TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Еднонеделниот штрајк во НИП-от ги подели вработените

А1 - 02.03.2003

Новинари и уредници од редакциите на „Нова Македонија“ и на „Вечер“ тврдат дека штрајкот е политички и дека професионалната обврска за секојдневно информирање им е одземена од Штрајкувачкиот одбор, без нивна согласност. Вработените тврдат дека притисокот од одборот е толку голем што и работните ...

Вработените не сакаат милост, туку трансформација

Дневник - 01.03.2003

ШТРАЈКОТ ВО НИП "НОВА МАКЕДОНИЈА" ПРОДОЛЖУВА Вработените во новинско-издавачката куќа "Нова Македонија" вчера истакнаа дека не бараат милост од Владата, туку одговорно однесување на државните институции и брза трансформација на Куќата.

Весниците и денеска нема да излезат од печат

Дневник - 27.02.2003

ШТРАЈКОТ ВО "НОВА МАКЕДОНИЈА" ПРОДОЛЖУВА Вработените во новинско-издавачката куќа "Нова Македонија" и вчера протестираа пред Владата, но премиерот Бранко Црвенковски и вчера не ги прими. Генералниот штрајк ќе продолжи и денеска од 9 часот пред Владата, а договорено е дневните весници и понатаму да ...

Ниповци и натаму бараат средба со Црвенковски

А1 - 26.02.2003

Генералниот штрајк на НИП „Нова Македонија“ продолжи и денеска, со повторен протест на вработените пред Владата. Тие бараат исплата на петте заостанати плати, од средствата за чие префрлање одлука донесе претходната влада во минатата година, обезбедување услови за работа, како и средба со премиерот ...

Вработените и државата трагаат по можни пари за плати

Утрински - 26.02.2003

Продолжува штрајкот на НИП "Нова Македонија", весниците повторно не излегоа ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Штрајкот на вработените на најстарата новинска куќа во земјава НИП "Нова Македонија" продолжи и вчера со протести пред Владата како и со неизлегување на изданијата на НИП-от - "Нова Македонија", ...

Повторно не се отпечатија изданијата на НИП

А1 - 25.02.2003

И денеска дневните изданија на НИП не излегоа во продажба. „Нова Македонија“, „Вечер“, „Фљака“ и „Бирлик“ не се отпечатија. Вработените повторно излегоа на штрајк пред Владата. И покрај инсистирање на Штрајкувачкиот одбор, по повеќе часа чекање, премиерот Црвенковски не се сретна со ниповци.

Вчера весниците не излегоа, а новинарите протестираа пред Владата

Утрински - 25.02.2003

Продолжува штрајкот на вработените во НИП "Нова Македонија" ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Над 1.000 вработени и акционери од најголемата и најстара издавачка куќа во земјава - НИП "Нова Македонија" вчера го почнаа генералниот штрајк и својот неколкумесечен протест од куќата го префрлија пред Владата.

"Нова Македонија"бара плата и нови уредници

Вест - 25.02.2003

ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК ВО НАЈГОЛЕМАТА НОВИНСКО -ИЗДАВАЧКА КУЌА Весниците "Вечер" и"Нова Македонија" вчера не излегоа од печат, а вработените во издавачката куќа протестираа пред Владата. Со намален број страници беа испечатени само детските изданија.

Владата реши судот да го напише последниот извештај за "Нова Македонија"

Дневник - 25.02.2003

ДНЕВНИТЕ ВЕСНИЦИ И ДЕНЕСКА НЕМА ДА СЕ ПЕЧАТАТ Дневните изданија на новинската куќа "Нова Македонија" вчера не излегоа од печат поради генералниот штрајк на вработените пред Владата, кои бараат да им се исплатат пет заостанати плати и да се обезбедат основни услови за работа.

Првпат по шест децении не излезе печатот на НИП

А1 - 24.02.2003

Точно по 58 години и 4 месеци „Нова Македонија“ денеска за прв пат не се отпечати. И дневните изданија на НИП-от, „Вечер“, „Бирлик“ и „Фљака“ по четири години континуитет не излегоа во продажба. Новинарите и сите останати вработени во наголемата новинско-издавачка куќа во Македонија започнаа ...

Денеска денот нема да почне со "Нова Македонија"

Дневник - 24.02.2003

по шест децении Дневните весници "Нова македонија" и "Вечер" денеска нема да бидат отпечатени. Генералниот штрајк во најголемата и најстара новинско-издавачка куќа ќе почне во 11 часот кога вработените ќе тргнат кон Владата од која очекуваат пари за плата и за основни услови за работа.