TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари

А1 On - 27.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го донесе предлог-буџетот за 2016 година кој изнесува 6,9 милијарди денари, што е за 16 отсто поголем во однос на оној од 2015 година. Основниот буџет на Градот изнесува 4.798.816.000 денари.

Фото: Нови паркови и булевари - градот продолжува да гради во општина Аеродром

Скопје инфо - 27.11.2015

Советот на Град Скопје на својата 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година. Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари, што претставува зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град ...

Наскоро нов кружен тек во Кисела Вода

Скопје инфо - 27.11.2015

Советот на Град Скопје на својата 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година. Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари, што претставува зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град ...

Трајановски: Проектите што ги нуди СДСМ веќе се реализирани

Канал5 - 25.11.2015

Советот на град Скопје го усвои предлог-буџетот за 2016 – та кој изнесува 6,9 милијарди денари. Во буџетот има зголемување од 16 проценти во споредба со минатата година. Според градоначалникот Коце Трајановски со овој буџет се предвидени капитални ...

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016

Канал5 - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Градската власт го усвои буџетот за 2016

Нетпрес - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог – буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Основниот буџет на Град Скопје за 2016 година изнесува околу 4.8 милијарди денари.

Буџетот на Скопје за 2016 година е 6,9 милијарди денари

+инфо - 25.11.2015

Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари, што претставува зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година. Основниот буџет на Град Скопје за 2016 година изнесува 4.798.816.000 денари.

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016

А1 On - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016 година – за власта развоен, за опозицијата расипнички

Макфакс - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на својата 56-та седница одржана во вторник го усвои Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година. Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари, што претставува зголемување од 16 проценти во споредба со ...

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016

Курир - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016

Репортер - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016, за 16 отсто поголем од годинешниов

МКД - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на својата 56. седница што се одржа вчера, 24 ноември, го усвои предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година. Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари, што претставува зголемување од 16 проценти во ...

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016

Сител - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Предлог- буџетот на Градот предвидува проекти за сите 10 општини на Скопје

Скопје инфо - 25.11.2015

Советот на Град Скопје вчера на седницата расправаше за Предлог-Буџетот на Град Скопје за 2016 година, истакна Слободанка Алексовска, координатор на советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје.

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016 година

Пулс24 - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на својата 56-та седница којашто се одржа на /24.11.2015 година, вторник/ го усвои Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Од градскиот колач ќе пробаат сите 10 општини

Вечер Прес - 25.11.2015

Станува збор за развоен буџет со голем број капитални проекти и инвестиции кои значително ќе го подобрат животот на жителите на Скопје, изјави Трајановски на седницата на која што беше усвоен Предлог-буџетот за 2016 година, кој изнесува 6,9 ...

Скопје доби буџет од 6,9 милијарди денари, на што ќе се трошат парите

еМагазин - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Три капитални проекти во Ѓорче Петров за идната година

Скопје инфо - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на својата 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година. Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари, што претставува зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град ...

Буџетот на град Скопје за 2016 изнесува 6,9 милијарди денари

Локално - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016 година – за власта развоен, за опозицијата расипнички

Денар - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на својата 56-та седница одржана во вторник го усвои Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година. Буџетот на Град Скопје за 2016 година изнесува 6,9 милијарди денари, што претставува зголемување од 16 проценти во споредба со ...

Усвоен буџетот на Град Скопје за 2016

Lider - 25.11.2015

Советот на Град Скопје на 56-та седница го усвои Предлог-буџетот на главниот град за 2016 година, кој изнесува 6,9 милијарди денари. Има зголемување од 16 проценти во споредба со Буџетот на Град Скопје за 2015 година.

ВМРО-ДПМНЕ:Предлог-буџетот на град Скопје е развоен

Телма - 24.11.2015

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ смета дека Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година е развоен, со голем број капитални проекти и инвестиции и оти ќе одговори на барањата и потребите на граѓаните на Скопје.

