TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Јака 80" од Радовиш купи дел од "Југоремедија" од Зрењанин

Капитал - 19.09.2002

Македонска фирма инвестира во Србија"Јака 80" од Радовиш купи дел од "Југоремедија" од Зрењанин За 15 милиони евра "Јака 80" купи 41,93% од фармацевтската фабрика во Зрењанин. Тие планираат и купување на фабрика во Русија, со што ќе ги зголемат капацитетите и асортиманот Верица ...

Сопствениците на "Јака 80" уплатија 15 милиони евра за "Југоремедија"

Утрински - 18.09.2002

Два дена по жешката аукција во Стопанска комора на Југославија Сопствениците на ?Јака 80" ги уплатија 15-те милиони евра за купување на зрењанинската фабрика за лекови ?Југоремедија" на сметката на Акцискиот фонд на Република Србија.

"ЈАКА 80" уплати 15 милиони евра за "Југоремедија"

Вест - 17.09.2002

РАДОВИШКАТА ФАБРИКА ЗА ЛЕКОВИ И ОФИЦИЈАЛНО НОВ СОПСТВЕНИК НА ЗРЕЊАНСКАТА ФАБРИКА Од вчера, радовишката фабрика за лекови и козметика стана сопственик на 41,93 отсто од акциите на оваа фирма, што ги купија на јавната лицитација одржана на 10 септември во Стопанската комора на Југославија, п Газдите ...

Нини - "бизнисмен на потерница"

Утрински - 16.09.2002

Ју-печатот го портретира газдата на "Јака 80" "Јовица Стефановиќ-Нини би можел да влезе во Риплиевите бисери "Верувале или не". Додека органите на прогонот се обидуваа да му стават лисици на рацете, Стопанскиот центар на Србија во таа 1998 година истовремено настојуваше да му го врачи признанието ...