TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мицкоски и Николовски во посета на Словенија, Хрватска и Србија

Нова ТВ - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски ќе имаат мини турнеја во регионот на која ќе остварат средби со политичари од Словенија, Хрватска и Србија, соопшти партијата.

Мицкоски и Николоски на средби со Јанша, Вучиќ и Пленковиќ

Сител - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски на мини турнеја во регионот, ќе се остварат средби со политичари од Република Словенија, Република Хрватска и Република Србија.

Мицкоски заминува на балканска турнеја

Република - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски на мини турнеја во регионот, ќе се остварат средби со политичари од Република Словенија, Република Хрватска и Република Србија, информираат од Центарот за ...

Мицкоски заминува на балканска турнеја

Макфакс - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски на мини турнеја во регионот, ќе се остварат средби со политичари од Република Словенија, Република Хрватска и Република Србија, информираат од Центарот за ...

Мицкоски и Николоски со интензивна агенда на средби со Јанша, Вучиќ и Пленковиќ

А1 On - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски на мини турнеја во регионот, ќе се остварат средби со политичари од Република Словенија, Република Хрватска и Република Србија.

Мицкоски и Николоски со интензивна регионална агенда на средби со Јанша, Вучиќ и Пленковиќ

Нетпрес - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски, придружуван од потпретседателот Александар Николоски од денес до среда ќе остварат средби со повеќе лидери и влијателни функционери во регионов на кои ќе ги претстават визиите на новото партиско ...

Мицкоски и Николоски на средби со Јанша, Вучиќ и Пленковиќ

Канал5 - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски на мини турнеја во регионот. Мицкоски и Николоски ќе се остварат средби со политичари од Република Словенија, Република Хрватска и Република Србија.

Мицкоски и Николоски со интензивна агенда на средби со Јанша, Вучиќ и Пленковиќ

Курир - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски, придружуван од потпретседателот Александар Николоски од денес до среда ќе остварат средби со повеќе лидери и влијателни функционери во регионов на кои ќе ги претстават визиите на новото партиско ...

Мицкоски и Николоски тргнуваат на балканска турнеја

+инфо - 11.02.2018

Тие ќе се сретнат со политичарите од регионот: Јанез Јанша, Андреј Пленковиќ и Александар Вучиќ. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски ќе имаат мини турнеја во регионот на која ќе остварат средби со ...

Мицкоски се сретна со поранешениот премиер на Словенија Јанез Јанша

Република - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски, придружуван од потпретседателот Александар Николоски од денес до среда ќе остварат средби со повеќе лидери и влијателни функционери во регионов на кои ќе ги претстават визиите на новото партиско ...

Мицкоски и Николоски на мини турнеја во регионот

Слободен Печат - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски на мини турнеја во регионот, ќе се остварат средби со политичари од Република Словенија, Република Хрватска и Република Србија.

Регионот соработува: Мицкоски заминува на Балканска турнеја

Вечер - 11.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски на мини турнеја во регионот, ќе се остварат средби со политичари од Република Словенија, Република Хрватска и Република Србија, информираат од Центарот за ...

Мицкоски и Николоски на мини турнеја во регионот

Поглед - 11.02.2018

v Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски, придружуван од потпретседателот Александар Николоски од денес до среда ќе остварат средби со повеќе лидери и влијателни функционери во регионов на кои ќе ги претстават визиите на новото партиско ...

Мицкоски на иселениците во Њу Џерси им се пожалил дека во Македонија владее политички терор

Фокус - 10.02.2018

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговарало за акутелните политички состојби во Македонија.

(ФОТО) Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Нетпрес - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Макфакс - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден остварил повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржал трибина на која се разговарало за акутелните политички состојби во Република Македонија, информираат од ...

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

+инфо - 10.02.2018

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ исто така одржа трибина во црквата „Св. Кирил и Методиј“ во Њу Џерси Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вчера оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и одржа трибина на која се разговараше за ...

ФОТО: Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Курир - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси (ФОТО)

Република - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Канал5 - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вчера оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

А1 On - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицковски на средба со дијаспората во САД

Сител - 10.02.2018

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вчера остварил средба со македонската дијаспора во Њу Џерси. Како што информираат од партијата, Мицкоски оддржал трибина за акутелните политички состојби Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Алфа - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во рамки на посетата на Соединетите Американски Држави оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси и одржа трибина на која се разговараше за актуелните политички состојби во Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси...

