TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каква технологија користеле студентите во минатото?

Факултети - 14.10.2012

Сега на самите предавања седиме на интернет преку телефон или лаптоп, но порано студентите користеле други форми на помош во учењето.

УМС на УКИМ

Р.С.Европа - 13.10.2012

Ако Медо беше „поддржувач“ на политиките на ДПМНЕ, овие отидоа неколку чекори понапред, унапредија делачи на партиски флаери и лепачи на партиски плакати да станат претседатели на СПУКМ, пишува ...

Кирил Спировски е новиот претседател на СПУКМ

Скопје инфо - 13.10.2012

Како што информира СПУКМ, студентот на Правниот факултет Спироски има убедливо водство со над 4.400 добиени гласа, а зад него се другите двајца кандидати во изборната трка - Трајче Митрев од ...

Лидер на студенти што не веруваат во студентско движење

Дневник - 12.10.2012

Kирил Спироски, студент од Правниот факултет, е новиот претседател на Студентскиот парламент на УKИМ. Според неофицијалните резултати и обработка на 90 отсто од материјалот, за него гласале околу ...

Кирил Спироски нов студентски лидер

Дневник - 12.10.2012

Кирил Спироски е новиот претседател на Студентскиот парламент на УКИМ. Според неофицијалните резултати и извори од СПУКМ дознаваме дека битката за студентски лидер се биела меѓу Кирил Спироски и ...

МОФ: Низа неправилности на изборите за студентски лидер

24 Вести - 12.10.2012

Гласање без индекс, сомнителен состав на изборната комисија, расфрлани промотивни материјали на гласачките места се само дел од неправилностите кои Младинскиот образовен форум ги детектирал на денот ...

МОФ – студентските избори се спроведени врз основа на непостоечки членови

24 Вести - 12.10.2012

Студентски лидер избран на нетранспарентен начин младинскиот образовен форум жестоко ги критикуваше исборите за претседател на студентскиот парламент на државниот УКИМ.

Социолозите за студентите

24 Вести - 12.10.2012

Апатија, страв од реваншизам, политичка инволвираност – според социолозите ова се само дел од причините поради кои и годинава студенските избори се проследени со низа нерегуларности и сомнителна ...

Кирил Спироски и официјално нов студентски лидер

Утрински - 12.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер ...

Кирил Спироски нов претседател на Студентскиот парламент

Телма - 12.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер ...

Новиот студентски лидер не сака прес-конференции

+инфо - 12.10.2012

Иако тазе-избран, новиот студентски лидер Кирил Спироски и двајцата други кандидати кои учествуваа во изборот за нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“, не ...

Кирил Спироски и официјално е нов студентски лидер

Курир - 12.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер ...

Изборите за претседател на СПУКМ со неправилности и ниска излезност, но силни реакции од студентите

Радио МОФ - 12.10.2012

На 10.10.2012 се одржаа избори за претседател на Судентскиот парламент на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, на кои Младински образовен форум (МОФ) заедно со организациите-членки на ...

И официјално, Кирил Спироски е новиот претседател на СПУКМ

Факултети - 12.10.2012

Студентскиот Парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ известувi дека од целокупниот обработен гласачки материјал вкупниот број на студенти кои гласаа на овие избори е 8.522.

Кирил Спироски избран за нов студентски лидер

Нетпрес - 12.10.2012

Со 4,695 гласови, Кирил Спироски е избран за нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“.

МОФ: Неправилности и ниска излезност за избор на студентски лидер

А1 On - 12.10.2012

Младинскиот образовен форум реагира за изборите на студентски лидер. Според нивните набљудувачи и репортери, изборите за претседател на СПУКМ биле со неправилности и ниска излезност.

МОФ: "Изборите за претседател на СПУКМ со неправилности и ниска излезност, но силни реакции од студентите"

Факултети - 12.10.2012

Соопштение од одржаниот прес од страна на Младински образовен форум и Платформата за студентски плурализам, денес 12 октомври 2012 година во 12 часот.

Кирил Спироски нов студентски лидер

МКД - 12.10.2012

Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ освоил најголем број гласови 4.695 гласа. на изборите за нов лидер на студентската организација на скопскиот универзитет.

