TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За три дена во Охрид, Дебар, Струга и Кичево инспекцијата заработи 35.000 евра

МКД - 18.01.2015

На подрачјето на СВР Охрид во изминативе три дена (во Охрид, Струга Кичево и Дебар) извршени биле контроли во 36 угостителски објекти, при што инспекторите на УЈП и на Државниот пазарен инспекторат во 11 од нив биле констатирани неправилности.

Инспекциска контрола во седум угостителски објекти во Кичево

Локално - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

Инспекциска контрола во седум угостителски објекти во Кичево

Телеграф - 18.01.2015

На подрачјето на СВР Охрид во изминативе три дена во Охрид, Струга Кичево и Дебар извршени биле контроли во 36 угостителски објекти при што во 11 од нив било констатирани неправилности од страна на УЈП и ДПИ Инспекторите на Управата за јавни приходи ...

Клуч на врата на 6 објекти во западна Македонија

Алфа - 18.01.2015

Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат ги продолжуваат контролите во угостителските објекти во потрага по бизниси што не работат според законските прописи. Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат ги продолжуваат ...

УЈП во контрола во Кичево

Орбис - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

Инспекциска контрола во седум угостителски објекти во Кичево

А1 On - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

Инспекциски контроли и во кичевските угостителски објекти

Здравство24 - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

Инспекциска контрола во седум угостителски објекти во Кичево

Канал5 - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

Кичевски угостителски објекти под контрола на УЈП

Нетпрес - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

Полицијата во голема акција низ западна Македонија - еве за што се работи

Sky - 18.01.2015

Припадници на ПС од ОН Кичево во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера (17.01), извршија акциска контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево.

Голема акција во западна Македонија

Press24 - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

Инспекциска контрола во седум угостителски објекти во Кичево

Сител - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

УЈП „удри“ и по угостителските објекти во Кичево

Press24 - 18.01.2015

Припадници на ПС од ОН Кичево во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера (17.01), извршија акциска контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево ( “ Маестро ” , “ Висаж ” , ...

Од седум контролирани угостителски објекти во Кичево во три евидентирани неправилности

Fox.mk - 18.01.2015

Припадници на ПС од ОН Кичево во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера (17.01), извршија акциска контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево (“Маестро”, “Висаж”, “Вола”, ...

Инспекциска контрола во 7 угостителски објекти во Кичево

Вечер Прес - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

УЈП во контрола во Кичево

Курир - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

УЈП и ДПИ за три дена од угостителите во Струга, Охрид, Кичево и Дебар наплатија над 35 илјади евра на име глоби

Спектра ТВ - 18.01.2015

Припадници на Полициската станица од Кичево во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат, вчера извршија акциска контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево.

Инспекциска контрола во седум угостителски објекти во Кичево

Lider - 18.01.2015

Инспекторите на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во содејство со полицијата вчера извршиле контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево, соопшти МВР.

УЈП изврши контрола во кафеантите во Кичево

Maxim - 18.01.2015

Припадници на ПС од ОН Кичево во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера (17.01), извршија акциска контрола во седум угостителски објекти на подрачјето на Кичево ( “ Маестро ” , “ Висаж ” , ...

Извршени колтроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

Телеграф - 17.01.2015

Како што соопшти МВР, во контролата извршена во Ланч бар “Кадмо“ на ул. “Коста Абраш“ од страна на УЈП поради неиздавање фискални сметки објектот ке биде времено затворен 15 дена, а изречена е и глоба од 2.500 евра во денарска противвредност за ...

Извршени колтроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

Локално - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

Извршени контроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

А1 On - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

Нови контроли во угостителски објекти – Осум казнети

Здравство24 - 17.01.2015

Припадници на полицијата со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај осум од нив ...

Извршени колтроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

Н.Македонија - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

Извршени колтроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

Канал5 - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

Затворен ланч бар „Кадмо“ во Охрид, не давале фискални

Република - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

УЈП во голема акција во Охрид

Sky - 17.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера (16.01), реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ПС Струга и ПС Дебар.

Затворен познат бар во Охрид, контролите продожуваат во Струга и Дебар

Сител - 17.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ПС Струга и ПС Дебар.

УЈП затвори познат бар во Охрид, контроли и во Струга и Дебар

Press24 - 17.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ПС Струга и ПС Дебар.

