TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

Телма - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска на седница ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесените листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за ...

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

Алсат-М - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

ДИК ќе ги разгледува листите на кандидати за пратеници

Р.С.Европа - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

ДИК ќе утврдува редослед на кандидатски листи

МКД - 15.05.2016

Државната изборна комисија попладнево ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во македонското Собрание. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати ...

Силвана Бонева: ДИК треба да спроведе избори, ако и само една партија поднесе листи

МКД - 15.05.2016

Членовите на ДИК денеска одлучија да не прават жрепка за утврдување на редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за предвремени парламентарни избори на 5 јуни, затоа што во трката остана само ВМРО-ДПМНЕ со коалицијата и го доби бројот 1.

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

Вест - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

А1 On - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

ДИК ќе одлучува за листите на кандидати за избор на пратеници

Фокус - 15.05.2016

Комисијата треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за предвремените парламентарни избори, на 5 јуни, треба да се изврши и жребување за распределба на локации за политичко рекламирање на рекламните паноа и билборди ...

ДИК ќе одлучува за листите на кандидати за избор на пратеници

+инфо - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието. Комисијата треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за ...

Листата на ВМРО-ДПМНЕ единствена потврдена за избори на 5 јуни – ДИК утре ќе дебатира за смислата на ваквите избори

Капитал - 15.05.2016

Државната изборна комисија на денешната седница одлучи кандидатската листа на ВМРО-ДПМНЕ и коалициските партнери да го добие редниот број 1 на гласачкото ливче за изборите на 5 јуни, што и не можеше да биде поинаку кога кандидатската листа на ...

ДИК ЌЕ РАЗГЛЕДУВА И ОДЛУЧУВА: Седница за листите на кандидати за пратеници

Телеграф - 15.05.2016

Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за предвремените парламентарни избори, на 5-ти јуни Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени ...

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

Сител - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

Седница на ДИК

Канал5 - 19.10.2016

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која, меѓу другото, треба да бидат усвоени барање и пријава за запишување во посебниот извод од Избирачкиот список и гласање за предвремените избори на 11 декември во Дипломатско ...

ДИК ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници

Република - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието. Исто така ДИК треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за ...

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

Репортер - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

ДИК ќе одлучува за листите на кандидати за избор на пратеници

Стандард - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието. Комисијата треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за ...

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

Нетпрес - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

ДИК ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници

Фактор - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието. Исто така ДИК треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за ...

ДИК одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

Press24 - 15.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ. Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во ...

ВМРО ДПМНЕ единствена партија избори?

24 Вести - 14.05.2016

Лидерот на Социјал демократската партија Бранко Јаневски, ги повлекол кандидатските листи за изборите на 5 јуни, потврдуваат од ДИК за 24 вести. На Јанко Бачев и неговата партија денеска им истекува рокот за да ги комплетираат кадидатурите, по што ...

ВМРО ДПМНЕ единствена партија на избори

24 Вести - 14.05.2016

Никола Груевски остана сам, а неговата партија единствена што ќе оди на избори на 5 јуни. Ова е состојбата откако лидерот на Социјал-демократската партија Бранко Јаневски, ги повлекол кандидатските листи за изборите на 5 јуни, а Јанко Бачев не ги ...

ВМРО ДПМНЕ единствен учесник на изборите

Р.С.Европа - 14.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ е единствен учесник на изборите закажани за 5 јуни, откако СДПМ ги повлече кандидатските листи. На Народното движење на Македонија денеска им истекува рокот за да ги комплетираат кадидатурите, по што ДИК треба да ги констатира.

ВМРО-ДПМНЕ остана сама да учествува на изборите

МКД - 14.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ останува единствен учесник на изборите закажани за 5 јуни, откако СДПМ на Бранко Јаневски ги повлече кандидатските листи, а Народното движење на Македонија во предвидениот рок не ги отстрани неправилностите поради што ДИК не може да ги ...

ВМРО сам против ДПМНЕ на изборите

А1 On - 14.05.2016

СДПМ на Бранко Јаневски ги повлече кандидатските листи, а Народното движење на Македонија во законскиот рок не ги отстрани неправилностите. ДИК не може да ги прифати листите на Јанко Бачев.

ВМРО-ДПМНЕ единствени на избори, сами против себе – СДПМ и НДП отпаѓаат?

Либертас - 14.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ останува единствен учесник на изборите закажани за 5 јуни, откако СДПМ ги повлече кандидатските листи, а Народното движење на Македонија во предвидениот рок не ги отстрани неправилностите поради што ДИК не може да ги прифати овие листи, ...

ВМРО-ДПМНЕ сама ќе учествува на изборите

+инфо - 14.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ останува единствен учесник на изборите закажани за 5 јуни, откако СДПМ ги повлече кандидатските листи, а Народното движење на Македонија во предвидениот рок не ги отстрани неправилностите поради што ДИК не може да ги прифати овие листи.

ВМРО ДПМНЕ единствена партија избори?

Локално - 14.05.2016

Лидерот на Социјал демократската партија Бранко Јаневски, ги повлекол кандидатските листи за изборите на 5 јуни, потврдуваат од ДИК за 24 вести. На Јанко Бачев и неговата партија денеска им истекува рокот за да ги комплетираат кадидатурите, по што ...

ВМРО сам против ДПМНЕ на изборите

Репортер - 14.05.2016

СДПМ на Бранко Јаневски ги повлече кандидатските листи, а Народното движење на Македонија во законскиот рок не ги отстрани неправилностите. ДИК не може да ги прифати листите на Јанко Бачев.

ВМРО-ДПМНЕ единствени на избори, сами против себе – СДПМ и НДП отпаѓаат?

Репортер - 14.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ останува единствен учесник на изборите закажани за 5 јуни, откако СДПМ ги повлече кандидатските листи, а Народното движење на Македонија во предвидениот рок не ги отстрани неправилностите поради што ДИК не може да ги прифати овие листи, ...

ВМРО-ДПМНЕ – единствен учесник на изборите

ТВ21 - 14.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ е единствен учесник на изборите закажани за 5 јуни, откако СДПМ ги повлече кандидатските листи. На Народното движење на Македонија денеска им истекува рокот за да ги комплетираат кадидатурите, по што ДИК треба да ги констатира.

