TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Концерт на Унгарецот Јандо

Дневник - 24.07.2003

"ОХРИДСКО ЛЕТО" Во "Света Софија" вечерва во 21 часот ќе настапи познатиот пијанист Јено Јандо од Унгарија со дела од Хајдн, Бетовен и од Лист. Јено Јандо е претставник на брилијантната генерација унгарски пијанисти. Познат е и по големата дискографска продукција на интегралните едиции на Бетовен, ...

Концерт на унгарскиот пијанист Јено Јандо

Утрински - 24.07.2003

"Охридско лето" Еден од брилијантната унгарска генерација пијанисти, Јено Јандо, вечерва, во 21 часот, има концерт во црквата Света Софија во Охрид. Јандо е со светски глас пред сў поради неговата голема дискографска продукција, вклучувајќи ги интегралните единици на Бетовен и Моцартовите сонати и ...

Вечерва со пијано виртуозот Јено Јандо

Вест - 24.07.2003

ОХРИДСКО ЛЕТО Светски познатото име на унгарскиот пијанист Јено Јандо е запишано за вечерва во програмата на Охридско лето. Тој ќе концертира во "Света Софија" во 21 часот. Виртуозот на пијано ќе изведува дела од Хајдн, Бетовен и Лист.