TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ние сме дезориентирани

Утрински - 22.06.2002

Разговор со Јован Кондијанов, директор на Републичкиот завод за заштита на спомените на културата Катерина Богоева Каква е сегашата состојба со оштетените споменици на културата во реоните кои беа афатени со воените дејства, но и до кои се уште неможе да се пријде? Во тек се сериозни подготовки со ...

Почна обновата на манастирот во Лешок

Утрински - 21.06.2002

Десет месеци по разурнувањето ТЕТОВО - Во манастирскиот комплекс "Свети Атанасиј" во селото Лешок и официјално почнаа архитектонско-археолошките работи на манастирската црква која албанските терористички банди ја минираа и разурнаа во минатата година на 21 август.

Почна обновата на Лешочкиот манастир

Дневник - 20.06.2002

РЕЧИСИ ЕДНА ГОДИНА ПО ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД Лешочани се пресреќни што почна расчистувањето и со сета душа чекаат своето светилиште да го видат обновено Петнаесетина археолози, архитекти, конзерватори и месни жители вчера наутро почнаа да го расчистуваат теренот околу разурнатата црква "Свети ...