Листите не ги решаваат изборите

Утрински - 13.05.2016

Кога конкуренцијата во изборната арена не е ниту симболична, најлесно е да се извојува „голема“ победа, но таа би била јалова ВМРО-ДПМНЕ реши да поднесе кандидатски листи за пратеници, ама тоа не значи дека и изборите на 5 јуни се решена работа.

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

Телма - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска (12:30) на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

24 Вести - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија доцна синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ВМРО-ДПМНЕ ги достави кандидатските листи до ДИК

Телма - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ги поднесе листите со имињата на кандидатите за пратеници, за предвремените избори закажани на 5-ти Јуни. На листите на владеачката партија се имињата на123 кандидаи , од кои 49 се жени.

ВМРО-ДПМНЕ единстевна партија чии листи ги потври ДИК

Телма - 12.05.2016

Вмро Дпмне е единствената партија чии кандидатски листи ги потврди ДИК. Поднесени се неопходните документи и запазени се сите формалности за шесте изборни единици. Дик констатираше дека двете партии, Народно движење и Социјалдемократска партија ...

Аналитичари: Можни сценарија за изборите

24 Вести - 12.05.2016

Дали поднесувањето на кандидатски листи од страна на ВМРО-ДПМНЕ и некои од помалите партии може да се толкува како исполнети услови за избори на 5-ти јуни? Експертската јавност поделена – едни сметаат дека евентуални избори за помалку од месец дена ...

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи

Р.С.Европа - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава. До синоќа на полноќ кога истече рокот, листи на кандидати за ...

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

Алсат-М - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска (12:30) на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

Листи за избори или за пазарење со аболицијата?

Deutsche Welle - 12.05.2016

На листите на ВМРО-ДПМНЕ ги нема Гордана Јанкулоска и Миле Јанакиески, но ги има Трајко Вељаноски, Зоран Ставрески, Диме Спасов и Елизабета Канческа Милеска. Целта на поднесувањето листи не е учество на изборите.

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

А1 On - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска (12:30) на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

А1 On - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ВМРО-ДПМНЕ ги достави кандидатските листи до ДИК

Кајгана - 12.05.2016

Коалицијата „За подобра Македонија“, предводена од ВМРО-ДПМНЕ, до Државната изборна комисија (ДИК), синоќа пред полноќ ги поднесе кандидатските листи за пратеници за предвремените парламентарни избори кои се закажани за 5 јуни.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДИУ и ДПА не одат на избори

Идивиди - 12.05.2016

Скопје, 12 мај 2016 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни.

Пендаровски: ВМРО-ДПМНЕ поднесе листи за да може да тргува со датумот за избори

Фокус - 12.05.2016

Според него, датумот 5 јуни и аболицијата се двете работи со кои владејачката партија ќе тргува ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи за пратеници не затоа што реално има намера да учествува на избори на 5 јуни, туку таа го направи тоа за да има со ...

Само Груевски, Бачев и Јаневски се спремаат за избори на 5 јуни

Фокус - 12.05.2016

Само ВМРО-ПМНЕ од четири најголеми политички партии во државата, кои се потписнички на Пржинскиот договор, поднесе кандидатски листи. СДСМ, ДУИ и ДПА категорично порачаа дека не одат на избори на 5 јуни Коалицијата „За подобра Македонија“, ...

Пендаровски: ВМРО-ДПМНЕ поднесе листи за да може да тргува со датумот за избори

+инфо - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи за пратеници не затоа што реално има намера да учествува на избори на 5 јуни, туку таа го направи тоа за да има со што да се пазари во преговорите што се водат со помош на меѓународните посредници, смета ...

ВМРО-ДПМНЕ ем ќе оди на избори, ем ќе преговара со странците

Сакам да кажам - 12.05.2016

Во првата единица листата ќе ја води лидерот на партијата Никола Груевски, кој е аболиран од претседателот Иванов за шест кривични дела за кои можеби е осомничен, а можеби е и само сведок, а останатите носители на листи најверојатно имаат обезбедено ...

ДИК: Ќе се разгледуваат поднесените листи на кандидати за пратеници

Телеграф - 12.05.2016

Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА Државната изборна комисија денеска на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни ...

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДИУ и ДПА не одат на избори

Алфа - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на ...

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

Сител - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска (12:30) на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Курир - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ВМРО-ДПМНЕ ги достави кандидатските листи до ДИК

Точка - 12.05.2016

Коалицијата "За подобра Македонија", предводена од ВМРО-ДПМНЕ, до Државната изборна комисија (ДИК), синоќа пред полноќ ги поднесе кандидатските листи за пратеници за предвремените парламентарни избори кои се закажани за 5.јуни.

Седница на ДИК за поднесените кандидатски листи

Точка - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе ја одржи 41-вата седница. На дневен ред на Комисијата како што информираат оттаму е разгледувањето и потврдување на поднесените кандидатски листи за предвремените парламентарни избори за избор на пратеници во ...

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

Курир - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска во 12:30 на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДИУ и ДПА не одат на избори

Сител - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

Последните истражувања покажуваат дека СДСМ бега од избори

Алфа - 12.05.2016

Истече рокот за поднесување на листи со кандидати за пратеници. Листи поднесоа само од ВМРО ДПМНЕ, а од ДУИ и ДПА се изјаснија дека нема да учествуваат на изборите, додека СДСМ ќе ги бојкотира.

ДИК ги одобри кандидатските листи на ВМРО ДПМНЕ

Алфа - 12.05.2016

Без никакви неправилности во кандидатските листи на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата кои доцна синоќа пред истекот на рокот беа доставени до ДИК. Без комплетната документација се кандидатските листи кои вчера ги поднесоа партиите на Јанко Бачев и Бранко ...

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на НДМ, СДП и на ВМРО-ДПМНЕ

Локално - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава. До синоќа на полноќ кога истече рокот, листи на кандидати за ...

Кој од што бега ? ВМРО-ДПМНЕ тргнаа сами на избори !?

