TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

24 Вести - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи со поддршка на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

ТВ21 - 28.09.2019

– Во однос на нашите соседи на север, Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на сите земји од Западен Балкан да се интегрираат во Европската унија, доколку ги исполнуваат нивните меѓународни обврски кон Европската унија и нивните обврски кон ...

Мицотакис: Грција ќе го поддржи Западен Балкан

Независен - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Земјите од Западен Балкан ќе ја добијат нашата поддршка за интеграција во ЕУ

Слободен Печат - 28.09.2019

Во однос на нашите соседи на север, Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на сите земји од Западен Балкан да се интегрираат во Европската унија Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на сите земји од Западен Балкан да се интегрираат во ЕУ

+инфо - 28.09.2019

Грчкиот премиер детално говореше и за бегалското прашање, порача дека Грција стигнува на границите на нејзините можности за справување со проблемот и не може сама да го поднесе товарот, истакна дека е потребен колективен пристап со праведна ...

Мицотакис - Грција ги поддржува земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

Р.С.Европа - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе ja поддржи интеграцијата на Западен Балкан во ЕУ

Нова ТВ - 28.09.2019

„Во однос на нашите соседи на север, Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на сите земји од Западен Балкан да се интегрираат во Европската унија, доколку ги исполнуваат нивните меѓународни обврски кон Европската унија и нивните обврски кон ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

Сител - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

А1 On - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

Вечер Прес - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Ги поддржуваме земјите од Балканот да се приклучат во ЕУ ако ги исполнат условите

PressingTV - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

24Инфо - 28.09.2019

– Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

Денешен - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

Либертас - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

4NEWS - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

CivilMedia - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе продолжи да ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан за интеграција во ЕУ

Опсервер - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција ќе ги поддржува напорите на земјите од Западен Балкан кон ЕУ интеграциите

MakPress - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Мицотакис: Грција не може сама да го носи товарот од мигрантите

Expres - 28.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис побара поголемо споделување на товарот за миграцијата, критикувајќи некои држави од Централна и Источна Европа кои не сакаат да прифатат баратели на азил, пишува „Катимерини“.

МИЦОТАКИС: „Грција игра клучна улога во економскиот развој на целиот балкански регион„

Магазин - 28.09.2019

Климатските промени, бегалскиот проблем, кипарското прашање, односите со Турција, но и европската перспектива на земјите од Западен Балкан беа темите на кои се осврна грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во неговото обраќање на Генералното собрание на ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Телма - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Зошто се надвисна апатија во политиката?

24 Вести - 27.09.2019

Мицотаис - Заев, нови односи или стара политика? Зошто се надвисна апатија? Колку е до истрошеноста на политичките лидери? Тв колумна, писателска реч за културата на духот. Гости во Трилинг се поранешниот министер за надворени работи Денко малевски ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Алсат-М - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

24 Вести - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Нетпрес - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Македонија и Албанија

Слободен Печат - 27.09.2019

Како што објави грчката новинска агенција АНА-МПА, Мицотакис пред новинарите говорел за повеќе теми, меѓу кои и за правото на глас на Грците кои живеат во странство, за земјата како инвестициска дестинација, за кипарското прашање, како и за средбите ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

А1 On - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција е за Скопје и Тирана да одат во пакет во ЕУ

Нова ТВ - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Мицотакис: Се согласуваме со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Press24 - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Независен - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

(Видео) Заев за ИБНА: Грција ќе нѐ поддржи пред Европскиот совет

Независен - 27.09.2019

Грција ќе ја поддржи Северна Македонија пред Европскиот совет за отворање на пристапните преговори со ЕУ. Тоа не е само обврска од Преспанскиот договор, туку е пријателско чувство, да се поддржи најблискиот сосед, вели македонскиот премиер Зоран ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Сител - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

+инфо - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

ММС - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување – рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Мицотакис се согласува дека Македонија и Албанија не треба да се раздвојуваат на патот кон ЕУ

PressingTV - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со американскиот ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Опсервер - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со американскиот ...

Грција ќе не поддржи за отворање на пристапните преговори со ЕУ

Република - 27.09.2019

Грција ќе ја поддржи Северна Македонија пред Европскиот совет за отворање на пристапните преговори со ЕУ. Тоа не е само обврска од Преспанскиот договор, туку е пријателско чувство, да се поддржи најблискиот сосед, вели македонскиот премиер Зоран ...

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

Centar - 27.09.2019

Грчкиот премиер, Киријакос Мицотакис, побара од Европската Унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да ѝ помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, се закани дека ќе ги протера бегалците ако ...

Мицотакис побара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција поради мигрантите

Кумановски м. - 27.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис побара од Европската унија (ЕУ) да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

Мицотакис се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Македонија и Албанија

Фактор - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување. Ова го кажал грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија.

Грција се согласува да нема раздвојување на европерспективата на Македонија и Албанија

Република - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со американскиот ...

Добри сигнали од првата средба на премиерот на Северна Македонија со новиот грчки колега

Мета - 27.09.2019

Премиерот на Северна Македонија Зоран Заев, во рамките на Генералното собрание на ОН во Њујорк, за првпат се сретна со неговиот колега од Грција Кирјакос Мицотакис со кого разговараа за односите Северна Македонија- Грција.

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Либертас - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со американскиот ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

Бриф - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

CivilMedia - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција се согласува со ставот да нема раздвојување на европерспективата на Северна Македонија и Албанија

24Инфо - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Северна Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со ...

Грција смета дека не треба да се раздвојува европерспективата на Македонија и Албанија

MakPress - 27.09.2019

Се согласуваме со ставот што преовладува во Европа дека не треба да има раздвојување, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во однос на европската перспектива на Македонија и Албанија, во разговор со грчките новинари по средбата со американскиот ...

Мицотаис - Заев, нови односи или стара политика?

