TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Опозицијата со амандмани на буџетот бара бесплатни ковид-тестови за сите граѓани

Н.Македонија - 26.11.2020

Најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ обвини дека Владата предлага, како што вели, партиски наместо граѓански буџет и посочи дека за предлог-буџетот на Македонија за следната 2021 година има поднесено 397 амандмани.

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

ТВ21 - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

24 Вести - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

Фокус - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Алијанса за Албанците/Алтернатива поднесоа 130 амандмани на буџетот

Алсат-М - 25.11.2020

Нови градинки, достапност на вода за сите, канализација и подобрување на капцитетите на здравствениот систем, се само дел од амандманите поднесени од коалицијата Алијанса за албанците и Алтернатива по предлог буџетот за следната година.

Стојаноски: Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот

Канал5 - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година. СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо ...

Состојбата во здравството тема на Комсијата за финансирање и буџет

Сител - 25.11.2020

Преоптимистички и неразвоен е предлог буџетот за наредната година, смета опозицијата. Власта ќе продолжи со нерационални трошоци, наместо со капитални инвестиции и вложувања во здравството.

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

Press24 - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандмани на Предлог буџетот за 2021

Независен - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

ВМРО ДПМНЕ предлага 397 амандмани на буџетот за справување со Ковид-19

Нетпрес - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година. СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо ...

ВМРО ДПМНЕ предлага 397 амандмани на буџетот во битката со ковид-19

+инфо - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година. СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо ...

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог-буџетот за 2021 година

Макфакс - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, обвини Бојан Стојаноски, пратеник на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандмани на Предлог буџетот за 2021

А1 On - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО–ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Стојановски: Имаме и амандман за бесплатни ПЦР тестови за сите граѓани

МКД - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, поради што поднесовме 397 амандмани со кои, меѓу другото, бараме бесплатно тестирање на ...

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

Слободен Печат - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандмани на Предлог буџетот за 2021

Вечер Прес - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

Бизнис Вести - 25.11.2020

Скопје, 25 ноември 2020 (МИА) – Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и ...

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог буџетот за 2021 година

24Инфо - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, обвини Бојан Стојаноски, пратеник на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

Курир - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 397 амандамни на Предлог буџетот за 2021

Кумановски м. - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог буџетот за 2021 година

Опсервер - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, обвини Бојан Стојаноски, пратеник на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог буџетот за 2021 година

Скопје инфо - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, обвини Бојан Стојаноски, пратеник на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог-буџетот

Н.Македонија - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, обвини Бојан Стојаноски, пратеник на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Стојаноски: Поднесовме амандмани за бесплатни ПЦР тестови за сите граѓани и за решавање на најголемите проблеми и ...

Акцент - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година кои се однесуваат токму на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува државава во изминатиов период, изјави на денешната прес ...

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог буџетот за 2021 година

Centar - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, обвини Бојан Стојаноски, пратеник на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на предлог буџетот за 2021 година

Вечер - 25.11.2020

СДСМ на чело со Заев во услови на страшна здравствена, економска, образовна и национална криза, креираа гломазен и партиски, наместо развоен и граѓански буџет, обвини Бојан Стојаноски, пратеник на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе 398 амандмани на Предлог буџетот за 2021

MakPress - 25.11.2020

Пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ поднесе 397 амандмани на Предлог Буџетот на Република Македонија за 2021 година, коишто, според пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски, се однесуваат на најголемите проблеми и предизвици со кои се соочува ...

Предлог- буџетот за 2021 година за ВМРО-ДПМНЕ е без визија, а за власта е насочен кон здравството и економијата

Фокус - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

24 Вести - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Канал5 - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Почнува собраниската расправа за предлог-буџетот за 2021, поднесени се 528 амандмани

Фокус - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Бесими: Буџетот е за економијата и здравјето – опозицијата поднесе 528 амандмани

ТВ21 - 24.11.2020

Предлог буџетот за 2021 година ја почна собраниската процедура со претрес пред матичната Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Фатмир Бесими образложувајќи го предлог буџетот рече дека тој има три основни цели – зајакнување на ...

Предлог буџетот на расправа во собраниска комисија

Телма - 24.11.2020

Предлог-буџетот за 2021 година од денеска на матичната комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Фатмир Бесими го образложи предлгот пред пратениците, а расправата на комисијата може да трае максимум 10 денови.

Предлог - буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Сител - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Прв ден комисиска расправа за буџетот за 2021

Сител - 24.11.2020

За власта развоен, за опозицијата нереален, партиски кој нема да ја раздвижи економијата. Почна комисиската расправа за предлог буџетот за следната година. Пратениците од опизицијата обвинуваат дека со новиот предлог буџет задолжувањето ќе расте, ...

