TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анестезиолози од КАРИЛ дежураат во болницата во Гевгелија

Република - 27.11.2015

Нема застој во работата во болницата во Гевгелија во делот на анестезиолозите, бидејќи нивни колеги од КАРИЛ во Скопје дежураат во болницата. Одлуката ја донесе Министерството за здравство, откако пред еден месец двајцата анестезиолози добија отказ ...

Анестезиолози од Скопје ќе дежураат во гевгелиската болница

Сител - 26.11.2015

Лекари од КАРИЛ по една недела на работа во гевгелиската болница. Установата 24 часа е покриена со овој кадар и нема застој на хируршките интервенцвии. Одлуката ја донесе Министерството за здравство, откако пред еден месец двајцата анестезиолози ...

Лекарска комора времено им ги одзеде лиценците на анестезиолозите од Гевгелија

Република - 25.11.2015

Етичката комисија при Лекарската Комора времено до донесување на судска одлука им ги одзеде лиценците на пијаните анестезиолози од гевгелиската болница, објави порталот „Здравство24“. Како што објавува порталот, одлуката била донесена на денешната ...

Гевгелиските анестезиолози привремено без лиценци

Канал 77 - 25.11.2015

Лиценците за работа на двајцата анестезиолози од гевгелиската болница привремено ќе им бидат одземени – одлучи комисијата за етички и правни прашања при Лекарската комора на Македонија. Одлуката е донесена откако биле доставени нови документи и ...

Времено одземени лиценците на анестезиолозите од Гевгелија

Вест - 24.11.2015

Лекарската комора времено им ги одзеде лиценците анестезиолозите од општата болница во Гевгелија за случајот од почетокот на месецот, кога при царски рез починаа родилка и нејзиното бебе. "Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на ...

Лекарската комора времено им ги одзеде лиценците на анестезиолозите од Гевгелија

Утрински - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Лекарска комора времено им ги одзеде лиценците за работа на анестезиолозите од Гевгелија

Канал5 - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Времено одземени лиценците на анестезиолозите од Гевгелија

Нетпрес - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Времено одземени лиценците за работа на анестезиолозите од Гевгелија

Репортер - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Времено одземени лиценците за работа на анестезиолозите од Гевгелија

А1 On - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Тодоров по втор пат бара од ЛКМ да ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози

Курир - 24.11.2015

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска по втор пат побарал од ЛКМ да им ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози од гевгелиската болница, екслузивно дознава Здравство24. Испратил писмо до Комората во кое апелира да се запрашаат сите ...

Тодоров втор пат бара да им се одземат лиценците на пијаните анестезиолози

Press24 - 24.11.2015

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска по втор пат побарал од ЛКМ да им ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози од гевгелиската болница. Испратил писмо до Комората во кое апелира да се запрашаат сите дали е совесно, одговорно и ...

НОВ ОБИД: Тодоров бара да им се одземат лиценците на двајцата анестезиолози

Телеграф - 24.11.2015

Министерот за здравство испратил писмо до Комората во кое апелирал да се запрашаат сите дали е совесно, одговорно и законито извршување на лекарската професија во состојба на пијанство со алкохол во крвта над 1,5 промил Министерот за здравство ...

Лекарската Комора ги одзеде лиценците на анестезиолозите од Гевгелија

Press24 - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Лекарската комора времено им ги одзеде лиценците на гевгелиските анестезиолози

+инфо - 24.11.2015

Комисијата за етички и правни прашања при Лекарската комора на Македонија одлучи времено да ги одземе лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, вработени во ЈЗУ Општа болница ...

Времено одземени лиценците за работа на анестезиолозите од Гевгелија

Курир - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Лекарската Комора им ги одзеде лиценците на анестезиолозите од Гевгелија

Макфакс - 24.11.2015

Комисија за етички и правни прашања при Лекарската комора на Македонија донесе одлука во вторникот за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог, и на д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Времено одземени лиценците на пијаните анестезиолози, Тодоров со писмо до Лекарската комора

Сител - 24.11.2015

Етичката Комисија при Лекарската Комора времено им ги одзеде лиценците на пијаните анестезиолози од гевгелиската болница, дознава Сител. Одлуката е донесена на денешната седница на комисијата.