24 Вести - 26.09.2019

Мицотаис - Заев, нови односи или стара политика? Зошто се надвисна апатија? Колку е до истрошеноста на политичките лидери? Вечерва соговорник на Горазд Чомовски во емисијата Трилинг е поранешниот министер за надворешни работи Денко ...

Мицотакис бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

Фокус - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

Заев задоволен од првата средба со Мицотакис

Р.С.Европа - 26.09.2019

Македонскиот премиер Зоран Заев позитивно го оцени првата средба во Њујорк со грчкиот премиер Киријакос Мицотакис, кој како лидер на опозицијата беше голем противник на Преспанскиот договор.

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

Сител - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

Мицотакис: Во 2023 право на глас и за Грците кои живеат во странство

А1 On - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

Мицотакис: Во 2023 право на глас и за Грците кои живеат во странство

+инфо - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис –Трамп, амбасадата на САД потврдува дека била планирана, па откажана

А1 On - 26.09.2019

Постоеше планирана и закажана средба на господинот Мицотакис со господинот Трамп? Средбата се откажа или се одложи и ќе се презакаже за време на престојот во Њујорк?, се прашањата што преку соопштение ги поставува грчката опозициска партија СИРИЗА ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис – Трамп, амбасадата на САД потврдува дека била планирана, па откажана

Слободен Печат - 26.09.2019

Од СИРИЗА во соопштението, освен што бараат одговори за откажаната средба на грчкиот премиер со претседателот на САД, прашуваат дали за време на разговорите на Мицотакис со Ердоган биле споменати турските прекршувања во Егејското море.

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција да се справи со мигрантите

А1 On - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците доколку ...

Мицотакис бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

Слободен Печат - 26.09.2019

Договорот е подложен на „силен притисок“, рече Мицотакис, кој во средата разговараше со Ердоган на маргините на годишната седница на Генералното собрание на ООН. Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми ...

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

Независен - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

Нетпрес - 26.09.2019

– Турција треба да се обврзе на почитување на договорот, а ЕУ треба да признае дека Турција прими неколку милиони бегалци и затоа треба да добие дополнителна финансиска помош за следните години, рече грчкиот ...

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

Макфакс - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ако ...

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

4NEWS - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

Мицотакис ја повика ЕУ да даде поголема финансиска помош на Турција за мигрантите

PressingTV - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

Мицотакис: Наскоро грчката дијаспора ќе може да гласа без да доаѓа во родната земја

PressingTV - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

Мицотакис и Ердоган се согласија да го активираат Советот за соработка за да ги намалат тензиите

Локално - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис и турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган се разбраа за времена нивниот состанок во Њујорк за повторно активирање на Врховниот совет за соработка во обид да се смират тензиите меѓу двете земји и да се одржи ...

Мицотакис: Во 2023 право на глас и за Грците кои живеат во странство

24Инфо - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис –Трамп

Локално - 26.09.2019

Постоеше планирана и закажана средба на господинот Мицотакис со господинот Трамп? Средбата се откажа или се одложи и ќе се презакаже за време на престојот во Њујорк?, се прашањата што преку соопштение ги поставува грчката опозициска партија СИРИЗА ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис –Трамп, амбасадата на САД потврдува дека била планирана, па откажана

CivilMedia - 26.09.2019

Постоеше планирана и закажана средба на господинот Мицотакис со господинот Трамп? Средбата се откажа или се одложи и ќе се презакаже за време на престојот во Њујорк?, се прашањата што преку соопштение ги поставува грчката опозициска партија СИРИЗА ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис –Трамп, амбасадата на САД потврдува дека била планирана, па откажана

Либертас - 26.09.2019

Постоеше планирана и закажана средба на господинот Мицотакис со господинот Трамп? Средбата се откажа или се одложи и ќе се презакаже за време на престојот во Њујорк?, се прашањата што преку соопштение ги поставува грчката опозициска партија СИРИЗА ...

Мицотакис: Во 2023 право на глас и за Грците кои живеат во странство

Вечер Прес - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

Заев задоволен од првата средба со Мицотакис

Вечер Прес - 26.09.2019

Македонскиот премиер Зоран Заев позитивно го оцени првата средба во Њујорк со грчкиот премиер Киријакос Мицотакис, кој како лидер на опозицијата беше голем противник на Преспанскиот договор.

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

24Инфо - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

Мицотакис и Ердоган се согласија да го активираат Советот за соработка за да ги намалат тензиите

Либертас - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис и турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган се разбраа за времена нивниот состанок во Њујорк за повторно активирање на Врховниот совет за соработка во обид да се смират тензиите меѓу двете земји и да се одржи ...

Мицотакис: Во 2023 право на глас и за Грците кои живеат во странство

Опсервер - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

Мицотакис: Во 2023 право на глас и за Грците кои живеат во странство

Либертас - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис –Трамп, амбасадата на САД потврдува дека била планирана, па откажана

24Инфо - 26.09.2019

Постоеше планирана и закажана средба на господинот Мицотакис со господинот Трамп? Средбата се откажа или се одложи и ќе се презакаже за време на престојот во Њујорк?, се прашањата што преку соопштение ги поставува грчката опозициска партија СИРИЗА ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис –Трамп, амбасадата на САД потврдува дека била планирана, па откажана

Опсервер - 26.09.2019

Постоеше планирана и закажана средба на господинот Мицотакис со господинот Трамп? Средбата се откажа или се одложи и ќе се презакаже за време на престојот во Њујорк?, се прашањата што преку соопштение ги поставува грчката опозициска партија СИРИЗА ...

Грција бара од ЕУ поголема финансиска помош за Турција за мигрантите

MakPress - 26.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис денеска побара од Европската унија да ја зголеми финансиската помош за Турција за да и помогне да се справи со приливот на мигранти. Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган се закани дека ќе ги протера бегалците ...