Локално - 12.05.2016

Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ „За подобра Македонија“ синоќа половина час пред полноќ си поднесао листи со имињата на кандидатите за пратеници за предвремените избори закажани на 5 јуни. Таму се Гром на Стевче Јакимовски, а со листи тргнаа уште неколку ...

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

Вечер - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава. До синоќа на полноќ кога истече рокот, листи на кандидати за ...

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

МРТ - 12.05.2016

На полноќ истече рокот за поднесување листи за пратеници. ВМРО-ДПМНЕ достави кандидатски листи за сите изборни единици. Останатите три големи партии, СДСМ, ДУИ и ДПА не поднесоа листи во законскиот рок.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Нетпрес - 12.05.2016

Листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни до Државната изборна комисија (ДИК) од четирите најголеми политички партии достави само ВМРО-ДПМНЕ.

Само ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДИУ и ДПА не одат на избори

Репортер - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи - СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Press24 - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Стандард - 12.05.2016

ВМРО­-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5­ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

Press24 - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска (12:30) на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

И официјално УМС на ВМРО-ДПМНЕ ги достави листите до ДИК: Одиме на избори!

Република - 12.05.2016

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ 30 минути пред полноќ ги достави кандидатските листи за изборите закажани на 5 јуни 2016 година. Доставија листа од 123 предлог-кандидати за 6 изборни единици, од кои 49 се жени, 74 мажи.

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

ТВ21 - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска во 12:30 на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

ВМРО-ДПМНЕ ги достави кандидатските листи до ДИК

Бриф - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ги поднесе листите со имињата на кандидатите за пратеници, за предвремените избори закажани на 5-ти Јуни. На листите на владеачката партија се имињата на123 кандидаи , од кои 49 се жени.

Листи за избори или за пазарење со аболицијата?

Репортер - 12.05.2016

На листите на ВМРО-ДПМНЕ ги нема Гордана Јанкулоска и Миле Јанакиески, но ги има Трајко Вељаноски, Зоран Ставрески, Диме Спасов и Елизабета Канческа Милеска. Целта на поднесувањето листи не е учество на изборите.

Седница на ДИК за поднесените кандидатски листи

Нетпрес - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска ќе ја одржи 41-вата седница. НА Дневен ред на Комисијата како што информираат оттаму е разгледувањето и потврдување на поднесените кандидатски листи за предвремените парламентарни избори за избор на пратеници во ...

ВМРО-ДПМНЕ ги достави кандидатските листи до ДИК

Макфакс - 12.05.2016

Коалицијата „За подобра Македонија“, предводена од ВМРО-ДПМНЕ, до Државната изборна комисија (ДИК), синоќа пред полноќ ги поднесе кандидатските листи за пратеници за предвремените парламентарни избори кои се закажани за 5.јуни.

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

МРТ - 12.05.2016

Според Законот има рок од 48 часа да ги провери дали се во согласност со Изборниот законик, а политичките партии доколку има неправилности во листите, исто така за 48 часа треба да ги корегираат...

ВМРО-ДПМНЕ поднесува листи, ГРОМ на местото на ДС и ДОМ

Дневник - 12.05.2016

Kатерина Нешкова Владејачката ВМРО-ДПМНЕ вчера до полноќ требаше да поднесе пратенички листи до ДИK за сите шест изборни единица за претстојните избори на 5 јуни. Ова било одлучено на завчерашните доцни состаноци на Извршниот и на Централниот ...

ДИК ги потврди кандидатските листи на ВМРО-ДПМНЕ

МРТ - 12.05.2016

На полноќ истече рокот за поднесување листи за пратеници. ВМРО-ДПМНЕ достави кандидатски листи за сите изборни единици, а останатите три големи партии- СДСМ, ДУИ и ДПА не поднесоа листи во законскиот рок.

Експерти: Со поднесувањето на листите до ДИК, потешко до компромис

ТВ21 - 12.05.2016

Државната изборна комисија ги потврди кандидатските листи за пратеници за предвремените парламентарни избори на 5 јуни. Доцна синоќа на триесетина минути пред законски утврдениот рок, ВМРО ДПМНЕ и коалицијата, последни доставија листа со кандидати ...

ДИK ги прифати листите на ВМРО-ДМПНЕ, НДМ и СДПМ со неправилности

Дневник - 12.05.2016

Само неколку часа по приемот, Државната изборна комисија вчера ги потврди кандидатските листи за пратеници за предвремените парламентарни избори на 5 јуни, поднесени од страна на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Пулс24 - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ДИК ќе ги разгледува поднесените листи на кандидати за пратеници

Lider - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска (12:30) на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

Денеска ДИК ќе ги разгледува поднесените кандидатски листи за пратеници

Пулс24 - 12.05.2016

Државната изборна комисија денеска во 12:30 на седница треба да ги разгледа и потврди поднесените кандидатски листи за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни годинава.

ВМРО-ДПМНЕ ги поднесе кандидатските листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Канал 77 - 12.05.2016

Коалицијата „За подобра Македонија”, предводена од ВМРО-ДПМНЕ вчера половина час пред полноќ до Државната изборна комисија (ДИК) ги поднесе кандидатските листи за пратеници за предвремените парламентарни избори кои се закажани за 5.јуни.

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кандидатски листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Lider - 12.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија (ДИК) синоќа поднесе листи со имиња на кандидати за пратеници, за предвремените парламентарни избори закажани на 5-ти јуни. Листи до ДИК, како што претходно најавија, не доставија СДСМ, ДУИ и ДПА.

ВМРО-ДПМНЕ поднесува денес листи за изборите

Нова ТВ - 11.05.2016

Според портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Иво Котевски, владечката партија денес ќе поднесе листи на кандидати за предвремените избори закажани за 5 јуни, изјавил Котевски за Пресс24. “Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека ...

До пладне во ДИК никој не поднел кандидатски листи за пратеници

Телма - 11.05.2016

Демократската унија за интеграции (ДУИ) и СДСМ, како што потврдија партиски претставници, денеска нема да поднесат листи за кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни.

