TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парите за изборни кампањи не ги контролира никој

Дневник - 26.07.2002

ИАКО ЗАКОНОТ ПРЕДВИДУВА ПОИНАКУ Според Законот за политички партии, Управата за јавни приходи треба да изврши финансиска контрола на партиите дали тие за потребите на своите изборни кампањи го надминале законски предвидениот износ, но по ниту едни одржани избори досега тоа не било сторено Управата ...

Кампањите сепак не се се во нашите животи

Дневник - 25.07.2002

КОМЕНТАР Зајапурени партиски функционери, тешки зборови, фалби, обвинувања, маси народ на плоштадите и салите се иконографијата што веќе со недели наизменично ја гледаме заедно со сликите од охридските плажи. Некому очигледно многу му се брза да докаже дека заслужил да остане или да дојде на власта ...

Партиските кампањи почнаа побрзо од рокот

Дневник - 24.07.2002

НА ПАРТИИТЕ ИМ СЕ БРЗА НА ИЗБОРИТЕ Државната изборна комисија треба да интервенира и да ги предупреди партиите дека е неприфатливо веќе сега да водат кампања, смета Трајанов Лигата за демократија предупреди дека големите политички партии ја почнале предизборната кампања цел месец пред нејзиниот ...