TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема нови пријавени случаи со вирусот А

Алсат-М - 12.07.2009

- Во последните 24 часа на Клиниката за инфективни болести во Скопје нема нови сомнителни случаи, заболени со инфлуенцата А ...

Нема новопримени пациенти со симптоми на грип

Макфакс - 12.07.2009

Нема новопримени болни сомнителни на инфлуенца A/H1N1 во изминатите 24 часа, соопшти денеска Министерството за здравство.

На Клиниката за инфективни болести нема нови пријавени случаи со вирусот А (Х1Н1)

Сител - 12.07.2009

Во последните 24 часа на Клиниката за инфективни болести во Скопје нема нови сомнителни случаи, заболени со инфлуенцата А ...

На инфективна нема новопримени болни со симптоми на грип

Нетпрес - 12.07.2009

Во текот на последните 24 часа, на Клиниката за инфективни болести во Скопје нема новопримени болни сомнителни за инфлуенца А ...

Нов сомнителен случај на заболен од грипот А

А1 - 11.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во последните 24 часа е примен нов случај со симптоми сомнителни за новиот тип ...

Нов сомнителен случај на заболен од грипот А

Алсат-М - 11.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во последните 24 часа е примен нов случај со симптоми сомнителни за новиот тип ...

Нов сомнителен случај на заболен од свинскиот грип на Инфективна клиника

Форум - 11.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во последните 24 часа е примен нов случај со симптоми сомнителни за новиот тип ...

Нов сомнителен случај на заболен од грипот А (Х1Н1)

Сител - 11.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во последните 24 часа е примен нов случај со симптоми сомнителни за новиот тип ...

Нов случај со симптоми сомнителни за грип од типот А во Скопје

Р.С.Европа - 11.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во последните 24 часа е примен нов случај со симптоми сомнителни за новиот грип од ...

Нов случај на заболен од новиот грип Х1Н1 на инфективна во Скопје

Нетпрес - 11.07.2009

Уште еден случај на заболен со симптоми од новиот новиот грип А.Х1Н1, е земјава.

Уште еден случај на грипот А во Македонија

Алсат-М - 10.07.2009

Министерството за здравство денеска доби потврда од лабораторијата во Лондон за четврти пациент заболен од новиот грип од типот ...

Четврт случај на новиот грип - Македонија пред епидемија

Телма - 10.07.2009

Министерството за здравство денеска доби потврда од лабораторијата во Лондон за четврти пациент заболен од новиот грип од типот ...

Трет случај на новиот грип

Утрински - 10.07.2009

Во земјава е регистриран трет случај на пандемиски грип. Потврда за третиот болен е добиена од лабораторијата на македонскиот ...

4 докажани случаи на новиот грип во Македонија

Р.С.Европа - 10.07.2009

Министерството за здравство денеска доби потврда од лабораторијата во Лондон за четврти пациент заболен од новиот грип од типот ...

Потврден уште еден случај на свински грип

Вечер Прес - 10.07.2009

Во текот на вчерашниот ден во Институтот за јавно здравје (Реал тиме ПЦР) направени се седум лабораториски анализи, при што ...

Трет заболен од свински грип во земјава

Н.Македонија - 10.07.2009

Институтот за јавно здравје вчера го дијагностицираше третиот заболен од грипот А/Х1Н1.

Трет потврден случај на новиот грип

А1 - 09.07.2009

Трет случај на новиот тип на вирус А (Х1Н1), е потврден во земјава, соопшти Министерството за здравство.

Трет потврден случај на новиот грип

Алсат-М - 09.07.2009

Трет случај на новиот тип на вирус А (Х1Н1), е потврден во земјава, соопшти Министерството за здравство.

Уште едно лице заболе од новиот грип

Телма - 09.07.2009

Клиниката за инфективни болести од Скопје информира дека лабораториските наоди потврдија вирус од типот AH1N1 кај еден пациент ...

Уште еден позитивен случај на новиот вирус

Нетпрес - 09.07.2009

Во Македонија е регистриран уште еден позитивен случај на новиот вирус А (Х1Н1).

