Во Гевгелија до 10 часот гласале 13,5 отсто, во Богданци и Дојран 11,3 отсто, во Валандово 9,9 отсто

Локално - 15.10.2017

Гласањето на шестите локални избори во општините од југоистокот на Македонија се одвива мирно и без проблеми, потврдија од општинските изборни комисии во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово.

До 10 часот во Охрид гласале 5,2 отсто, во Струга 6,6 отсто од гласачите

Локално - 15.10.2017

На Локалните избори во Охрид до 10 часот гласачкото право го искористиле 5,2 отсто од граѓаните. Од ОИК информираат дека изборниот процес се одвива без регистрирани какви било нерегуларности.

ЛИ 2017/ Во Куманово излезеноста до 10 часот 8,1 процент

Либертас - 15.10.2017

Во Куманово излезеноста до 10 часот според претседателот на ОИК, Звонимир Николовски е 8,1 процент. Во Куманово сите 167 места навреме се отворени, информира претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Право на глас во општината имаат 92.639 граѓани.

Во Зрновци и Чешиново-Облешево се гласа од 7 часот

Република - 15.10.2017

Во општина Зрновци утрово точно во 7 часот се отворени четирите избирачки места. – Гласањето се одвива без инциденти во мирна и фер атмосфера. Во единстевниот ибирачки список на општина Зрновци се запишани 2628 граѓани со право на глас, информира ...

Навреме отворени сите гласачки места во Крива Паланка, Ранковце, Куманово, Липково и Старо Нагоричане...

Н.Македонија - 15.10.2017

Навреме отворени сите гласачки места во Крива Паланка, Ранковце, Куманово, Липково и Старо Нагоричане Сите 47 избирачки места во Крива Паланка се отворени навреме, информираат од Општинската изборна комисија Крива Паланка.

Навреме и непречено почна гласањето во Прилеп и Крушево...

Н.Македонија - 15.10.2017

Навреме и непречено почна гласањето во Прилеп и Крушево Точно навреме, во 7 часот, се отворени 142-те избирачки места во Прилеп и гласањето почна непречено, изјави претседателот на Општинската изборна комисија во Прилеп, Каролина Шукуроска.

Гласањето почна навреме во Штип, Пробиштип, Кочани и Виница...

Н.Македонија - 15.10.2017

Гласањето почна навреме во Штип, Пробиштип, Кочани и Виница Отворени се гласачките места во седум часот во Општините Штип и Пробиштип. Претседателката на Општинската изборна комисија-Штип, Сенка Андреева, изјави дека претседателите на 80 избирачки ...

Околу 5 проценти излезност во Тетово и Гостивар до 10 часот...

Н.Македонија - 15.10.2017

Околу 5 проценти излезност во Тетово и Гостивар до 10 часот Во општина Тетово до 10 часот гласале 4,83 отсто од вкупниот број избирачи или 4.003 гласачи од 82.798 граѓани со право на глас.

Во Гостивар, Врапчиште и Маврово-Ростуше гласањето почна навреме...

Н.Македонија - 15.10.2017

Во Гостивар, Врапчиште и Маврово-Ростуше гласањето почна навреме Во гостиварскиот регион гласањето почна навреме и без потешкотии. Избирачките места се отворени во предвиденото време и избирачките одобри почнаа со работа, информираа трите општински ...

Во општина Дебар гласањето почна навреме...

Н.Македонија - 15.10.2017

Во општина Дебар гласањето почна навреме Во општина Дебар сите гласачки места се отворени навреме и гласањето на Локалните избори 2017 почна и се одвива непречено. - Гласачките места се отворени во седум часот.

Гласањето почна во Демир Хисар, Новаци и Могила...

Н.Македонија - 15.10.2017

Гласањето почна во Демир Хисар, Новаци и Могила Општинската изборна комисија во Демир Хисар потврди дека навреме и без проблеми почнаа локални избори во таа општина. - На годинешниве локални избори пријавени се два кандидата за градоначалник и две ...

Навреме почна изборниот процес во општините Охрид, Струга и Дебрца...

Н.Македонија - 15.10.2017

Навреме почна изборниот процес во општините Охрид, Струга и Дебрца Изборниот процес на денешните Локални избори во општините Охрид, Струга и Дебрца се одвива непречено и во демократска атмосфера, на сите гласачки места.

