TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ММФ почна преглед за стенд бај аранжманот

А1 - 16.09.2007

Мисијата на ММФ и Министерството за финансии ги почнаа преговорите за третиот преглед за стенд бај аранжманот. Шефот на мисијата Марк Грифитс вели, оти владата била посветена на исполнување на фискалните цели за буџетскиот дефицит, но сепак се воздржа од конкретни оцени за мерките што ги презема ...

Грифитс: ММФ задоволен од владините фискални цели за буџетскиот дефицит

Канал5 - 16.09.2007

Шефот на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд за Македонија Марк Грифитс во врска со промените во фискалната политика на Владата во делот на намалување на ДДВ за лековите, комјутерите и јавниот превоз денеска изјави дека „Владата е посветена на исполнување фискалните цели за буџетскиот дефицит ...

ММФ не дозволува повисоки пензии

Дневник - 15.09.2007

Вториот проблем за кој се очекува дебата, е желбата на министерот за финансии да најде механизам со кој ќе ги дестимулира банките да купуваат државни записи Меѓународниот монетарен фонд не се согласува со зголемувањето на пензиите, а за платите нема да се спротивстави ако Владата обезбедила пари, ...

Преговори со ММФ за новиот буџет

Вечер Прес - 14.09.2007

Шефот на тимот на Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд за Македонија, Марк Грифитц, вчера пристигна во земјава, а во недела почнуваат официјалните преговори со македонската Влада за третиот преглед на стенд- бај аранжманот.

Мисијата на ММФ идната недела доаѓа во Македонија

Утрински - 11.09.2007

Мисија на Меѓународниот монетарен фонд - ММФ за Македонија идната недела ќе престојува во државава, како дел од предвидените консултации со македонските финансиски власти за третиот преглед на Стенд-бај аранжманот. Според министерот за финансии, Трајко Славески, посетата на мисијата е планирана ...