TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државјанство ќе се добива со престој од 10 години

Утрински - 23.07.2003

ПРЕДЛОГ Министерството за внатрешни работи наскоро ќе излезе со предлог во кој најзначајната измена е во намалување на времетраењето на непрекинатиот престој на територијата на државата од 15 на 10 години како услов за добивање македонско државјанство.

Сто илјади лица ќе добијат државјанство со измените на законот?

Утрински - 23.07.2003

Пратеникот Исмет Рамадани предлага да се скуси рокот за добивање државјанство од 15 на пет години престој КАТИЦА ЧАНГОВА За добивање македонско државјанство во иднина ќе се чека 5 или 10 години, наместо 15 години колку што е постојниот законски цензус.