Кирил Спироски од Правниот факултет нов лидер на СПУКМ

Сител - 12.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер ...

Кирил Спироски од Правниот факултет нов лидер на СПУКМ

МРТ - 12.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер ...

Помалку од 10% од студентите гласале за новиот лидер

Алфа - 12.10.2012

Со освоени 4.400 гласови Кирил Спировски е избран за нов лидер на студентската организација. Ако се знае дека на скопскиот универзитет има 50 илјади студенти тогаш според освоените гласови Спировски ...

Кирил Спироски е новиот претседател на СПУКМ

Денешен - 12.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер ...

Новоизбраниот лидер на студентите не сака прес-конференции

Sky - 12.10.2012

Новиот студентски лидер Кирил Спироски не сака јавно на прес-конференција да ги соопштат резултатите од изборниот процес.

Кирил Спироски избран за нов студентски лидер

Точка - 12.10.2012

Со 4,695 гласови, Кирил Спироски е избран за нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“.

Калифорниски компании ги бараат нашите студенти-енолози

Н.Македонија - 12.10.2012

Работа во реномирани странски и домашни фирми и оспособување за основање сопствен бизнис се само некои од придобивките што ги имаат студентите што студираат на ретки и специфични програми што ги има ...

Кирил Спироски од Правниот факултет нов студентски лидер

24 Вести - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски од Правен има најмногу гласови за нов лидер

Утрински - 11.10.2012

Како што информира СПУКМ, студентот на Правниот факултет има убедливо водство со над 4.400 гласа пред Трајче Митрев од Стоматолошкиот факултет и Шевал Нуредин од Економскиот факултет Кирил Спироски е ...

Студентските избори без одѕив

Дневник - 11.10.2012

Поголемиот број студенти вчера немаа поим дека се одржуваат избори, а тие што знаеја не веруваат дека новиот лидер може да промени нешто во нивниот стандард Поголемиот дел од студентите на УKИМ не ...

На студентите им е сеедно кој ќе ги води

Утрински - 11.10.2012

Идните интелектуалци сметаат дека нема ништо да се смени со новиот лидер Зад гласачкото место на Филолошкиот факултет има доволно простор да се мине и да се види за кого гласал студентот.

Спироски води на изборите за претседател на Студентскиот парламент

Телма - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Ќе биде ли Кирил Спироски новиот лидер на студентите?

Press24 - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски победи и стана нов студентски лидер

+инфо - 11.10.2012

Кирил Спироски е новиот претседател на Студентскиот Парламент при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - информираат од СПУКМ по пребројувањето на 90 проценти од гласачките ливчиња по вчераодржаните ...

Заврши битката , Спироски нов студентски лидер

А1 On - 11.10.2012

Заврши битката за нов студентски лидер, просlедена со многу недоразбирања и обвинувања за партиска поданост и подршка. Од преброените 90 гласови, убедливо води Кирил Спироски, студент на Правниот ...

Кирил Спироски е новиот студентски лидер, гласале една четвртина од студентите

Радио МОФ - 11.10.2012

Кирил Спироски е избран за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, информира СПУКМ.

Кирил Спироски со најмногу гласови за нов лидер на СПУКМ

Курир - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски од Правниот факултет со најмногу гласови на изборите за нов лидер на СПУКМ

Сител - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски од Правниот факултет со најмногу гласови на изборите за нов лидер на СПУКМ

Факултети - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски од Правниот факултет со најмногу гласови на изборите за нов лидер на СПУКМ

МРТ - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски од Правниот факултет со најмногу гласови на изборите за нов лидер на СПУКМ

Алфа - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски е новиот студентски лидер

Inpress - 11.10.2012

Скопје, 11. октомври 2012 (ИНПРЕС) Кирил Спироски е новиот претседател на Студентскиот Парламент при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - информираат од СПУКМ.

Најмногу гласови на изборите за нов лидер на СПУКМ освоил Кирил Спироски

Sky - 11.10.2012

Најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација освоил Кирил Спироски. Студентот на Правниот факултет Спироски има убедливо водство со над 4.400 добиени гласа, а зад него ...

