TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Канал5 - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Алсат-М - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Просечната оценка на осмоодделенците на екстерното тестирање е 3,67

24 Вести - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци се истакнуваат денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици ќе бидат истакнати во следните неколку денови.

Учениците екстерниот испит го положија со оценка 3,67

Телма - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Осмоодделенците положија со 3.67

Утрински - 15.06.2014

Министерот за образование и наука, Спиро Ристовски очекувал подобри оценки, бидечќи прашањата биле познати пред 30 дена Просечната оценка на осмоодделенците на годинешното екстерно тестирање е 3.67, ...

Полуматурантите на екстерното добија 3,67

Вест - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци покажуваат дека просечната оценка на постигнувањето на осмоодделенците е 3,67. Во однос на минатата година, кога просекот изнесуваше 3,53, ...

Просечната оценка на осмоодделенците на екстерното тестирање е 3,67

А1 On - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци се истакнуваат денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици ќе бидат истакнати во следните неколку денови.

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Алфа - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Екстерно тестирање - просечна оценка на полуматурантите е 3,67

Нова ТВ - 15.06.2014

Осмооделенците денеска ќе ги дознаат резултатите од екстерното тестирање. Приговор може да поденесат во наредните три дена. Просечната оценка на постигнувањето на осмоодделенците е 3,67.

Екстерно тестирање- просечна оценка 3,67

Р.С.Европа - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци се истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за останатите ученици во следните неколку денови.

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Сител - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Екстерното тестирање со просечна оценка 3,67

Inpress - 15.06.2014

Скопје, 15. јуни 2014 (ИНПРЕС) Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци се истакнати во сите основни училишта, а за останатите ученици во следните неколку денови.

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Курир - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Истакнати резултатите од екстерното тестирање за осмоодделенците

МРТ - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенциистакнати се денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Објавени се првичните резултати од екстерното тестирање... ОУ "Гоце Делчев" од Скопје со најдобри резултати

Факултети - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци од денес ќе бидат истакнати во сите основни училишта, а за останатите ученици во следните неколку денови.

Основно од скопски Центар со просек 4,95 на екстерното тестирање

Press24 - 15.06.2014

Осмооделенците во Македонија оствариле просечна оценка од 3, 67 на екстерното тестирање. Поединечно од денеска секој полуматурант во своето досегашно училиште може да си го провери резултатот, а ...

Осмооделенците денеска ќе можат да дознаат како поминале на екстерното

+инфо - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Полуматурантите со просечна оценка 3,67 на екстерното тестирање

Радио МОФ - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта. Остнатите ученици пак која оценка ја добиле на екстерното ќе дознаат следните ...

Објавени резултатите од екстерното за полуматурантите

Алфа - 15.06.2014

Поединечно од денеска секој полуматурант во своето досегашно училиште може да си го провери резултатот, а групните податоци ги соопштија во министерстовото за образование.

Резултати од екстерното тестирање на осмоодделенците

Press24 - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Резултатите од екстерното на осмоодделенците ќе се објават по 12 часот

Нетпрес - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Бриф - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Резултати од екстерното: 3,67 е просечната оценка на осмооделенците

Република - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Резултати од екстерно – Приговор во наредните три работни дена

Локално - 15.06.2014

Осмооделенците денеска ќе ги дознаат резултатите од екстерното тестирање. Приговор може да поденесат во наредните три дена. Просечната оценка на постигнувањето на осмоодделенците е 3,67.

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Денешен - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Полуматурантите со просечна оценка 3,67 на екстерното тестирање

Тера - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати денеска во сите основни училишта. Остнатите ученици пак која оценка ја добиле на екстерното ќе дознаат следните неколку ...

Резултатите од екстерното за осмоодделенците денес, за сите останати во наредните денови

Либертас - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Први резултати од екстерно – полуматурантите го кренаа просекот

Фактор - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за останатите ученици во следните неколку денови.

Осмоодделенците добија 3,67 на екстерното тестирање

еМагазин - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци се истакнати во сите основни училишта. Просечната оценка на осмоодделенците е 3,67. Во однос на минатата година, кога просекот изнесуваше ...

Денеска ќе бидат истакнати резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците

Н.Македонија - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови Врз основа на ...

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Вистина.мк - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Резултатите од екстерното тестирање на осмоодделенците ќе бидат истакнати по 12 часот

Lider - 15.06.2014

Резултатите од екстерното тестирање на сите осмоодделенци ќе бидат истакнати денеска по 12 часот во сите основни училишта, а за сите останати ученици во следните неколку денови.

