TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парите од јануарските боледувања во март

Вест - 17.02.2005

ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ПОЧНА ДА РАБОТИ ПО НОВА ШЕМА Наместо преку пошта, како што беше досега, парите за боледувањата на осигурениците ќе им се исплатуваат преку штедна книшка или на тековна сметка. Во Фондот велат дека доцнењето со исплатите е резултат и на не Боледувањата чија документација е ...

Задоцнетите боледувања ќе се исплатат во почетокот на март

Утрински - 17.02.2005

Поради воведување на новиот поефикасен начин на исплата Фирмите што ги доставиле документите во јануари ќе бидат ислатени идниот месец Фирмите што ги доставиле документите за боледувањата во јануари, без разлика за кој месец од минатата година се однесуваат, ќе бидат исплатени во текот на првата ...

Јануарските боледувања ќе се исплатуваат во март

Вечер Прес - 17.02.2005

Боледувањата чија документација е комплетирана во јануари, ќе почнат да се исплатуваат до крајот на овој, или во почетокот на наредниот месец. Ваквото одложување на исплатата на средствата преку Фондот за здравствено осигурување се должи на воведување на новиот компјутерски програм за исплата на ...

Седум дена за грип, две недели по операција на синуси

Вечер Прес - 15.02.2005

Правилникот за времетраењето на боледувањата што се подготвува нема за цел да го скуси времетраењето на платеното отстуство од работа поради болест, туку да ги спречи злоупотребите со кои се "боледува" на неодредено време. Така за грип и други вирусни инфекции без никаво дополнително објаснување од ...

Лекарите против шаблон за боледувањата

Дневник - 14.02.2005

ПО НАЈАВАТА ЗА СКУСУВАЊЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ОТСУСТВА По најавите за драстично намалување на времетраењето на боледувањата, лекарите велат оти отсуството од работа треба да се регулира, но тоа никако не смее да се одредува според шаблон, кој би важел за сите пациенти.