Контроли на угостителски објекти во Охрид, Струга и Дебар

Fox.mk - 17.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера (16.01), реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ПС Струга и ПС Дебар.

Извршени контроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

Денар - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

Затворен и ланч бар „Кадмо“

Актуелно24 - 17.01.2015

При контрола на УЈП, полицијата и Државниот пазарен инспекторат, во петокот во 13 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга и Дебар, затворен и ланч бар „Кадмо“ на ул. „Коста Абраш“.

Затворен познат локал во Охрид

Денешен - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

Извршени колтроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

Вечер Прес - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

УЈП ПРОДОЛЖУВА: Затворен познат бар во Охрид

Пулс24 - 17.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ПС Струга и ПС Дебар.

Заедничка контрола на МВР и УЈП во Струга

Спектра ТВ - 17.01.2015

Контроли на угостителски објекти во Охрид, Струга и Дебар Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера (16.01), реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти ...

Затворен и ланч бар „Кадмо“

Макфакс - 17.01.2015

При контрола на УЈП, полицијата и Државниот пазарен инспекторат, во петокот во 13 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга и Дебар, затворен и ланч бар „Кадмо“ на ул. „Коста Абраш“.

Затворен познат бар во Охрид, контроли и во Струга и Дебар

Курир - 17.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ПС Струга и ПС Дебар.

Извршени контроли во 29 угостителски објекти, осум казнети

Lider - 17.01.2015

Припадници на полицијата во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера и завчера извршија акциска контрола во 29 угостителски објекти на подрачјето на Охрид, Струга, Кичево и Дебар, при што кај ...

Затворен познат бар во Охрид, контроли и во Струга и Дебар

Maxim - 17.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат и вчера реализираа акциска контрола во 13 угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ПС Струга и ПС Дебар.

Контроли во Охрид и Кичево, казнети и времено затворени неколку кафеани

МКД - 16.01.2015

Припадници на охридската полиција во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи (УЈП) и Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) вчера по претходно изготвен план, реализираа акциска контрола во угостителски објекти во Охрид, при што ...

ИНСПЕКЦИСКИ КОНТРОЛИ: Казни за угостителски објекти во Охрид

Телеграф - 16.01.2015

Во извршените контроли во објектите „Перла“ и „Кадмо“, УЈП констатира неправилности во врска со фискализацијата СВР-Охрид, УЈП и Државниот пазарен инспекторат извршиле контрола во девет угостителски објекти во Охрид, информираат од МВР.

Контроли на УЈП во Охрид и Кичево, казни за пет објекти

Точка - 16.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера реализираа акциска контрола во угостителски објекти, при што беа опфатени девет угостителски објекти ("Летница", ...

УЈП удри во Охрид и Кичево: Затворени „Кадмо“ „Перла“ „ Ферат компани“ и „Дежа ву“

МК News - 16.01.2015

Повеќе угостителски објекти во Охрид и во Кичево во четвртокот биле под контрола на Управата за јавни приходи (УЈП), полицијата и Државниот пазарен инспекторат, а локалите „Кадмо“ и „Перла“ во Охрид и „Ферат компани“ и „Дежа ву“ во Кичево се ...

УЈП ги затвори „Кадмо“ и „Перла“

Република - 16.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера (15.01), по претходно изготвен план, реализираа акциска контрола во угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ...

УЈП „удри" во Охрид и Кичево

Press24 - 16.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера (15.01), по претходно изготвен план, реализираа акциска контрола во угостителски објекти на подрачјето на ПС од ОН Охрид, ...

Контроли на УЈП во Охрид и Кичево, казни за пет објекти

Нетпрес - 16.01.2015

Припадници на СВР Охрид во содејство со инспекциски служби на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат вчера реализираа акциска контрола во угостителски објекти, при што беа опфатени девет угостителски објекти (“Летница“, ...

Затворени „Кадмо“ и „Перла“ во Охрид и „ Ферат компани“ и „Дежа ву“ во Кичево

Макфакс - 16.01.2015

Повеќе угостителски објекти во Охрид и во Кичево во четвртокот биле под контрола на Управата за јавни приходи (УЈП), полицијата и Државниот пазарен инспекторат, а локалите „Кадмо“ и „Перла“ во Охрид и „Ферат компани“ и „Дежа ву“ во Кичево се ...