Н.Македонија - 10.02.2018

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вчера оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и одржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Press24 - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

ФОТО: Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Вечер - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Локално - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вчера оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и одржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Sky - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден остварил повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржал трибина на која се разговарало за акутелните политички состојби во Република Македонија, информираат од ...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на средби со дијаспората во Њу Џерси

Поглед - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средби со нашинците во Њу Џерси

Маркукуле - 10.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во текот на вчерашниот ден оствари повеќе средби со дијаспората во Њу Џерси, САД, и оддржа трибина на која се разговараше за акутелните политички состојби во Република Македонија.

Мицкоски на средба со Претседателот на Националниот демократски институт

ТВ21 - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски во САД, средба со претседателот на Националниот демократски институт

Нетпрес - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за Централна и Источна Европа и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски на средба со Претседателот на Националниот демократски институт

Алфа - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски на средба со Претседателот на Националниот демократски институт

Сител - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски на средба со Претседателот на Националниот демократски институт

Канал5 - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски на средба со претседателот на Националниот демократски институт Кенет Волак

Република - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски за VOA : Престојот во САД го користиме за лобирање за интересите на Македонија

Нетпрес - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во интервју за Гласот на Америка (VOA) истакна дека за време на работната посета на партиската делегација во Америка три тези преовладувале на состаноците.

Мицкоски во САД, средба со претседателот на Националниот демократски институт

Курир - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за Централна и Источна Европа и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски на средба со претседателот на Националниот демократски институт

Макфакс - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, оствари средба со претседателот на Националниот демократски институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски се сретна со претседателот на Националниот Демократски Институт

А1 On - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе биде партијата која ќе ги брани националните интереси во преговорите за името

Сител - 09.02.2018

Власта не ги прави потребните чекори за реформи во општеството, постои правна несигурност а економијата бележи слаби резултати. Ваква информација лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски му пренел на директорот на Националниот институт Кенет Волак ...

Мицкоски во САД на средба со претседателот на Националниот демократски институт

Press24 - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со претседателот на Националниот Демократски Институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за Централна и Источна Европа и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски на средба со претседателот на Националниот демократски институт

Точка - 09.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, оствари средба со претседателот на Националниот демократски институт, Кенет Волак, кој на средбата беше придружуван од Роберт Бенџамин, Директор за централна и источна европа, и Иван Дохерти, Директор ...

Мицкоски и Ѓорчев на молитвениот појадок кај Трамп

Фокус - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев, присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Христијан Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ е браник на националните интереси

Глас на Америка - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ гостин во Гласот на Америка за време на Молитвениот појадок во Вашингтон. Facebook ...

Мицкоски: Во САД лобиравме за интересите на државата и информиравме за политичкиот терор

Фокус - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски при неговата посета на САД, даде интервју за „Гласот на Америка на македонски јазик“ во кое рече дека на средбите лобирал за интересите на Македонија, но и дека ги информирал соговорниците на ...

Мицкоски – Монтгомери: Евроатланската интеграција е клучен фактор за стабилност во нашиот регион

Република - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во рамки на повеќедневната работна посета на Вашингтон оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на потпретседателот на САД Мајк Пенс.

Мицкоски на средба со претседателот на Меѓународниот републикански институт

Алфа - 08.02.2018

На средбата соговорниците се осврнаа на билатералните односи помеѓу Република Македонија и САД и взаемно се согласија дека е потребно понатамошно развивање на истите. - Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на ...

Мицкоски на средба со претседателот на Меѓународниот Републикански Институт

Република - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан ...

Мицкоски на средби во Белата куќа

Нетпрес - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на Потпретседателот на САД Мајк Пенс. Од ВМРО-ДПМНЕ соопштуваат дека во текот на разговорот двајцата соговорници се ...

Мицкоски на Молитвен појадок во Вашингтон

Алфа - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски присуствуваше на 66-тиот молитвен ...