СДСМ: Неприфатлив буџетот на Град Скопје

Телма - 24.11.2015

За советничката група на СДСМ и коалициските партнери е неприфатлив буџетот на Град Скопје за следната година на чиј текст поднесе амандмани. Бараат оставка на градоначалникот на Скопје Коце Трајановски затоа што сметаат дека не работи во интерес на ...

Расправа за буџетот за 2016 во собранието на град Скопје

Канал5 - 24.11.2015

Буџетот на град Скопје за 2016 – та, за кој денеска расправаат советниците, е развоен и со него се предвидува изградба на капитални инвестиции во сите десет скопски општини. Според советничката група на ВМРО ДПМНЕ, буџетот е правен за граѓаните во ...

За СДСМ неприфатлив, за ВМРО-ДПМНЕ предлог-буџетот на Скопје развоен

Утрински - 24.11.2015

За советничката група на СДСМ и коалициските партнери е неприфатлив буџетот на Град Скопје за следната година на чиј текст поднесе амандмани. Бараат оставка на градоначалникот на Скопје Коце Трајановски затоа што сметаат дека не работи во интерес на ...

Алексовска: Во предлог- буџетот на Градот предвидени се проекти за сите 10 општини на Скопје

Курир - 24.11.2015

Советот на Град Скопје на денешната седница ќе расправа и одлучува за Предлог-Буџетот на Град Скопје за 2016 година, истакна Слободанка Алексовска, координатор на советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје.

Алексовска: Во предлог- буџетот на Градот предвидени се проекти за сите 10 општини на Скопје

Press24 - 24.11.2015

Советот на Град Скопје на денешната седница ќе расправа и одлучува за Предлог-Буџетот на Град Скопје за 2016 година, истакна Слободанка Алексовска, координатор на советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје.

ВМРО-ДПМНЕ: Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 развоен и транспарентен

Репортер - 24.11.2015

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ смета дека Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година е развоен, со голем број капитални проекти и инвестиции и оти ќе одговори на барањата и потребите на граѓаните на Скопје.

ВМРО-ДПМНЕ: Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 развоен и транспарентен

А1 On - 24.11.2015

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ смета дека Предлог-буџетот на Град Скопје за 2016 година е развоен, со голем број капитални проекти и инвестиции и оти ќе одговори на барањата и потребите на граѓаните на Скопје.

Алексовска: Предлог – Буџетот на Град Скопје ќе одговори на барањата и потребите на граѓаните

Нетпрес - 24.11.2015

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ смета дека Предлог-Буџетот на Град Скопје за 2016 година е буџет кој ќе одговори на барањата и потребите на граѓаните на Скопје, изјави Слободанка Алексовска, координатор на советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Град ...

Скопје: Буџетот на градот ги скара советниците

Сител - 24.11.2015

Предлог буџетот на Град Скопје е развоен и со голем број на капитални објекти и инвестиции кои ќе го подобрат животот на скопјани, со оглед на тоа дека е направен преку целосно транспарентна постапка и во него се опфатени проекти од сите области кои ...

Реакциите по усвоениот буџет на стивнуваат

Глас на Америка - 24.11.2015

Собраниското мнозинство го донесе највисокиот буџет досега, со кој во 2016 ќе се трошат дури 3,2 милијарди евра Минатата недела, со 66 гласа „за“ и со 28 гласа „против“, Собранието на Македонија на седница пред полноќ, во законскиот рок, го изгласа ...

БУЏЕТОТ НА СКОПЈЕ: За ВМРО-ДПМНЕ развоен, за СДСМ неприфатлив

Телеграф - 24.11.2015

Во предлог-буџетот на Град Скопје се предвидени проекти што ќе се реализираат во сите десет скопски општини. Во 2016 година ќе се реализира втората фаза од проектот за реконструкција и проширување на булеварот „Партизански одреди“ до кружниот тек ...