TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одлуката за ОМО-Илинден Пирин во Декември

Канал5 - 18.09.2009

Официјално што било одлучено и речено за начинот на кој Бугарија го спроведува предметот „ОМО Илинден-Пирин“, за време на последниот состанок на Комитетот на ...

Протести за повеќе права

Утрински - 17.09.2009

Стразбур - Со скандирање на името на нивната нерегистрирана партија - ОМО „Илинден“-ПИРИН, со пеење македонски народни песни и со испишани пароли на англиски ...

ОМО Илинден на протести пред Советот на Европа

Н.Македонија - 16.09.2009

Со транспаренти, песни, летоци и со македонски знамиња партијата на Македонците од Бугарија, ОМО Илинден-Пирин, вчера протестираше пред зградата на Советот на ...

ОМО Илинден Пирин протестираше пред Совет на Европа

А1 - 15.09.2009

Со транспаренти, летоци, македонски знамиња и песни, членовите на партијата на македонското малцинство во Бугарија ОМО Илинден Пирин денеска втор ден ...

Комитетот за човекови права во Стразбур и наложи на Грција да го признае македонското малцинство

Канал5 - 15.09.2009

Комитетот за човекови права во Стразбур и наложи на Грција да го признае македонското малцинство во нивната држава.

Протест против празните зборови

Deutsche Welle - 15.09.2009

Македонците од Бугарија протестираат Европскиот парламент во Стразбур. Тие бараат почитување на одлуките на Европскиот суд за човекови права во врска со ...

ОМО Илинден - Пирин на протест во Стразбур

Време - 15.09.2009

Членовите на македонската партија во Бугарија, ОМО Илинден - Пирин, вчера протестираа пред зградата на Европскиот парламент во Стразбур поради одбивањето на ...

Македонците од Бугарија протестираат во Стразбур

Утрински - 15.09.2009

Од нашиот дописник СТРАЗБУР - Околу 100 члена од нерегистрираната партија на Македонците во Бугарија - ОМО „Илинден“ - ПИРИН со два автобуси допатуваа во ...

ОМО Илинден втор ден на протести

Сител - 15.09.2009

ОМО Илинден Пирин втор ден протестира во Стразбур, овој пат пред Советот на Европа. Протестите во зголемен обем од вчера, се одвиваат во текот на целиот ден, ...

Претставници на ОМО „Илинден“ –ПИРИН на протест во Стразбур

МРТ - 15.09.2009

Стотина членови на ОМО „Илинден“ –ПИРИН денеска пред објектот на Комитетот на министрите на Советот на Европа ќе одржат протест.

Претставници на ОМО „Илинден“ –ПИРИН на протест во Стразбур

Макфакс - 15.09.2009

Стотина членови на ОМО „Илинден“ –ПИРИН денеска пред објектот на Комитетот на министрите на Советот на Европа ќе одржат протест.

ОМО Илинден втор ден на протести

Кајгана - 15.09.2009

ОМО Илинден Пирин втор ден протестира во Стразбур, овој пат пред Советот на Европа. И минатиот пат, Бугарија го стори истото, пројави добра волја и вети дека ...

Советот на Европа одлучува дали ќе го затвори случајот „ОМО Илинден“

Н.Македонија - 15.09.2009

Македонија на седницата на Комитетот на министри ќе поднесе предлог Бугарија да даде гаранција дека ќе дозволи регистрација на ОМО Илинден, а претставници и ...

Протест на ОМО Илинден на денот на демократијата

BBC - 14.09.2009

Стотина членови на партијата на Македонците во Бугарија, ОМО Илинден, чија регистрација се оспорува од државата, и денеска протестираат пред Советот на Европа ...

ОМО Илинден Пирин на протест пред ЕП

А1 - 14.09.2009

Со барања за признавање на македонското малцинство во Бугарија и регистрирање на партијата ОМО Илинден Пирин, претставници на Македонците кои живеат во ...

ОМО „Илинден“ на протест во Стразбур

Дневник - 14.09.2009

Околу 100 членови од непризнаената партија на Македонците во Бугарија, ОМО „Илинден“ -ПИРИН, денеска и утре ќе протестираат во Стразбур пред институциите на ...

ОМО илинден-пирин со протест во Стразбур

Телма - 14.09.2009

Околу сто членови на партијата на македонското малцинство во Бугарија, ОМО Илинден-Пирин денеска протестираа пред главниот влез на Европскиот парламент во ...

Дипломатска битка за ОМО во Стразбур

Дневник - 14.09.2009

Вчера стотина члена на партијата на Македонците во Бугарија протестираа пред Европскиот парламент барајќи правда, а денеска на состанокот на Комитетот на ...

Македонија и Бугарија меѓу неажурните

Време - 14.09.2009

Парламентарното собрание на Советот на Европа изрази загриженост поради фактот што 36 држави од вкупно 47 не ги почитуваат одлуките на Европскиот суд за ...

„ОМО Илинден - Пирин“ протестира пред Европскиот парламент

Deutsche Welle - 14.09.2009

Партијата на Македонците во Бугарија „ОМО Илинден-Пирин“ денес и утре држи протестен собир пред Европскиот парламент и Советот на Европа поради нецелосно ...

Се затвораат ли предметите на Македонците од Бугарија во Стразбур?

Утрински - 14.09.2009

Од нашиот дописник Стразбур - Членови на ОМО Илинден-Пирин за денес најавија протести во Стразбур против нерегистрирањето од бугарските судови.

Македонците од Бугарија ги бараат нивните права во Стразбур

Канал5 - 14.09.2009

Видно изморена правата група од околу 100-те членови од нерегистрираната партија на Македонците во Бугарија, ОМО „Илинден“ -ПИРИН, која со двата автобуси ...

Македонија на тапет во Стразбур поради неисполнување на 22 пресуди

Кајгана - 14.09.2009

Откако Советот на Европа го впери прстот во Македонија како една од 36-те земји кои не ги спроведуваат одлуките на Европскиот суд за човекови права, ...

ОМО Илинден пририн протстира во Стразбур

Сител - 14.09.2009

Стотина приврзаници на ОМО Илинден Пирин денеска со протести во Стразбур го изразија своето незадоволство од политиката на официјална Софија.

ОМО „Илинден„ Пирин по правда во Стразбур

Макфакс - 14.09.2009

ОМО „Илинден„ Пирин денеска протестира пред Европскиот парламент во Стразбур за да ја подигне свеста за тешката ситуација на Македонците во Бугарија.

ОМО „Илинден„ Пирин по правда во Стразбур

МРТ - 14.09.2009

ОМО „Илинден„ Пирин денеска протестира пред Европскиот парламент во Стразбур за да ја подигне свеста за тешката ситуација на Македонците во Бугарија.

ОМО Илинден-Пирин на протест во Стразбур

Н.Македонија - 14.09.2009

Со песна и барање до европарламентарците, членови на македонската партија во Бугарија ОМО Илинден-Пирин попладнево ќе протестираат пред зградата на Европскиот ...