Екстерното повеќе обременува отколку што оплеменува

Фактор - 13.06.2014

Образованието е столб на секое општество и од него првенствено зависи какви личности ќе се изградат, ќе творат и делуваат во општеството во кое живеат.

[Кромид 106] Екстерното тестирање ја постигна својата цел

Радио МОФ - 12.06.2014

Најновото истражување спроведено помеѓу средношколците и основците покажа дека екстерното тестирање ја постигна зададената цел. Скоро 87% од средношколците се изјасниле дека екстерното тестирање им ...

Незадоволните можат да поднесат приговори во рок од три дена

Н.Македонија - 12.06.2014

Секој ученик што нема да биде задоволен од оценката може да поднесе приговор до училишната комисија во рок од три дена. Членовите на комисијата ќе ги препратат приговорите во Државниот испитен ...

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

Дневник - 11.06.2014

Учебната година беше квалитетно спроведена, а екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, оцени вчера министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Заврши учебната година, учениците можат да здивнат

Сител - 11.06.2014

По класниот час училишното ѕвонче го означи крајот на учебната година. Оваа година завршува последната генерација омоодделенци. 10 јуни го заокружи и екстерното тестирање .

Осмолетката замина во историјата

Н.Македонија - 11.06.2014

Деновиве во училиштата се одржуваат наставнички совети, на кои се утврдува успехот на учениците. Во текот на оваа недела децата ќе ги имаат резултатите од тестирањата, а незадоволните ќе имаат право ...

Готово е, почна летниот распуст за учениците

Канал5 - 10.06.2014

Од денеска за учениците од основните и средните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до 1 септември. Истовремено денеска завршува и екстерното тестирање кое започна на 2 јуни.

СДСМ: Смената на Спиро Ристовски нема да ги поправи штетите во образованието

Фокус - 10.06.2014

СДСМ смета дека екстерното тестирање треба да се укине Ни смената на Панче Кралев , ниту на Никола Тодоров или најавената на Спиро Ристовски , нема да ги поправат штетните последици од стресот врз ...

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

Канал5 - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Ристовски: Екстерното тестирање заврши без значајни проблеми

Утрински - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Завршува учебната година

24 Вести - 10.06.2014

Денеска e датумот кога и официјално е крај на учебната година. Сепак и денеска продолжуваат екстерните маки за основците и средношколците. Неколку илјади ученици го полагаат вториот предмет од ...

Распуст!

Телма - 10.06.2014

Од денеска за учениците од основните и средните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до 1 септември. Истовремено денеска завршува и екстерното тестирање кое започна на 2 јуни.

Основното училиште „Александар Македонски“ доби патрон празник

24 Вести - 10.06.2014

Со македонска фаланга и приредба заврши учебната година во Основното училиште „Александар Македонски“ во општината Аеродром. Последниот училишен ден 10 јуни ќе биде патрониот празник на училиштето ...

СДСМ: Груевски наместо да менува министри, веднаш да го укине екстерното

А1 On - 10.06.2014

„10-ти јуни некогаш беше ден кога учениците доаѓаа насмеани и расположени во училиште, кога учениците и наставниците заедно во шеги споделуваа што поминале низ годината, зашто е 10-ти јуни, крај на ...

Крај на учебната година: Годинава завршува последната генерација осмооделенци

МРТ - 10.06.2014

Со песна и ора и музика, последната генерација осмооделенци денеска се прости од основното образование. Полуматурантите се среќни што започнуваат ново поглавје во животот.

Со инфузија на екстерно тестирање

Нова ТВ - 10.06.2014

Родител кој инсистираше да остане анонимен, за НОВА ТВ посочи на сериозен проблем. Неговото дете претходната недела заминало на полагање со инфузија. Основецот полагал со нарушено здравје, бидејќи ...

СДСМ: Екстерното тестирање ќе донесе трајни штетни последици

Макфакс - 10.06.2014

„Наместо да менува министри, за да се амнестира себе си од одговорност за хаотичниот проект екстерно тестирање, Никола Груевски треба веднаш да прифати укинување на непотребната реформа во ...

Ристовски: Екстерното тестирање помина во најдобар ред

Нетпрес - 10.06.2014

На последниот ден од екстерното тестирање, реализирани се ок олу 370.000 полагања меѓу учениците од четврто одделение основно образование до трета година средно образование.