ВМРО ДПМНЕ оди на избори

Телма - 11.05.2016

ВМРО ДПМНЕ одлучи да учествува на изборите распишани за 5-ти јуни. До крајот на рокот што истекува вечерва на полноќ, партијата ќе поднесе кандидатски листи во ДИК. Портпаролот Иво Котевски појасни дека ваква одлука е донесена уште синоќа на ...

ДУИ не оди на избори на 5 јуни

Телма - 11.05.2016

Владиниот коалиционен партнер ДУИ и официјално нема да оди на избори. Од партијата потврдуваат дека нема да поднес ат кандидатски листи за избор на пратеници до ДИК со што е официјализира н ставот дека нема да оди на изборите закажани на 5 јуни.

СДСМ, ДУИ и ДПА не доставија кандидатски листи, ВМРО ДПМНЕ оди на избори

24 Вести - 11.05.2016

ВМРО ДПМНЕ одлучи да учествува на изборите распишани за 5-ти јуни. Партијата ќе поднесе кандидатски листи во ДИК. СДСМ, ДУИ и ДПА нема да поднесат кандидатски листи до Државната изборна комисија, со што го потврдуваат својот став дека нема да ...

ВМРО-ДПМНЕ одлучи да оди на избори, СДСМ, ДУИ и ДПА не поднесуваат листи за кандидати

Телма - 11.05.2016

ВМРО ДПМНЕ одлучи да учествува на изборите распишани за 5-ти јуни. До крајот на рокот што истекува вечерва на полноќ, партијата ќе поднесе кандидатски листи во ДИК. Портпаролот Иво Котевски појасни дека ваква одлука е донесена уште синоќа на ...

ВМРО - ДПМНЕ ќе достави листи на кандидати за изборите на 5 јуни

Р.С.Европа - 11.05.2016

Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО - ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од почитување на Уставот и на законите на Република Македонија и членовите на овие две тела одлучија партијата денеска до Државната изборна комисија ...

До 15 часот единствено НДМ со кандидатски листи до ДИК

Утрински - 11.05.2016

ФОТО: Киро Попов Партијата Народно движење за Македонија (НДМ) на Јанко Бачев попладнево поднесе кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни. До 15 часот, според информациите од Државната изборна комисија (ДИК), ...

До пладне во ДИК никој не поднел кандидатски листи за пратеници

Утрински - 11.05.2016

Демократската унија за интеграции (ДУИ) и СДСМ, како што потврдија партиски претставници, денеска нема да поднесат листи за кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни.

Очигледно нема избори на 5 јуни

Р.С.Европа - 11.05.2016

СДСМ и ДУИ најавија дека нема да поднесат кандидатски листи за изборите на 5 јуни, а сличен став се очекува и од ДПА. Во ВМРО-ДПМНЕ сè уште не соопштуваат што ќе прават. ДУИ денеска нема да поднесе кандидатска листа за пратеници во Државната изборна ...

Вмро-дпмне подготви листи, СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Утрински - 11.05.2016

Александра М. Митевска ВМРО-ДПМНЕ се' уште не се откажува од избори на 5 јуни. За разлика од ДУИ и ДПА, кои соопштија вчера дека нема да поднесат кандидатски листи за пратеници, од најголемата владејачка партија објавија дека до крајот на денот ќе ...

Игра на тронови

Утрински - 11.05.2016

Приказната на власта е завршена, но не сум сигурен дека тие се свесни за тоа. Тие доцнат со прифаќањето на новата политичка реалност. Опозицијата, пак, е пренапред во надежите и очекувањата Како што почна новата сезона на „Игра на тронови“, така и ...

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници

МКД - 11.05.2016

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ, сепак одлучи до Државната изборна комисија да поднесе кандидатски листи за пратеници за изборите закажани за 5 јуни, потврди за МДК.мк директорот на Центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски.

ДУИ се огласи, нема да поднесува кандидатски листи до ДИК

МКД - 11.05.2016

ДУИ и официјално објави дека нема да поднесе листи со кандидати за избор на пратеници, со што се исклучува учеството на партијата на изборите закажани за 5 јуни. Портпаролот на партијата, Бујар Османи кусо информира дека ДУИ нема да поднесе листи до ...

Само Народно движење за Македонија денеска поднесе кандидатски листи за изборите

МКД - 11.05.2016

Народното движење за Македонија досега е единствената партија која сигурно ќе учествува на изборите, доколку тие се одржат. Партијата, како што најави, денеска поднесе листи на кандидати за пратеници до ДИК.

ВМРО - ДПМНЕ ќе достави листи на кандидати за предвремените парламентарни избори до ДИК

Вест - 11.05.2016

Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО - ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од почитување на Уставот и на законите на Република Македонија и членовите на овие две тела одлучија партијата денеска до Државната изборна комисија ...

ВМРО ДПМНЕ ги достави кандидатските листи до ДИК

Вест - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ги достави своите кандидатски листи до Државната изборна комисија за предвремените парламентарни избори. Според Роковникот за извршување на изборни дејствија за предвремените парламентарни избори на 5 јуни, на полноќ се затвори рокот за ...

ВМРО-ДПМНЕ, сепак, ќе поднесе кандидатски листи за избори на 5 јуни

Капитал - 11.05.2016

Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО – ДПМНЕ доцна синоќа заклучиле дека нема поголем приоритет од почитување на Уставот и на законите на Република Македонија, и членовите на овие две тела одлучиле партијата денеска до Државната изборна комисија ...

До 15 часот единствено НДМ со кандидатски листи до ДИК

Идивиди - 11.05.2016

Скопје, 11 мај 2016 (МИА) - Партијата Народно движење за Македонија (НДМ) на Јанко Бачев попладнево поднесе кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни. До 15 часот, според информациите од Државната изборна комисија ...

Котески: ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе пратенички листи

Фокус - 11.05.2016

Партискиот портпарол за Прес 24 изјавил дека партиските органи ги утврдиле листите, но истовремено одлучиле и да го поддржат учеството на преговарачкиот тим на ВМРО ДПМНЕ во процесот на изнаоѓање излез од кризата.

Куририте ги збунија членовите на ВМРО-ДПМНЕ – листите не биле гаранција за избори?!