(ВИДЕО) „Здраво јас сум Зоран, драго ми е што се среќаваме“

Скопје1 - 26.09.2019

Грчките медиуми објавија дел разговорот што го водеа премиерите на Македонија и на Грција, Зоран Заев и Кирјакос Мицотакис за време на нивната прва средба во Њујорк. З.З. Здраво јас сум Зоран, драго ми е што се среќаваме. К.М .

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Скопје1 - 26.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис: Во 2023 право на глас и за Грците кои живеат во странство

MakPress - 26.09.2019

Работиме за конечно да добиете право на глас од местото каде што живеете, им порача грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на претставниците на грчката дијаспора во САД, за време на неговиот говор во Асторија и изрази надеж дека во 2023, Грците ...

СИРИЗА со сомнежи за средбата Мицотакис –Трамп

MakPress - 26.09.2019

Постоеше планирана и закажана средба на господинот Мицотакис со господинот Трамп? Средбата се откажа или се одложи и ќе се презакаже за време на престојот во Њујорк?, се прашањата што преку соопштение ги поставува грчката опозициска партија СИРИЗА ...

Заев се сретна со Мицотакис, дал поддршка за отворање на преговори со ЕУ

Канал5 - 25.09.2019

Насмевки, запознавање и желби за успешна соработка. Синоќа во Њујорк по се изгледа во добра атмосфера помина прва средба на премиерите Заев и Мицотакис. Грчкиот претседател на владата отворено кажал дека официјална Атина го подржува и ќе лобира ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Алсат-М - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

24 Вести - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис му порачал на Заев дека немало да го потпише Договорот од Преспа

Фокус - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада, Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Канал5 - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа. Но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Слободен Печат - 25.09.2019

Како што jави дописничката на МИА од Атина, Мицотакис воедно ја повторил неговата позиција дека како лидер на опозицијата направил сѐ за да не се потпише договорот. Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран ...

Мицотакис до Заев: Никогаш не би го потпишал Договорот од Преспа

Нетпрес - 25.09.2019

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис му кажал на македонскиот премиер Зоран Заев дека никогаш не би го потпишал Договорот од Преспа, пишува грчкиот весник Катимерини, повикувајќи се на извори на грчката државна новинска агенција.

Мицотакис до Заев:Немаше да го потпишам Преспанскиот договор

Сител - 25.09.2019

На својата прва средба во Њујорк со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев од изборот за грчки премиер, Киријакос Мицотакис рече дека нема да го потпише договорот од Преспа ако тој беше на власт во 2018 година, кога договорот беше потпишан, ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

А1 On - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Независен - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Не би го потпишал преспанскиот договор, но ќе го почитуваме

Макфакс - 25.09.2019

Грчкиот премиер, Киријакос Мицотакис му кажал на македонскиот премиер, Зоран Заев, дека иако не се согласува со преспанскиот договор, Грција е должна да го почитува, пренесе грчката агенција „АНА-МПА“.

Грчките медиуми објавија дел од разговорот меѓу Заев и Мицотакис во Њујорк (ВИДЕО)

Слободен Печат - 25.09.2019

Објавен дел од разговорот од првата средба на двајцата премиери. Премиерот Зоран Заев и премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис, ја одржаа првата средба на маргините на Генералното собрание на ОН во Њујорк, а грчките медиуми сега објавија дел од ...

„Здраво јас сум Зоран“ му вели Заев на Мицотакис и му посакува успех со новата Влада (ВИДЕО)

+инфо - 25.09.2019

Грчите медиуми објави видео од почетокот на средбата помеѓу премиерите Зоран Заев и Кирјакос Мицотакис, како и македонската и грчката делегација во Њујорк. Ова е прва средба на двајцата премиери, а од видеото може да се слушне и разговорот помеѓу ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Press24 - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис го притиснал Заев за трговските марки

Алфа - 25.09.2019

Владата ќе треба што побргу да ги натера бизнисмените, чии производи се продаваат на странски пазари, да го сменат терминот „Made in Macedonia“. На вчерашната средба во Њујорк, новиот грчки премиер, Кирјакос Мицотакис, го повикал својот Македонски ...

Мицотакис до Заев: Никогаш не би го потпишал Договорот од Преспа

Курир - 25.09.2019

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис му кажал на македонскиот премиер Зоран Заев дека никогаш не би го потпишал Договорот од Преспа, пишува грчкиот весник Катимерини, повикувајќи се на извори на грчката државна новинска агенција.

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

ММС - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

„Здраво јас сум Зоран, драго ми е што се среќаваме“

Република - 25.09.2019

Грчките медиуми објавија дел разговорот што го водеа премиерите на Македонија и на Грција, Зоран Заев и Кирјакос Мицотакис за време на нивната прва средба во Њујорк. З.З. Здраво јас сум Зоран, драго ми е што се среќаваме. К.М .

„Здраво јас сум Зоран, драго ми е што се среќаваме“ – грчките медиуми објавија дел од разговорот на Заев со Мицотакис ...

PressingTV - 25.09.2019

Грчките медиуми објавија дел разговорот што го водеа премиерите на Македонија и на Грција, Зоран Заев и Кирјакос Мицотакис за време на нивната прва средба во Њујорк. З.З. Здраво јас сум Зоран, драго ми е што се среќаваме. К.М .

ВИДЕО: „Здраво јас сум Зоран“ му вели Заев на Мицотакис и му посакува успех со новата Влада

Либертас - 25.09.2019

Грчите медиуми објави видео од почетокот на средбата помеѓу премиерите Зоран Заев и Кирјакос Мицотакис, како и македонската и грчката делегација во Њујорк. Ова е прва средба на двајцата премиери, а од видеото може да се слушне и разговорот помеѓу ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

24Инфо - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Опсервер - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Катимерини: Мицотакис му кажал на Заев дека никогаш не би го потпишал Договорот од Преспа

24Инфо - 25.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис на првата средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк му кажал дека никогаш немал да го потпише Договорот од Преспа, доколку бил на позиција лани, пишува „Катимерини“ повикувајќи се на грчката новинска агенција.