Крај на учебната година, годинава завршуваат последната генерација осмооделенци

Курир - 10.06.2014

За основците и за средношколците денеска завршува учебната година. Годинава, основното образование го завршува последната генерација осмооделенци, бидејќи неколку години во нашиот образовен систем е ...

Крај на училишните маки и екстерното тестирање

Алфа - 10.06.2014

10 јуни, крај на училишните маки и уште една учебна година. Од денеска официјално за учениците од средните и основните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до први септември.

Од денеска почнува летниот распуст

Нетпрес - 10.06.2014

Од денеска почнува летниот распуст за учениците од основните и средните училишта кој ќе трае до 1 – ви септември. Во учебната 2013/2014 година настава следеа над 200 илјади основци и средношколци, а ...

СДСМ: Овој 10-ти јуни е пеколен, учениците се уште полагаат екстерно

Нова ТВ - 10.06.2014

Десетти јуни некогаш беше ден кога учениците доаѓаа насмеани и расположени во училиште, кога учениците и наставниците заедно во шеги споделуваа што поминале низ годината, зашто е 10-ти јуни, крај на ...

СДСМ: Екстерното ја уби радоста кај учениците

+инфо - 10.06.2014

За жал, денешниот 10 јуни е пеколен за илјадници основци и средношколци, нивните родители и професори, а стресот не завршува тука. Учениците на последниот ден од учебната година полагаат екстерно.

За повеќе од 200.000 ученици денеска завршува учебната година

Телеграф - 10.06.2014

Со крајот на учебната година се заокружува и годинашното екстерно тестирање, со кое беа опфатени вкупно 189.037 ученици од четврто одделение во основното образование до трета година во средното ...

Со инфузија на екстерно тестирање

+инфо - 10.06.2014

Родител кој инсистирал да остане анонимен, за НОВА ТВ рекол дека неговото дете минатата недела заминало на полагање со инфузија. Основецот полагал со нарушено здравје, бидејќи сака да го фати првиот ...

Ристовски: Екстерното тестирање заврши без проблеми

Press24 - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања. За ова денеска информираше министерот за образование и наука, Спиро Ристовски.

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

А1 On - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Учениците од денес на летен распуст

Курир - 10.06.2014

Од денеска за учениците од основните и средните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до 1 септември. Истовремено денеска завршува и екстерното тестирање кое започна на 2 јуни.

Ристовски: Без проблеми завршува екстерното тестирање

Курир - 10.06.2014

Поминува и последниот ден во кој учениците екстерно се тестираат. Околу 370.000 полагања се реализираа меѓу учениците од четврто одделение основно образование до трета година средно образование.

РИСТОВСКИ: Екстерното тестирање заврши без значајни проблеми

Телеграф - 10.06.2014

Тој најави дека во наредните неколку дена ќе почне процесот на обработка на целокупните податоци Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, ...

Завршува учебната година и екстерното тестирање

МРТ - 10.06.2014

За основците и за средношколците денеска завршува учебната година. Годинава, основното образование го завршува последната генерација осмооделенци, бидејќи неколку години во нашиот образовен систем е ...

Почнува летниот распуст за учениците

Алфа - 10.06.2014

Од денеска за учениците од основните и средните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до 1 септември. Истовремено денеска завршува и екстерното тестирање кое започна на 2 јуни.

Ѕвончето ќе означи крај на учебната година - годинава завршува последната генерација осмоодделенци

Press24 - 10.06.2014

За основците и за средношколците денеска завршува учебната година, а со тоа завршува и последната учебна година за последната генерација осмооделенци, бидејќи е воведена деветолетката.

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

Сител - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Заврши екстерното тестирање, денеска полагаат матурантите

Вечер Прес - 10.06.2014

За основците и за средношколците вчера заврши учебната година. Годинава основното образование го заврши последната генерација осмоодделенци, бидејќи неколку години во нашиот образовен систем е ...

Крај на учебната година, годинава завршува последната генерација осмоодделенци

Република - 10.06.2014

За основците и за средношколците денеска завршува учебната година. Годинава, основното образование го завршува последната генерација осмооделенци, бидејќи неколку години во нашиот образовен систем е ...

Заврши учебната година

Денешен - 10.06.2014

За основците и за средношколците денеска завршува учебната година. Годинава, основното образование го завршува последната генерација осмооделенци, бидејќи неколку години во нашиот образовен систем е ...