Либертас - 11.05.2016

Иако беше објавено дека ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници до ДИК, сепак порталите под контрола на власта, пишуваат дека тоа не била никаква гаранција дека изборите на 5-ти јуни воопшто ќе се одржеле.

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници

+инфо - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, потврдил за Прес 24 , директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. - Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од ...

ДУИ нема да учествува на изборите

Кајгана - 11.05.2016

Владејачката партија од редот на Албанците, Демократската унија за интеграција (ДУИ) нема да учествува на изборите на 5 јуни. Како што потврди партискиот портпарол Бујар Османи неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од ...

ДИК изброи 2.446.266 државјани на Македонија

Сакам да кажам - 11.05.2016

Од протестот на Шарената револуција пред ДИК на 4 мај (Фото: СДК.МК) Државната изборна комисија (ДИК) синоќа едногласно го усвои извештајот за податоците од регистарот на државјани (лица со македонски пасош) на Министерството за внатрешни работи ...

ДУИ нема да учествува на изборите

А1 On - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на полноќ. Партискиот портпарол Бујар Османи денеска само кусо одговара дека листи нема да ...

Трајанов: Ако никој не поднесе пратенички листи, Собранието ќе продолжи со работа

Фокус - 11.05.2016

Но, ако некој сепак реши да поднесе листа, тогаш се влегува во политичка авантура чија цена ќе треба да ја платат тие што ќе решат да ги поднесат листите, предупредува лидерот на ДС. Ако ниедна партија не поднесе кандидатски листи за пратеници за ...

До пладне во ДИК никој не поднел кандидатски листи за пратеници

Идивиди - 11.05.2016

Скопје, 11 мај 2016 (МИА) - Демократската унија за интеграции (ДУИ) и СДСМ, како што потврдија партиски претставници, денеска нема да поднесат листи за кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни.

ВМРО ДПМНЕ сепак ќе оди на избори

Либертас - 11.05.2016

ВМРО ДПМНЕ одлучи да учествува на изборите распишани за 5-ти јуни, јави Телма . Според овој медиум се очекува до вечерва на полноќ владеачката партија да ги поднесе кандидатските листи до Државната изборна комисија.

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи, но тоа не е гаранција за одржување избори

Кајгана - 11.05.2016

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, потврди Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од ...

Трајанов: Наједноставно е ниедна партија да не поднесе кандидатски листи за да се одложат изборите

Капитал - 11.05.2016

Во целата ситуација наједноставно ќе биде ако ниту една партија не поднесе кандидатски листи за пратеници за изборите на 5 јуни, бидејќи тогаш Државната изборна комисија ќе констатира дека нема услови за одржување на избори и ќе треба повторно да се ...

ВМРО ДПМНЕоди на избори, СДСМ, ДУИ и ДПА не?

OhridNews - 11.05.2016

Вечерва на полноќ, истекува рокот за поднесување листи на кандидати за пратеници во Собранието на Република Македонија за предвремените парламентарни избори на 5 јуни. До сега, само од Народното движење за Македонија достави листи на кандидати за ...

ДУИ се огласи, нема да поднесува кандидатски листи до ДИК

Тера - 11.05.2016

ДУИ и официјално објави дека нема да поднесе листи со кандидати за избор на пратеници, со што се исклучува учеството на партијата на изборите закажани за 5 јуни. Портпаролот на партијата, Бујар Османи кусо информира дека ДУИ нема да поднесе листи до ...

Адеми: ДУИ нема да поднесе кандидатски листи за избори на 5 јуни

Капитал - 11.05.2016

ДУИ нема да поднесе листи со кандидати за пратеници за изборите на 5 јуни, потврди за „Капитал“ генералниот секретар на партијата, Абидаликим Адеми. Во пресрет на истекувањето на рокот (вечер на полноќ) за поднесување кандидатски листи партијата на ...

ДУИ нема да поднесе пратенички листи

Фокус - 11.05.2016

Ова го потврди партискиот портпарол Османи, цементирајќи го партискиот став за неучество на избори без опозиција. Албанската владејачка ДУИ дефинитивно нема да учествува на изборите на 5 јуни.

ДУИ конечно со јасен став, нема да оди на избори на 5 јуни

+инфо - 11.05.2016

ДУИ нема да поднесе кандидатски листи за избор на пратеници со што конено го официјализира ставот дека нема да оди на изборите закажани на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи денеска само кусо одговара дека листи нема да поднесат без да даде ...

Трајанов: Ако некој поднесе кандидатска листа влегува во политичка авантура

+инфо - 11.05.2016

Во целата ситуација наједноставно ќе биде ако ниту една партија не поднесе кандидатски листи за пратеници за изборите на 5 јуни, бидејќи тогаш Државната изборна комисија ќе констатира дека нема услови за одржување на избори и ќе треба повторно да се ...

Има ли кандидати за пратеници ќе се знае вечерва на полноќ

+инфо - 11.05.2016

Вечерва на полноќ е последниот рок за доставување листи на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија. Ако не пристигне ниту една кандидатска листа, Комисијата треба да ја констатира таквата состојба и за тоа да го извести Собранието.

Освен Бачев, и Бранко Јаневски ќе го спасува Груевски

+инфо - 11.05.2016

Социјалдемократската партија на Македонија на Бранко Јаневски ги доставила своите кандидатски листи до Државната изборна комисија, дознава Плусинфо од извори на ДИК. Партијата доставила кандидатски листи во сите 6 изборни единици.

До пладне во ДИК никој не поднел кандидатски листи за пратеници

А1 On - 11.05.2016

Демократската унија за интеграции (ДУИ) и СДСМ, како што потврдија партиски претставници, денеска нема да поднесат листи за кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни.

Шкариќ: пожелно е ВМРО-ДПМНЕ да излезе на избори за да си ја открие мизеријата

Сакам да кажам - 11.05.2016

„ВМРО-ДПМНЕ може сама да истрча на избори, ќе ѝ се придружат тие нејзини мали сателит партии. Ако, нека истрча сама, дури и пожелно е. Нека си ги покаже роговите, ќе се види нејзината мизерија на таквите избори, бидејќи тоа ќе биде еден вид попис ...

