TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Манастирите - наша духовна тврдина

Време - 18.02.2005

ПРОМОЦИЈА НА „МАТИЦА“ Луксузно опремената монографија „Македонски манастири“ од Димитар Ќорнаков, промовирана вчера во соборниот храм „Св. Климент Охридски“, е дополнето издание на истоимената книга од 1991 година. Богато опремена, со 220 колор-фотографии, на 270 страница, монографијата го ...

Земја со најмногу цркви на метар квадратен

Вечер Прес - 18.02.2005

Во Соборниот храм "Св.Климент Охридски", вчера беше промовирана монографијата "Македонските манастири" на д-р Димитар Ќорнаков, двојазично издание на "Матица македонска". Во присуство на голем број јавни личности и почитувачи на македонските духовни вредности, за значењето на книгата, која содржи ...

Промоција на монографија за македонските манастири

Вест - 17.02.2005

ДЕНЕС ВО СОБОРНИОТ ХРАМ Денес во 13 часот во Соборниот храм "Св. Климент Охридски" ќе се одржи промоција на монографијата "Македонски манастири" од д-р Димитар Ќорнаков, во издание на "Матица македонска". За колор-монографијата "Македонски манастири", издадена на македонски и на англиски јазик, ќе ...

Монографија "Македонски манастири" од Димитар Ќорнаков

Дневник - 17.02.2005

ПРОМОЦИЈА Во Соборниот храм "Св. Климент Охридски" денеска во 13 часот Македонската православна црква и издавачката куќа "Матица македонска" организираат промоција на колор-монографијата "Македонски манастири" од Димитар Ќорнаков.

Промоција на монографијата „Македонски манастири“

Време - 16.02.2005

НОВО ИЗДАНИЕ НА „МАТИЦА“ Најновото издание на „Матица македонска“, монографијата „Македонски манастири“ од Димитар Ќорнаков ќе биде промовирана денеска, во 13 часот, во соборниот храм „Свети Климент Охридски“. Промотивно слово за луксузно опременото издание ќе одржат неговото блаженство, ...