TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриен датумот на раѓање на Ѓорче Петров

А1 - 27.07.2003

Правнукот на Ѓорче Петров, д-р Здравко Тројачанец во оставината на својот татко го пронашол оригиналниот текст на Ѓорче Петров од 1919 година, напишан како беседа по повод 16 години од смртта на Гоце Делчев. Во нотесот на дедото на Тројачанаец откриен е и точниот датум на раѓање на Ѓорче Петров, ...

Оргинален ракопис на Ѓорче Петров за животот на Гоце Делчев

А1 - 21.07.2003

Оригиналниот ракопис со биографијата на Гоце Делчев напишан од Ѓорче Петров е пронајден неодамна и по многу перипетии првпат по 84 години ќе биде објавен во Македонија, пишува „Вест“ во денешниот број. Ракописот го пронајде правнукот на Ѓорче Петров, д-р Здравко Тројачанец од Скопје, во оставнината ...

Оригинален ракопис за животот на Гоце Делчев напишан од Ѓорче Петров

Вест - 21.07.2003

ЕКСКЛУЗИВНО ВЕСТ ОТКРИВА Оригиналниот ракопис со биографијата на Гоце Делчев напишан од Ѓорче Петров е пронајден неодамна и по многу перипетии за прв пат по 84 години ќе биде објавен во Македонија. Приказната за овој исклучително....