Мицкоски во Белата куќа се сретна со советничката за Европа на Пенс

Макфакс - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во Белата куќа оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на потпретседателот на САД, Мајк Пенс. „Во текот на разговорот двајцата соговорници се осврнаа на ...

Мицкоски на средба со претседателот на Меѓународниот републикански институт

Сител - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со Претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан ...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски на молитвен појадок организиран од Трамп во Вашингтон

Република - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Мицкоски - Твининг: Власта ги злоупотребува институциите

+инфо - 08.02.2018

Мицкоски и Твининг разговараа за загрижувачките трендови во Република Македонија поврзани со владеењето на правото и правната држава. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со ...

Мицкоски на средба со челникот на Меѓународниот републикански институт

Нетпрес - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со претседателот на Меѓународниот репубилкански институт (IRI), Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од регионалниот директор за Европа, ...

Мицкоски на молитвен појадок организиран од Трамп по Вашингтон

Нетпрес - 08.02.2018

Можноста за разговори беше искористена за воспоставување на контакти на ВМРО-ДПМНЕ, објаснување на позициите по клучните прашања и пренесување на загриженоста за повеќе актуелни политички и економски состојби во Република Македонија, пред се ...

Мицкоски на молитвен појадок во Вашингтон

Канал5 - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев, присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Мицкоски: Преименувањето на аеродромот и автопатот не придонесува за добрососедски односи

Република - 08.02.2018

Промената на името на аеродромот и автопатот не носи добрососедски односи, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервјуто за Гласот на Америка на македонски јазик, запрашан дали приеменувањето на аеродромот Александар Велики и ...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски на средба со првиот човек на Меѓународниот Републикански Институт

Канал5 - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со Претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан ...

Мицкоски на средба со претседателот на Меѓународниот Републикански Институт

Курир - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан ...

Средба на Мицкоски во Белата куќа

А1 On - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на Потпретседателот на САД Мајк Пенс. Во текот на разговорот двајцата соговорници се осврнаа на добрите билатерални ...

Мицкоски и Ѓорчев на молитвениот појадок организиран од Трамп

А1 On - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес (08 февруари 2018та година) заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Мицкоски: Престојот во САД го користиме за лобирање за интересите на Република Македонија (видео)

Република - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во интервју за Гласот на Америка истакна дека за време на работната посета на партиската делегација во Америка три тези преовладувале на состаноците.

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ останува на браникот на националните интереси

Нетпрес - 08.02.2018

ВМРО-ДПМНЕ е одговорна политичка партија. ВМРО-ДПМНЕ застапува огромно мнозинство македонски граѓани и во ВМРО-ДПМНЕ останува идејата и целта во овој преговарачки процес а тоа е да биде браник на заштита на македонските национални државни интереси, ...

Мицкоски на средба со Претседателот на Меѓународниот Републикански Институт

А1 On - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со Претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан ...

Мицкоски на молитвен појадок кај Трамп (фото)

Република - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и шефот на пратеничката група на партијата Влатко Ѓорчев присуствуваат на молитвениот појадок кој го организира претседателот на САД, Доналд Трамп.

Средба на Мицкоски во Белата куќа

Курир - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на Потпретседателот на САД Мајк Пенс. Од ВМРО-ДПМНЕ соопштуваат дека во текот на разговорот двајцата соговорници се ...

Мицковски на состаноци во Белата куќа и во седиштето на ИРИ во Вашингтон

Канал5 - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски ја продолжува посетата на Соединетите американски држави. Мицковски оствари средба со Моли Монтгомери посебен советник За Европа Евроазија и Русија на потпретседателот на САД Мајк Пенс.

Мицкоски: Драстичниот потег за преименување на аеродромот и автопатот не придонесе за добрососедски односи

Курир - 08.02.2018

Промената на името на аеродромот и автопатот не носи добрососедски односи, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервјуто за Гласот на Америка на македонски јазик, запрашан дали приеменувањето на аеродромот Александар Велики и ...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски на молитвен појадок организиран од Трамп по Вашингтон

Курир - 08.02.2018

Можноста за разговори беше искористена за воспоставување на контакти на ВМРО-ДПМНЕ, објаснување на позициите по клучните прашања и пренесување на загриженоста за повеќе актуелни политички и економски состојби во Република Македонија, пред се ...