ЛЕКАРСКА КОМОРА: Времено им се одземени лиценците на двајцата анестезиолози

Телеграф - 24.11.2015

Лекарската комора времено им ги одзеде лиценците за работа на двајцата анестезиолози, кои учествуваа во оперативниот зафат за породување во Општата болницата во Гевгелија на 5 ноември, во кој починаа родилката и новороденчето.

Гевгелиските анестезиолози привремено без лиценци

МРТ - 24.11.2015

Одлуката е донесена откако биле доставени нови документи и извештаи, како и резултатите од анализата за алкохол во крвта... Комисијата за етички и правни прашања при Лекарската комора на Македонија реши привремено да им ги одземе лиценците за работа ...

По притисокот од јавноста, Лекарската комора времено им ги одзеде лиценците на пијаните анестезиолози

МКД - 24.11.2015

Комисијата за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија денеска реши времено да ги одзеде лиценците за работа на анестезиолозите Томчо Ванчев и Зоран Јовановски, вработени во ЈЗУ Општа болница - Гевгелија.

Времено одземени лиценците на гевгелиските анестезиолози

Нова ТВ - 24.11.2015

Комисијата за етички и правни прашања при Лекарската комора на Македонија одлучи времено да ги одземе лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, вработени во ЈЗУ Општа болница ...

Тодоров по втор пат бара да им се одземат лиценците на пијаните анестезиолози

Нетпрес - 24.11.2015

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска по втор пат побарал од ЛКМ да им ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози од гевгелиската болница, екслузивно дознава Здравство24. Испратил писмо до Комората во кое апелира да се запрашаат сите ...

ЛК времено им ги одзеде лиценците на пијаните анестезиолози од Гевгелија

еМагазин - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Времено одземени лиценците за работа на анестезиолозите од Гевгелија

МК News - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Привремено одземени лиценците на двајцата анестезиолози од гевгелиската болница

Локално - 24.11.2015

Комисија за етички и правни прашања при Лекарската комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог, и на д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, вработени во Јавната ...

Времено одземени лиценците на гевгелиските анестезиолози

Локално - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

Лекарската комора да ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози

Вечер Прес - 24.11.2015

Минситерот за здравство им напишал на претставниците од ЛКМ дека без одолговлекување мора да бидат преземени сите мерки што ги имаат на располагање имајќи во предвид дека во конкретниот случај како последица има смрт на родилка и бебе Министерот за ...

Тодоров повторно побара да им се одземат лиценците на пијаните анестезиолози од гевгелиската болница

Пулс24 - 24.11.2015

Министерот за здравство Никола Тодоров, денеска повторно побарал од ЛКМ да им ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози од гевгелиската болница, објави zdravstvo24.mk . Тој испратил писмо до Комората во кое апелира да се запрашаат сите дали е ...

Лекарска комора времено им ги одзеде лиценците на анестезиолозите од Гевгелија

Вечер Прес - 24.11.2015

Лиценците за работа на докторите, соопшти денеска лекарскатакјомора,времено им се одземаат до донесување на правосилна судска одлука. На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за ...

Тодоров повторно бара од Лекарска комора да им ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози

Република - 24.11.2015

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска повторно побарал од Лекарската комора на Македонија (ЛКМ) да им ги одзеде лиценците на пијаните анестезиолози од болницата во Гевгелија, објави „ здравство24 “.

Лекарската комора времено им ги одзеде лиценците за работа на анестезиолозите од Гевгелија

Lider - 24.11.2015

На денешната седница Комисија за етички и правни прашања при Лекарската Комора на Македонија донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, ...

ЛК:Судот на честа отвори постапка за докторите од Гевгелија

Телма - 23.11.2015

„Судот на честа на Лекарската комора на Македонија на седницата одржана на 19.11.2015 година го разгледа известувањето од Министерство за здравство и барањето од Комисијата за етички и правни прашања на Комората во врска со случувањата во ЈЗУ Општа ...

