TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Александар Верушевски се вратил од Црна Гора

Време - 10.11.2005

ПО ДВАЕСЕТИНА ДЕНА ЛЕКУВАЊЕ Александар Верушевски, проблематичниот син на разузнавачот Верушевски, вчера се вратил во Скопје по дваесетина дена поминати во Игало, Црна Гора, каде што ја лечел десната нога. Претседателот на вториот скопски суд, Бојан Ефтимов, пак, кој му го даде привремениот пасош, ...

Верушевски се врати дома

А1 - 09.11.2005

Александар Верушевски е дома. Си дошол на трети овој месец, потврдија за А1 полициски извори. Од Игало се враќал преку Албанија, влегол во Македонија преку Ќафа Сан заедно со неговиот татко, разузнавачот Зоран Верушевски. Земјава ја напуштил 14 дена претходно.

На Верушевски му е издаден привремен пасош

А1 - 08.11.2005

Привремениот пасош му е издаден на Александар Верушевски за само три месеци и тој најдоцна до 15-ти ноември треба да се врати во Македонија - ова го тврди и неговиот адвокат Ангеле Илиевски и МВР, од каде велат дека, кога му го издавале пасошот на Верушевски, тие само постапувале по актите на ...

Кој лекар го потпиша уверението?

Време - 08.11.2005

СКАНДАЛОТ „ВЕРУШЕВСКИ“ СЕ ПОЗАМРСЕН Лекарски упат за рехабилитација на Александар Верушевски во Црна Гора воопшто не постои или пак не и бил доставен на увид на судијката Василка Божиновска, која го осуди Верушевски како малолетник и се уште е надлежна за него, тврдат за „Време“ доброупатени извори ...

Младиот Верушевски во странство

Макфакс - 08.11.2005

(Време) - среда, 02.11.2005 Александар Верушевски, синот на првиот разузнавач во земјава, Зоран Верушевски и покрај пресудата од една година затвор се наоѓа во странство со знаење на судот и на полицијата. Основниот суд Скопје 2 дал наредба за издавање на привремен пасош за синот на директорот на ...

Верушевски го искористи правниот вакуум и си го испрати синчето во Игало

Макфакс - 08.11.2005

(Време) - четврток, 03.11.2005 Нејаснотиите за тоа кој имал право да му дозволи на Александар Верушевски, да се лекува во странство при пресуда од една година затвор и вчера правниците не можеа да ги разјаснат. Проблематичниот син на разузнавачот Зоран Верушевски, минатата недела, најверојатно со ...

Никој не потпишал Верушевски да оди во Црна Гора

Макфакс - 08.11.2005

(Дневник) - сабота, 05.11.2005 ЛЕКАРИТЕ ОД СКОПСКА КЛИНИКА ТВРДАТ Ниту еден лекар од скопската клиника не потпишал медицински наод во кој децидно пишувало дека ногата на младиот Верушевски може да се лекува само во Игало, Црна Гора.

Врховниот суд го истражува случајот „Верушевски“

Макфакс - 08.11.2005

(Време) - сабота, 05.11.2005 Бојан Ефтимов, претседател на Основниот суд Скопје 2, е под истрага на Врховниот суд поради можно прекршување на три закона во случајот со привременото враќање на пасошот на Александар Верушевски, потврди вчера за „Време“ Дане Илиев, претседател на овој суд.

Кој му даде пасош на Верушевски?

А1 - 07.11.2005

Кој и зошто му даде пасош на малиот Верушевски да се лекува во Игало? Оваа дилема ги спротивстави претседателот на судот Бојан Ефтимов, потписник на одобрението за нов пасош, судијката за малолетници Василка Божиновска, која го водела случајот на Александар во изминативе 2 години, но и министерот ...