Кирил Спиркоски е избран за нов студентски лидер

Либертас - 11.10.2012

Најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација освоил Кирил Спироски. Студентот на Правниот факултет Спироски има убедливо водство со над 4.400 добиени гласа, а зад него ...

Кирил Спиркоски нов студентски лидер

Денешен - 11.10.2012

Кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Кирил Спироски освои најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Кирил Спироски убедливо прв

Вечер Прес - 11.10.2012

Кирил Спироски, кандидатот за претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј", освоил најголем број гласови на изборите за нов лидер на студентската организација, кои се ...

Студентите избираат нов лидер

Утрински - 10.10.2012

Како и на сите претходни студентски избори, и овој пат се присутни обвинувања дека политиката вмешала прсти Кирил Спироски од Правниот факултет „Јустинијан Први“, Шевал Нуредин од Економскиот и ...

Студентите не се заинтересирани кој ќе се бори за нивните права

Канал5 - 10.10.2012

Незаинтересирани и неинформирани. Студентите денеска го избраа својот лидер, но многу од нив ниту знаат кои се кандидатите, ниту пак што нудат во програмите и како ќе го подобрат студентскиот ...

Мал интерес за изборите за претседател на студентскиот парламент

Телма - 10.10.2012

Без голем интерес од страна на студентите и со бројни обвинувања за нерегуларности. Студентските избори и овој пат наликуваа на политички , што веројатно е и основната причина за сомнеж на студентите ...

Студентите паѓаат пред факултетските ценовници

Факултети - 10.10.2012

Поради неконституирањето на ова тело, на некои од образовните институции се плаќаат давачки од 550 до 950 денари, а на други и по 4.000 денари , пренесува Дневник.

Студентите незаинтересирани и неинформирани за новиот студентски лидер

Факултети - 10.10.2012

Фотографија:Маја Јаневска Илиева Незаинтересирани и неинформирани. Студентите денеска го избраа својот лидер, но многу од нив ниту знаат кои се кандидатите, ниту пак што нудат во програмите и како ќе ...

Избори за претседател на Студентскиот парламент на УКИМ

МРТ - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Избори за претседател на Студентскиот парламент на УКИМ

Сител - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Избори за претседател на СПУКМ

Нетпрес - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Ќе се бира претседател на Студентскиот парламент на УКИМ

Курир - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Почнаа контроверзните студентски избори на УКИМ

+инфо - 10.10.2012

Денеска од 9 до 17 часот на сите факултети при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ ќе се одржат изборите за нов претседател на Студентскиот парламент кој ќе го наследи досегашниот лидер, Иван ...

Изборите за студентски лидер вон Статутот на УКИМ!

+инфо - 10.10.2012

„ Врз основа на член 31 од Статутот на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје и членовите 392 и 395 од Статутот на Универзитетот „Св.

Изборниот правилник на СПУКМ почива врз непостоечки членови од статутот на УКИМ

Радио МОФ - 10.10.2012

Изборниот правилник на СПУКМ, според кој се организираат денешните избори, е донесен врз основа на непостоечки членови од Статутот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Студентски избори до 13 часот – слаба излезност и нерегуларности

Радио МОФ - 10.10.2012

Низа помали нерегуларности забележаа репортерите на Радио МОФ кои го следат процесот на гласање на изборите за студентски лидер на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Иван Живковски сам го испрати до медиумите правилникот за кој сега тврди дека е стар

+инфо - 10.10.2012

Излезноста на гласањето за студентски лидер е многу мала, забележа МОФ. Тоа сепак, не значи дека денеска нема да има нов претседател, бидејќи и еден студент да гласа - изборите се легитимни.

Студентските избори течат во најдобар ред

Нетпрес - 10.10.2012

Изборите за нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ), што беа отворени утрово течат во најдобар ред.

Слаб одѕив на изборите на студентски лидер

Сител - 10.10.2012

Подобри услови за студирање, студентски стандард, права и слободи. Студентите од скопскиот универзитет бираат нов лидер.