ВМРО-ДПМНЕ И ГРОМ со заедничка листа сами на избори

Сакам да кажам - 11.05.2016

На протестите на Шарената револуција се бара одлагање на изборите и повлекување на аболицијата (Фото:СДК.МК) ВМРО-ДПМНЕ И ГРОМ ќе поднесат заеднички листи за кандидати за пратеници до ДИК вечерва најдоцна до полноќ, штотуку објави агенцијата МЕТА.

СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Либертас - 11.05.2016

Народното движење за Македонија е единствената партија која сигурно ќе учествува на изборите. До овој момент, само таа поднесе листи на кандидати за пратеници до ДИК. Од политичката лидерска четворка, три партии потврдија дека не учествуваат на ...

Груевски ќе се трка на избори со Бачев и со Рада Шеќерова

Либертас - 11.05.2016

Социјалдемократската партија на Македонија на Бранко Јаневски попладнево околу 19 часот ги доставила своите кандидатски листи до Државната изборна комисија, објави провладиниот портал Press24 .

ДУИ, ДПА и СДСМ нема да одат на избори, ВМРО-ДПМНЕ ги подготви кандидатските листи

Алфа - 11.05.2016

Потврдено и официјализирано, партиите од албанскиот блок нема да учествуваат на изборите на 5 јуни, Владејачката ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе листа со пратеници, СДСМ ќе ги бојкотира Потврдено и официјализирано, партиите од албанскиот блок нема да ...

СТИГНА ПОТВРДА: ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе пратенички листи

Телеграф - 11.05.2016

Досега ДУИ и СДСМ најавија дека нема да поднесуваат листи, додека ДПА се нема изјаснето ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, најави партискиот портпарол Иво Котевски за Прес 24. Рокот за поднесување истекува на полноќ.

ВМРО - ДПМНЕ ќе достави листи на кандидати за предвремените парламентарни избори до ДИК

Сител - 11.05.2016

Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО - ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од почитување на Уставот и на законите на Република Македонија и членовите на овие две тела одлучија партијата денеска до Државната изборна комисија ...

"Прес 24": ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници

Точка - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, објави Прес 24. Информацијата за порталот ја потврдил Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека ...

До пладне во ДИК никој не поднел кандидатски листи за пратеници

Сител - 11.05.2016

Демократската унија за интеграции (ДУИ) и СДСМ, како што потврдија партиски претставници, денеска нема да поднесат листи за кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни.

Донесена одлука: ДУИ нема да учествува на изборите

Точка - 11.05.2016

Владејачката партија, од редот на Албанците, Демократска унија за интеграција нема да учествува на изборите на 5 јуни. Како што потврди партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 , неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во ...

СЕ ЧЕКА НА ВМРО-ДПМНЕ И ДПА: СДСМ и ДУИ нема да поднесат листи за пратеници

Телеграф - 11.05.2016

Според Роковникот за извршување изборни дејствија за предвремените парламентарни избори на 5 јуни, вечерва на полноќ истекува рокот за поднесување листи на кандидати за пратеници Демократската унија за интеграции (ДУИ) и СДСМ, како што потврдија ...

Официјално: ВМРО-ДПМНЕ поднесува кандидатски листи за пратеници

Курир - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници. Информацијата за Press24 ја потврди Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем ...

ДУИ со официјален став за учеството во изборите

Сител - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 вели дека неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на полноќ.

Уште една партија достави пратенички листи до ДИК - ВМРО-ДПМНЕ своите ќе ги поднесе пред полноќ

Сител - 11.05.2016

Социјалдемократската партија на Македонија на Бранко Јаневски попладнево околу 19 часот ги доставила своите кандидатски листи до Државната изборна комисија. Високи извори од комисијата за Press24 и официјално ги потврдија овие информации.

Листите на ВМРО-ДПМНЕ не се гаранција за избори

Курир - 11.05.2016

Веста дека ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници до ДИК не е никаква гаранција дека изборите на 5-ти јуни воопшто ќе се одржат, велат за Пресс24 неофицијални извори од партијата.

Бачев поднесе листи за пратеници во ДИК

Алфа - 11.05.2016

Став околу учеството на изборите пристигна и од партијата ГРОМ . Оттаму за Алфа велат дека сношти извршниот одбор на партијата одлучил да се приклучи кон изборните листи на ВМРО ДПМНЕ. Партијата Народно движење за Македонија во Државната изборна ...

ВМРО-ДПМНЕ и официјално оди на избори на 5 јуни, ќе достави листи со кандидати

Локално - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници- информираа од партијата. Од таму велат дека ЦК на партијата одлучил до ДИК да се достават листите со кандидати за да се испочитуваат Уставот и законите.

До 15 часот единствено НДМ со кандидатски листи до ДИК

Локално - 11.05.2016

Партијата Народно движење за Македонија (НДМ) на Јанко Бачев попладнево поднесе кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни. До 15 часот, според информациите од Државната изборна комисија (ДИК), единствено НДМ поднесе ...

Потврдено: ДУИ и ДПА нема да одат на избори

Локално - 11.05.2016

Партискиот портпарол да ДУИ- Бујар Османи, денеска потврди дека ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Според него, интегративците нема да поднесат кандидатски листи во законскиот рок кој истекува денеска на полноќ.

ГРОМ оди во прегратката на ВМРО-ДПМНЕ , заеднички листи за пратеници

Локално - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ и ГРОМ вечерва, најдоцна до полноќ, ќе поднесат заеднички листи за кандидати за пратеници до ДИК. Ова било потврдено вечерва на централниот одбор на ГРОМ. Од ВМРО-ДПМНЕ ниту ја потврдуваат ниту ја демантираат информацијата и велат дека на ...

Бујар Османи потврди: ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни

Локално - 11.05.2016

Партискиот портпарол да ДУИ- Бујар Османи, денеска потврди дека ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Според него, интегративците нема да поднесат кандидатски листи во законскиот рок кој истекува денеска на полноќ.