Во Тетовско и Гостиварско до 13 часот најмногу се гласало во Брвеница ...

Н.Македонија - 15.10.2017

Во Тетовско и Гостиварско до 13 часот најмногу се гласало во Брвеница Според податоците на општинската изборна комисија Тетово до 13 часот гласале 15.535 граѓани од вкупниот број на 82.798 запишани гласачи на сите 117 избирачки места.

Македонија по шести пат избира локална власт...

Н.Македонија - 15.10.2017

Македонија по шести пат избира локална власт Во Македонија денеска се одржуваат шестите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Во Куманово до 12 часот гласале околу 27 отсто од гласачите...

Н.Македонија - 15.10.2017

Во Куманово до 12 часот гласале околу 27 отсто од гласачите Според информациите на членовите на изборните комисии од изборните места бр: 1055, 1055/1, 1054, 1028, 1043, 1044, 1045, 1046, 1052, 1053, 1070, 1074 и 1075 во кои што се запишани вкупно ...

Навреме почна гласањето во Битола и Ресен...

Н.Македонија - 15.10.2017

Навреме почна гласањето во Битола и Ресен На подрачјето на општина Битола, точно во 7 часот отворени се 170-те гласачки места на кои може да гласаат 83.616 граѓани евидентирани на единствениот избирачки список.

Над една третина излезеност во Тетовско и Гостиварско до 17 часот...

Н.Македонија - 15.10.2017

Над една третина излезеност во Тетовско и Гостиварско до 17 часот Според податоците на општинската изборна комисија Тетово до 17 часот гласале 39,28 отсто од вкупниот број на 82.798 запишани гласачи на сите 117 избирачки места.

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран...

Н.Македонија - 15.10.2017

Гласањето почна навреме во Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран Точно во 7 часот на територијата на општина Гевгелија беа отворени сите 37 гласачки места на кои жителите денеска имаат можност да гласаат на локалните избори.

Гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка продолжено за 1 час...

Н.Македонија - 15.10.2017

Гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка продолжено за 1 час Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК.

Затворени гласачките места

Идивиди - 15.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните шести локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде ...

Во општина Гостивар денеска гласаат 87 лица

ТВ21 - 14.10.2017

Правото на глас во општина Гостивар денеска ќе го остварат осумдесет и шест болни изнемоштени лица и едно лице кому му определна мерка домашен притвор, информираат од ОИК Гостивар. На овие лица им се прифатени барањата и ним избирачките одбори ќе им ...

Во Маврово-Ростуше денеска ќе гласаат 22 лица

ТВ21 - 14.10.2017

Еден ден пред локалните избори, во општина Маврово-Ростуше на 22 лица ќе им биде овозможено да гласаат. Од општинската изборна комисија информираа дека 20 лица се пријавиле и им се прифатени барањата.

Во општина Врапчиште денеска гласаат 14 лица

ТВ21 - 14.10.2017

Правото на глас на претстојните локални избори, во општина Врапчиште денеска ќе го искористат петнаесет лица. Според информациите од ОИК Врапчиште, до нив биле доставени 22 барања, од кои комисијата прифатила 14 и ним ќе им биде овозможено да го ...

Во Гевгелија гласаат 144 болни и 40 затвореници

ТВ21 - 14.10.2017

Во општина Гевгелија денеска гласачкото право на локалните избори го остваруваат болните и изнемоштени лица кои од страна на избирачките одбори ќе бидат посетувани дома како и лицата кои се наоѓаат на издржување казна во гевгелискиот затвор.

Во Крива Паланка гласаат 198, а во Ранковце 64 болни изнемоштени лица

ТВ21 - 14.10.2017

Во Крива Паланка денеска своето избирачко право ќе го остварат 198 болни и изнемоштени лица, информираат од општинската изборна комисија. – Избирачките комисии денеска ги посетуваат лицата на кои им е одобрено како изнемоштени и болни лица да ...

Во Штип гласаа изнемоштените и болните лица

Телма - 14.10.2017

Осумдесет и и пет годишната, Даница Протогерова, утринава со радост ги пречека членовите на Избирачкиот одбро и медиумите. Таа денеска своето право на глас го оствари во својот дом, вели дека веќе трета година не ја држат нозете, но за неа ова е ...