Мицкоски на молитвениот појадок организиран од Трамп

Сител - 08.02.2018

Јакнењето на стратешкото партнерство со САД, лобирање за интересите на Македонија и афирмирање на целта за членство во НАТО биле главните точки на кои се фокусирал лидерот на македонската опозиција Христијан Мицковски на денешниот молитвен појадок ...

Мицкоски за Гласот на Америка: Престојот во САД го користиме за лобирање за интересите на Република Македонија

Курир - 08.02.2018

- Ги искористивме овие разговори и средби за да лобираме за интересите и да ги представиме подобро интересите на Република Македонија пред овие влијателни луѓе за да можеме на вистински начин да ја доловиме атмосферата која што во моментов е во ...

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ останува на браникот на националните интереси

Курир - 08.02.2018

Мицкоски истакна дека 8 месеци како партија немале никаква информација што точно се случува со процесот на преговарање околу разликите за името помеѓу Република Македонија и Република Грција.

Мицкоски во Вашингтон

Тера - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на Потпретседателот на САД Мајк Пенс. Од ВМРО-ДПМНЕ соопштуваат дека во текот на разговорот двајцата соговорници се ...

Мицкоски и Ѓорчев беа на Молитвен појадок во Вашингтон

AKO - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска (08 февруари 2018та година) заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд ...

Мицкоски во Вашингтон на средба со претседателот на Меѓународниот Републикански Институт

Press24 - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан ...

Мицкоски и Ѓорчев на молитвен појадок организиран од Трамп по Вашингтон

Press24 - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев, присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Мицкоски: Промената на името на аеродромот и автопатот не носи добрососедски односи

Телевизија Нова - 08.02.2018

Промената на името на аеродромот и автопатот не носи добрососедски односи, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервјуто за Гласот на Америка на македонски јазик, запрашан дали приеменувањето на аеродромот Александар Велики и ...

Мицкоски: Драстичниот потег за преименување на аеродромот и автопатот не придонесе за добрососедски односи

Press24 - 08.02.2018

Промената на името на аеродромот и автопатот не носи добрососедски односи, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервјуто за Гласот на Америка на македонски јазик, запрашан дали приеменувањето на аеродромот Александар Велики и ...

Мицкоски во Белата куќа се сретна со советничката за Европа на Пенс

Точка - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во Белата куќа оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на потпретседателот на САД, Мајк Пенс. „Во текот на разговорот двајцата соговорници се осврнаа на ...

Мицкоски на средби во Вашингтон

Вечер - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со Претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан ...

Мицкоски на молитвен појадок во Вашингтон

Стандард - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев присуствувал на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон, организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Мицкоски на молитвениот појадок организиран од Трамп

Вечер - 08.02.2018

Јакнењето на стратешкото партнерство со САД, лобирање за интересите на Македонија и афирмирање на целта за членство во НАТО биле главните точки на кои се фокусирал лидерот на македонската опозиција Христијан Мицковски на денешниот молитвен појадок ...

Мицкоски во Белата куќа се сретна со советничката за Европа на Пенс

Sky - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во Белата куќа оствари средба со Моли Монтгомери, посебен советник за Европа, Евроазија и Русија на потпретседателот на САД, Мајк Пенс. „Во текот на разговорот двајцата соговорници се осврнаа на ...

Мицкоски и Ѓорчев на молитвен појадок кај Трамп

еМагазин - 08.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес (08 февруари 2018та година) заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев присуствуваше на 66-тиот молитвен појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Мицковски во САД се сретна и со Претседателот на републиканците Падучик и со Палмер, наследникот на Хојт Ји

Алфа - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД, оствари работна вечера со Претседателот на републиканската партија Боб Падучик. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на ...

Мицкоски на средба со Претседателот на Републиканската Партија Падучик

Република - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД, оствари работна вечера со Претседателот на Републиканската Партија Боб Падучик. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Средба на Мицкоски со Претседателот на Републиканската Партија Падучик

Сител - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со Претседателот на Републиканската Партија Боб Падучик. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Средба на Мицкоски со претседателот на Републиканската партија, Падучик

Макфакс - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со Боб Падучик, Претседател на Републиканската Партија. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Мицкоски се сретна на претседателот на американската Републиканска партија

Нетпрес - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со претседателот на Републиканската партија, Боб Падучик. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Мицкоски во Сенатот на САД се обрати под името Македонија (фото)

Република - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, вчера се обрати на Конференција за безбедност одржана во Сенатот САД, каде беше претставен како лидер на опозицијата од Македонија. Уставото име на нашата држава беше запишано и на официјалните ...