ВМРО ДПМНЕ не се откажува од избори на 5. Јуни, ДУИ, СДСМ и ДПА нема да учествуваат

еМагазин - 11.05.2016

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, потврди Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од ...

ДЕФИНИТИВНО: ВМРО-ДПМНЕ поднесува кандидатски листи за пратеници

За Се - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, пишува Press24 . Информацијата за медиумот ја потврдил Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија ...

Котевски: ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи на кандидати за изборите на 5 јуни

Стандард - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, изјави за Прес 24 директорот на партискиот Центар за комуникации, Иво Котевски. – Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од почитување ...

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе листи за пратеници

Бриф - 11.05.2016

Народното движење за Македонија (НДМ) и ВМРО-ДПМНЕ се партите што ќе поднесат листи за кандидати за пратеници и кои сигурно ќе учествуваат на изборите, ако се одржат на 5 јуни. НДМ веќе ги достави листите до Државната изборна комисија (ДИК), додека ...

ВМРО-ДПМНЕ поднесува кандидатски листи за пратеници

МК News - 11.05.2016

Информацијата ја потврди Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од почитување на Уставот и законите на Република Македонија ...

Куририте ги збунија членовите на ВМРО-ДПМНЕ – листите не биле гаранција за избори?!

Репортер - 11.05.2016

Иако беше објавено дека ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници до ДИК, сепак порталите под контрола на власта, пишуваат дека тоа не била никаква гаранција дека изборите на 5-ти јуни воопшто ќе се одржеле.

ДУИ со официјален став за учеството во изборите

МК News - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 вели дека неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на полноќ.

ВМРО-ДПМНЕ поднесува кандидатски листи за пратеници

Република - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници. -Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од почитување на Уставот и законите на Република Македонија и членовите на овие две тела ...

Според владеачката партија, листите не се гаранција дека ќе има избори

Дневник - 11.05.2016

Веста дека ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници до ДИК не е никаква гаранција дека изборите на 5-ти јуни воопшто ќе се одржат, велат за Пресс24 неофицијални извори од партијата .

ВМРО ДПМНЕ сепак ќе оди на избори

Репортер - 11.05.2016

ВМРО ДПМНЕ одлучи да учествува на изборите распишани за 5-ти јуни, јави Телма . Според овој медиум се очекува до вечерва на полноќ владеачката партија да ги поднесе кандидатските листи до Државната изборна комисија.

Листите на ВМРО-ДПМНЕ не се гаранција за избори

Нетпрес - 11.05.2016

Веста дека ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници до ДИК не е никаква гаранција дека изборите на 5-ти јуни воопшто ќе се одржат, велат за Пресс24 неофицијални извори од партијата.

ДУИ нема да учествува на изборите

Макфакс - 11.05.2016

Владејачката партија, од редот на Албанците, Демократска унија за интеграција (ДУИ) нема да учествува на изборите на 5 јуни. Како што потврди партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24, неговата партија нема да поднесе кандидатски листи ...

ВМРО-ДПМНЕ оди на избори

ТВ21 - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ одлучи да учествува на изборите распишани за 5-ти јуни. До крајот на рокот што истекува вечерва на полноќ, партијата ќе поднесе кандидатски листи во ДИК. Портпаролот Иво Котевски појасни дека ваква одлука е донесена уште синоќа на ...

Бујар Османи: ДУИ нема да оди на избори

Дневник - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 вели дека неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на ...

„Прес 24“: ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници

Нетпрес - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, објави Прес 24. Информацијата за порталот ја потврдил Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека ...

Бујар Османи: ДУИ нема да оди на избори

Бриф - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 вели дека неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на ...

ДУИ и ДПА нема да учествуваат, ГРОМ оди на избори

ТВ21 - 11.05.2016

Демократската унија за интеграција (ДУИ) нема да учествува на изборите на 5 јуни, потврдија од партијата за ТВ21. Оттаму потврдија дека партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска ...

ШКАРИЌ: ВМРО ДПМНЕ ако сама излезе на избори ќе си ги покаже роговите

Репортер - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ може сама да истрча на избори, ќе ѝ се придружат тие нејзини мали сателит партии. Ако, нека истрча сама, дури и пожелно е. Нека си ги покаже роговите, ќе се види нејзината мизерија на таквите избори, бидејќи тоа ќе биде еден вид попис ...

СДСМ, ДУИ и ДПА не одат на избори

Репортер - 11.05.2016

Народното движење за Македонија е единствената партија која сигурно ќе учествува на изборите. До овој момент, само таа поднесе листи на кандидати за пратеници до ДИК. Од политичката лидерска четворка, три партии потврдија дека не учествуваат на ...

Груевски ќе се трка на избори со Бачев и со Рада Шеќерова

Репортер - 11.05.2016

Социјалдемократската партија на Македонија на Бранко Јаневски попладнево околу 19 часот ги доставила своите кандидатски листи до Државната изборна комисија, објави провладиниот портал Press24 .

ВМРО-ДПМНЕ сепак оди на избори

Фактор - 11.05.2016

ВМРО ДПМНЕ одлучи да учествува на изборите распишани за 5-ти јуни, јави Телма . Според овој медиум се очекува до вечерва на полноќ владеачката партија да ги поднесе кандидатските листи до Државната изборна комисија.

Бујар Османи: ДУИ нема да оди на избори

Репортер - 11.05.2016

И нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 вели дека неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на ...

ДУИ потврди: Нема да одиме на избори на 5 јуни

Стандард - 11.05.2016

ДУИ нема да поднесе кандидатски листи за избор на пратеници со што го потврди дека нема да оди на изборите закажани на 5 јуни. Портпаролот на партијата, Бујар Османи денеска сподели дека нема да поднесат листи без да даде повеќе детали околу ...

На полноќ истекува рокот – листи со кандидати најави само Јанко Бачев

ТВ21 - 11.05.2016

Вечерва на полноќ е последниот рок за доставување листи на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија. Ако не пристигне ниту една кандидатска листа, Комисијата има само една можност – да ја констатира таквата состојбата.