Средба на Заев со Мицотакис

Тера - 25.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис, соопштија од владата.

Која е госпожата која во Њујорк ги баци Заев и Димитров, а го прерипа Османи!

Вечер Прес - 25.09.2019

Поранешната грчка амбасадорка во земјава, Александра Пападопулу на средбата Заев-Мицотакис во Њујорк, срдечно, со бакнежи ги поздрави Заев и Димитров, но не и вицепремиерот Османи. Пападопулу во 2015 година беше експресно разрешена од функцијата ...

Мицотакис до Заев:Немаше да го потпишам Преспанскиот договор

4NEWS - 25.09.2019

На својата прва средба во Њујорк со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев од изборот за грчки премиер, Киријакос Мицотакис рече дека нема да го потпише договорот од Преспа ако тој беше на власт во 2018 година, кога договорот беше потпишан, ...

Мицотакис до Заев: Договорот од Преспа е дел од меѓународното право и Грција мора да го почитува

Бриф - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Не би го потпишал преспанскиот договор, но ќе го почитуваме

Centar - 25.09.2019

Грчкиот премиер, Киријакос Мицотакис му кажал на македонскиот премиер, Зоран Заев, дека иако не се согласува со преспанскиот договор, Грција е должна да го почитува, пренесе грчката агенција „АНА-МПА“.

Мицотакис до Заев: Договорот од Преспа е дел од меѓународното право и Грција мора да го почитува

iPortal - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

Скопје инфо - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Мицотакис до Заев: Не би го потпишал преспанскиот договор, но ќе го почитуваме

Точка - 25.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис му кажал на македонскиот премиер Зоран Заев дека иако не се согласува со преспанскиот договор, Грција е должна да го почитува, пренесе грчката агенција „АНА-МПА“.

МОЌ, ДОМИНАЦИЈА, ЕНЕРГИЈА: Што кажува бојата на кравати на првата средба Заев - Мицотакис

Фактор - 25.09.2019

За прв пат премиерот Зоран Заев оствари средба со грчкиот колега Киријакис Мицотакис и тоа ниту во Македонија ниту во Грција туку далеку во Њујорк. Двајцата функционери се ракуваа во присуство на делегациите на двете земји на маргините на ...

„Катимерини“: Мицотакис му кажал на Заев дека никогаш немал да го потпише Договорот од Преспа

еМагазин - 25.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис на првата средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк му кажал дека никогаш немал да го потпише Договорот од Преспа, доколку бил на позиција лани, пишува „Катимерини“ повикувајќи се на грчката новинска агенција.

Прва средба Заев – Мицотакис во Њујорк

Пулс24 - 25.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев, што за време на Генералното собрание на ОН се одржа вчера во Њујорк, како што соопшти владината прес служба, грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис изрази поддршка за отворање на преговори со Европската Унија.

Мицотакис до Заев – Никогаш немаше да го потпишам Преспанскиот договор, но морам да го почитувам

PressingTV - 25.09.2019

Од соопштението на македонската влада разбравме што премиерот Зоран Заев му кажал на неговиот грчки колега Киријакос Мицотакис за време на нивната прва средба како премиери вчера во Њујорк во рамки на Генералното собрание на ОН.

Заев и Мицотакис се согласиле дека ќе се почитува Договорот од Преспа

Мета - 25.09.2019

Премиерот Зоран Заев, за време на Генералното собрание на ОН во Њујорк се сретна со грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис. Заев го информирал Мицотакис за напорите за зајакнување на спроведувањето на тековните реформи за да се отвори простор за ...

Дел од разговорот меѓу Заев и Мицотакис во Њујорк: Здраво јас сум Зоран…

Вечер Прес - 25.09.2019

Премиерот Зоран Заев и премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис, ја одржаа првата средба на маргините на Генералното собрание на ОН во Њујорк, а грчките медиуми сега објавија дел од нивниот разговор. З.З.

Мицотакис не би го потпишал Преспанскиот договор, но ќе го почитува

Н.Македонија - 25.09.2019

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис му кажал на македонскиот премиер Зоран Заев дека иако не се согласува со преспанскиот договор, Грција е должна да го почитува, пренесе грчката агенција „АНА-МПА“.

Откажана средбата Трамп-Мицотакис

Expres - 25.09.2019

Средбата меѓу американскиот претседател Доналд Трамп и грчкиот премиер Киријакос Мицотакис во рамките на Генералното собрание на ОН во Њујорк е откажана,, јавуваат грчките медиуми, повикувајќи се на извор од делегацијата на Атина во САД, дознава ...

ПРВА СРЕДВА ПО ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР: Мицотакис му шепна на Заев – да бев јас на власт, никогаш немаше да го потпишам ...

Магазин - 25.09.2019

Премиерот Зоран Заев и премиерот на Грција се сретнаа во Њујорк за прв пат по потпишувањето на преспаснкиот договор. Како што пишува весникот Катимерини, на својата прва средба во Њујорк со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев од изборот за ...

Заев оствари средба со Мицотакис за време на Генералното собрание на ОН

MakPress - 25.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Мицотакис до Заев: Немаше да го потпишам Договорот од Преспа

MakPress - 25.09.2019

Шефот на грчката Влада Кирјакос Мицотакис на вчерашната средба со премиерот Зоран Заев во Њујорк, рекол дека тој лично немало да го потпише Договорот од Преспа, но додал дека по ратификацијата, договорот веќе е дел од меѓународното право и Грција ...