ИНСПЕКЦИСКИ КОНТРОЛИ: Во полошко казнети 28 објекти со 51 илјада евра

Телеграф - 12.01.2015

Вкупно 43 угостителски објекти биле контролирани изминатите три дена во Тетово и во Гостивар Во вчерашните контроли на МВР, УЈП и Државниот пазарен инспекторат биле проверени 15 угостителски објекти, девет во Тетово и шест во Гостивар.

Не престануваат инспекциите во Полошко – строго казнети 10 угостителски објекти

Локално - 12.01.2015

И вчера на подрачјето на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР – Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни инспекциски служби при УЈП и ДПИ спроведоа акциска контрола во угостителски објекти при што опфатени ...

Извршени 15 контроли во угостителски објекти во Тетово

Точка - 12.01.2015

Министерството за внатрешни работи, заедно со државните инспекторати во текот на вчерашниот ден изврши контрола на 15 угостителски објекти од кои девет во Тетово и шест во Гостивар. При контролите констатирани се нерегуларности и изречени се казнени ...

Нови контроли на УЈП во Полошко – казнети десет угостителски објекти

Кумановски м. - 12.01.2015

Министерството за внатрешни работи објави нова листа од угостителски објекти кои биле предмет на акциска контрола од страна на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР – Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни ...

Во тетовско и гостиварско УЈП и ДПИ времено затворија 29 угостителски објекти

Здравство24 - 12.01.2015

И вчера (11.01.) на подрачјето на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР – Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни инспекциски служби при УЈП и ДПИ спроведоа акциска контрола во угостителски објекти при што ...

Уште затворени угостителски објекти во Тетово и Гостивар

Канал5 - 12.01.2015

Со нови петнаесет контролирани угостителски објекти продолжија координираните акции на полицијата, државниот пазарен инспекторат и управата за јавни приходи во тетовско гостиварскиот регион.

Нова тура инспекции во Тетово, казни за 10 локали

Република - 12.01.2015

И вчера (11.01.) на подрачјето на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР – Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни инспекциски служби при УЈП и ДПИ спроведоа акциска контрола во угостителски објекти при што ...

Извршени 15 контроли во угостителски објекти во Тетово

Нетпрес - 12.01.2015

Министерството за внатрешни работи, заедно со државните инспекторати во текот на вчерашниот ден изврши контрола на 15 угостителски објекти од кои девет во Тетово и шест во Гостивар. При контролите констатирани се нерегуларности и изречени се казнени ...

Строго казнети 10 угостителски објекти - УЈП „удри" во Тетово и Гостивар

Press24 - 12.01.2015

И вчера на подрачјето на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР - Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни инспекциски служби при УЈП и ДПИ спроведоа акциска контрола во угостителски објекти при што опфатени ...

Нова голема акција на МВР и УЈП во Тетово и Гостивар

Сител - 12.01.2015

И вчера на подрачјето на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР - Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни инспекциски служби при УЈП и ДПИ спроведоа акциска контрола во угостителски објекти при што опфатени ...

Акциска контрола: Десет казнети и еден затворен угостителски објект во Тетово и Гостивар

МРТ - 12.01.2015

Исто така глоби се изречени и за деветмина, кои биле затекнати со цигари во затворен простор... Уште 15 угостителски објекти биле контролирани вчеравечер во Тетово и во Гостивар. Даночниците, пазарната инспекција и полицијата казниле 10 ресторани.

УЈП и МВР со контроли во 15 угостителски објекти во Тетово и во Гостивар

Sky - 12.01.2015

Вчера УЈП, во соработка со МВР, спроведе контрола во 15 угостителски објекти, од кои девет лоцирани на подрачје на град Тетово и шест лоцирани на подрачје на град Гостивар. При контролите, констатирани се нерегуларности и изречени се казнени мерки ...

Нови контроли во Тетово и Гостивар- строго казнети 10 угостителски објекти

Курир - 12.01.2015

И вчера на подрачјето на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР - Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни инспекциски служби при УЈП и ДПИ спроведоа акциска контрола во угостителски објекти при што опфатени ...

„Се тресеа“ Тетово и Гостивар- строго казнети 10 угостителски објекти

Lider - 12.01.2015

И вчера на подрачјето на СВР Тетово полициски службеници од МВР на РМ -ЕБР – Скопје, во содејство со полициски службеници од СВР Тетово и надлежни инспекциски служби при УЈП и ДПИ спроведоа акциска контрола во угостителски објекти при што опфатени ...