ДУИ нема да поднесе кандидатски листи за избор на пратеници

Фактор - 11.05.2016

ДУИ нема да поднесе кандидатски листи за избор на пратеници. Портпаролот на ДУИ, Бујар Османи денеска само кусо одговара дека листи нема да поднесат без да даде повеќе детали што понатаму и кои се следните чекори на партијата.

ДУИ не оди на избори на 5. јуни, од ВМРО ДПМНЕ нема официјален став

еМагазин - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 вели дека неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на полноќ.

Официјално: ВМРО-ДПМНЕ поднесува кандидатски листи за пратеници

Вечер - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници Информацијата ја потврди Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од ...

ВМРО -ДПМНЕ на состанок за пратеничките листи

ТВ21 - 11.05.2016

Членовите на ВМРО – ДПМНЕ од утрово се во седиштето на партијата, каде според партиски избори ќе се разговара за доставувањето на листи со кандидати за пратеници до Државна изборна комисија.

Уште една партија достави пратенички листи до ДИК

Вечер - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ најави дека своите листи ќе ги достави пред полноќ. Социјалдемократската партија на Македонија на Бранко Јаневски попладнево околу 19 часот ги доставила своите кандидатски листи до Државната изборна комисија за сите 6 изборни единици.

Листите на ВМРО-ДПМНЕ не се гаранција за избори

Press24 - 11.05.2016

Веста дека ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници до ДИК не е никаква гаранција дека изборите на 5-ти јуни воопшто ќе се одржат, велат за Press24 неофицијанлни извори од партијата.

ДУИ со официјален став за учеството во изборите

Нетпрес - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Партискиот портпарол Бујар Османи во изјава за Press24 вели дека неговата партија нема да поднесе кандидатски листи во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на полноќ.

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи, но тоа не е гаранција за одржување избори

Макфакс - 11.05.2016

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници, потврди Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од ...

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници

МРТ - 11.05.2016

На полноќ истекува рокот за поднесување листи за пратеници. Досега, тоа единствено го стори Народното движење за Македонија на Јанко Бачев. Од ВМРО-ДПМНЕ информираат дека ќе достават кандидати. СДСМ останува на одлуката дека нема услови за избори.

ВМРО-ДПМНЕ оди на избори, СДСМ, ДУИ и ДПА не поднесоа листи до ДИК

ТВ21 - 11.05.2016

Народното движење на Македонија го скрши мразот со поднесување на листата на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија. Оваа партија е прва која официјално го потврди учеството на избори на 5 јуни.

ВМРО ДПМНЕ оди на избори, ги достави кандидатските листи во ДИК

Вечер - 11.05.2016

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ 30 минути пред полноќ ги достави кандидатските листи за изборите закажани на 5 јуни 2016 година. Доставија листа од 123 предлог кандидати за 6 изборни единици, од 49 се жени, 74 мажи.

ВМРО-ДПМНЕ официјално доставува кандидатски листи за пратеници

Пулс24 - 11.05.2016

ВМРО-ДПМНЕ ќе достави листи за кандидати за пратеници. Информацијата за Press24 ја потврди Директорот на центарот за комуникации на партијата, Иво Котевски за Press24. „Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема ...

До пладне во ДИК никој не поднел кандидатски листи за пратеници

Lider - 11.05.2016

Демократската унија за интеграции (ДУИ) и СДСМ, како што потврдија партиски претставници, денеска нема да поднесат листи за кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни.

Листите на ВМРО-ДПМНЕ не се гаранција за одржување на избори

Пулс24 - 11.05.2016

Веста дека ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кандидатски листи за пратеници до ДИК не е никаква гаранција дека изборите на 5-ти јуни воопшто ќе се одржат, открија неофицијални извори од партијата. Oттаму додаваат дека во ВМРО-ДПМНЕ се свесни дека во ситуација ...

ВМРО – ДПМНЕ ќе достави листи на кандидати за предвремените парламентарни избори до ДИК

Lider - 11.05.2016

Извршниот и Централниот Комитет на ВМРО – ДПМНЕ доцна синоќа заклучија дека нема поголем приоритет од почитување на Уставот и на законите на Република Македонија и членовите на овие две тела одлучија партијата денеска до Државната изборна комисија ...

ДУИ нема да учествува на изборите: Најава за учество има само од Народно движење

Канал 77 - 11.05.2016

ДУИ нема да учествува на изборите на 5 јуни. Оттаму нема да поднесат листа со кандидати во рокот предвиден од Државната изборна комисија, кој истекува ноќеска на полноќ – објави порталот Прес24, повикувајќи се на изјава на партискиот портпарол, ...

ТМРО поднесе кандидатски листи за изборите на 5-ти јуни

Пулс24 - 11.05.2016

ТМРО ќе учествува на изборите во јуни Покрај Народното движење за Македонија и политичката партија ТМРО (Трајно македонско радикално обединување), на чело со претседателот Ванчо Шехтански, исто така поднесе листи на кандидати за пратеници до ДИК за ...

ДИК: Нема избори ако не пристигне ниту една кандидатска листа за пратеници

Либертас - 10.05.2016

Ако до утре на полноќ, последниот рок за доставување листи на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), не пристигне ниту една кандидатска листа, Комисијата има само една можност – да ја констатира таквата состојбата.

Ако нема кандидати за пратеници, нема ни избори, велат од ДИК

Сакам да кажам - 10.05.2016

Полицајците ги спуштија штитовите откако Шарената револуција ја обои и Државната изборна комисија (Фото: СДК.МК) Ако до утре на полноќ, последниот рок за доставување листи на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), не пристигне ...

ДИК: Нема избори ако нема листи со кандидати за прaтеници

Локално - 10.05.2016

Ако до утре на полноќ, последниот рок за доставување листи на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), не пристигне ниту една кандидатска листа, Комисијата има само една можност – да ја констатира таквата состојбата.

Даштевски во „10 минути“: Партиите ќе ги достават листите до ДИК во последен момент

ТВ21 - 10.05.2016

Работите кај нас се одвиваат во 5 до 12, партиите го чекаат последниот момент, така и овој пат може да се случи, утре листите со кандидати да ги достват до ДИК, изјави поранешниот член на ДИК Александар Даштевски во емисијата „10 минути“.