Заев се претстави на Мицотакис: Здраво, јас сум Зоран (ВИДЕО)

Expres - 25.09.2019

Грчки медиуми објавија дел разговорот што го водеа премиерите на Македонија и на Грција, Зоран Заев и Кирјакос Мицотакис за време на нивната прва средба во Њујорк. З.З. Здраво јас сум Зоран, драго ми е што се среќаваме. К.М .

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Канал5 - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Денеска во ОН прва средба меѓу Заев и Мицотакис

Алсат-М - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, денеска во рамките на Генералното собрание на ОН во Њујорк ќе се сретне со грчкиот премиер, Киријакос Мицотакис. Тоа ќе биде прва средба на двајцата премиери откако Мицотакис застана на чело на владата во Атина.

Заев и Мицотакис на 30-минутна средба во Њујорк

Телма - 24.09.2019

Во Њујорк се одржи првата средба на македонскиот и грчкиот премиер, Зоран Заев и Кирјакос Мицотакис. На средбата која траела 30-на минути присиствувале и министрите за надворешни работи на Македонија и на Грција.

Заев се сретна со грчкиот колега, Кирјакос Мицотакис

Алсат-М - 24.09.2019

Претседателот на македонската влада Зоран Заев денеска во Њујорк, се сретна со грчкиот колега Кирјакос Мицотакис. На средбата премиерот Заев истакна дека македонската влада е максимално фокусирана на конструктивен пристап во градењето меѓусебно ...

Мицотакис го потсетил Заев дека не би го потпишал Преспанскиот договор

Deutsche Welle - 24.09.2019

Првата официјална средба на новиот грчки премиер Мицотакис со неговиот македонски колега Заев во Њујорк минала во добра атмосфера, јавуваат грчките медиуми. Мицотакис бара брза имплементација на Договорот од Преспа Според извори во грчката влада кои ...

Мицотакис до Заев: Никогаш не би го потпишал Договорот од Преспа

Телма - 24.09.2019

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис му кажал на македонскиот премиер Зоран Заев дека никогаш не би го потпишал Договорот од Преспа, пишува грчкиот весник Катимерини, повикувајќи се на извори на грчката државна новинска агенција.

Грција мора да го почитува Договорот од Преспа, иако јас не би го потпишал, му кажал Мицотакис на Заев во Њујорк

Сакам да кажам - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев и неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис се сретнаа првпат за време на Генералното собрание на ОН во Њујорк. Како што пренесоа грчките медиуми, Мицотакис му кажал на Заев дека тој не би го потпишал Договорот од Преспа и ...

Средба Заев-Мицотакис во Њујорк

24 Вести - 24.09.2019

Половина час траеше првата средба меѓу премиерот Зоран Заев и неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис во рамки на 74. Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк. Од прес службата соопштуваат дека во разговорот, премиерот Заев нагласил дека ...

Заев се сретна со Мицотакис, дал поддршка за отворање на преговори со ЕУ

Фокус - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев денеска во Њујорк ја оствари првата средба со претседателот на Владата на Грција, Кирјакос Мицотакис. -Република Северна Македонија е максимално фокусирана на градењето меѓусебно партнерство засновано на пријателство и заеднички ...

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Фокус - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Премиерот Заев во Њујорк се сретна со грчкиот премиер Мицотакис

Канал5 - 24.09.2019

Максимален фокус во градењето меѓусебно партнерство за просперитетен регион во интерес на граѓаните на двете земји,било заклучено на првата средба на двајцата премиери. Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во ...

Средба Заев-Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа

ТВ21 - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Денеска во ОН прва средба меѓу Заев и Мицотакис

Курир - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, денеска во рамките на Генералното собрание на ОН во Њујорк ќе се сретне со грчкиот премиер, Киријакос Мицотакис. Тоа ќе биде прва средба на двајцата премиери откако Мицотакис застана на чело на владата во Атина.

Мицотакис до Заев: Јас не би го потпишал Преспанскиот договор

Press24 - 24.09.2019

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на денешната средба со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев му на својот колега дека бил против Преспанскиот договор и дека како лидер на опозицијата работел против неговата ратификација, според грчката ...

Средба Заев – Мицотакис во Њујорк: Унапредување на односите од интерес на двете земји

OhridNews - 24.09.2019

Претседателот на македонската Влада Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис. На средбата премиерот Заев истакнал дека Владата е максимално ...

Заев во Њујорк се сретна со грчкиот премиер Мицотакис ВИДЕО

+инфо - 24.09.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис. На средбата, како што соопшти владината прес служба, премиерот Заев истакна дека ...

Во Њујорк средба Заев-Мицотакис

Р.С.Европа - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев кој до сабота ќе престојува во Њујорк на 74. Генерално собрание на Обединетите нации денеска, според грчки извори, ќе се сретне со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис. Ова ќе биде прва нивна средба откако Мицотакис победи на ...

Денеска во Њујорк средба Заев-Мицотакис

МКД - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев кој со владина делегација престојува во Њујорк на 74. Генерално собрание на Обединетите нации денеска ќе се сретне со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис. Грчките медиуми јавуваат дека ова ќе биде прва нивна средба откако ...

Прва средба Заев – Мицотакис

Нова ТВ - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, кој е во Њујорк на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис. Ова ќе биде прва средба на двајцата премиери откако Кирјакос ...

Во Њујорк средба Трамп- Мицотакис

А1 On - 24.09.2019

Геополитичките случувања во Источниот Медитеран и привлекување американски инвестиции во Грција, според грчката новинска агенција АНА-МПА, се очекува да бидат темите за кои ќе разговараат претседателот на САД, Доналд Трамп и премиерот на Грција, ...

Трамп ќе се сретне со Мицотакис во Њујорк

Макфакс - 24.09.2019

На маргините на самитот на ОН за климатските промени, американскиот претседател Доналд Трамп и грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис, ќе ја имаат нивната прва средба. Како што пренесуваат грчките медиуми, тема на разговорите ќе бидат геополитичките ...