Потврден третиот случај на пандемскиот грип во Македонија

Сител - 09.07.2009

Референтната лабораторија во Лондон го потврди присуството на грипот од тип А Х1Н1 кај уште еден пациент, со што досега во ...

Регистриран уште еден позитивен случај на новиот грип - пациентот е во добра општа состојба

Кирилица - 09.07.2009

Во тек на денешниот ден добиени се резултати од седум лабораториски анализи, направени со новиот апарат во Институтот за јавно ...

Трет потврден случај на новиот грип

МРТ - 09.07.2009

- Трет случај на новиот тип на вирус А (Х1Н1), е потврден во земјава, соопшти Министерството за здравство.

На Инфективна сега се лекуваат 11 лица

Вечер Прес - 09.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје расте бројката на лицата што се лекуваат како сомнителни и за кои се смета дека се ...

Сомнителен болен вратен од плажите во Грција

Н.Македонија - 09.07.2009

На Клиниката за инфективни болести завчеравечер бил примен првиот Македонец, сомнителен болен од грипот А/Х1Н1, вратен од ...

Двајца нови пациенти со симптоми на грип

Алсат-М - 08.07.2009

Двајца нови пациенти со симптоми на грипот А(H1N1) се примени во изминатите 24 часа на Клиниката за инфективни болести во ...

Сомнителни има, но не се заболени од новиот грип

Утрински - 08.07.2009

Бројот на сомнителни случаи од новиот грип секојдневно се зголемува, но сите не се заболени од новиот грип.

Камерата на аеродромот фати двајца грипозни

Време - 08.07.2009

Новиот апарат за одредување на поттипот на вирусите на грип од вчера е инсталиран во лабораторијата на Републичкиот завод за ...

Уште два сомнителни случаја на новиот грип

Телма - 08.07.2009

Двајца пациенти со симптоми на грипот А(H1N1) се примени во изминатите 24 часа на Клиниката за инфективни болести во Скопје, ...

Двајца нови пациенти со симптоми на грип

Кирилица - 08.07.2009

Двајца нови пациенти со симптоми на грипот А(H1N1) се примени во изминатите 24 часа на Клиниката за инфективни болести во ...

Двајца нови пациенти со симптоми на грип

Сител - 08.07.2009

Двајца нови пациенти со симптоми на грипот А(H1N1) се примени во изминатите 24 часа на Клиниката за инфективни болести во ...

Регистрирани два нови случаи на вирусот А(Х1Н1)

Нетпрес - 08.07.2009

Во текот на последните 24 часа, на Клиниката за инфективни болести во Скопје се регистрирани два нови случаја, со симптоми ...

Два нови случаи со симптоми на свински грип, вкупно 11 хоспитализирани

Р.С.Европа - 08.07.2009

Двајца нови пациенти со симптоми на грипот А(H1N1) се примени во изминатите 24 часа на Клиниката за инфективни болести во ...

Секој ден по два нови сомнителни случаи на Инфективна

Вечер Прес - 08.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во моментов се хоспитализирани 9 пациенти, односно двајца нови сомнителни случаи од новиот ...

Двајца нови пациенти со симптоми на грип примени на Клиниката за инфективни болести

Вечер Прес - 08.07.2009

Двајца нови пациенти со симптоми на грипот А(H1N1) се примени во изминатите 24 часа на Клиниката за инфективни болести во ...

Патници од Босна и од Германија под сомнение на свински грип

Н.Македонија - 08.07.2009

На Клиниката за инфективни болести се регистрирани уште два нови случаја, со симптоми на грип, за кои лекарите се сомневаат ...

Нов лабораториски апарат за дијагностицирање на грип А

А1 - 07.07.2009

Инсталиран е новиот лабораториски апарат во Републичкиот завод за здравствена заштита за дијагностицирање на вирусот А H1N1.

Два нови пациенти на клиниката за инфективни болести

Канал5 - 07.07.2009

На Клиниката за инфективни болести последниве 24 часа се хоспитализирани два нови пациенти со симптоми на грип.

Вкупно 5 сомнителни случаи на грипот А

Алсат-М - 07.07.2009

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје, во текот на последните 24 часа се регистрирани два нови ...

