TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МОТ ќе се Отвори со "Роберто Цуко" на Иван Поповски

Утрински - 18.09.2002

На 25. септември ќе почне 27. Млад отворен театар Сунчица Уневска Годинешниот 27. Млад отворен театар ќе започне на 25 септември, а ќе трае до седми октомври, со тоа што во текот на одржувањето ќе бидат прикажани осум претстави и, како новина, некои дополнителни содржини кои ќе останат изненадување ...

Ќе гледаме тотален театар

Дневник - 18.09.2002

ГОТОВА ПРОГРАМАТА ЗА МЛАД ОТВОРЕН ТЕАТАР На годинашното издание на Млад отворен театар е направен избор на претстави што ја спојуваат вербалната и невербалната естетика, сите се различни, а заедничката нишка им е потрагата по можни патишта и начини како да се спаси театарот.

Со МОТ доаѓа тоталниот театар

Вест - 18.09.2002

НА 25 СЕПТЕМВРИ СО "РОБЕРТО ЦУКО" ПОЧНУВА МЛАДИОТ ОТВОРЕН ТЕАТАР "Сите осум претстави кои доаѓаат од 8 европски држави нудат еден тотален театар, театар со комплетна амнезија на сето претходно искуство, со повторно, ново започнување и со сосема нова порака", рече претседа "Роберто Цуко", најновата ...