Трамп и Мицотакис на средба во Њујорк

Слободен Печат - 24.09.2019

На маргините на самитот на ОН за климатските промени, Трамп и Мицотакис, во 18.30 часот по локално време ќе ја одржат нивната прва средба, на која на почетокот, според истите информации, ќе присуствуваат и сопругите на американскиот претседател и ...

Мицотакис му порача на Вучиќ: Грција нема да го смени ставот за Косово

А1 On - 24.09.2019

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ се сретна со грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис, кој кажа дека Грција нема да го промени својот став кога станува збор за признавањето на Косово.

МИЦОТАКИС СО ПОРАКА ДО ВУЧИЌ: Грција не го менува ставот за Косово!

Слободен Печат - 24.09.2019

Вучиќ и Мицотакис синоќа разговарале за билатералните односи, ситуацијата во регионот и европскиот пат на Србија. Претседателот на Србија, Александар Вучуќ во Њујоркл се сретнал со премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис, каде му рекол дека Грција ...

Вучиќ доби ветување: Грција немало да признае самопрогласено Косово

ММС - 24.09.2019

Грција нема да го промени ставот за непризнавање на Косово, рече грчкиот премер Мицотакис во Њијорк на средбата со српскиот претседател Александар Вучиќ. Тој додал и оти Грција го поддржува дијалогот меѓу Белград и Приштина, но смета дека ...

Мицотакис му ветил на Вучиќ дека Грција нема да го признае Косово

Р.С.Европа - 24.09.2019

Српскиот претседателот Александар Вучиќ и грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис имаа средба во Њујорк на која Вучиќ добил уверување од Мицотакис дека Грција нема да ја признае независноста на Косово, пренесоа новинските агенции, повикувајќи се на ...

(Видео) Заев – Мицотакис: Договорот од Преспа е историски чекор и значаен договор за градење добрососедство

Макфакс - 24.09.2019

Премиерот, Зоран Заев, денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, првпат се сретна со грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис, кој ја презеде функцијата од Алексис Цирпас. На средбата Заев истакнал дека Владата на Република Северна ...

Заев ќе се сретне со Мицотакис во Њујорк

Алфа - 24.09.2019

Што ќе си кажат македонскиот и грчкиот премиер на првата средба во Њујорк? Една година по потпишувањето на Преспанскиот договор, премиерот Зоран Заев, за прв пат ќе поразговара со грчкиот колега Кирјакос Мицотакис, откако тој победи на изборите што ...

Прва средба Заев-Мицотакис: Доследно спроведување на Договорот од Преспа клучно за европската перспектива на земјата

МКД - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев денеска во Њујорк, на маргините на Генералното собрание на ОН, за првпат се сретна со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис. На средбата Заев кажал дека Владата е максимално фокусирана на конструктивен пристап во градењето ...

Заев-Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа

Нова ТВ - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Средба Заев-Мицотакис: Договорот од Преспа е историски чекор и значаен договор за градење добрососедство

Press24 - 24.09.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис. На средбата премиерот Заев истакна дека Владата е максимално фокусирана на ...

Прва средба Заев – Мицотакис во Њујорк

Сител - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

Мицотакис со поддршка до Заев за отварање на преговори со ЕУ

Р.С.Европа - 24.09.2019

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис изрази поддршка за отворање а преговори со Европската Унија на средбата на премиерот Зоран Заев, што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН,соопшти владината прес служба.

Заев-Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа (ВИДЕО)

Слободен Печат - 24.09.2019

Премиерот Заев истакнал дека Владата на Република Северна Македонија е максимално фокусирана на конструктивен пристап во градењето меѓусебно партнерство засновано врз пријателство и заеднички интерес за просперитетен регион во интерес на граѓаните ...

Мицотакис му рекол на Заев дека тој немало да го потпише Договорот од Преспа, ама ќе го почитува

+инфо - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Мицотакис и Заев се сретнаа во Њујорк, Грција ќе ја поддржи Северна Македонија за преговори со ЕУ

Независен - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Заев и Мицотакис се сретнаа во Њујорк: Тема на разговор - Преспанскиот договор

Глас на Америка - 24.09.2019

Доследната и навремена имплементација на Договорот од Преспа е клучна за унапредување на односите и обезбедување на европската перспектива за Северна Македонија, било истакнато од грчката страна Владата на Северна Македонија е подготвена за целосно ...

Заев-Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа

Нетпрес - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Мицотакис до Заев:Немаше да го потпишам Преспанскиот договор

ММС - 24.09.2019

На својата прва средба во Њујорк со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев од изборот за грчки премиер, Киријакос Мицотакис рече дека нема да го потпише договорот од Преспа ако тој беше на власт во 2018 година, кога договорот беше потпишан, ...

Заев-Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа

Локално - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Мицотакис до Заев: Јас не би го потпишал Преспанскиот договор

Локално - 24.09.2019

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис на денешната средба со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев му на својот колега дека бил против Преспанскиот договор и дека како лидер на опозицијата работел против неговата ратификација, според грчката ...

(Видео+Фото) Заев во Њујорк се сретна со Мицотакис: Средбата пред камерите изгледаше пријателска

еМагазин - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со премиерот на Грција Кирјакос Мицотакис. „На средбата премиерот Заев истакна дека Владата е максимално фокусирана на конструктивен пристап во градењето ...

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

24Инфо - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев-Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа

Вечер Прес - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Трамп ќе се сретне со Мицотакис во Њујорк

Точка - 24.09.2019

На маргините на самитот на ОН за климатските промени, американскиот претседател Доналд Трамп и грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис, ќе ја имаат нивната прва средба. Како што пренесуваат грчките медиуми, тема на разговорите ќе бидат геополитичките ...

