TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците ќе си останат дома и по распустот

Вест - 10.01.2004

ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУКАТА И КУЛТУРАТА НА 26 ЈАНУАРИ ВО ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК Над 35.000 административци ќе штрајкуваат се додека не се утврди најниската плата во образованието и науката како основа за исплата на плати според Колективниот договор за образованието и науката По завршувањето на зимскиот ...

Гинекологија - Чаир пак во штрајк

Вест - 10.01.2004

НАЈГОЛЕМОТО РОДИЛИШТЕ ОТВОРЕНО САМО ЗА ИТНИ СЛУЧАИ Од вчера во најголемото родилиште во земјава е отворено само за итни случаи, додека амбулантите и операционите сали беа затворени за редовни пациенти, а протестот ќе трае се додека не им се исплати декемвр Специјалната болница за гинекологија и ...

„Чаир" ќе работи селективно до исплата на декемвриската плата

Утрински - 10.01.2004

Дел од вработените во најголемото родилиште го продолжуваат штрајкот со поддршка од ССМ ристе недановски Дел од вработените во Специјалната болница за гинекологија и акушерство ?Чаир" во Скопје го продолжуваат штрајкот од вчера и со официјална поддршка на Сојузот на синдикатите на Македонија и ...

Платите изродија штрајк во Чаир

Дневник - 10.01.2004

наЈголемото породилиште во наЈголема криза Околу 100 вработени во Специјалната болница за гинекологија и акушерство Чаир во Скопје вчера продолжија да штрајкуваат бидејќи не ја добиле декемвриската плата поради блокирана жиро-сметка.

ССМ и Синдикатот за здравство го поддржуваат штрајкот во гинекологија „Чаир“

А1 - 09.01.2004

ССМ и Синдикатот за здравство ги подржуваат вработените од гинекологија „Чаир“ кои немаат земено декемвриска плата. Поради неисплатени долгови фирмата „Модулпласт“ која ги изведувала градежните работи во новиот дел ја блокирала сметката на болницата.

Дел од вработените во „Чаир" почнаа да штрајкуваат

Утрински - 09.01.2004

Се реактивираа проблемите во најголемото родилиште во земјава Дел од вработените во Специјалната болница за гинекологија и акушерство ?Чаир" вчера почнаа да штрајкуваат. Се примаа само итните случаи, а поголем дел од амбулантите беа затворени.

Машиновозачите за плати, железничарите против отпуштањата

Дневник - 09.01.2004

на 13 овоЈ месец ШТРАЈК ВО "МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ" Железничарите во "Македонски железници" се подготвуваат за штрајк поради најавените отпуштања и поради, според нив, нетранспарентната трансформација на компанијата. Штрајк претходно најавија и машиновозачите во јавното претпријатие.

Штрајк во гинекологијата во Чаир

А1 - 08.01.2004

Вработените во гинекологија „Чаир“ од денеска започнаа штрајк. Тие бараат Фондот за здравствено осигурување да го подмири заостаниот долг кон изведувачот на градежните работи фирмата „Модулпласт“ која ја блокирала сметката на болницата, поради што вработените не можат да ја земат декемвриската ...

Најавени неколку штрајкови за овој месец

А1 - 05.01.2004

Mашиновозачите од македонски железници пред крајот на минатата година најавија дека од идниот вторник ќе почнат штрајк со делумна блокада на железничкиот сообраќај, што значи прекин само на домашниот патнички сообраќај. Штрајкот на машиновозачите го подржува и автономниот синдикат на машинскиот ...