TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Околу 3% од првачињата не се вакцинирани или ревакцинирани

Нова ТВ - 27.10.2019

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), преку вонредна проверка, регистрирал 537 ученици во прво одделение кои не ги примиле сите вакцини или имаат некомплетен вакцинален картон, односно немаат ревакцина.

Околу 3 отсто од првачињата не се вакцинирани или немаат комплетен вакцинален картон (инфографик)

Либертас - 25.10.2019

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), преку вонредна проверка, регистрирал 537 ученици во прво одделение кои ги немаат примено сите вакцини или имаат некомплетен вакцинален картон, што најчесто значи дека имаат примено вакцина, но не ...

200 невакцинирани деца надвор од школска клупа

Телма - 24.10.2019

Министерството за образование нема одговор кога 189 невакцинирани деца ќе станат првачиња. За сега тие одат на училиште но не се заведени во школските дневници . Тие остануваат на истиот став дека заедно со министерството ја следат ситуацијата на ...

Околу 3 отсто од првачињата не се вакцинирани или немаат комплетен вакцинален картон (инфографик)

Мета - 24.10.2019

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), преку вонредна проверка, регистрирал 537 ученици во прво одделение кои ги немаат примено сите вакцини или имаат некомплетен вакцинален картон, што најчесто значи дека имаат примено вакцина, но не ...

Власта нема решение за невакцинираните првачиња, 200 седат дома

Република - 23.10.2019

По два месеци од почетокот на училишната година, Владата допрва ќе дебатира за тоа што ќе се случи со невакцинираните првачиња што не се примаат во училиштата токму поради таквата одлука на власта, најави министерот за образование Адеми.

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Канал5 - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Алсат-М - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

200 невакцинирани деца наместо првачиња – дома

Телма - 22.10.2019

Околу 200 невакцинирани деца, наместо да станат првачиња останаа дома. Оваа бројка е од досега обработените податоци што Министерството за образование и наука ги добило од терен од просветните инспектори.

Околу 200 првачиња не одат во училиште, немаат примено вакцина

Фокус - 22.10.2019

Околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се вакцинирани, потврдуваат податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Телма - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Алфа - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019 /2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Курир - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

МОН: Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Press24 - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња нe одат во училиште зашто се невакцинирани

МКД - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

НЕМА ВАКЦИНИ, НЕМА УЧИЛИШТЕ: Околу 200 првачиња не следат настава

Слободен Печат - 22.10.2019

Се разгледуваат сите можни опции – и околу законскиот аспект, и околу бројот на незапишани на национално ниво. Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега ...

Околу 200 првачиња не одат во училиште затоа што не се вакцинирани

Нетпрес - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Факултети - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

А1 On - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава оти не се вакцинирани

Макфакс - 22.10.2019

Околу 200 првачиња од целата земја не следат настава бидејќи не се вакцинирани. Ова го покажуваат досега обработените податоци што Министерството за образование и наука кои ги добило од терен од просветните инспектори.

Власта нема решение за невакцинираните првачиња, 200 седат дома

Алфа - 22.10.2019

По два месеци од почетокот на училишната година, Владата допрва ќе дебатира за тоа што ќе се случи со невакцинираните првачиња што не се примаат во училиштата токму поради таквата одлука на власта, најави министерот за образование Адеми.

200 првачиња не тргнале во прво одделени поради вакцините - што ќе преземе владата?

Сител - 22.10.2019

Околу 200 првачиња не се запишани во училиште зошто не биле вакцинирани. Ова се првичните податоци кои досега ги обработиле просветните инспектори. Министерот Адеми изјави дека бројката на деца кои не следат настава зошто немале уреден вакцинален ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Нова ТВ - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не одат на настава зашто се невакцинирани

+инфо - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Сител - 22.10.2019

– Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава оти не се вакцинирани

Centar - 22.10.2019

Околу 200 првачиња од целата земја не следат настава бидејќи не се вакцинирани. Ова го покажуваат досега обработените податоци што Министерството за образование и наука кои ги добило од терен од просветните инспектори.

200 првачиња не тргнале во прво одделениe бидејќи не се вакцинирани

Република - 22.10.2019

Околу 200 првачиња не се запишани во училиште зошто не биле вакцинирани. Ова се првичните податоци кои досега ги обработиле просветните инспектори. Министерот Адеми изјави дека бројката на деца кои не следат настава зошто немале уреден вакцинален ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

еМагазин - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

ОБРАЗОВАНИЕ: За 200 првачиња нема место во училиштата во Македонија оти не се вакцинирани

Денешен - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

МОН: Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

CivilMedia - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Република - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

24Инфо - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Либертас - 22.10.2019

– Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019 /2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Опсервер - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Скопје инфо - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Вечер Прес - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава оти не се вакцинирани

Точка - 22.10.2019

Околу 200 првачиња од целата земја не следат настава бидејќи не се вакцинирани. Ова го покажуваат досега обработените податоци што Министерството за образование и наука кои ги добило од терен од просветните инспектори.

Околу 200 првачиња не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се вакцинирани

Скопје1 - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не се запишани на училиште затоа што не се вакцинирани

Магазин - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не следат настава зашто се невакцинирани

Денар - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...

Околу 200 првачиња не се запишани во учебната 2019/2020 затоа што не се вакцинирани

MakPress - 22.10.2019

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се ...