Студентите демократски избираат лидер

Курир - 10.10.2012

Изборите за претседател на Студентскиот парламент течат во најдобар ред. Пред факултетите студентите чекаат во редица за на демократски начин да си го изберат својот лидер.

СПУКМ реагира на правилникот што самите им го поделија на медиумите

Радио МОФ - 10.10.2012

Студентскиот парламент на УКИМ реагира на написот објавен на веб-страницата на Радио МОФ, во кој се вели дека изборите се организираат по Правилник кој почива врз непостоечки членови од Статутот на ...

Избори за претседател на Студентскиот парламент на УКИМ

Алфа - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот.

Партиите длабоко се вмешаа во студентските избори

Радио МОФ - 10.10.2012

Изборите за претседател на Студентскиот парламент на УКИМ длабоко се исполитизираа, а обвинувања за партиски влијанија дојдоа од таборите на двете најголеми партии.

Денеска се одржуваат студентските избори за претседател на Студентскиот парламент на УКИМ

Факултети - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот.

(ФОТО) ВМРО-ДПМНЕ повикува студентите да гласаат за Кирил Спироски

+инфо - 10.10.2012

Изборите за нов претседател на Студентскиот Парламент при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“, како-така, завршија во 17 часот.

Студентите незаинтересирани кој ќе биде нов лидер

Алфа - 10.10.2012

Главно незаинтересирани и инертни. Поголемиот дел од студентите рекоа дека нема да гласаат за претседател на Студентскиот парламент.

Студентите денеска ќе го изберат својот лидер

Press24 - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Студентите денеска ќе го изберат својот лидер

А1 On - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Изборите за лидер на студентите вон Статутот на УКИМ!

Sky - 10.10.2012

Денешните избори за избор на претседател на Студентскиот парламент на УКИМ се распишани врз основа на непостоечки член. - Врз основа на член 31 од Статутот на Студентскиот парламент на Универзитетот ...

Студентските избори течат во најдобар ред

Точка - 10.10.2012

Изборите за нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ), што беа отворени утрово течат во најдобар ред.

Живковски ги обвини медиумите дека се обидуваат да го нарушат изборниот процес

Sky - 10.10.2012

Иван Живковски - претседател на СПУКМ во заминување, ги обвини медиумите дека се обидуваат да го нарушат изборниот процес.

Студентите ќе гласаат за нов претседател на Студентскиот парламент на УКИМ

Sky - 10.10.2012

Гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ) ќе се спроведе денеска на 23 факултети на Универзитетот `Св. Кирил и Методиј`.

Ќе се бира претседател за СПУКМ

Денешен - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

ФОТО: ДПМНЕ ги повика студентите да гласаат за Кирил Спироски

Sky - 10.10.2012

Изборот за нов претседател на УКИМ, се исполитизира уште на самиот старт. Имено, на интернет се појавија голем број на фотографии на кои можат да бидат забележани двајца од тројцата кандидати за ...

Избори за претседател на СПУКМ

Точка - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Избори за претседател на Студентскиот парламент на УКИМ

Либертас - 10.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Мал одзив на гласањето за нов студентски лидер

Н.Македонија - 10.10.2012

Денеска од 9 до 17 часот на сите факултети при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ се одржуваат изборите за нов претседател на Студентскиот парламент кој ќе го наследи досегашниот лидер, Иван ...

Студентските избори преминаа во партиски

Дневник - 09.10.2012

Наместо борба за подобар студентски стандард или поквалитетно образование, студенти два дена пред изборите се пресметуваа за партиските влијанија кај нив.

ВМРО-НП: Нов лидер на студентите ќе биде Трајче Митрев

А1 On - 09.10.2012

Пред утрешните студентски избори, од ВМРО Нардона партија „директно се сомнева дека и после овој избор на чело на СПУКМ ке застане партиски човек, договорен и изгласан во жолтата куќичка на ДПМНЕ а ...

„Момчето со брадата“, оди по студентски домови и дава инструкции

+инфо - 09.10.2012

„Немој да гласаш за реден број два, туку за три“. Ваква инструкција доцна попладнево добиле студенти сместени во домот „Гоце Делчев“ во Скопје, од непознато момче за кое опишуваат дека било со брада ...

