TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мешовит експертски тим ќе ги бара изгубените пари на бивша Југославија

Капитал - 20.06.2002

Сукцесија на имотот на поранешна СФРЈМешовит експертски тим ќе ги бара изгубените пари на бивша ЈугославијаМакедонија ги сака амбасадите во Брисел, Копенхаген, Атина и Канбера. И другите земји ги кажале своите желби. Усогласувањето претстои, но недостигот на 589 милиони долари на СФРЈ депонирани во ...

Македонија ја доби амбасадата во Канбера

Утрински - 19.06.2002

На скопскиот состанок на Комитетот за сукцесија на дипломатскиот имот на поранешна СФРЈ ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Амбасадата на СФРЈ во Канбера, Австралија, со голема сигурност ја добива Македонија во поделбата на имотот на поранешната федерација, а Скопје претендира и на амбасадите во Атина, Брисел и во ...

Македонија пикира на амбасадите во Камбера, Брисел, Копенхаген и Атина

А1 - 18.06.2002

Комитетот за поделба на дипломатско - конзуларниот имот на СФРЈ на денешниот состанок во Скопје состави список на 12 објекти во кои влегоа претставништвата побарани од по само една земја наследник. Според информациите на А1, во овој список Македонија се вброила со две преставништва.

Прва средба на комитетот за сукцесија

А1 - 17.06.2002

Клучно прашање отворено на првиот неформален состанок на постојаниот заеднички комитет за прашањата за сукцесија на СФРЈ што започна денеска во Скопје беше - каде се парите што поранешна Југославија ги имаше депонирано на сметките на осум мешовити банки во светот.