TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жените ќе добијат бесплатни гинеколошки и мамографски прегледи

Вечер Прес - 09.10.2007

Во рамките на Кампањата ќе бидат овозможени бесплатни мамографски прегледи на дојката и ПАП-тестови за сите жени без разлика дали се здравствено осигурени или не "Надмудри го ракот, биди здрава жена" е новата кампања за борба против рак на дојката на Министерството за здравство, поддржана од ...

Ракот на дојката ги напаѓа и младите жени

Утрински - 08.10.2007

Драстично зголемување на бројот на болни од карцином на возраст до 19 години, а на удар се' повеќе се жени од 20 до 39 години ЈАСМИНА ЈОВАНОВСКА Од ракот на дојката се' повеќе жртви се млади девојки. Новите согледувања покажуваат дека во нашата земја има драстично зголемување на бројот на болни од ...

Бесплатен ПАП и мамографија и без сини картони

Време - 08.10.2007

ОД ДЕНЕСКА ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА Бесплатните ПАП-тестови и мамографски прегледи во јавните здравствени установи ќе може да се закажуваат од денеска, со официјалниот почеток на кампањата за борба против ракот на дојката и грлото на матката.

Со бесплатни прегледи во борба против ракот

Дневник - 08.10.2007

Раното откривање на малигните болести во почетните стадиуми овозможува навремено лекување ипродолжување на животниот век, порача министерот за здравство Имер Селмани Министерство за здравство од денеска обезбедува бесплатни гинеколошки прегледи за сите жени што ќе се јават во јавните здравствени ...

Бесплатни прегледи на дојките и матката

Вест - 08.10.2007

ОД ДЕНЕС ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА Сите жени, без разлика дали имаат сини картони или не, од денес до крајот на годината ќе може да направат бесплатни прегледи на дојките и на матката во јавните здравствени установи низ државава.