Доста е, утре да излезe 1 студент и да избере претседател за сите 50.000 од УКИМ!

+инфо - 09.10.2012

Утре се одржува гласањето за нов претседател на Студентскиот Парламент при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. На гласањето може да излезе и еден студент и тоа да биде прогласено за легално, ...

Се злоупотребуваат ли студентите политички?

Нетпрес - 09.10.2012

Утре на универзитетот Свети Кирил и Методиј се одржуваат студентските избори за претседател на Сојузот на студенти. Младите студенти утре ќе можат да го дадат својот глас за еден од 3- та кандидати ...

ВМРО-НП: Нов лидер на студентите ќе биде Трајче Митрев - договорен во жолтата куќичка на ДПМНЕ

Press24 - 09.10.2012

По долго убедување, договарање, фингирање Студентскиот парламент на Универзитетот СВ. Кирил и Методиј се реши да превземе демократски чекор иако веќе неколку месеци наназад го прекршуваа сопствениот ...

Студентските избори преминаа во партиски

Inpress - 09.10.2012

Скопје, 9. октомври 2012 (ИНПРЕС) Педесетина студенти што се претставија како иницијатива „Студентски отпор“ вчера ја блокираа улицата пред Студентскиот парламент, обвинувајќи дека изборите за нов ...

ФОТО: Кој ги злоупотребува студентите?

Курир - 09.10.2012

Студентските избори за претседател на Сојузот на студенти, се одржуваат утре во Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“. Младите студенти утре ќе можат да го дадат својот глас за еден од тројцата ...

ВМРО-Народна: Трајче Митрев ќе биде новиот претседател на СПУКМ

+инфо - 09.10.2012

По долго убедување, договарање, фингирање Студентскиот парламент на Универзитетот СВ. Кирил и Методиј се реши да преземе демократски чекор иако веќе неколку месеци наназад го прекршуваа сопствениот ...

ВМРО-НП: Нов претседател на СПУКМ ќе биде Трајче Митрев

Sky - 09.10.2012

Студентскиот парламент на Универзитетот `СВ. Кирил и Методиј`, по долго убедување, договарање, фингирање се реши да преземе демократски чекор иако веќе неколку месеци наназад го прекршуваа ...

ВМРО-НП: Трајче Митрев, кадар на ДПМНЕ ќе биде новиот претседател на СПУКМ

Либертас - 09.10.2012

„По долго убедување, договарање и фингирање, Студентскиот парламент на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ се реши да преземе демократски чекор иако веќе неколку месеци наназад го прекршуваа ...

Кој ги злоупотребува студентите?!

Вечер Прес - 09.10.2012

ПАРТИЗИРАЊЕ НА СТУДЕНТСКИОТ ПАРЛАМЕНТ НА НАЈГОЛЕМИОТ И НАЈСТАРИОТ УНИВЕРЗИТЕТ Кој ќе биде новиот студентски лидер: Трајче Митрев, Шевал Нуредин или Кирил Спировски ќе се знае по денешното гласање.

ФОТО: Кој ги злоупотребува студентите?

Денешен - 09.10.2012

Студентските избори за претседател на Сојузот на студенти, се одржуваат утре во Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“. Младите студенти утре ќе можат да го дадат својот глас за еден од тројцата ...

Политиката пак го стресе изборот за студентски лидер

Н.Македонија - 09.10.2012

Околу 31.600 студенти на скопскиот универзитет утре ќе го избираат својот нов лидер. Уште неодржани, изборите веќе добија политичка димензија Не видовме протести и реакции за време на двегодишниот ...

Студентите паѓаат пред факултетските ценовници

Дневник - 08.10.2012

Поради неконституирањето на ова тело, на некои од образовните институции се плаќаат давачки од 550 до 950 денари, а на други и по 4.000 денари Советот за финансирање на високото образование, без кој ...

Нетранспарентен избор на нов студентски лидер

24 Вести - 08.10.2012

Врие во студентското движење. Студентите се подготвуваат за нов избор на студентски лидер. Сепак, неколку здруженија алармираат – процесот е крајно нетранспарентен.

