TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Комисија ќе го проверува тендерот за пасошите

Време - 12.11.2005

ОТКАКО МВР ИЗБРА Владината комисија за жалби за јавни набавки завчера решила да ја претресе целокупната документација со која Министерството за внатрешни работи, пред околу еден месец, го реализирало тендерот за набавка на системот за изработка на нови лични документи „тежок“ 23,4 милион евра.

Ќе се бара детален увид во тендерската документација за пасошите

Утрински - 11.11.2005

Второстепена комисија Второстепената владина комисија до крајот на идната недела ќе одлучи дали ќе ги прифати или не жалбите на четирите фирми кои учествуваа во финалниот круг на тендерот за лични документи и патни исправи. Комисијата вчера одржа вонредна седница, во законски предвидениот рок на ...

Македонските пасоши сеуште не почнале да се печатат

А1 - 10.11.2005

Пасошите кои на македонските граѓани треба да им овозможат патување без визи низ Европската Унија, сеуште не почнале да се печатат. Тендерот за нивна изработка не е завршен. Комисијата на МВР првично го избра и му даде предност на германскиот „Гисеке енд девриент“, останатите четири компании кои ...

Брана за поплавата од дипломатски пасоши

Дневник - 09.11.2005

МНР наЈавува РЕСТРИКЦИЈА Министерството за надворешни работи ќе го преполови бројот на дипломатските и на службените пасоши, бидејќи со години имало таканаречена "инфлација" на овие патни исправи поради можности што ги давал Законот за патните исправи, велат во МНР.

Ќе се преполоват 3.000 дипломатски и службени пасоши

Време - 09.11.2005

МНР ГИ РЕВИДИРА ПРИВИЛЕГИРАНИТЕ ПАСОШИ Боби Христов Министерството за надворешни работи подготвува ревизија на дипломатските и на службените пасоши и нови построги правила за нивно издавање. Се очекува со тоа да се преполови бројот на повеќе од 3.000 дипломатски и службени пасоши, кои им се ...