TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Архимандритот Јоаникиј Ракотински ќе биде прогласен за светител

Канал5 - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Атхимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

24 Вести - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Канал5 - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод, во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот охридски и македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Слободен Печат - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Атхимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Press24 - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

+инфо - 24.09.2017

Јоаникиј Ракотински, македонски архимандрит, учител, лекар и православен свештеник, бил роден во Охрид во 1839 година, а се упокоил 1940 година. Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е ...

ФОТО: Атхимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Курир - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Алфа - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител.

Атхимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

А1 On - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Сител - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци од денеска се запишува во книгата на светиите. Церемонијата на прогласување за светител се одржа во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје. Во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше ...

Атхимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Кумановски м. - 24.09.2017

loading... Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Канал 77 - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител (фото)

Република - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Галерија: МПЦ го прогласи Архимандтритот Јоанакиј Ракотински за светец

Фактор - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод, во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот охридски и македонски г.г.

Атхимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

еМагазин - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светец

Вечер Прес - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски" во Скопје е прогласен за светец. По тој повод, во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот охридски и македонски г.г.

Монахот кој правеше чуда денеска пристигнува во Скопје! - Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за ...

Скопје инфо - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

ФОТО: Атхимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Вистина.мк - 24.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје е прогласен за светител. По тој повод во храмот се одржа литургија со која чиноначалствуваше архиепискотот Охридски и Македонски г.г.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител

Скопје24 - 23.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител

Алфа - 23.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител

Сител - 23.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

ФОТО: Архимандритот Јоаникиј Ракотински ќе биде прогласен за светител

Курир - 23.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска ќе биде прогласен за светител

Press24 - 23.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител

Република - 23.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител...

Н.Македонија - 23.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за Светител

Канал5 - 22.09.2017

Во недела архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за Светител. Моштите на Светиот Јоаникије Ракотински ќе бидат на чело на литијата, која ќе почне од Црквата Свети Ѓорги во Крив Дол, а од мостот Гоце Делчев ќе се приклучи на големиот ...

Архимандритот Јоаникиј Ракотински ќе биде прогласен за светител

А1 On - 22.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци во недела ќе биде прогласен за светител

Press24 - 22.09.2017

Прогласувањето на Архимандритот Јоаникиј Ракотински за светител ќе биде централниот настан од прославата на 50 годишнината од возобновувањето на Автокефалијата на ОА во лицето на МПЦ. Од Скопската епархија денеска соопштија дека чинот на неговото ...

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци во недела ќе биде прогласен за светител

Сител - 22.09.2017

Прогласувањето на Архимандритот Јоаникиј Ракотински за светител ќе биде централниот настан од прославата на 50 годишнината од возобновувањето на Автокефалијата на ОА во лицето на МПЦ. Од Скопската епархија денеска соопштија дека чинот на неговото ...

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци во недела ќе биде прогласен за светител

Слободен Печат - 22.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци на 24 септември во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денот на официјалната канонизација, 24 септември, ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

МПЦ во недела ќе го прогласи за светец Јоаникиј Ракотински

+инфо - 22.09.2017

За време на централната манифестација во периодот од 7.30 до 12.30 часот, булеварите околу Соборниот храм ќе бидат затворени за сообраќај Од оваа година, 24 септември ќе се празнува како ден на свети Јоаникиј Ракотински, кој во недела ќе биде внесен ...

МПЦ во недела ќе го прогласи за светец Архимандритот Јоаникиј Ракотински

МРТ - 22.09.2017

В недела со Литија по скопските улици, но и со богослужби, Македонската Православна Црква-Охридска Архиепископија, ќе го прогласи за светец Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци. Неговите мошти ќе бидат положени во црквата „Свети Константин и Елена“ ...

Архимандритот Јоаникиј Ракотински ќе биде прогласен за светител

Локално - 22.09.2017

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје ќе биде прогласен за светител. Денешниот ден на официјалната канонизација ќе биде впишан во календарот на МПЦ.

Монахот кој правеше чуда во недела пристигнува во Скопје!

Вечер Прес - 22.09.2017

Архимандритот Јоаникиј е роден во Охрид 1839 година, а починал на 24 јануари 1940 година, на 101-годишна возраст. Живеел по разни манастири во Скопје и последното негово живеалиште е во манастирот во селото Ракотинци каде се упокојува.