ЗАЕВ-МИЦОТАКИС: Владата на „Северна Македонија“ ќе го исполни Акцискиот план

Денешен - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отворање преговори со Европската Унија и ...

Мицотакис му рекол на Заев дека тој лично нема да го потпише Договорот од Преспа, но ќе го почитува

Република - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Њујорк: Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Денешен - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев – Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа

Опсервер - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Заев ќе се сретне со Мицотакис во Њујорк, а со Ципрас во Скопје

Фактор - 24.09.2019

Шефот на македонската Влада, Зоран Заев, денеска во 11 часот по локално време ќе се сретне со гркиот премиер Киријакос Мицотакис во рамките на Генералното собрание на ОН во Њујорк. Тоа ќе биде прва средба на двајцата премиери, но според агендата ...

Средба Заев-Мицотакис: Поддршка за преговори со ЕУ, значајна примената на Договорот од Преспа

4NEWS - 24.09.2019

На средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот грчки колега Кирјакос Мицотакис што се одржа денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, е изразена поддршка од страна на грчкиот премиер за отварање преговори со Европската унија и ...

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

CivilMedia - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Средба Заев-Мицотакис: Договорот од Преспа клучен за односите со Грција и обезбедување европската перспектива на ...

PressingTV - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев денеска во Њујорк ја оствари првата средба со претседателот на Владата на Грција, Кирјакос Мицотакис. Како што соопшти владината прес-служба, на средбата премиерот Заев кажал дека Владата е максимално фокусирана на конструктивен ...

Во Њујорк средба Трамп- Мицотакис

Опсервер - 24.09.2019

Геополитичките случувања во Источниот Медитеран и привлекување американски инвестиции во Грција, според грчката новинска агенција АНА-МПА, се очекува да бидат темите за кои ќе разговараат претседателот на САД, Доналд Трамп и премиерот на Грција, ...

Заев – Ципрас: Максимален фокус во градењето меѓусебно партнерство за просперитетен регион во интерес на граѓаните на ...

Локално - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

Заев- Мицотакис во Њујорк: Максимален фокус во градењето меѓусебно партнерство

24Инфо - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

Средба Мицотакис-Вучиќ: За Грција нема да има независно Косово

PressingTV - 24.09.2019

Претседателот на Србија Александар Вучиќ и премиерот на Грција Константин Мицотакис имаа средба во рамки на Генералното собрание на ОН. На сребата Вучиќ добил уверување од Мицотакис дека Грција нема да ја признае независноста на Косово.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Скопје инфо - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Денеска во Њујорк средба Заев-Мицотакис

Вечер Прес - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев кој со владина делегација престојува во Њујорк на 74. Генерално собрание на Обединетите нации денеска ќе се сретне со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис. Грчките медиуми јавуваат дека ова ќе биде прва нивна средба откако ...

Средба меѓу Заев и Мицотакис во Њујорк: Максимално кон градење партнерство, поддршка од Грција за почеток на ...

CivilMedia - 24.09.2019

На средбата, премиерот Заев истакна дека Владата на Република Северна Македонија е максимално фокусирана на конструктивен пристап во градењето меѓусебно партнерство засновано врз пријателство и заеднички интерес за просперитетен регион во интерес на ...

Премиерот Заев во Њујорк се сретна со грчкиот премиер Мицотакис: Максимален фокус во градењето меѓусебно партнерство за ...

Centar - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

ВИДЕО: Заев во Њујорк се сретна со грчкиот премиер Мицотакис

Либертас - 24.09.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис. На средбата, како што соопшти владината прес служба, премиерот Заев истакна дека ...

Заев – Мицотакис: Договорот од Преспа е историски чекор и значаен договор за градење добрососедство

Точка - 24.09.2019

Премиерот, Зоран Заев, денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, првпат се сретна со грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис, кој ја презеде функцијата од Алексис Цирпас. На средбата Заев истакнал дека Владата на Република Северна ...

(ВИДЕО) Премиерот Заев во Њујорк се сретна со грчкиот премиер Мицотакис

iPortal - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

(Видео) Заев - Мицотакис: Договорот од Преспа е историски чекор и значаен договор за градење добрососедство

MTM - 24.09.2019

Премиерот, Зоран Заев, денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, првпат се сретна со грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис, кој ја презеде функцијата од Алексис Цирпас. На средбата Заев истакнал дека Владата на Република Северна ...

СРЕДБА ЗАЕВ - МИЦОТАКИС: Грција дава поддршка за почеток на преговори

Фактор - 24.09.2019

Во Њујорк, премиерот Зоран Заев се сретна со грчкиот колега, Кирјакос Мицотакис. Заев на својот Фејсбук профил пишува дека Република Северна Македонија е максимално фокусирана на градењето меѓусебно партнерство засновано на пријателство и заеднички ...

Во Њујорк средба Трамп- Мицотакис

24Инфо - 24.09.2019

Геополитичките случувања во Источниот Медитеран и привлекување американски инвестиции во Грција, според грчката новинска агенција АНА-МПА, се очекува да бидат темите за кои ќе разговараат претседателот на САД, Доналд Трамп и премиерот на Грција, ...

Денеска ќе биде првата средба на Заев со Мицотакис?

Тера - 24.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Денеска според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Прва средба Заев – Мицотакис во Њујорк

4NEWS - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

Мицотакис и сопругата на средба со Трамп и Меланија

PressingTV - 24.09.2019

Геополитичките случувања во Источниот Медитеран и привлекување американски инвестиции во Грција, според грчката новинска агенција АНА-МПА, се очекува да бидат темите за кои ќе разговараат претседателот на САД, Доналд Трамп и премиерот на Грција, ...