Средба на Мицкоски со претседателот на Републиканската партија, Падучик

Курир - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со претседателот на Републиканската партија, Боб Падучик. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Средба на Мицкоски со Претседателот на Републиканската Партија Падучик

А1 On - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со Претседателот на Републиканската Партија Боб Падучик. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Мицкоски во Сенатот на САД се обрати под името Македонија

Курир - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, вчера се обрати на Конференција за безбедност одржана во Сенатот САД, каде беше претставен како лидер на опозицијата од Македонија. Уставото име на нашата држава беше запишано и на официјалните ...

СДСМ: Новото раководство на ВМРО-ДПМНЕ продолжува со штетни политики и ширење лажни вести

Канал5 - 07.02.2018

Очигледно е дека и новите лица на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски и Иван Јорданов, продолжуваат со штетните политики на создавање вештачки проблеми и пласирање лажни вести, коишто се препознатливи за нивната матична партија, а се во спротивност со ...

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на средба со помошникот заменик државен секретар на САД

Сител - 07.02.2018

ВМРО-ДПМНЕ е политичка партија насочена кон интеграција во НАТО и Европската Унија. Лидерот Мицкоски на средбата со заменик помошникот на државниот секретар за Европа и Евроазија Метју Пламер кој го наследи Хој Ји во американскиот Стејт департмент ...

Средба на Мицкоски со претседателот на Републиканската партија Падучик

Press24 - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со претседателот на Републиканската партија, Боб Падучик. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Мицкоски во Сенатот на САД се обрати под името Македонија

Press24 - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, вчера се обрати на Конференција за безбедност одржана во Сенатот САД, каде беше претставен како лидер на опозицијата од Македонија. Уставото име на нашата држава беше запишано и на официјалните ...

Мицкоски на средба со Претседателот на Републиканската Партија, Падучик

Стандард - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД остварил работна вечера со Претседателот на Републиканската Партија, Боб Падучик. Републиканецот пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд ...

Средба на Мицкоски со претседателот на Републиканската партија, Падучик

Точка - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во рамките на својата посета на САД оствари работна вечера со Боб Падучик, претседател на Републиканската партија. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Средба на Мицкоски со Претседателот на Републиканската Партија Падучик

Вечер - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со Боб Падучик, Претседател на Републиканската Партија. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Мицкоски од Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Бизнис Вести - 07.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Средба на Мицкоски со Претседателот на партијата на Трамп

Маркукуле - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со Претседателот на Републиканската Партија Боб Падучик. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Средба на Мицкоски со Претседателот на Републиканската Партија Падучик

Sky - 07.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на САД оствари работна вечера со Боб Падучик, Претседател на Републиканската Партија. Падучик пред стапувањето на оваа функција ја водел кампањата на Доналд Трамп во ...

Христијан Мицкоски ќе присуствува на молитвен појадок кај Трамп

Фокус - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ќе оствари неколкудневна работна посета во Вашингтон придружуван од партиска делегација, соопштија од партијата со која раководи. Во соопштението се наведува дека во текот на посетата Мицкоски ќе се ...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски во посета на САД

Р.С.Европа - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ќе оствари неколкудневна работна посета во Вашингтон придружуван од партиска делегација, соопшти партиската прес-служба. Во соопштението се вели дека во текот на посетата Мицкоски ќе се сретне со повеќе ...

Мицкоски во посета на САД

24 Вести - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска, ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон, САД, соопшти партиската прес-служба.

Мицкоски во посета на САД

Алфа - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска, ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон, САД Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан ...

Мицкоски на средби во Вашингтон, ќе присуствува и на Молитвениот појадок под покровителство на Трамп

Либертас - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, информираше партијата.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Република - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во посета на САД

Република - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД.