Почнува собраниската расправа за предлог-буџетот за 2021: Поднесени се 528 амандмани

360 степени - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Власта и опозицијата со спротивни аргументи на расправата за Предлог-буџетот

+инфо - 24.11.2020

За опозицијата, предложениот буџет за следната година е нереален и строго партиски и со него нема да се поддржат реалниот сектор и граѓаните, додека за пратенците од власта буџетот е континуитет на одговорните и домаќински политики на Владата ...

Опозицијата смета дека буџетот е без визија и концепт

Слободен Печат - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Расправа за Предлог-буџетот за 2021, власта и опозицијата со спротивни аргументи

Press24 - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Почнува собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година

Слободен Печат - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

А1 On - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Предлог-буџетот за 2021 година во Собранието, опозицијата поднесе 528 амандмани

МКД - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет и, согласно Деловникот, може да трае до 10 работни дена, по што со дополнување, доколку има прифатени амандмани, ќе се ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Press24 - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Собранието ќе ја почне расправата по предлог Буџетот за 2021 година

Нетпрес - 24.11.2020

Денес во Собранието започнува расправата по предлог Буџетот за 2021 година. Од 11 часот е закажана Комисијата за финансирање и буџет каде општиот претрес и претресот по амандманите по предлог Буџетот може да трае најмногу вкупно десет работни дена.

Стојаноски: Буџетот за 2021 година е неодржлив, ВМРО-ДПМНЕ поднесе 390 амандмани

Макфакс - 24.11.2020

Бојан Стојаноски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во денешната дискусија на комисијата за финансирање и буџет посочи дека планираниот Буџет за 2021 година само дополнително ќе ја зголеми сиромаштијата во државата, бидејќи како што рече, истиот е неодржлив и ...

Расправа за Предлог-буџетот за 2021, власта и опозицијата со спротивни аргументи

ММС - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Независен - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

24Инфо - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Стојаноски: Буџетот за 2021 година е неодржлив, ВМРО-ДПМНЕ поднесе 390 амандмани

Опсервер - 24.11.2020

Бојан Стојаноски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во денешната дискусија на комисијата за финансирање и буџет посочи дека планираниот Буџет за 2021 година само дополнително ќе ја зголеми сиромаштијата во државата, бидејќи како што рече, истиот е неодржлив и ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Бизнис Вести - 24.11.2020

Скопје, 24 ноември 2020 (МИА) – Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа ...

Расправа за Предлог-буџетот за 2021, власта и опозицијата со спротивни аргументи

24Инфо - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Курир - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

СОБРАНИЕ: Почнува расправа за најголемиот предлог – буџет од постоењето на Македонија

Денешен - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Предлог-буџетот за 2021 година во Собрание

Скопје инфо - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

CivilMedia - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Власта и опозицијата со спротивни аргументи на расправата за Предлог-буџетот

Либертас - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Бесими: Буџетот е за економијата и здравјето – опозицијата поднесе 528 амандмани

4NEWS - 24.11.2020

Предлог буџетот за 2021 година ја почна собраниската процедура со претрес пред матичната Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Фатмир Бесими образложувајќи го предлог буџетот рече дека тој има три основни цели – зајакнување на ...

Расправа за Предлог-буџетот за 2021, власта и опозицијата со спротивни аргументи

iPortal - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Расправа за Предлог-буџетот за 2021, власта и опозицијата со спротивни аргументи

Вечер Прес - 24.11.2020

Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Кумановски м. - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Буџетот за 2021 година е неодржлив, да се прифатат амандманите на ВМРО-ДПМНЕ кои значат стимулирање на економијата

24Инфо - 24.11.2020

Бојан Стојаноски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во денешната дискусија на комисијата за финансирање и буџет посочи дека планираниот Буџет за 2021 година само дополнително ќе ја зголеми сиромаштијата во државата, бидејќи како што рече истиот е неодржлив и ...

Започна комисиската расправа за Предлог-буџетот за 2021 година, опозицијата поднесе 528 амандмани

Мета - 24.11.2020

Собраниската расправа за Предлог-буџетот за наредната година започна денеска во матичната Комисија за финасирање и буџет. Образложувајќи го буџетот за 2021 година, министерот за финансии Фатмир Бесими посочи дека тој базира на четири столба: ...

Расправа за Предлог-буџетот за 2021, власта и опозицијата со спротивни аргументи

Опсервер - 24.11.2020

– Расправата за Предлог-буџетот за 2021 година на првиот ден од разгледувањето во собраниската Комисија за финансирање и буџет помина со забелешки од страна на опозицијата дека се работи за неразвоен Буџет без визија и укажувања од страна на ...

Стојаноски до власта: Буџетот за 2021 година е неодржлив, да се прифатат амандманите на ВМРО-ДПМНЕ кои значат ...

Курир - 24.11.2020

Бојан Стојаноски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во денешната дискусија на комисијата за финансирање и буџет посочи дека планираниот Буџет за 2021 година само дополнително ќе ја зголеми сиромаштијата во државата, бидејќи како што рече истиот е неодржлив и ...