Завршува екстерното, почнува летниот распуст

Kumanovo News - 10.06.2014

Учениците од основните и средните училишта денеска го полагаат последниот дел од екстерното тестирање и од утре се на распуст. Од утре ќе има наставнички совети, продолжителна настава, поправни ...

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

Бриф - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

СДСМ: Ни смената на Спиро Ристовски нема да ги поправи последиците од стресот врз децата

Либертас - 10.06.2014

Соопштение на СДСМ: 10-ти јуни некогаш беше ден кога учениците доаѓаа насмеани и расположени во училиште, кога учениците и наставниците заедно во шеги споделуваа што поминале низ годината, зашто е ...

Основците и средношколците од денеска се на распуст

Либертас - 10.06.2014

Од денеска за учениците од основните и средните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до 1-ви септември. Истовремено денеска завршува и екстерното тестирање кое почна на 2 јуни.

СДСМ: Денешниот 10-ти јуни е пеколен за илјадници основци и средношколци, нивните родители и професори

Sky - 10.06.2014

10-ти јуни некогаш беше ден кога учениците доаѓаа насмеани и расположени во училиште, кога учениците и наставниците заедно во шеги споделуваа што поминале низ годината, зашто е 10-ти јуни, крај на ...

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

Денешен - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Денеска завршува учебната година а со неа и екстерното тестирање

Фактор - 10.06.2014

Денеска е крајот на „маките“ на учениците. Завршува учебната година заедно со неа и екстерното тестирање. Имено, неколу илјади ученици го полагаат вториот предмет од екстерното тестирање.

СДСМ бара од Груевски укинување на екстерното тестирање

Локално - 10.06.2014

„10-ти јуни некогаш беше ден кога учениците доаѓаа насмеани и расположени во училиште, кога учениците и наставниците заедно во шеги споделуваа што поминале низ годината, зашто е 10-ти јуни, крај на ...

Од денеска почнува летниот распуст

Точка - 10.06.2014

Од денеска почнува летниот распуст за учениците од основните и средните училишта кој ќе трае до 1-ви септември. Во учебната 2013/2014 година настава следеа над 200 илјади основци и средношколци, а ...

СДСМ: Екстерното да се укине! Некогаш 10-ти јуни беше ден за радост, сега е пекол

Бриф - 10.06.2014

10-ти јуни некогаш беше ден кога учениците доаѓаа насмеани и расположени во училиште, кога учениците и наставниците заедно во шеги споделуваа што поминале низ годината, зашто е 10-ти јуни, крај на ...

Ристовски: Екстерното тестирање помина во најдобар ред

Точка - 10.06.2014

На последниот ден од екстерното тестирање, реализирани се околу 370.000 полагања меѓу учениците од четврто одделение основно образование до трета година средно образование.

РАСПУУУСТ - Основците и средношколците од денеска на распуст!

Sky - 10.06.2014

Од денеска за учениците од основните и средните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до 1-ви септември. Истовремено денеска завршува и екстерното тестирање кое почна на 2 јуни.

Екстерното поминало без проблеми

Н.Македонија - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски - Немаше никакви позначајни проблеми, ...

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

Lider - 10.06.2014

Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Ристовски: Без проблеми завршува екстерното тестирање

Вистина.мк - 10.06.2014

Поминува и последниот ден во кој учениците екстерно се тестираат. Околу 370.000 полагања се реализираа меѓу учениците од четврто одделение основно образование до трета година средно образование.

Крај на учебната година, годинава завршуваат последната генерација осмооделенци

Вистина.мк - 10.06.2014

За основците и за средношколците денеска завршува учебната година. Годинава, основното образование го завршува последната генерација осмооделенци, бидејќи неколку години во нашиот образовен систем е ...

Ристовски: Екстерното тестирање се реализира без проблеми

Идивиди - 10.06.2014

Скопје, 10 јуни 2014 (МИА) - Екстерното тестирање заврши без некои позначајни проблеми, а реализирани се околу 370 илјади полагања, оцени министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Почнува летниот распуст за учениците

Lider - 10.06.2014

Од денеска за учениците од основните и средните училишта започнува летниот распуст кој ќе трае до 1 септември. Истовремено денеска завршува и екстерното тестирање кое започна на 2 јуни.

Заврши учебната година!

Lider - 10.06.2014

За основците и за средношколците денеска завршува учебната година. Годинава, основното образование го завршува последната генерација осмооделенци, бидејќи неколку години во нашиот образовен систем е ...