TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Судот му ја зема фабриката на Гркот Салаптсис

Вест - 18.02.2005

ПРОДАЖБАТА НА КУМАНОВСКА "ИСКРА" СЕ ВРАЌА НА ПОЧЕТОК На барање на стечајниот управник Зоран Стојанкиќ и Одборот на доверители, во фабриката ќе се изврши увид на фактичката состојба и ќе се постави стражарска служба која ќе го обезбедува имотот до расчистување на Стечајниот судски совет од Основниот ...

Судот донесе решение за заштита на имотот на "Искра"

Утрински - 18.02.2005

По поништувањето на продажбата на кумановската фирма на грчкиот бизнисмен Во Куманово кружи информација дека новиот сопственик работи на преселување на машини и репроматеријали во Грција СТОЛЕ БОЖИНОВСКИ КУМАНОВО - Основниот суд во Куманово го прифати барањето за заштита на имотот на „Искра ...

Судот ја укина продажбата на "Искра" на грчки бизнисмен

Вест - 17.02.2005

ПРОДАЈ, ПИШМАНИ СЕ И ЗА КУМАНОВСКАТА ФАБРИКА ЗА МЕТАЛНИ КОНСТРУКЦИИ Апелациониот суд ги прифати жалбите за пропустите при продажбата, поднесени од другите двајца понудувачи - Ванчо Матески и "Фам инженеринг" од Скопје Сопственоста на новата фабрика "Искра инженеринг" на грчкиот бизнисмен Димитриос ...

Поништена продажбата на „Искра“ од Куманово

Утрински - 16.02.2005

Со одлука на Апелациониот суд Во образложението стои дека кумановскиот суд направил суштествена повреда на одредбите на парничната постапка СТОЛЕ БОЖИНОВСКИ КУМАНОВО - Кумановската фабрика за металски конструкции "Искра инженеринг° веќе не е во сопственост на грчкиот бизнисмен Димитриос Салептисис, ...