TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Сорос" додели 96.000 долари за реформи во високото образование

Утрински - 23.07.2003

Финансиски средства за двата државни универзитета Фондацијата Институт отворено општество - Македонија, вчера, на Министерството за образование и наука и на двата државни универзитета во државава им додели 96.000 долари, што е половина од сумата потребна за изведување на процесот на надворешна ...

Странци ќе ги оценуваат македонските универзитетски професори

Дневник - 23.07.2003

ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ Стручњаци од странство во октомври ќе го проверуваат квалитетот на кадарот и наставата на факултетите на скопскиот и на битолскиот универзитет Скопскиот и битолскиот универзитет чекаат проверка, од стручњаци од странство, на квалитетот на наставата и на кадарот на факултетите.