TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чувај се, мене ме пикна в затвор

Вест - 24.05.2002

РУФИ ОСМАНИ ГО ПРЕДУПРЕДИЛ ПОРАНЕШНИОТ ЛИДЕР НА ОНА ДА СЕ ПАЗИ ОД ЏАФЕРИ Поранешниот гостиварски градоначалник Руфи Османи ја одбил понудата на Али Ахмети да биде еден од основачите на партијата, но притоа, поради своето лично искуство, го посоветувал да биде внимателен, особе Руфи Османи, ...

Албанскиот блок подготвен за соработка со партијата на ОНА

Утрински - 23.05.2002

По најавите на Али Ахмети за формирање нов политички субјект Демократско движење за интеграција САШО ЧОЛАКОВСКИ Политичките субјекти на македонските Албанци со внимание ги проследуваат подготовките за формирање на најавената партија на Али Ахмети и сите, начелно, изразуваат подготвеност за ...

Али Ахмети за десеттина дена ќе формира политичка партија

Утрински - 22.05.2002

Најава Скопје - "Најдоцна за десетина дена Али Ахмети ќе го објави формирањето на својата нова политичка партија", изјави за Телма портпаролот на кабинетот на Ахмети, Аргон Буџаку. Според него, подготовките за овој процес се во завршна фаза и сега се работи на конкретизирање на деталите околу ...

Џафери не ја исклучува можноста за коалиција со Ахмети

Утрински - 22.05.2002

Изјава на лидерот на ДПА Скопје - Лидерот на Демократската партија на Албанците за позитивен настан го смета најавеното формирање политичка партија од поранешните структури на расформираната ОНА и стави до знаење дека постои можност за коалиција на неговата со новата партија на Али Ахмети.

Ахмети ќе ја промовира новата партија за десетина дена

А1 - 21.05.2002

Најдоцна за десетина дена поранешниот политички лидер на Ослободителната национална армија и актуелен претседател на Сеалбанскиот координативен совет Али Ахмети ќе го објави формирањето на својата политичка партија, јави скопската телевизија „Телма“.