Партиско - студентски игри за избор на нов претседател УКИМ

Канал5 - 08.10.2012

Младите студенти тргнаа по примерот на своите партиски икони. Пред изборот за нов студентски лидер закажан за в среда, увертира пред Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ – едни повикуваат на бојкот, ...

Студентски политички игри

Телма - 08.10.2012

Обвинувања за наместени и добро изрежирани кандидатури на тројцата студенти кои во среда ќе се борат за претседателска функција во Студенсткиот парламент .

Избори за нов студентски лидер на УКИМ

24 Вести - 08.10.2012

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот.

Политика и во студентските избори

24 Вести - 08.10.2012

Изборот за студентски лидер повторно не поминува без скандали и раздор во студентското движење. Дел од студентите своето несогласување со начинот на избор го изразија на протести пред Студентскиот ...

Студентски избори во среда - "Студентски Oтпор"протестираа барајќи фер избори за студентски лидер

Факултети - 08.10.2012

Во среда ќе се одржат студентските избори за претседател на СПУКМ (Студентски Парламент на универзитетот Св.Кирил и Методиј).

„Студентски отпор“ од протест повика на студентска независност

Радио МОФ - 08.10.2012

Стотина студенти, членови на движењето „Студентски отпор“ еден час ја блокираа улицата на која се наоѓа седиштето на Студентскиот парламент на универзитетот „Св.

„Студентски отпор“ ќе протестира пред СПУКМ

Радио МОФ - 08.10.2012

Здружението „Студентски отпор“ на својата Фејсбук страница повика на протест пред седиштето на Студентскиот парламент на универзитетот “Св.

Студентски протести поради студентски избори во Скопје

Р.С.Европа - 08.10.2012

Група студенти денеска протестираа пред Студентскиот Парламент поради мешањето на полтиката во студентските избори. Тие велат дека канидатот кој ја има вистинската поддршка од студентите, е избришан ...

Легитимни или партиски, каков лидер ќе бираат студентите

Сител - 08.10.2012

Бојкот на изборите за студенски лидер, стоп за партизираниот студентски парламент. Преку протест, иницијативата Студентски Отпор, која е формирана пред две недели, бараат поддршка од другите ...

Протест: партиите пак замешаа прсти во студентските избори

МКД - 08.10.2012

Протест пред Студентскиот парламент се одржа денeска поради инволвирање на политиката, како што рекоа присутните студенти, во студентските избори.

Политика и во студентските избори?

+инфо - 08.10.2012

Група студенти денеска протестираа пред Студентскиот Парламент поради мешањето на политиката во студентските избори. Тие се револтирани поради тоа што, како што велат тие, кандидатот кој ја има ...

Студентски протест против СПУКМ

Алфа - 08.10.2012

Или демократизација на студентското движење или бојкот на изборите за лидер на студентите. Со ваков проглас денеска излезе новата студентска иницијатива наречена - „Студентски отпор“.

ФОТО: Кирил Спироски со лавчето на ВМРО-ДПМНЕ

+инфо - 08.10.2012

Задутре се одржуваат изборите за нов претседател на Студентскиот Парламент при универзитетот „Кирил и Методиј“. „Плусинфо“ веќе пишуваше дека двајца од вкупно тројцата кандидати - Кирил Спироски и ...

Интервју со Трајче Митрев - кандидат за Претседател на СПУКМ

Скопје инфо - 08.10.2012

Студентскиот парламент на Универзитетот Св. "Кирил и Методиј"- СПУКМ е здружение на граѓани од автономен, невладин и непартиски карактер формирано за слободно здружување на студентите независно од ...

Студентите протестираа поради студентските избори

Sky - 08.10.2012

Група студенти, членови на новото движење наречено „Студентски отпор“ денеска излегоа на протест пред зградата на Студенсткиот парламент, поради, како што велат, наместените и добро изрежирани ...

Партиите се вмешаа во студентските избори

Н.Македонија - 08.10.2012

„Мора ли и мајка ми да биде професор?“, „Студентскиот парламент е општински комитет на ВМРО-ДПМНЕ“, ова се само дел од паролите на педесетина студенти од движењето Студентски отпор, кои денеска ...