Мицкоски во посета на САД

Нетпрес - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Канал5 - 06.02.2018

сојузништво со САД Претседателот на ВМРО – ДПМНЕ , Христијан Мицкоски престојува во посета на САД. Според партиското соопштение, во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се ...

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Нетпрес - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО и ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Макфакс - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, се обрати на конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во посета на САД

Макфакс - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, соопштија од партијата.

Мицкоски во посета на САД

Канал5 - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска, ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон, САД, соопшти партиската прес-служба.

Мицкоски на молитвен појадок кај Трамп

+инфо - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ќе оствари повеќе средби со претставници на Белата Куќа, Стејт Департмент и членови на Претставничкиот дом и Сенатот. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски со сопартијците Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка ...

Мицкоски во посета на САД

А1 On - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Курир - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во работна посета на САД

МРТ - 06.02.2018

Ќе бидат реализирани средби со претставници на Белата куќа, Стејт Департментот, со членови на Претставничкиот дом и на Сенатот. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски со партиска делегација, во неколкудневна работна посета на Соединетите ...

Мицкоски во посета на САД

Курир - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

А1 On - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ оди во работна посета на САД

AKO - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети ни се НАТО, ЕУ и стратешко партнерство со САД

AKO - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски на молитвениот појадок кај Трамп

Телевизија Нова - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД.

Мицковски се обрати на конфереција за безбедност организирана од Конгресот на САД...

Н.Македонија - 06.02.2018

Мицковски се обрати на конфереција за безбедност организирана од Конгресот на САД Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност ...

Мицкоски во посета на САД...

Н.Македонија - 06.02.2018

Мицкоски во посета на САД Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска, ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон, САД, соопшти партиската ...

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Press24 - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во посета на Вашингтон, ќе присуствува и на појадокот кај Трамп

Локално - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе бидат во неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, информира партијата.

Мицкоски во посета на САД

Точка - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, соопштија од партијата.

Мицкоски во посета на Вашингтон, ќе присуствува и на појадокот кај Трамп

Мета - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе бидат во неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, информира партијата.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Точка - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Стандард - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски на молитвен појадок кај Трамп

Слободен Печат - 06.02.2018

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски со сопартијците Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, соопшти партијата.

Мицкоски во посета на САД

Вечер - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, соопштија од партијата.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Вечер - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ оди во САД, ќе појадува со Трамп

Фактор - 06.02.2018

Опозицискиот лидер Христијан Мицкоски ќе ја има првата посета на САД како претседател на ВМРО-ДПМНЕ при што се очекува да оствари средби со претставници на американскиот државен врв заедно со партиска делегација составена од Влатко Ѓорчев, Тимчо ...

Мицкоски со партиска делегација во посета на САД

Поглед - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД.

Мицкоски во посета на САД

Sky - 06.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, заедно со партиска делегација во која се Влатко Ѓорчев, Тимчо Муцунски и Слободанка Алексовска ќе остварат неколкудневна работна посета на Вашингтон САД, соопштија од партијата.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО и ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Sky - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, се обрати на конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Поглед - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

Мицкоски во Вашингтон: Приоритети се членство во НАТО, ЕУ и стратешкото сојузништво со САД

Маркукуле - 06.02.2018

Во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави, во Вашингтон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се обрати на Конференција за безбедност организирана од Конгресот на САД.

СДСМ: Мицкоски одбива да се спротистави на политиките на деструкција

Телма - 05.02.2018

По средбата на лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски со партнерите од коалицијата „За подобра Македонија“, СДСМ се јави со соопштение. „ВМРО ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни ...

Мицкоски со коалициските партии: Националниот идентитет треба да остане непроменет

Фокус - 05.02.2018

Суштествено е важно Владата која ги води разговорите за прашањето за името да ги запази државните и националните интереси и да води грижа за заштитата на македонскиот идентитет кој треба да остане непроменет.

СДСМ: Мицкоски одбива да се спротивстави на политиките на деструкција

Канал5 - 05.02.2018

Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни вести, коишто се во спротивност со интересите на граѓаните на Република Македонија.

Мицкоски: Законот за јазици е неуставен, затоа поднесовме 36.000 амандмани

Нетпрес - 05.02.2018

Според лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, содржината и начинот на кој се донесе Законот за употреба на јазиците од страна на парламентарното мнозинство на СДСМ е неуставен и нереален.

