TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Визијата на Коџоман за македонскиот рај

Вест - 22.05.2002

ИЗЛОЖБА ВО УМЕТНИЧКАТА ГАЛЕРИЈА ВО ШТИП Во Уметничката галерија "Безистен" во Штип вечерва (19 часот) ќе биде отворена изложба на Милош Коџоман. На изложбата што е насловена "Македонија во мислите - потоа" ќе бидат изложени 30 слики работени во масло, а куратор е Зоран Читкушев од Заводот за ...

Слики "Македонија во мислите" од Милош Коџоман

Дневник - 22.05.2002

БЕЗИСТЕН, ШТИП Во штипскиот Безистен, вечерва во 19.00 часот, ќе биде отворена изложба на слики од Милош Коџоман. Ќе бидат претставени 28 масла на платно, од циклусот "Македонија во мислите", реализирани во последните шест години.