TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дел од светот цели 6,39 минути потона во мрак

Вечер Прес - 23.07.2009

Помрачувањето беше видливо во појас долг 15 илјади километри и широк околу 250 километри, кој се движеше од Индија се до ...

Најдолго затемнување на Сонцето

BBC - 22.07.2009

Денешното затемнување на сонцето можеа да го видат најмногу луѓе во историјата на човештвото.

Најдолго помрачување на Сонцето во 21-от век

Телма - 22.07.2009

Стотина милиони жители во поголемиот дел од Азија изутринава имаа можност да го набљудуваат најдолгото помрачување на Сонцето ...

Небесен спектакл што го одзема здивот

Deutsche Welle - 22.07.2009

Mилиони луѓе во Азија денеска го проследија најдолгото помрачување на сонцето во последниве сто години.

Најдолго помрачување на Сонцето во 21. век

Алсат-М - 22.07.2009

Стотина милиони жители во поголемиот дел од Азија изутринава имаа можност да го набљудуваат најдолгото помрачување на Сонцето ...

Најдолго помрачување на Сонцето во 21. век

Кирилица - 22.07.2009

Стотина милиони жители во поголемиот дел од Азија изутринава имаа можност да го набљудуваат најдолгото помрачување на Сонцето ...

Милион луѓе го гледале затемнувањето на Сонцето

Нетпрес - 22.07.2009

Потполното затемнување на Сонцето започнало рано утринава во западна Индија и било видливо во појас широк околу 250 километри ...

Затемнување на Сонцето

Нетпрес - 22.07.2009

Затемнување на сонцето почна денеска на дел од земјината топка. Прво сенката на месечината го опфати реонот на Камбејскиот ...

Најдолго затемнување на Сонцето во овој век

МРТ - 22.07.2009

Најдолгото затемнување на Сонцето во 21. век ќе биде видливо денеска во Кина и во Индија, поради што се очекуваа таа природна ...

Најдолгото помрачување на сонцето во 21-от век

Алфа - 22.07.2009

Целосно помрачување на сонцето ја обви со темнина Азија, каде над стотина милиони луѓе го следеа овој редок природен феномен.

Утре затемнување на Сонцето

Нетпрес - 21.07.2009

Целосното затемнуување на Сонцето ќе се случи утре, а ќе се гледа на јужната полутопка на планетата Земја.