TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стигнавме до 19 болни од свински грип

Н.Македонија - 25.07.2009

Последните лабораториски анализи направени во Институтот за јавно здравје покажаа присуство на новиот тип на вирус А/Х1Н1 кај ...

Уште два позитивни случаja на новиот тип на грип А/Х1Н1

Алсат-М - 24.07.2009

Последните лабораториски анализи направени во Институтот за јавно здравје, покажаа присуство на новиот тип на вирус А/Х1Н1 уште ...

Уште два случаи на новиот грип

Телма - 24.07.2009

Грипот А/Х1Н1 е потврден кај двајца нови пациенти во Македонија згрижени на Инфективната клиника, со што бројот на заразени од ...

Уште два позитивни случаја на новиот тип на грип А/Х1Н1

Вест - 24.07.2009

Последните лабораториски анализи направени во Институтот за јавно здравје, покажаа присуство на новиот тип на вирус А/Х1Н1 уште ...

Два нови потврдени случаи на грипот А/Х1Н1

МРТ - 24.07.2009

Грипот А/Х1Н1 е потврден кај двајца нови пациенти во Македонија згрижени на Инфективната клиника, со што бројот на заразени од ...

Уште два позитивни случаja на новиот тип на грип А/Х1Н1

Кирилица - 24.07.2009

Последните лабораториски анализи направени во Институтот за јавно здравје, покажаа присуство на новиот тип на вирус А/Х1Н1 уште ...

Уште 8 лица грипосани

Вечер Прес - 24.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, хоспитализирани уште 8 лица кои се пожалиле дека имаат симптоми на новиот тип на ...

Уште двајца заболени од новиот грип

Телма - 23.07.2009

Присуство на новиот вирус на грипот А/Х1Н1 е потврден кај двајца хоспитализирани пациенти, соопшти денеска Министерството за ...

Кај двајца пациенти потврден новиот тип на грип А/Х1Н1

Сител - 23.07.2009

Лабораториските анализи, направени во Институтот за јавно здравје, покажаа присуство на новиот тип на вирус А/Х1Н1 кај двајца ...

Уште двајца заразени од новиот грип

Нетпрес - 23.07.2009

Новиот тип на грипот А/Х1Н1 потврден е уште кај двајца хоспитализирани пациенти, а кај други двајца се добиени негативни ...

Досега починале 700 лица од свински грип

Вечер Прес - 22.07.2009

Во земјава досега се лекувани 58 пациенти,а кај 14 од нив е потврден вирусот А(Х1Н1) На Клиниката за инфективни болести досега ...

Хоспитализирани уште пет лица со симптоми на грипот А/Х1Н1

А1 - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се хоспитализирани пет нови случаи со симптоми ...

Хоспитализирани уште пет лица со симптоми на грипот А/Х1Н1

Алсат-М - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се хоспитализирани пет нови случаи со симптоми ...

Во болница уште пет лица со симптоми на грипот А/Х1Н1

Вест - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се хоспитализирани пет нови случаи со симптоми ...

Повеќе болни од излечени

Време - 21.07.2009

Уште еден пациент со симптоми на новиот вирус на грипот - А(Х1Н1) од вчера е хоспитализиран на Клиниката за инфективни болести.

Хоспитализирани уште пет лица со симптоми на грипот А/Х1Н1

Сител - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се хоспитализирани пет нови случаи со симптоми ...

Хоспитализирани уште пет лица со симптоми на грипот А/Х1Н1

Кирилица - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се хоспитализирани пет нови случаи со симптоми ...

Пет нови случаи на Инфективна со симптоми сомнителни за новиот грип

Нетпрес - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, биле хоспитализирани пет нови случаи, со симптоми ...

Пет нови сомнителни случаи на грип

Форум - 21.07.2009

Пет нови сомнителни случаи носители на грипот А/Х1Н1, се регистрирани во земјава, соопшти Министерството за здравство.

Хоспитализирани уште пет лица со симптоми на грипот А/Х1Н1

Вечер Прес - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се хоспитализирани пет нови случаи со симптоми ...

Уште еден болен сомнителен за свински грип

Н.Македонија - 21.07.2009

На Клиниката за инфективни болести е хоспитализиран еден нов болен, за кој лекарите се сомневаат дека е заразен од новиот грип ...

Уште еден заразен од новиот грип

Утрински - 20.07.2009

Уште едно лице е заразено од новиот грип, потврдија најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје.

Увезен вирус од Грција

Време - 20.07.2009

Уште еден случај на заболен од грипот А е регистриран на Клиниката за инфективни болести во Скопје.

Во Македонија 14 лица заразени од грипот А/ Х1Н1

Алсат-М - 20.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа е хоспитализиран еден нов случај и еден случај ...

Потврден уште еден случај на свински грип

Вест - 20.07.2009

Најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје потврдија присуство на новиот тип вирус А/Х1Н1 кај уште ...

Хоспитализиран нов случај со симптоми на грип

Нетпрес - 20.07.2009

Во текот на последните 24 часа хоспитализиран е уште еден нов случај на грип, а еден амбулантски е прегледан и заради лесна ...

Нов случај со симптоми на свински грип во Скопје

Р.С.Европа - 20.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во изминативе 24 часа е хоспитализиран еден нов случај сомнителен за грип од типот ...

Уште еден позитивен случај со грипот А, а четворица хоспитализирани

Кирилица - 20.07.2009

Најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје потврдија присуство на новиот тип вирус А/Х1Н1 кај уште ...

Македонија: Нов позитивен случај на А/Х1Н1

МРТ - 20.07.2009

Најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје потврдија присуство на новиот тип вирус А/Х1Н1 кај уште ...

Во изминатото деноноќие хоспитализиран еден пациент со симптоми на грип

Кирилица - 20.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа е хоспитализиран еден нов случај и еден случај ...

Повеќе од 50 Македонци лекувани од свински грип

Вечер Прес - 20.07.2009

Во соседна Србија бројката е двојно поголема, а во Велика Британија им се сугерира на жените да го одложат мајчинството додека ...

Четиринаесеттиот болен од свински грип вратен од плажите во Грција

Н.Македонија - 20.07.2009

Новиот грип А/Х1Н1 е најден кај уште еден летувач, кој деновиве се вратил од плажите во Грција.