Два нови пациента со симптоми на грип

Дневник - 07.07.2009

Уште два нови случаја сомнителни на грипот А од вирусот Х1Н1 се примени на Клиниката за инфективни болести во Скопје во ...

Грипот зема залет

Утрински - 07.07.2009

Новиот грип зема залет, а бројот на сомнителни случаи секојдневно расте. Во текот на вчерашниот ден на Инфективната клиника се ...

На Клиника задржани уште двајца пациенти

Време - 07.07.2009

Елена Ацевска Уште двајца пациенти со сомнителни симптоми на грип се хоспитализирани на Инфективната клиника во Скопје.

Уште два нови случаи со симптоми на свински грип

Нетпрес - 07.07.2009

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје, во текот на последните 24 часа се регистрирани два нови ...

Хоспитализирани уште двајца пациенти со симптоми на пандемскиот грип

Сител - 07.07.2009

Два нови сомнителни случаи со симптоми на грип се хоспитализирани на Инфективната клиника.

Хоспитализирани уште две лица со симптоми на новиот грип

Кирилица - 07.07.2009

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје во изминатото деноноќие се регистрирани два нови случаја со ...

Два нови случаи со симптоми на свински грип во Македонија

Р.С.Европа - 07.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во изминатото деноноќие се примени два нови случаи со симптоми на грип од типот А ...

Два нови сомнителни случаи на грип

МРТ - 07.07.2009

Два нови случаи, со симптоми на грип, сомнителни за новиот тип инфлуенца А/H1N1 вирус, се регистрирани во Македонија во ...

На Инфективна се лекуваат 9 лица

Вечер Прес - 07.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во текот на последните 24 часа се регистрирани уште два нови случи на сомнителни лица од ...

Уште двајца нови сомнителни болни од свински грип

Н.Македонија - 07.07.2009

Клиниката за инфективни болести вчера прими два нови сомнителни болни од грипот А/Х1Н1.

Два нови случаја на грип?

Алсат-М - 06.07.2009

Два нови сомнителни случаја на грипот А Х1/Н1 се примени на Клиниката за инфектологија во Скопје во изминативе 24 часа.

Уште две лица со симптоми на грип

Телма - 06.07.2009

Во текот на последните 24 часа два нови случаја, сомнителни за инфлуенца А/Х1Н1 вирус се примени на Клиниката за инфективни ...

Два нови случаја на грип

Дневник - 06.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје се примени два нови сомнителни случаја на свински грип, соопшти Министерството за ...

Уште два нови сомнителни случаи на грип

Утрински - 06.07.2009

Бројот на сомнителни случаи заболени од новиот грип расте. На Инфективната клиника се примени два нови случаи со симптоми на ...

Грипот влезе, паниката не

Време - 06.07.2009

Елена Мачевска Македонија, сепак, не остана имуна на вирусот Х1Н1, покажаа последните резултати што пристигнаа од референтната ...

Два нови случаја со симптоми на грип на Клиниката за инфективни болести

Кирилица - 06.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во изминатите 24 часа се примени два нови сомнителни случаја со новиот тип на ...

Уште двајца пациенти со симптоми на новиот грип хоспитализирани на инфективната клиника

Сител - 06.07.2009

Уште двајца пациенти со симптоми на новиот грип А Х1Н1 се хоспитализирани на инфективната клиника.

Последните 24 часа хоспитализирани уште два пациента со симптоми на грип

Нетпрес - 06.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа се регистрирани два нови случаја, сомнителни за ...

Хоспитализирани уште два пациента со симптоми на грипот А

Кирилица - 06.07.2009

Во текот на последните 24 часа два нови случаја, сомнителни за инфлуенца А/Х1Н1 вирус се примени на Клиниката за инфективни ...

Уште две лица со симптоми на грип хоспитализирани на Инфективна

Вечер Прес - 06.07.2009

Се работи за лица кои допатувале од странство, едниот од Хрватска, а другиот од соседна Србија кои веднаш биле примени на ...

Два излечени, два нови случаја на свински грип

Н.Македонија - 06.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје вчера се примени два нови сомнителни случаја со новиот тип вирус А Х1Н1, соопшти ...