TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Крајот што треба да биде почеток

Дневник - 13.08.2004

ВАНЧО КАРАНФИЛОВ Основа на хаосот во учебникарството е токму Министерството за образование, односно непостоењето каков било концепт во Министерството кога станува збор за учебниците. Во единствената куса изјава на министерот Положани, дадена за печатените медиуми ("Дневник", 4 септември), тој, меѓу ...

Талентите ќе завршуваат две учебни години во една

Дневник - 13.08.2004

НОВИНИ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО Талентираните ученици ќе може да ги завршат основното и средното образование завршувајќи две учебни години во една. Со таквата одлука вчера се согласи собраниската Комисија за образование, која ги прифати измените во законите за основно и за средно образование.

Талентираните ученици ќе завршуваат две години во една

Време - 11.08.2004

ВЛАДАТА ПРЕДЛАГА На талентираните основци и средношколци, кои и се посветуваат на наставата, треба да им се овозможи правото да завршат две години во една. Ним треба да им се даде можност да се усовршуваат и да напредуваат во скратени рокови.