TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Концерт на "Арката Штудгард" под диригенство на Патрик Штруб

Дневник - 22.07.2003

"ОХРИДСКО ЛЕТО" Во "Света Софија", вечерва во 21 часот концерт ќе одржи камерниот оркестар "Арката Штудгард" од Германија. Диригент е Патрик Штруб, а на саксофон ќе настапи Либор Сима. На програмата се дела од Ристо Аврамовски, Макс Регер, Глазунов, Алфред Русел и од Менделсон.

Концерт на Камерен оркестар од Штутгарт

Утрински - 22.07.2003

„Охридско лето" Вечерашната понуда на најголемата културна манифестација во земјава, "Охридско лето", е концертот на Арката Штутгарт Камерен Оркестар од Германија, под диригентско водство на Патрик Штруб. Како солист настапува Либор Сима на саксофон, а ќе бидат изведени дела на Аврамовски, Регер, ...

Концерт на германскиот камерен оркестар "Арката"

Вест - 22.07.2003

ОХРИДСКО ЛЕТО Во Света Софија вечерва во 21 часот концерт ќе одржи камерниот оркестар "Арката" од Германија. Концертот ќе го диригира Патрик Штрауб, а солист на саксафон е Либор Сима. Сима ќе ги свири солистичките делници од "Концерт за саксафон и жичен оркестар" на Глазунов.