Во Штип гласаат болните и осудените лица

ТВ21 - 14.10.2017

Во Штип денеска гласаат 88 болни и изнемоштени лица и 246 осуденици во Затвор Штип. Членовите на 80. Избирачки одбори (ИО) од рано утринава од Општинската изборна комисија го преземаат доверливот материјал и во придружба на полиција го носат на ...

Во Делечево и Македонска Каменица гласаат 222 болни и изнемоштени

ТВ21 - 14.10.2017

Во Делчево денеска гласаат 189 болни и изнемоштени лица. Како што инфрмираше претседателот на ОИК, Владимир Петревски, материјалот е доставен до сите 36 избирачки одбори и гласањето по домовите на пријавените лица се одвива непречено.

Во Дебар и Центар Жупа гласаат 42 болни и изнемоштени лица

ТВ21 - 14.10.2017

Во општините Дебар и Центар Жупа, денска, ден пред локалните избор, ќе гласаат 42 болни и изнемоштени лица. – Во општина Дебар денеска правото на глас ќе го остварат 38 болни и изнемоштени лица. Гласањето се одвива непречено.

Во Берово гласаат 124 болни и изнемоштени, во Пехчево 56

ТВ21 - 14.10.2017

Во Берово денеска гласаат 124 болни и изнемоштени лица. Според информацијата од претседателот на ОИК Мишо Догазански, избирачките материјали се поделени на сите 16 избирачки одбори и гласањето се одвива без проблеми.

Во Кратово гласаат 103 болни и изнемоштени лица

ТВ21 - 14.10.2017

Според информациите од општинската изборна комисија во Кратово, денеска избирачкото право го остваруваат вкупно 103 болни и изнемоштени лица од општината. – Сите активности на комисијата течат беспрекорно.

Без проблеми гласаат болните и изнемоштените во неколкуте општини во Тиквешко

ТВ21 - 14.10.2017

Без проблеми гласаат болните и изнемоштените лица во неколкуте општини во Тиквешко. Во Кавадарци гласаат 128 болни и изнемоштени, а 35 кавадарчани го остваруваат своето право на глас во затвор.

Во Прилеп денеска гласаат 221 болни и изнемоштени лица

ТВ21 - 14.10.2017

Во рамки на локалните избори денеска своето право на глас го остваруваат болните, изнемоштените и неподвижните лица. Во општина Прилеп, според Општинската изборна комисија, своето право на глас денеска ќе го остварат 221 болно и изнемоштено лице, од ...

Во Кочани и Виница за гласање пријавени 173 болни и изнемоштени лица

ТВ21 - 14.10.2017

Правото на глас денеска во Кочани ќе го искористат 92 болни и изнемоштени лица, чии барања за гласање од дома се прифатени од страна на Општинската изборна комисија–Кочани. Претседателката на ОИК-Кочани Марија Гоцева, информира дека во Кочани има 62 ...

Во Куманово гласаат 129 изнемоштени и болни и 82 затвореници

Слободен Печат - 14.10.2017

Во Куманово денеска гласаат 129 болни и изнемоштени лица, соопшти денеска претседателот на ОИК Звонимир Николовски, а во затворот во село Кшање 82 лица. На утрешните избори во општина Куманово, право на глас имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 ...

Во Берово гласаат 124 болни и изнемоштени, во Пехчево 56

Слободен Печат - 14.10.2017

Во Берово денеска гласаат 124 болни и изнемоштени лица. Според информацијата од претседателот на ОИК Мишо Догазански, избирачките материјали се поделени на сите 16 избирачки одбори и гласањето се одвива без проблеми.

Во Кратово гласаат 103 болни и изнемоштени лица

Сител - 14.10.2017

Според информациите од општинската изборна комисија во Кратово, денеска избирачкото право го остваруваат вкупно 103 болни и изнемоштени лица од општината. - Сите активности на комисијата течат беспрекорно.

Без проблеми гласаат болните и изнемоштените во неколкуте општини во Тиквешко

Сител - 14.10.2017

Без проблеми гласаат болните и изнемоштените лица во неколкуте општини во Тиквешко. Во Кавадарци гласаат 128 болни и изнемоштени, а 35 кавадарчани го остваруваат своето право на глас во затвор.

Во Кратово гласаат 103 болни и изнемоштени лица

Слободен Печат - 14.10.2017

Според информациите од општинската изборна комисија во Кратово, денеска избирачкото право го остваруваат вкупно 103 болни и изнемоштени лица од општината. – Сите активности на комисијата течат беспрекорно.