Судот на честа на ЛКМ oтвори постапка за гевгелиските анестезиолози

Канал5 - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...

Лекарска комора: Отворена постапка за лиценците за гевгелиските анестезиолози

Утрински - 23.11.2015

Судот на честа при Лекарската комора отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или за трајно одземање на лиценца за работа на докторите од гевгелиската болница, кај кои беше утврдено дека имале алкохол во крвта при интервенцијата на ...

Судот на честа на ЛКМ oтвори постапка за гевгелиските анестезиолози

Сител - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...

Судот на честа на Лекарската комора отвори постапка за гевгелиските анестезиолози

Нетпрес - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Македонија отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница при вршење на интервенција во текот на која починаа родилка и ...

Судот на честа на ЛКМ oтвори постапка за гевгелиските анестезиолози

А1 On - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...

Судот на честа на ЛКМ oтвори постапка за гевгелиските анестезиолози

Press24 - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...

Судот на честа бара целосна документација од надлежните за случајот во Гевгелија

Нова ТВ - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Македонија отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница при вршење на интервенција во текот на која починаа родилка и ...

Судот на честа на Лекарската комора отвори постапка за гевгелиските лекари

+инфо - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Македонија отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница при вршење на интервенција во текот на која починаа родилка и ...

Ќе им се одземе ли лиценцата на анестезиолозите од Гевгелија?

Курир - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...

Лекарска комора не се откажува од можноста за одземање на лиценците на пијаните лекари од Гевлегија

Сител - 23.11.2015

Лекарска Комора не се откажува од гевгелискиот случај во кој починаа родилка и нејзиното бебе и можноста за одземање на лиценците на пијаните анестезиолози. Резултатот од крвта кој покажа присуство на алкохол и кај двајцата лекари и барањето од ...

Судот на честа на ЛКМ oтвори постапка за гевгелиските анестезиолози

Репортер - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...

СУД НА ЧЕСТА: Дали гевгелиските анестезиолози ќе ја загубат лиценцата?

Телеграф - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора, соопштуваат оттаму, на седница го разгледа известувањето од Министерство за здравство и барањето од Комисијата за етички и правни прашања на Комората во врска со случувањата во ЈЗУ Општа болница Гевгелија со кои ...

Судот на честа при Лекарската комора отвори постапка за гевгелиските лекари

Канал 77 - 23.11.2015

Судот на честа на македонската Лекарска комора отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница при вршење на интервенција во текот на која починаа родилка и ...

Дали ќе им се одземе ли лиценцата на анестезиолозите од Гевгелија?

Пулс24 - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...

Судот на честа на Лекарската комора отвори постапка за гевгелиските лекари

Локално - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Македонија отвори постапка за оценување дали има основа за привремено или трајно одземање на лиценците за работа на докторите од гевгелиската болница по интервенцијата во текот на која починаа родилка и ...

Лекарската комора ќе го расветли случајот со анестезиолозите

Вечер Прес - 23.11.2015

Конкретната одлука како што велат од Комората наскоро јавно ќе ја соопштат. Лекарската комора на Македонија е подготвена докрај да го расветли случајот со двајцата анестезиолози и да утврди дали има основ за привремено или трајно одземање на ...

За да им ги одземе лиценците на пијаните анестезиолози на Судот на честа му требаат уште докази

еМагазин - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Македонија на седницата одржана на 19.11.2015 година го разгледа известувањето од Министерство за здравство и барањето од Комисијата за етички и правни прашања на Комората во врска со случувањата во ЈЗУ Општа ...

Судот на честа на Лекарската комора отвори постапка за гевгелиските анестезиолози

Точка - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Македонија отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница при вршење на интервенција во текот на која починаа родилка и ...

Судот на честа на ЛКМ oтвори постапка за гевгелиските анестезиолози

Lider - 23.11.2015

Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на докторите од Гевгелиската болница, односно за одговорноста на лекарите од етичка ...