TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Јас сум од Титов Велес“ вечерва во Атина

Дневник - 17.10.2008

„Јас сум од Титов Велес“ вечерва во Атина „Јас сум од Титов Велес“ на Теона Стругар-Митевска вечерва првпат ќе биде прикажан пред грчката публика, на проекција во рамките на фестивалот „Панорама на европската кинематографија“. Од продукцијата „Сестри и брат Митевски“ се возбудени да ги видат реакциите на грчката публика, особено што во приказната на филмот, трите сестри имаат егејско потекло.

„Јас сум од Титов Велес“ премиерно во Атина

Макфакс - 17.10.2008

Филмот „Јас сум од Титов Велес“ на македонската режисерка Теона Стругар Митевска вечерва премиерно ќе биде прикажан во Атина, Грција. Проекцијата на филмот е во рамките на фестивалот „Панорама на европската кинематографија“. Филмот ќе биде прикажан на најголемиот филмски фестивал во Атина, кој почна на 11. октомври и ќе трае до 21. овој месец. /крај/дн/амп Copyright 2008 makfax .

Егзодусот пак ќе ги тестира грчките нерви

Време - 16.10.2008

Ивана Васева Авторите на филмот „Јас сум од Титов Велес“, кој како поттема ја има приказната за егзодусот на Македонците во Граѓанската војна во Грција кон средината на минатиот век, со нетрпение ја очекуваат реакцијата на грчката јавност за нивното остварување кое утре ќе биде прикажано во рамките на филмскиот фестивал во Атина.

„Јас сум од Титов Велес“ на 16 фестивали

Време - 14.10.2008

Македонскиот филм „Јас сум од Титов Велес“ на Теона Стругар Митевска во наредните два месеци ќе учествува на дури 16 светски филмски фестивали. - Овој филм го очекува претставување на филмски фестивали во Русија, Грција, Бразил, Индија, Норвешка, Словенија, Белгија и во други земји - велат од продукцијата „Сестри и браќа Митевски“.

Дистрибуцијата во САД почнува во МОМА

Вест - 14.10.2008

Македонскиот кандидат за Оскар - филмот "Јас сум од Титов Велес" на Теона Стругар - Митевска во наредниве два месеца ќе учествува на 16 меѓународни фестивали. Како што информираат од продукцијата "Митевски", меѓу фестивалите се Панорама на европскиот филм во Атина, Интернационалниот филмски фестивал во Рио де Жанеиро,потоа фестивалите во Москва, Калкута, Љубљана, Милано, Берген, Филипини, Токио, ...

„Јас сум од Титов Велес“ ќе оди на уште 16 фестивали

Утрински - 14.10.2008

Лабина Митевска еден од презентерите на доделувањето на Европските филмски награди Македонскиот филм „Јас сум од Титов Велес“ на Теона Митевска го продолжува интензивно својот пат на филмските фестивали. Само во текот на октомври и ноември нашиот филм ќе биде претставен на 16 фестивали буквално на сите страни на светот.

„Јас сум од Титов Велес“ премиерно во Атина

Дневник - 14.10.2008

Филмот на Теона Стругар-Митевска ќе учествува на 16 филмски фестивали во наредните два месеца „Јас сум од Титов Велес“ на режисерката Теона Стругар-Митевска ќе учествува дури на 16 филмски фестивали во наредните два месеца. Од продукцијата нестрпливо ќе ги очекуваат реакциите од премиерното прикажување на филмот во Атина, на 17 октомври, каде што ќе учествува на фестивалот „Панорама на европската ...

„Јас сум од Титов Велес“ на интернационални фестивал

Форум - 14.10.2008

Јас сум од Титов Велес“ на Теона Митевска ќе патува на повеќе светски фестивали. Дел од фестивалите каде ќе се прикажува „Јас сум од Титов Велес“ се ИФФ Томороу во Москва, 21 Панорама на европски филм во Атина, Интернационалниот филмски фестивал во Рио де Жанеиро, Калкута филм фестивал во Индија, Љубљана филм фестивал, Берген филм фестивал во Норвешка, како и на други фестивали ...

„Јас сум од Титов Велес“ наредниве два месеца на 16 фестивали

Н.Македонија - 14.10.2008

Во октомври и ноември, филмот „Јас сум од Титов Велес“ на Теона Стругар - Митевска ќе биде прикажан на 16 светски фестивали - во Русија, Бразил, Норвешка, Шпанија, Полска, Милано, Португалија, Белгија, Калкута, Јапонија, Филипини и др. - Среќни сме со таквиот фестивалски живот на филмот. Практично, нема фестивал кој го одбил.

...Титов Велес влезе во Грција!

Вечер - 13.10.2008

Филмот "Јас сум од Титов Велес", на Теона Стругар Митевска, од наредниот петок ќе се прикажува во Грција. - Со големо нетрпение ги исчекуваме првичните реакции на публиката во Грција по премиерното прикажување на филмот во Атина наредниот петок.