TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонските и канадските поштари не ги испеглаа разликите

Утрински - 16.10.2003

Договорот со "Канадска пошта" е замрзнат, комуникацијата меѓу партнерите продолжува ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Во ?Канадска пошта" сметаат дека недостиг на комуникацијата беше основна причина за спорот што настана околу примената на договорот за заедничко оперирање со ?Македонска пошта", што резултираше и со ...

Македонска и Канадска пошта ќе соработуваат комерцијално

Вест - 16.10.2003

ПОТВРДЕН ЕДНОГОДИШНИОТ МОРАТОРИУМ НА ДОГОВОРОТ ЗА ПРОДАЖБА Двете пошти во наредните 12 месеци ќе соработуваат во сферата на технологиите за да се подобри квалитетот на поштенските услуги во Македонија Македонско-канадскиот договор за заедничко вложување во "Македонска пошта", со намера компанијата ...

Македонски и канадски пошти ќе го продолжат договорот

А1 - 15.10.2003

Спроведувањето на договорот меѓу македонски и канадски пошти ќе продолжи и покрај тоа што е прогласен мораториумот на обврските што прозлегуваат од него. Ова е поентата на охридската средба меѓу директорот на македонски пошти Таип Јакупи и вториот човек на поштите од Канада, Роберт Кретјен.