Заев – Мицотакис: Договорот од Преспа е историски чекор и значаен за градење добрососедство

Н.Македонија - 24.09.2019

Премиерот Зоран Заев, денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, првпат се сретна со грчкиот премиер, Кирјакос Мицотакис, кој ја презеде функцијата од Алексис Цирпас. На средбата Заев истакнал дека Владата на Република Македонија е ...

Грција сака да ја искористи водечката позиција во американските геополитички планови

Н.Македонија - 24.09.2019

Меѓусебните односи на Грција и САД се на најдобро ниво во последните неколку децени, со што Грција ќе ја искористи поволната ситуација за да бара одредени безбедносни гаранции, како и добивање на опрема од Пентагон, пишува „Катимерини“.

Заев во Њујорк со Мицотакис: Фокус во градењето меѓусебно партнерство

Магазин - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

Заев ќе се сретне со Мицотакис во Њујорк

Expres - 24.09.2019

Денеска, како што најавија грчки извори, треба да се одржи средба на премиерите Зоран Заев и Коријакос Мицотакис во Њујорк, на маргините на Генералното собрание на ОН. Ова ќе биде прва средба на двајцата премиери откако Кирјакос Мицотакис победи на ...

Што вели говорот на телото на Заев на средбата со Мицотакис

Expres - 24.09.2019

Сеирџиите на социјалните мрежи не пропуштија да го протолкуваат говорот на телото на премиерот Зоран Заев на првата средба со својот „тазе“ грчки колега Кирјакос Мицотакис во Њујорк. Меѓу „кремљолозите“ се издвојува Твитер-акаунтот „Терсене табиет“, ...

Мицотакис на Заев: Никогаш не би го потпишал Преспански договор

Expres - 24.09.2019

На својата прва средба со колегата Зоран Заев откога е избран на функцијата, грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис рекол дека тој немало да го потпише Преспански договор ако беше на власт во 2018 година, кога беше ставен потпис на спогодбата, објави ...

(Видео) Заев – Мицотакис: Градење меѓусебно партнерство за просперитетен регион

1tv - 24.09.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Њујорк, за време на Генералното собрание на ОН, оствари средба со Претседателот на Владата на Грција Кирјакос Мицотакис.

Во Њујорк средба Трамп- Мицотакис

MakPress - 24.09.2019

Геополитичките случувања во Источниот Медитеран и привлекување американски инвестиции во Грција, според грчката новинска агенција АНА-МПА, се очекува да бидат темите за кои ќе разговараат претседателот на САД, Доналд Трамп и премиерот на Грција, ...

Премиерот Заев во Њујорк на средби со Гутереш и Мицотакис

24 Вести - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев на Генералното собрание на ОН, планирана е и средба со Мицотакис

Макфакс - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.Ова ќе ...

Заев на Генералното собрание на ОН, утре прва средба со Мицотакис

Р.С.Европа - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев во Њујорк на Генералното собрание на ОН, утре прва средба со Мицотакис

Нова ТВ - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Press24 - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

А1 On - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Ништо не е како лани

Независен - 23.09.2019

Фото: Б. Грданоски АЛЕКСАНДРА М. МИТЕВСКА Како да беше вчера, а помина една година, кога поранешниот претседател Ѓорге Иванов, од говорницата на Генералното собрание на Обединетите нации, повика на бојкот на референдумот за името, засилувајќи ја ...

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Слободен Печат - 23.09.2019

Ова ќе биде прва средба на двајцата премиери откако Кирјакос Мицотакис победи на изборите што се одржаа на почетокот на јули во Грција. Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

ММС - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Сител - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев на Генералното собрание на ОН, утре прва средба со Мицотакис

МКД - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев на прием кај Меланија и Доналд Трамп

+инфо - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори, денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Независен - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев ќе се обрати пред Генералното собрание на ОН

Нетпрес - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

4NEWS - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев во Њујорк на Генералното собрание на ОН, утре прва средба со Мицотакис

Локално - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев во Њујорк на Генералното собрание на ОН, утре прва средба со Мицотакис

Опсервер - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Република - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев на Генералното собрание на ОН, планирана е и средба со Мицотакис

Centar - 23.09.2019

Во агендата на премиерот Заев е предвидена и официјална средба со генералниот секретар на ОН Антонио Гутереш, како и присуство на приемот на покана од претседателот на САД, Доналд Трамп и сопругата Меланија по повод одржувањето на 74-тото ...

Заев во Њујорк на Генералното собрание на ОН, можна средба со Мицотакис

Мета - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Во агендата на Заев е предвидена и официјална средба со генералниот секретар на ...

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

Либертас - 23.09.2019

– Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев на Генералното собрание на ОН, планирана е и средба со Мицотакис

Точка - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев на средби со Гутереш и Мицотакис, и на прием кај Трамп

MTM - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.

Заев во Њујорк на Генералното собрание на ОН, утре прва средба со Мицотакис

PressingTV - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев во САД, грчкиот премиер ќе има средба со Трамп

Фактор - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев предводи владина делегација на 74 . Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк. Посетата на САД почнува денеска, а ќе трае до сабота за кога е планирано и обраќањето на Заев и тоа во претпладневната сесија.

Заев во Њујорк, утре прва средба со Мицотакис

Вечер Прес - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев ќе треба да се сретне првпат со Мицотакис

Скопје1 - 23.09.2019

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев од денеска до сабота ќе престојува во Њујорк каде што ќе учествува на 74. Генерално собрание на Обединетите нации. Утре, според грчки извори, ќе биде реализирана и средба Заев-Мицотакис.

Заев во САД ќе оствари средби со Гутереш, Мицотакис и Трамп

MakPress - 23.09.2019

Премиерот Зоран Заев, која ја предводи владина делегација на 74. Генерално собрание на Обединетите нации, во Њујорк, според грчки извори денеска треба да има средба со грчкиот премиер Коријакос Мицотакис.