О2 иницијатива: Со помош на ВМРО-ДПМНЕ ќе бидат поднесени амандмани за измени во буџетот во насока на намалување на ...

Курир - 24.11.2020

О2 иницијативата денеска преку статус на Фејсбук пишува дека со помош на ВМРО-ДПМНЕ ќе бидат поставени нивните предлози за измени во Буџетот во насока на намалување на аерозагадувањето и решавање на жешките точки.

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Опсервер - 24.11.2020

– Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Стојаноски: Буџетот за 2021 година е неодржлив, ВМРО-ДПМНЕ поднесе 390 амандмани

Вечер - 24.11.2020

Бојан Стојаноски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во денешната дискусија на комисијата за финансирање и буџет посочи дека планираниот Буџет за 2021 година само дополнително ќе ја зголеми сиромаштијата во државата, бидејќи како што рече, истиот е неодржлив и ...

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Frontline - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Стојаноски до власта: Буџетот за 2021 година е неодржлив, да се прифатат амандманите на ВМРО-ДПМНЕ кои значат ...

Скопје1 - 24.11.2020

Бојан Стојаноски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во денешната дискусија на комисијата за финансирање и буџет посочи дека планираниот Буџет за 2021 година само дополнително ќе ја зголеми сиромаштијата во државата, бидејќи како што рече истиот е неодржлив и ...

Буџет 2021 година: За власта е за здравје на граѓаните и економијата, за опозицијата само бројки кои висат во воздух

Денар - 24.11.2020

Буџет скроен за здравје и заздравување на економијата, или бројки кои висат во воздух кои тешко ќе бидат реализирани?! Предлог-буџетот за 2021 година влезе на матичнта комисија за финансирање и буџет.

Од О2 Иницијатива поднесоа предлози за измени во Буџетот за намалување на аерозагадувањето: Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ...

Вечер - 24.11.2020

Денеска започна претресот по Предлог-Буџетот за 2021 година во Комисијата за финансирање и буџет на Собранието. Претресот ќе трае до 10 работни дена. Ние поднесовме наши предлози за измени во Буџетот во насока на намалување на аерозагадувањето и ...

Собранието ќе расправа за над 500 амандмани на Буџетот за 2021 година

Акцент - 24.11.2020

Денес во Собранието започнува расправата по предлог Буџетот за 2021 година. Од 11 часот е закажана Комисијата за финансирање и буџет каде општиот претрес и претресот по амандманите по предлог Буџетот може да трае најмногу вкупно десет работни дена.

Предлог-буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

MakPress - 24.11.2020

Собраниската расправа по Предлог-буџетот за наредната година почнува од денеска во матичната Комисијата за финансирање и буџет. Согласно Деловникот на Собранието, во Комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има ...

Поднесени се 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, најголемиот дел од ВМРО-ДПМНЕ

Фокус - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Канал5 - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Алсат-М - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Предлог буџетот утре пред пратениците

Алсат-М - 23.11.2020

Предлог буџетот за 2021 година од утре е пред пратениците. Во следните десет дена пратениците на власта и опозицијата ќе расправаат на матичната комисија за финансирање и буџет. Доставени се вкупно 528 амандмани.

Опозицијата достави 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

+инфо - 23.11.2020

Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од пратеничката група, а останатите над стотина се од Алијанса на Албанците и Алтернатива. Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, ...

Опозицијата достави 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Нетпрес - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

А1 On - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Press24 - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Слободен Печат - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Независен - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

ММС - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Вечер Прес - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Бриф - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Кумановски м. - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

iPortal - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Опсервер - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Либертас - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Утре во Собранието почнува расправата за буџетот за следната година

Вечер Прес - 23.11.2020

Утре во Собранието почнува расправата за Предлог-буџетот за наредната година. За претпладне е закажана седница на матичната Комисија за финансирање и буџет, а попладне за предлогот на буџетот треба да почне расправа и во Законодавно-правната ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

Бизнис Вести - 23.11.2020

Скопје, 23 ноември 2020 (МИА) – Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, ...

Од денеска започнува расправата за Предлог-буџетот, опозицијата со 528 амандмани

Фактор - 23.11.2020

Од денеска почнува собраниската расправа за Предлог-буџетот за 2021 година. Документот треба да биде изгалсан до крајот на годината - а со проекциите кои ги има треба да се обезбедат услови за функционирање на државата во една неизвесна година, но ...

Доставени 528 амандмани за Буџетот за 2021 година

24Инфо - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...

Поднесени 528 амандмани за буџетот за 2021 година, 390 од нив од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ

MakPress - 23.11.2020

Пратеничките групи доставиле 528 амандмани за Буџетот за 2021 година, за што комисиската расправа започнува утре и ќе трае во следните десет дена. Најголем дел од амандманите се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа 390, како што информираат од ...