Мицкоски: Регистрација на ДДВ обврзници над 1 милион денари е лошо решение

Нетпрес - 05.02.2018

Обврската за регистрирање на ДДВ обврзници над 1 милион денари е лошо решение, Владата не си стои на зборот, изјави во денешното гостување во вестите на Сител лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Мицкоски на разговори со коалициските партии

МРТ - 05.02.2018

Од опозициската коалиција сметаат дека државата се движи во погрешен правец, кон континуирано економско и политичко слабеење... Суштествено е важно Владата која ги води разговорите за прашањето за името да ги запази државните и националните интереси ...

СДСМ: Мицкоски одбива да се спротивстави на политиките на деструкција, Македонија се гради како едно општество со ...

Либертас - 05.02.2018

„Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни вести, коишто се во спротивност со интересите на граѓаните на Република Македонија“, стои во соопштението на СДСМ.

Мицкоски: Законот за јазици е неуставен и неприменлив во пракса

AKO - 05.02.2018

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, смета дека содржината и начинот на кој се донесе Законот за употреба на јазиците од страна на парламентарното мнозинство на СДСМ е неуставен и нереален.

Мицкоски на разговори со коалициските партии

Тера - 05.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со коалиционите партнери од коалицијата „За подобра Македонија“. На средбата се разговараше за актуелната политичка состојба, случаите на политичките притисоци и реваншизам, како и ...

Мицкоски одбива да се спротивстави на политиките на деструкција

Тера - 05.02.2018

„Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни вести, коишто се во спротивност со интересите на граѓаните на Република Македонија.

Мицкоски одбива да се спротивстави на политиките на деструкција

Локално - 05.02.2018

Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни вести, коишто се во спротивност со интересите на граѓаните на Република Македонија.

СДСМ: Мицковски одбива да се спротивстави на политиките на деструкција

Фактор - 05.02.2018

СДСМ обвинува дека Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни вести, коишто се во спротивност со интересите на граѓаните на Република Македонија.

Мицкоски одбива да се спротивстави на политиките на деструкција, Македонија се гради како едно општество со развојна ...

CivilMedia - 05.02.2018

Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија со соопштение – Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни вести, коишто се во спротивност со интересите на граѓаните на ...

Мицкоски: Не е фер прагот од 1 милион денари за физичките лица за ДДВ

Фактор - 05.02.2018

Лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски во дел од критиките упатени кон власата за економските политики посочи и дека одржувањето на прагот од 1 милион денари годишен приход како задолжителна мерка за регистрација на физичките лица како ДДВ ...

СДСМ: Мицкоски одбива да се спротивстави на политиките на деструкција, Македонија се гради како едно општество со ...

iPortal - 05.02.2018

Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со политиките на создавање вештачки поделби, на блокади и на пласирање на лажни вести, коишто се во спротивност со интересите на граѓаните на Република Македонија“, стои во соопштението на СДСМ.

„Нов“ претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Антропол - 05.02.2018

На вонредниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово за претседател на партијата беше избран единствениот кандидат, Христијан Мицкоски. Никола Груевски беше назначен за почесен претседател. Изборот на Мицкоски беше, според обвинувањата на дел од ...

Христијан Мицкоски оствари средба со коалиционите партнери од коалицијата „За подобра Македонија“

Бизнис Вести - 05.02.2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вчера (04.02.2018-та година) оствари средба со коалиционите партнери од коалицијата „За подобра Македонија“. На средбата се разговараше за актуелната политичка состојба, случаите на политичките ...

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ е против промена на Уставот заради промена на името

еМагазин - 05.02.2018

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски изјави дека е добро да бидат информирани од страна на Владата за процесот на преговори за спорот за името и оти процесот треба да се води мудро и внимателно.

Мицкоски: Загрижува состојбата во економијата, 700 милиони евра задолжувања за 8 месеци

Бизнис Вести - 05.02.2018

Она што загрижува е зголемувањето на задолжувањата, истакнува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Вели дека во овој момент имаме нето задолжување откако новата Влада стапи на сцена во Република Македонија, од околу 80 милиони евра.